PSRM l-a îndemnat pe șeful misiunii UE să respecte suveranitatea și independența Moldovei

Sputnik, 23 februarie 2021 15:00

Partidul Socialiștilor își exprimă „nedumerirea” în legătură cu declarațiile „scandaloase” ale unor ambasadori străini. Formațiunea critică în special o declarație a șefului misiunii UE, considerând-o „intervenție gravă în treburile interne ale unui stat suveran”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum o oră
20:00
Semnalele trimise de SUA Rusiei reprezintă o „difuzare în gol”, susține purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.
19:40
Adina Alberts: ”Sincer nu am crezut că mă voi bucura așa de tare de vreo realizare a rușilor, vreodată.... dar iată că mi s-a întâmplat”.
Acum 2 ore
19:30
Tot mai mulți tineri cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani prezintă simptome de scădere a auzului. Cauzele cele mai frecvente par a fi destul de banale, dar care aduc un șir de complicații – ascultarea muzicii la căști la volum maxim.
19:20
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", directorul agenției de consultanță politică „Intellect-Group”, Ian Lisnevschi, și-a exprimat convingerea că alegerile parlamentare anticipate nu vor scoate Republica Moldova din criza politică și economică.
18:50
Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, îl pune la respect pe secretarul general al Președinției Andrei Spînu, care a convocat într-o ședință reprezentanții Guvernului.
18:40
Cunoscutul autor de dicționare, traducătorul Mihai Maler a decedat. Vestea tristă a fost adusă de fratele acestuia, jurnalistul Vasile Maler.
Acum 4 ore
18:30
Familia de animale de la Grădina Zoologică din Capitală a devenit mai numeroasă. În țara noastră au fost aduse 31 de animale din șapte specii diferite. Este vorba despre lemuri, caracali, servali, jderi, capricorni, lupi și saimiri.
18:20
Maia Sandu l-a asigurat pe președinte regional Pfizer că Moldova este pregătită să imunizeze cetățenii cu Pfizer, care necesită condiții speciale de păstrare și transportare, la temperaturi foarte joase.
18:10
Grădina Zoologică s-a îmbogățit cu 31 de animale, care fac parte din nouă specii diferite. Este vorba despre lemuri, caracali, servali, jderi, capricorni, lupi și saimiri.
17:50
Numărul de cazuri noi de infectare, cazurilor de deces, dar și a persoanelor tratate de COVID-19 a fost prezentat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
17:20
Romsilva a publicat pe pagina sa de Facebook imagini video splendide cu o turmă de zimbri în libertate într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț, filmare realizată de angajații instituției în timpul acțiunilor de monitorizare.
17:00
Președintele țării, Maia Sandu, evită să poarte consultări cu fracțiunile parlamentare pentru identificarea unui candidat la funcția de prim-ministru. Ce riscă Maia Sandu pentru faptul că nu respectă decizia Înaltei Curți și Constituția Republicii Moldova?
16:40
Membrii Biroul permanent al Parlamentului au aprobat miercuri ordinea de zi a ședințelor plenare ale organului legislativ pentru următoarele două săptămâni.
Acum 6 ore
16:20
Editorialistul RIA Novosti a încercat să deslușească care este mobilul Europei în intenția ei de a o găsi vinovată în toate anume pe Rusia.
15:50
Republica Moldova va recepționa încă un lot de vaccin împotriva noului coronavirus. Acesta va ajunge mâine în țara noastră.
15:30
Un fost premier moldovean, care în perioada mandatului său avea restanțe de 8 luni la plata salariilor profesorilor, iar pensionarilor le plătea pensiile în șoșoni, acum, le dă lecții de moralitate medicilor moldoveni și îi învață cu ce vaccin să se vaccineze.
15:00
Cititorii site-ului Defense Blog au votat cele mai frumoase cinci avioane de luptă din lume, plasând avionul rusesc Sukhoi-35 rus (Su-35) pe locul doi.
Acum 8 ore
14:30
Economistul a precizat în ce ani a fost înregistrată cea mai mare creștere a salariului mediu lunar.
14:10
Primul medic din Republica Moldova care a fost vaccinat împotriva noului coronavirus a povestit cu lux de amănunte despre starea de sănătate și emoțiile pe care le are după administrarea vaccinului.
14:10
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este deputatul Dinu Plângău. Criza politică se pare că va dura. Actorii politici, atât Parlamentul cât și Șeful Statului, sunt în așteptarea medierii acestui conflict din partea Curții Constituționale.
13:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de scădere bruscă a temperaturii aerului. Iată ce ne așteaptă joi.
13:30
Prima persoană vaccinată în țara noastră urma să fie un alt medic decât Alexandru Botizatu. ”Secretul” a fost dezvăluit în studioul Sputnik Moldova.
13:10
Argumentele forte ale părinților și profesorilor care sunt împotriva învățământului online au convins autoritățile să facă concesii și să prelungească vacanța. Iată de ce cadrele didactice și persoanele care au copii de vârstă școlară sunt împotriva închiderii școlilor.
13:10
Acele seismografelor au înregistrat o mișcare seismică foarte puternică cu magnitudinea de 6.1 pe scara Richter.
13:00
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este deputatul Nicolae Ciubuc. Criza politică se pare că va dura. Actorii politici, atât Parlamentul cât și Șeful Statului, sunt în așteptarea medierii acestui conflict din partea Curții Constituționale.
12:40
Medicii din Găgăuzia, care și-au anunțat refuzul de a se vaccina împotriva COVID-19, și-au explicat poziția, declarându-și dorința de a alege un alt vaccin, inclusiv rusesc.
Acum 12 ore
12:20
Deputatul Sergiu Sîrbu a depus o plângere la Procuratură împotriva angajaților Serviciului Protecție și Pază de Stat care nu i-au dat voie săptămâna trecută să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate.
11:50
Centrului Național Anticorupție informează că mai multe persoane ar face parte dintr-un grup care ajutau cetățenii din Republica Moldova să dobândească, contra cost, cetățenia română.
11:40
Ministerul Educației a cedat în fața părinților nemulțumiți de închiderea școlilor și trecerea la învățământul online. Autoritățile au decis să prelungească vacanța de primăvară până pe 15 martie.
11:20
Agenția Națională pentru Sănătate Publică a distribuit o parte din primul lot de vaccin în centrele de imunizare din țară. Astfel, cele mai multe doze au ajuns în Chișinău, Bălți și Soroca. Vaccinul este destinat lucrătorilor medicali din prima linie.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.