Şeful IGP, implicat în accident rutier

Adevarul (Moldova), 23 februarie 2021 15:00

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Sergiu Paiu, a fost implicat în această dimineaţă, 23 februarie, într-un accident rutier, pe bulevardul Gagarin din capitală, transmite IPN.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 12 ore
19:20
Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 180.150, după ce joi, 25 februarie, au fost înregistrate 1.736 de cazuri, în urma procesării a 4.254 de probe. Pe parcursul zilei de astăzi, 25 de persoane au fost răpuse de noul coronavirus.
19:20
Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a constatat o diferenţă de peste 600 de mii de lei între averea dobândită şi veniturile obţinute de către deputatul Partidului Democrat Dumitru Diacov şi soţia acestuia, în perioada 2014-2019. ANI va transmite cauza în instanţa de judecată pentru declanşarea procedurii de confiscare a averii nejustificate.
19:20
Şeful adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, urmează să stea în arest preventiv 30 de zile, şi nu 15, cum a decis anterior Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana. Hotărârea primei instanţe a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Chişinău, care a admis demersul acuzatorilor.
Acum 24 ore
15:40
Lituania îi va acorda Republicii Moldova un lot de vaccinuri contra COVID-19. Despre aceasta s-a anunţat la conferinţa comună a prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi, ministru al afacerilor externe şi integrării europene, cu ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, aflat într-o vizită la Chişinău, transmite IPN.
14:30
În urma percheziţiilor de miercuri, 24 februarie, în Penitenciarul nr. 15 – Cricova, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu angajaţi ai DDS „Pantera” a ANP, Inspectoratului Naţional de Investigaţii şi BPDS „Fulger” a IGP al MAI, au depistat şi ridicat un număr impunător de obiecte interzise, precum şi l-au reţinut pe şeful acestei instituţii penitenciare, pentru un termen de 72 de ore.
14:30
Numărul cazurilor noi confirmate cu COVID-19 se menţine în continuare mare – în jur de o mie de probe pozitive zilnic. Marţi, această cifră a depăşit 1.600. Specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică bat alarma – situaţia pandemică se agravează, iar dacă nu va exista o mobilizare la toate nivelurile, lucruri nu se vor ameliora.
13:20
Ambasadorii statelor UE în Republica Moldova resping recentele atacuri publice asupra ambasadorului UE la Chişinău, Peter Michalko, formulate de Partidul Socialiştilor şi de deputatul fugar Ilan Şor.
10:40
Autorul triplului omor de la Mereşeni, raionul Hânceşti, care a fost condamnat de prima instanţă la 20 de ani de închisoare, ar putea să-şi petreacă tot restul vieţii după gratii. Pedeapsa cu detenţie pe viaţă a fost dictată de Curtea de Apel Chişinău, transmite IPN.
09:00
Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a anunţat lansarea unui permis de călătorie la finalul lunii martie, punând în funcţiune un sistem digital pentru rezultatele testelor şi certificatele de vaccinare, ceea ce va ajuta la facilitarea călătoriilor internaţionale.
08:30
Vicepreşedintele PAS Natalia Gavriliţa spune că în lipsa unei majorităţi parlamentare, care să susţină iniţiativele Guvernului, votarea unui executiv minoritar nu ar face nimic altceva decât să prelungească agonia politică în care ne aflăm. Mai mult, Natalia Gavriliţa spune că formaţiunea sa vede două soluţii de depăşire a crizei: fie eşuarea a încă o tentativă de învestire a Guvernului, fie organizarea unui referendum, notează IPN.
Ieri
00:00
Un prim lot de 20 de mii de doze de vaccin, din cele 200 de mii promise, vor fi oferite Republicii Moldova de către România. Ordonanţa a fost aprobată în şedinţa Guvernului României din 24 februarie, transmite IPN.
24 februarie 2021
17:40
Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 180.150, după ce miercuri, 24 februarie, au fost înregistrate 1.610 de cazuri, în urma procesării a 4.444 de probe. Pe parcursul zilei de astăzi, 23 de persoane au fost răpuse de noul coronavirus.
11:50
De-a lungul anilor 2010-2019, întreprinderea de stat „Calea Ferată a Moldovei” a fost deposedată de active, prin diferite metode. Este vorba despre achiziţionarea pieselor şi a motorinei la preţuri exagerate, despre furtul de motorină şi deposedări de terenuri şi chiar şi de bucăţi de peroane, transmite IPN.
11:50
Copilul de doi ani, care a murit în incendiul produs marţi la Gribova, raionul Drochia, şi băiatul de 11 ani, care a ajuns la spital, erau verişori. Cei doi au rămas singuri în locuinţă, cu focul aprins în sobă, după ce mama băiatului mai mare a mers la magazin. Mama copilului de 2 ani era plecată la muncă peste hotare.
11:00
Partidul Socialiştilor, condus de către Igor Dodon, consideră că din cauza refuzului preşedintelui Maiei Sandu de a respecta hotărârea Curţii Constituţionale din 23 februarie, prin care şeful statului este obligat să desemneze candidatul majorităţii parlamentare pentru funcţia de prim-ministru, Moldova intră într-o criză politică şi constituţională profundă.
