Cinci localități din Ocnița, sub Cod Roșu de COVID-19

Radio Chisinau, 23 februarie 2021 13:10

În cinci localități din raionul Ocnița a fost instituită alertă Cod Roșu de răspândire a infecției COVID-19. Este vorba despre localitățile Lencăuți, Gîrbova, Bîrlădeni, Verejeni și Sauca. Decizia a fost luată de Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică Ocnița, în ședința din 22 februarie, transmite IPN.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
13:10
Mai mulți proprietari și angajați ai Întreprinderilor Mici și Mijlocii au protestat astăzi, 5 martie, în centrul capitalei, nemulțumiți de decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică prin care le-a fost sistată activitatea în weekend. Ei consideră decizia discriminatorie, având în vedere că alte puncte de comerț activează. Aceștia au scandat: „Luptați cu pandemia, nu cu locurile de muncă!”, „Vrem echitate, nu discriminare!”. Protestul a început în fața Guvernului, după care manifestanții s-au deplasat la Președinție, transmite IPN.
Acum 15 minute
13:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Ambasadorul Slovaciei în țara noastră, Dušan Dacho. În cadrul discuției au fost abordate subiecte actuale de pe agenda bilaterală, dar și oportunități de impulsionare a relațiilor moldo-slovace, potrivit Serviciul de presă al Președinției.
Acum 30 minute
12:55
Sute de persoane din sate din centrul Greciei au petrecut a doua noapte consecutivă, cea de joi spre vineri, în corturi sau în mașinile lor, după ce un nou seism puternic a lovit joi seara regiunea Elassona, în apropiere de orașul Larissa, fără a face victime, relatează AFP.
12:50
O filială bancară din orașul Mărculești, raionul Florești, a fost jefuită noaptea trecută. Poliția a fost sesizată de paznicul unei instituții de învățământ, care a depistat în adiacentul clădirii o roabă și un safeu metalic. Ulterior, s-a constatat că safeul a fost sustras din incinta filialei bancare, transmite IPN.
12:45
Poliția și serviciile de informații din Regatul Unit au dejucat trei posibile atentate teroriste de la începerea pandemiei de coronavirus, în martie 2020, au informat joi într-un comunicat de presă cele două instituții, transmite EFE, potrivit Agerpres.
Acum o oră
12:40
Fiind importatoare de resurse energetice, pentru Republica Moldova eficiența enegretică este una dintre soluțiile la problema securității energetice, a mediului și a economiei. Este opinia expertului în energetică al Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, Ion Muntean, expirmată în contextul Zilei Mondiale a Eficineție Energetice, marcată anual la 5 martie.
12:35
Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică și-a anulat propria decizie prin care a instituit obligativitatea prezentării, din 5 martie, a rezultatului testului PCR COVID-19 negativ la intrarea în țară. Potrivit ultimei hotărâri a Comisiei, toate persoanele vor completa, în mod obligatoriu, fișa epidemiologică, și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate, transmite IPN.
12:30
Guvernanții militari din Myanmar au încercat să retragă aproximativ 1 miliard de dolari de la Banca Rezervei Federale din New York la câteva zile după ce au preluat puterea la 1 februarie, determinând oficialii americani să blocheze aceste fondurile, potrivit a trei persoane familiarizate cu problema, inclusiv un oficial al guvernului SUA.
12:15
Pe perioada testării taxării electronice în transportul public din Chișinău, taxatorii vor avea terminale de plată și vor ajuta pasagerii să utilizeze noul serviciu. Pentru a plăti taxa pentru călătorie fără numerar este suficient să fie apropiat cardul de plată contactless (fără contact), smartphone-ul sau alt dispozitiv dotat cu tehnologia NFC de ecranul terminalului. După confirmarea plății, o sumă egală cu costul călătoriei este debitată automat de pe card. După finalizarea plății, terminalul emite un semnal sonor și va imprima o chitanță cu informații despre prețul, data și ora călătoriei, transmite IPN.
12:15
Republica Belarus a anunțat vineri că i-a cerut Lituaniei să o extrădeze pe lidera opoziției belaruse Svetlana Tihanovskaia, urmărită în țara sa pentru rolul său în mișcarea de contestare post-electorală în 2020, informează AFP.
Acum 2 ore
12:10
Solidaritatea Uniunii Europene (UE) va avea de suferit dacă țări din blocul comunitar vor alege vaccinuri anti-COVID-19 chinezești sau rusești care nu au fost încă aprobate pe teritoriul UE, a declarat vineri ministrul francez pentru afaceri europene Clement Beaune, informează Reuters.
12:05
Douăzeci de elevi, cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, reprezentând un consorțiu de instituții de învățământ, școli rurale și biblioteci din diferite localități ale Republicii Moldova, au avut posibilitatea să discute cu astronauții din cosmos, transmite MOLDPRES.
