IGSU a înaintat prima versiune în cazul exploziei de la Botanica

Accent TV, 23 februarie 2021 12:30

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a înaintat prima versiune în cazul producerii deflagrației într-un bloc de locuit de pe strada Independenței 12/1.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Accent TV

Acum 4 ore
10:20
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, i-a convocat, astăzi, pe Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, secretarul de stat de la Ministerul finanțelor Tatiana Ivanicichina, secretarul de stat de la Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale Tatiana Zatîc, pentru a discuta acțiunile imediate ce urmează a fi întreprinse în vederea demarării achiziționării lotului de vaccin anticoronavirus. La ședință a participat consiliera Președintelui Parlamentului Viorica Dumbrăveanu.
10:10
Ex-președintele Republicii Moldova, liderul PSRM, Igor Dodon, le sugerează autorităților să nu admită instituirea unui nou lockdown în Republica Moldova. În cadrul emisiunii live, Dodon a declarat că în acest caz economia țării va fi afectată grav.
09:50
Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că el este gata să discute cu Maia Sandu soluțiile pentru depășirea blocajului politic. Dodon a declarat, vineri, că acest dialog este unul necesar în actuala criză politică.
09:50
Consultările pe care le poartă Maia Sandu cu societatea civilă cu privire la depășirea crizei politice, amintesc de perioada când Vladimir Plahotniuc implica societatea civilă loială, atunci când dorea să-și promoveze vreo idee năstrușnică, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon, la emisiunea de vineri.
09:40
Devine amuzantă tendința ”celui mai bun om” din acest stat, de a-și atribui merite, care nu-i aparțin. Despre acest lucru a scris pe rețelele de socializare deputatul PSRM, Adela Răileanu.
09:20
Orice soluție pentru criza politică din Moldova poate fi doar în baza dialogului, a declarat președintele PSRM, Igor Dodon, în emisiunea sa de vineri. Potrivit politicianului, blocajul politic este generat de refuzul șefului statului, Maia Sandu, de a comunica cu Parlamentul.
Acum 6 ore
08:40
Zece persoane au murit, iar altele au fost rănite în urma prăbuşirii unui elicopter militar în estul Turciei, anunţă Ministerul Apărării de la Ankara, conform cotidianului Hurriyet, citat de Mediafax.
08:10
Un cutremur de magnitudine 5,8 pe scara Richter s-a înregistrat joi seară, cu puţin înainte de ora 21.00 locală, în regiunea Elassona, în apropiere de oraşul Larissa în centrul Greciei, a anunţat Observatorul Naţional al Institutului de Geodinamică din Atena, citat de agenţia de presă ANA.
Acum 24 ore
18:50
18:50
18:30
Angajații Căii Ferate din Moldova, din diferite raioane, au ieșit, astăzi, în stradă pentru a cere să li se facă drepatate și să li se achite restanțele salariale din perioada 2015-2020. Oamenii s-au plâns că s-au împotmolit în datorii și au ajuns la mila rudelor și prietenilor, pentru că de mai multe luni n-au primit […]
18:30
Proiectul „Modernizarea Parcului de Troleibuze al municipiului Chișinău” este tot mai aproape de a fi implementat în practică. Astăzi, pe marginea acestuia au fost organizate dezbateri. Reprezentanții primăriei Chișinău își exprimă speranța că acest proiect va contribui la dezvoltarea capitalei. Ion Ceban, primarul general al Chișinăului „Este o provocare pentru Republica Moldova, mă refer la […]
18:30
La scurt timp de la pronunțarea deciziei Înaltei Curți, președintele PSRM, Igor Dodon a venit cu o reacție. Socialistul a salutat decizia magistraților și a calificat hotărârea drept una corectă care va împiedica blocarea activității de mai departe a Guvernului interimar. Un cuvânt de spus la acest subiect au avut și experții constituționali. Vitalie Catană, […]
18:20
Parlamentul va interveni în situația referitoare la creșterea bruscă și continuă a prețurilor la combustibili. Președintele comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, deputatul socialist Petru Burduja, a declarat că marțea viitoare deputații trebuie să se convoace în cadrul comisiei, să examineze situația și să facă ulterior modificările necesare la legislația care reglementează prețurile produselor petroliere. […]
18:20
Unul dintre cele mai aprinse subiecte care planează în spațiul public în ultimele zile este cel al vaccinurilor. Procesul vaccinării, tipurile de vaccin dar și alte subiecte conexe au fost abordate astăzi și la Parlament. Deputații PAS i-au acuzat pe medici dar și pe cei care refuză să fie vaccinați cu serul AstraZeneca, de politizarea […]