11:00
PSRM va insista în continuare pe candidatura Marianei Durleşteanu la funcţia de prim-ministru. Anunţul a fost făcut de liderul fracţiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiţă, după ce Curtea Constituţională a anulat decretul Maiei Sandu prin care Natalia Gavriliţa a fost desemnată repetat la funcţia de premier.
09:40
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) continuă acţiunile de urmărire penală în dosarul privind abuzul de serviciu în interesul unei organizaţii criminale, în care, recent, a fost reţinut adjunctul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, care ar fi fost implicat în schema de escrocherii cu carduri bancare, realizată prin intermediul deţinuţilor.
09:20
Unii experţi politici consideră că declararea neconstituţionalităţii decretului prezidenţial, prin care Natalia Gavriliţa a fost desemnată repetat candidat la funcţia de prim-ministru, a afectat imaginea instituţiei prezidenţiale. În plus, aceştia spun că dacă preşedintele va refuza să respecte Constituţia şi să desemneze candidatul majorităţii parlamentare, ar putea fi iniţiată procedura de suspendare a şefului statului, notează IPN.
09:20
Petroliştii au afişat la panou astăzi, 24 februarie, preţuri mai mari la carburanţi. Scumpirile, cuprinse între 50 şi 65 de bani, vin la o săptămână după cea mai recentă majorare de preţ la benzină, motorină şi gazul lichefiat, transmite IPN.
09:20
Anunţul ultimativ al Maia Sandu privind declanşarea alegerilor anticipate sau iniţierea procedurii de suspendare a sa din funcţie prin referendum a împărţit taberele între deputaţi. În timp ce socialiştii şi democraţii spun că ar fi o premieră pentru Republica Moldova când o decizie a Curţii Constituţionale nu este respectată la cel mai înalt nivel, deputaţii PAS spun că situaţia excepţională din ţară necesită măsuri radicale, notează IPN.
09:10
Urmare a hotărârii Curţii Constituţionale din 23 februarie, prin care decretul preşedintelui Maia Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavriliţa în funcţia de premier a fost declarat neconstituţional, Platforma parlamentară „Pentru Moldova” şi Partidul Politic „ŞOR” îşi reiterează susţinerea pentru candidatura Marianei Durleşteanu pentru postul de prim-ministru.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:50
Analistul politic Dionis Cenuşă îi reproşează preşedintelui Maia Sandu că „nu poţi construi stat de drept mâine prin abuzuri contra statului de drept astăzi”. Reacţia expertului vine după ce Maia Sandu a dat de înţeles că nu va respecta hotărârea Curţii Constituţionale din 23 februarie care o obligă să desemneze candidatul majorităţii parlamentare la funcţia de prim-ministru.
21:00
Deşi Curtea Constituţională a hotărât marţi, 23 februarie, că preşedintele ţării este obligat să desemneze la funcţia de prim-ministru candidatul propus de majoritatea parlamentară şi a anulat decretul Maiei Sandu prin care Natalia Gavriliţa a fost desemnată repetat la funcţia de premier, Maia Sandu a decis să ignore decizia CCM şi a anunţat că nu o va desemna pe Mariana Durleşteanu la funcţia de premier.
20:10
Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 178.540, după ce marţi, 23 februarie, au fost înregistrate 1.133 de cazuri, în urma procesării a 3.214 de probe. Pe parcursul zilei de astăzi, 24 de persoane au fost răpuse de noul coronavirus.
19:10
Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat că decizia Curţii Constituţionale de a anula decretul preşedintelui Maia Sandu, prin care Natalia Gavriliţa a fost desemnată repetat la funcţia de prim-ministru, a explicat tuturor că Parlamentul este cel care înaintează candidatul la funcţia de premier.
19:00
Expertul politic Dionis Cenuşă consideră că preşedintele Maia Sandu a comis „o gafă” când a desemnat-o repetat pe Natalia Gavriliţa la funcţia de prim-ministru. El susţine că „nimeni nu este deasupra Constituţiei, nici măcar cel mai pro-reformă şi pro-UE politician din Moldova”.
19:00
Deputatul Partidului Şor Marina Tauber a declarat că speră că decizia Curţii Constituţionale de a anula decretul preşedintelui Maia Sandu, prin care Natalia Gavriliţa a fost desemnată repetat la funcţia de prim-ministru, „o va coborî pe Maia Sandu cu picioarele pe pământ”.
18:30
Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că decizia Curţii Constituţionale de a anula decretul Maiei Sandu, prin care Natalia Gavriliţa a fost desemnată la funcţia de prim-ministru, era una absolut previzibilă. Potrivit lui Dodon, această decizie e „alarmantă, fiindcă este dovada că Republica Moldova este acum condusă de un preşedinte care la două luni de mandat are deja două încălcări grave ale Constituţiei”.
15:00
Şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Sergiu Paiu, a fost implicat în această dimineaţă, 23 februarie, într-un accident rutier, pe bulevardul Gagarin din capitală, transmite IPN.
14:30
În cinci localităţi din raionul Ocniţa a fost instituită alertă Cod Roşu de răspândire a infecţiei COVID-19. Este vorba despre localităţile Lencăuţi, Gîrbova, Bîrlădeni, Verejeni şi Sauca. Decizia a fost luată de Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică Ocniţa, în şedinţa din 22 februarie, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.