Mesajul lui Chicu după internarea la terapie intensivă: Vă rog aveți mare grijă de sănătate!

BTV, 23 februarie 2021 12:40

Ex-premierul Ion Chicu vine cu un prim mesaj după ce a fost internat în secția de terapie intensivă a IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Acesta mulțumește tuturor pentru cuvinte calde și urări de sănătate. „Stimați Prieteni! Avem în țară cei mai buni medici din lume! Totul va fi […] Сообщение Mesajul lui Chicu după internarea la terapie intensivă: Vă rog aveți mare grijă de sănătate! появились сначала на BTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de BTV

Acum 15 minute
11:40
UNICEF a donat un lot de materiale de protecție și igienă pentru personalul Serviciilor de Asistență Psihopedagogică, copiii cu deficiențe de auz și copiii cu cerințe educaționale speciale din 35 de raioane, inclusiv din UTA Găgăuzia, transmite IPN. Potrivit Ministerului Educației au fost oferite peste 10 mii de măști speciale, peste o mie de litri […] Сообщение UNICEF a donat măști de protecție speciale pentru copiii cu dizabilități din 35 de raioane появились сначала на BTV.
Acum o oră
11:00
Reședința prezidențială de la Condrița e pustie, iar autoritățile încearcă să reducă cheltuielile de întreținere acolo. Despre aceasta a anunțat Maia Sandu într-un interviu oferit pentru Radio Moldova, transmite Știri.md. Așa cum am mai zis, nu o folosesc, nu vreau să cheltuie statul bani, stau la mine acasă cum am și stat până acum. „La reședința […] Сообщение Maia Sandu, despre vila de la Condrița появились сначала на BTV.
Acum 2 ore
10:40
O femeie de 74 de ani a fost salvată de pompieri după ce în locuința acesteia s-a produs un incendiu. Cazul a avut loc într-un apartament din strada Drumul Viilor nr.39 din capitală, în după-amiaza de 4 martie. Potrivit primelor informații, focul ar fi izbucnit în bucătăria apartamentului și s-a răspândit la balcon. Pentru lichidarea […] Сообщение Incendiu într-un apartament în Chișinău появились сначала на BTV.
10:10
Practic toate locurile din secțiile COVID din spitalele din Republica Moldova sunt ocupate, iar Centrul de triere de la Moldexpo nu mai primește ambulanțe cu bolnavi, aceștia sunt duși direct la spitalele unde se mai găsește câte un pat. Despre aceasta a anunțat consilierul prezidențial Ala Nemerenco, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV, […] Сообщение Centrul Moldexpo nu mai primește ambulanțe: Locuri în spitale nu sunt появились сначала на BTV.
Acum 4 ore
09:30
Președintele R.Moldova Maia Sandu a avut astăzi o nouă rundă de consultări referitoare la posibilele căi de depășire a crizei politice. Sandu a discutat cu mai mulți formatori de opinie, dar și cu specialiști în drept constituțional despre soluțiile optime ce ar putea să conducă la deblocarea situației și la declanșarea alegerilor anticipate, transmite deschide.md. […] Сообщение Noi consultări la președinție privind depășirea crizei politice появились сначала на BTV.
09:30
De mâine, 05 martie, ora 00:00 intră în vigoare noi măsuri de prevenire şi control al infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, informează Poliția de Frontieră. Conform Hotărârii CNESP nr.48 din 4 martie 2021, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor […] Сообщение De la miezul nopții intră în vigoare noi reguli de trecere a frontierei de stat появились сначала на BTV.
Acum 24 ore
17:00
În timp ce numărul de automobile sa dublat în mai puțin de 15 ani, lungimea drumurilor și a străzilor a rămas practic la fel cum era acum 50 de ani. Drept consecință numărul de automobile la un km de drum a crescut de 24 de ori în ultimii 50 de ani, de la trei automobile […] Сообщение Numărul de automobile la un km de drum a crescut de 24 de ori în ultimii 50 de ani появились сначала на BTV.