11:55
Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, susține că sunt identificate resursele necesare pentru achiziționarea unui lot de circa un milion de doze de vaccin. În cel mai scurt timp, vor începe procedurile necesare. Declarațiile au fostă făcute în cadrul unei ședințe, convocate de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, transmite IPN.
11:50
Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), organism al Uniunii Europene, a informat joi că 12 state membre au avertizat instituția că au primit oferte false din partea unor intermediari pentru a cumpăra până la un miliard de doze de vaccinuri în valoare de 14 miliarde de euro, însă din fericire niciuna dintre aceste fraude nu s-a materializat, transmite EFE.
11:40
Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, susține că sunt determinate resursele necesare pentru achiziționarea unui lot de circa un milion de doze de vaccin. În cel mai scurt timp, vor începe procedurile necesare. Declarațiile au fostă făcute în cadrul unei ședințe, convocate de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, transmite IPN.
11:35
Primăria municipiului Chișinău începe implementarea plăților electronice în transportul public din capitală, în parteneriat cu doi operatori de plăți electronice și o bancă comercială, transmite MOLDPRES.
11:30
Mai multe incendii de vegetație au fost lichidate de pompieri în ultima perioadă. Potrivit informațiilor IGSU în ultimele 24 de ore, salvatorii au intervenit pentru a stinge 5 focare de iarbă uscată și stufăriș.
11:25
Susan Wojcicki, CEO-ul Youtube, a afirmat că platforma video își va anula interdicția pentru președintele american Donald Trump când va scădea riscul violențelor, relatează Insider, potrivit HotNews.ro.
11:25
Bebelușul al cărui cadavru a fost găsit într-un parc din capitală, la mijlocul lunii ianuarie, s-a născut mort. Acest lucru a fost stabilit în cadrul expertizei medico-legale, care a fost finalizată recent.
11:20
Comisia Electorală Centrală a făcut astăzi publică lista partidelor și altor organizații social-politice, înregistrate de Agenția Servicii Publice, care au dreptul să participe la alegerile locale noi din 16 mai 2021 pentru funcția de primar în comunele Camenca, raionul Glodeni, Hârtop, raionul Cimișlia și Negurenii Vechi, raionul Ungheni, transmite MOLDPRES.
Acum 4 ore
11:10
O profesoară britanică de vaccinologie care a condus echipa aflată în spatele vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Oxford/AstraZeneca a fost recompensată cu un premiu de prestigiu, prin care i se recunoaște contribuția la "un bine comun global", informează dpa vineri.
11:05
Monitorul Oficial de vineri, 5 martie, a publicat Regulamentul cu privire la modul de solicitare și acordare a indemnizației unice pentru personalul decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, transmite MOLDPRES.
11:00
Câteva zeci de agenți economici protestează la această oră în centrul Chișinăului, nemulțumiți de restricțiile impuse de Comisia Națională de Sănătate Publică în lupta cu pandemia de COVID-19.
10:55
Câteva zeci de agenți economici protestează la această oră în centrul Chișinăului, nemulțumiți de restricțiile impuse de Comisia Națională de Sănătate Publică în lupta cu pandemia de COVID-19.
10:45
Avertismentele de tsunami de-a lungul coastelor Pacificului au fost ridicate unul după altul vineri, după evacuarea pe terenuri mai înalte și în interiorul teritoriilor a zeci de mii de locuitori din zonele de coastă din Noua Caledonie, Noua Zeelandă, Vanuatu și alte insule, relatează AFP.
10:40
Peste 4400 de persoane au beneficiat în anul 2020 de operații de cataractă efectuate de instituțiile medicale contractate de Compania Națională de Asigurări în Medicină. Numărul intervențiior s-a micșorat cu 148 de cazuri față de volumul planificat, din cauza pandemiei de COVID-19.
10:40
Naționala de futsal a Moldovei a pierdut primul meci cu reprezentativa Azerbaidjanului din preliminariile Campionatul European din 2022. Tricolorii au cedat la Baku, cu 1-5, transmite IPN.
10:20
Elevii au ieșit de astăzi în vacanța de primăvară. Aceasta trebuia să dureze patru zile, copiii urmând să revină la ore marți, 9 martie, însă din cauza situației epidemiologice, generată de noul coronavirus, vacanța de primăvară din acest an de studii a fost prelungită până la 15 martie, transmite MOLDPRES.
10:20
Fostul președinte american Donald Trump a criticat vehement, joi, publicația The Wall Street Journal, după un editorial care pleda pentru reformarea Partidului Republican după eșecul electoral din 2020.
10:10
Candidata la funcția de ministrul al Finanțelor din echipa guvernamentală a Nataliei Gavriliță, Rozalina Albu, a fost selectată pentru funcția de secretar general adjunct al Aparatului Președintelui Republicii Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.