18:20
Centrul Național de Transfuzie a Sângelui a dat startul primei campanii de donare a sângelui din 2021, iar primii donatori ai acestui an au fost angajații Centrului Național Anticorupție. Aceștia și-au motivat gestul prin dorința de a le întinde o mână de ajutor pacienților infectați cu virsul COVID-19 aflați în stare gravă. Mai mulți angajați […]
18:20
Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a explicat ce decizii ale Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică sunt obligatorii în toată țara și care sunt de natură consultativă. Potrivit lui Ceban, decizia privind funcționarea transportului public rămâne la discreția autorităților locale, iar cea de a închide școlile și de a trece la învățământul online este […]
16:30
Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, i-a cerut deputatului PAS Oazu Nantoi să-și prezinte scuzele publice pentru că a numit-o „agent rus”. Într-o postare pe Facebook, Vlah a scris că Nantoi este generatorul de provocări – pentru că altceva, probabil, nu știe să facă.
16:30
Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a solicitat într-un apel public către statele europene și partenerii de dezvoltare soluția cea mai potrivită și legală pentru depășirea blocajului politic din țara noastră. Politicianul a declarat, într-o conferință de presă, că a decis să vină cu acest mesaj în urma hotărârii de astăzi a Curții Constituționale, care a fost una ”predictibilă ca și hotărârile anterioare și la fel de predictibilă ca și cele ce urmează”.
16:20
După al treilea eșec al președintelui la Curtea Constituțională, se impune o verificare minuțioasă a felului cum au obținut diploma juriștii care o consultă pe Maia Sandu. Despre aceasta a scris constituționalistul Vitali Catană pe pagina sa de socializare.
16:20
Primul lot de 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca oferit Republicii Moldova pe platforma COVAX va ajunge la Chișinău chiar astăzi. Anunțul a fost făcut de către consilierul speakerului, ex-ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.
15:30
Curtea Constituțională a indicat din nou care este locul Președinției și i-a interzis Maiei Sandu să încalce Constituția, să demită și să numească miniștrii după bunul său plac într-un guvern interimar. Cu această reacție a venit președintele PSRM, Igor Dodon, după decizia de astăzi a Înaltei Curți.
14:20
Un nou eșec pentru președintele Maia Sandu. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea președintelui cu privire la interpretarea normei constituționale în partea ce ține de modificarea componenței Guvernului în demisie. Decizia a fost pronunțată acum câteva minute de către Domnica Manole.
14:00
Parlamentul a aprobat astăzi în lectură finală proiectul de modificare a Codului muncii, Legii salarizării și Legii salarizării în sectorul bugetar pentru a motiva salariații care muncesc în condiții cu risc sporit pentru sănătate.
Ieri
12:30
Comisia specială din Parlament, creată la inițiativa PSRM, l-a chemat la audieri pe directorul ”Căilor Ferate a Moldovei” (CFM) cu privire restanțele salariale la întreprindere. La această înțelegere s-a ajuns în cadrul discuției pe care a avut-o, astăzi, președintele comisiei, deputatul PSRM Oleg Lipskii, cu angajații CFM.
11:30
Maia Sandu nu se desparte de Reședința prezidențială de la Condrița, așa cum a promis în campania electorală. Șeful statului a declarat, la o emisiune la Radio Moldova, că Președinția se gândește acum ”cum să o putem folosi" această Reședință de la Condrița. Însă, potrivit Maiei Sandu, la această reședință "sunt puține spații înăuntru ca să poți să faci ceva".
10:30
Chef pe timp de ciumă! Astfel poate fi calificat gestul iresponsabil al primarului de Bălți Renato Usatîi, care în plină pandemie organizează petreceri.
10:20
Protest la Președinție. Un grup de angajați ai întreprinderii “Calea Ferată din Moldova” au mers la reședința șefei statului, Maia Sandu, pentru a-și exprima nemulțumirea. Protestatarii au cerut ca președintele să iasă la ei și să discute, dar acest lucru nu s-a întâmplat.
09:50
Șapte persoane, printre care și o minoră, s-au intoxicat cu monoxid de carbon în ultimele zile. Cazurile de intoxicare au avut loc la Orhei și Ungheni.
08:50
Cutremurul cu magnitudinea 6 pe Richter, care s-a produs miercuri în centrul Greciei, a provocat cel puţin trei răniţi şi prăbuşirea mai multor case, fiind resimţit inclusiv în ţările vecine, fără să fie raportate decese, relatează EFE.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.