16:30
O nouă Comisie de anchetă pentru investigarea circumstanțelor preluării forțate a acțiunilor băncilor comerciale, companiilor de asigurări/reasigurări din Republica Moldova, exercitate în perioada anilor 2010-2020 va fi constituită. Propunerea a venit după prezentarea raportului în plenul Parlamentului a Comisiei de anchetă pentru investigarea tuturor circumstanțelor preluării forțate, atacuri de tip raider a acțiunilor băncilor comerciale, […] Сообщение O nouă Comisie de anchetă va fi constituită la Parlament. Va investiga atacurile raider asupra băncilor si companiilor de asigurări появились сначала на BTV.
16:00
Primul lot de vaccinuri împotriva COVID-19, livrate prin mecanismul COVAX, urmează să ajungă în Republica Moldova în această seară, 4 martie. Este vorba despre 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca pe care Republica Moldova le primește gratuit.   Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale precizează că Republica Moldova este printre primele țări care primește […] Сообщение Primul lot de vaccinuri împotriva COVID-19, livrate prin mecanismul COVAX, urmează să ajungă azi la Chișinău появились сначала на BTV.
15:30
S-a drogat , a urcat la volan, chiar dacă nu avea permis de conducere, și se deplasa cu viteză pe străzile capitalei, însă a fost reținut de INSP cu gaze lacrimogene. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 40 de ani, care noaptea trecută a fost sancționat pentru 5 încălcări rutiere comise în trafic. […] Сообщение Vitezoman drogat și fără permis de conducere, gazat și încătușat de agenții INSP, pe o stradă din Chișinău появились сначала на BTV.
15:10
Mai multe localități din Republica Moldova vor obține statut de stațiune balneoclimaterică, acestea, însă trebuie să întrunească condițiile climaterice și balneologice corespunzătoare. Deputații au votat în lectură finală proiectul de lege privind stațiunile balneare, climatice și balneoclimatice și tratamentul balnear și de recuperare, scrie jurnal.md. Conform documentului, statutul de stațiune balneară a localităților din Republica […] Сообщение Mai multe localități din RM vor obține statut de stațiune balneoclimaterică появились сначала на BTV.
14:40
Parlamentul a aprobat în lectură finală proiectul de modificare a Codului muncii, Legii salarizării și Legii salarizării în sectorul bugetar pentru a motiva salariații care muncesc în condiții cu risc sporit pentru sănătate. Proiectul prevede că, pentru munca prestată în condiții cu risc sporit pentru sănătate, salariaților li se stabilesc sporuri de compensare, mărimea cărora […] Сообщение Salariații care muncesc în condiții cu risc sporit pentru sănătate vor primi sporuri salariale появились сначала на BTV.
14:10
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese de către actualul director al Agenției Moldsilva, Dumitru Cojocaru. În cadrul unui control inițiat în baza unei sesizări, inspectorul de integritate a constatat că directorul Moldsilva, având interes material a admis trei situații de conflict de interese […] Сообщение Directorul Moldsilva, în vizorul ANI: s-a autodesemnat președinte în trei consilii de administrare și a încasat 66000 de lei появились сначала на BTV.
13:30
Un băiețel de 1 an și 9 luni a decedat după ce a căzut de la etajul 9 al unui bloc de locuit de la Buiucani. Tragedia s-a întâmplat în urmă cu puțin timp, pe strada Alba Iulia 113. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 11:45. La fața locului au intervenit 4 […] Сообщение Tragedie în capitală: Un copil de nici doi ani a murit după ce a căzut de la etajul 9 al unui bloc de locuit появились сначала на BTV.
13:10
Coreea de Nord folosește pandemia de coronavirus ca pretext pentru a înăspri și mai tare controlul regimului asupra societății, impunând măsuri radicale, fapt ce a dus la o accentuare a încălcărilor drepturilor omului, iar foametea care afectează această țară de ani de zile s-a agravat în ultima vreme, spune un expert de la ONU, conform Agerpres. […] Сообщение ONU: Coreea de Nord folosește pandemia pentru a înăspri dictatura. Foametea din țară e din ce în ce mai gravă появились сначала на BTV.
12:30
Un echipaj al marinei thailandeze a salvat de la înec patru pisici de pe un vas care se scufunda. Operațiunea de salvare a avut loc în această săptămână, după ce o navă a luat foc și a fost abandonată de echipaj, scrie Reuters, citat de digi24.ro. Echipajul marinei a fost trimis la locul unde nava […] Сообщение Marina thailandeză a salvat de la înec patru pisici: Au fost lăsate de echipajul ce a abandonat nava care se scufunda появились сначала на BTV.
12:10
Echipe de salvatori, pompieri, voluntari, dar și oameni din localitățile raionului Anenii Noi efectuează căutări timp de 10 zile, însă deocamdată fata nu a fost depistată, transmite Știri.md.  Pe parcursul zilei de 3 martie căutările au fost efectuate pe malul râului din localitățile Telița, Gura Bâcului, Roșcana și Varnița. Mai mult, salvatorii au comunicat cu responsabilii […] Сообщение Fetița de 12 ani, care s-a înecat în râul Nistru, încă nu a fost găsită de salvatori появились сначала на BTV.
Ieri
11:40
Drumurile din R. Moldova sunt cunoscute cu gropile lor și lipsa de asfalt. În majoritatea satelor din țară gropi nici nu sunt, în schimb noroiul le face șoferilor mai mari bătăi de cap, transmite Știri.md. O locuitoare a raionului Șoldănești a publicat pe pagina sa de Facebook niște imagini revoltătoare, care arată realitatea din țară. O […] Сообщение Ambulanță, blocată în noroi la Șoldănești появились сначала на BTV.
11:10
În cele două zile de când a fost dat startul imunizării împotriva COVID-19 în R. Moldova serul a fost administrat pentru 2 604 de lucrători medicali. Secretara de stat de la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale Tatiana Zatîc susține că cifrele sunt optimiste, iar imunizarea celor 2 604 cadre medicale înseamnă mai puţine infectări […] Сообщение Peste 2 mii de lucrători medicali, imunizați în primele două zile de campanie de vaccinare появились сначала на BTV.
11:10
Curtea Constituțională examinează astăzi sesizarea depusă de președintele Maia Sandu cu privire la atribuțiile guvernului interimar. Președinta Republicii Moldova a adresat o sesizare Curții Constituționale cu cererea de a verifica constituționalitatea mai multor articole de lege cu privire la Guvern. Maia Sandu a menționat anterior că Guvernul, chiar și demisionar, trebuie să poată asigura administrarea […] Сообщение Curtea Constituțională examinează sesizarea depusă de Maia Sandu cu privire la atribuțiile guvernului interimar появились сначала на BTV.
10:40
Premierul interimar Aureliu Ciocoi susține că în R. Moldova ar exista cazuri de infectare cu tulpina britanică a noului coronavirus. Întrucât țara nu dispune de condiții necesare de depistare a noii tulpini, autoritățile din sănătate au transmis mostre laboratoarelor din Germania. În cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, prim-ministrul interimar a spus că […] Сообщение Tulpina britanică a COVID-19 ar fi prezentă în R. Moldova появились сначала на BTV.
10:10
Pentru că bicicleta a fost inventată demult și nu mai are rost să ne chieltuim timpul și banii cu astfel de ocupații, un bărbat din capitală a decis… s-o reinventeze. Construcția lui pe două roți seamănă mai mult cu o unitate de transport tocmai bună pentru cărat încărcături de mici dimensiuni. Acum, biciclistul ingenios poate […] Сообщение Un locuitor al Chișinăului și-a transformat bicicleta într-un mijloc de transport pentru livrări появились сначала на BTV.
10:10
Comisia politică externă și integrare europeană a avizat pozitiv, în cadrul ședinței de astăzi, inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de modificare nr. 2 la Acordul de Împrumut între Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) privind realizarea lucrărilor de construcție și reabilitarea drumurilor în Republica Moldova. Documentul aprobat este de ordin […] Сообщение Deputații au avizat un nou acord de împrumut din partea BERD появились сначала на BTV.
09:30
La protestatari au ieșit vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari și deputatul socialist, Alexandru Jolnaci. Protestatarii enumără problemele cu care se confruntă întreprinderea în ultimii șase ani: „Suntem Calea Ferată, dar nu suntem de fier”. Angajații Căii Ferate din Moldova protestează în fața clădirii Parlamentului și a Președinției, în legătură cu situația creată la întreprinderea de stat. […] Сообщение Feroviarii protestează în fața Parlamentului și Președinției появились сначала на BTV.
09:30
Intervenții de urgență în ultimele ore. Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 20 de solicitări pe motivul urgențelor toxice, inclusiv șapte cazuri de intoxicație acută cu monoxid de carbon. Tot în această perioadă, Serviciul de Urgență a fost intervenit pentru a acorda ajutor mai multor persoane care au suferit în urma unui […] Сообщение Șapte intoxicații cu monoxid de carbon, înregistrate în ultimele ore появились сначала на BTV.
06:20
Peste 300 de copii de toate vârstele și din toate regiunile Moldovei, dar și din afara țării, au răspuns la apelul președintei Republicii Moldova, Maia Sandu. Copiii i-au trimis președintei mesaje și scrisori despre cartea preferată și scriitorul îndrăgit, transmite Știri.md. „Scrisorile voastre au venit cu inimoare, floricele, chiar și fotografii. Am reușit să citesc fiecare […] Сообщение Maia Sandu a primit 300 de scrisori de la copii появились сначала на BTV.
06:20
Regulamentul cu privire la modul de solicitare și acordare a indemnizației unice pentru personalul decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice a fost aprobat astăzi de Guvern. Potrivit Regulamentului, indemnizațiile unice vor fi oferite din contul alocațiilor aprobate în fondurile de urgență ale Guvernului famiilor angajaților din sistemul medical care au decedat […] Сообщение Familiile lucrătorilor medicali, decedați de Covid, vor primi 100.000 de lei появились сначала на BTV.
06:20
Lunile de restricții și distanțare socială i-au împiedicat pe mulți să se tundă atât de des cum o făceau înainte. Și animalele de companie au avut de suferit. O oaie i-a uimit însă pe medicii veterinari și nu a făcut parte dintre cei afectați de pandemie. Oile din turme sunt tunse de obicei în fiecare […] Сообщение Berbecul merinos, acoperit de 35 de kilograme de lână появились сначала на BTV.
06:10
Familia Trump a scos la vânzare o casă evaluată la peste 21 milioane de dolari. Este vorba despre o vilă din Palm Beach, Florida. Anunțul a fost făcut pe Twitter de Eric Trump, unul dintre fiii fostului președinte american Donald Trump. transmite digi24.ro. „Abia scoasă la vânzare în Palm Beach, Florida. 1125 South Ocean Blvd”, […] Сообщение Familia Trump a scos la vânzare o casă evaluată la 21 milioane de dolari появились сначала на BTV.
06:10
Zilele trecute, medicul veterinar Ogün Öztürk a fost chemat într-un sat mic din Turcia pentru a se ocupa de vaca unui client. Iar ceea ce a început doar ca o vizită de rutină s-a încheiat cu o întâmplare pe care medicul nu o va uita curând, scrie thedodo.com. Și asta, pentru că a întâlnit o […] Сообщение O fetiță și-a cărat câinele în spate doi kilometri, pentru a ajunge la veterinar появились сначала на BTV.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.