(video) Parlamentul a anunțat învingătorii concursului online de poezie, dedicat comemorării poetului Grigore Vieru

#diez, 23 februarie 2021 12:30

Ieri, au fost selectați câștigătorii concursului online de poezie, dedicat comemorării poetului Grigore Vieru, organizat de Parlamentul Republicii Moldova. Câștigătorii concursului vor primi Certificate de învingător, precum și o invitație de a participa la o vizită de informare în parlament. De asemenea, persoanele se vor alege cu un set de rechizite cu logoul Parlamentului Republicii Moldova. Articolul (video) Parlamentul a anunțat învingătorii concursului online de poezie, dedicat comemorării poetului Grigore Vieru apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum o oră
19:15
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, misiunile diplomatice și oficiile consulare ale țării peste hotare au celebrat Mărțișorul cu o serie de activități diverse, cu implicarea echipelor ambasadelor, a Biroului relații cu diaspora, a comunităților de moldoveni din statele de reședință dar și prietenii Moldovei în străinătate. Toate cele 43 de ambasade și consulate ale Republicii Moldova peste hotare au celebrat tradiția Mărțișorului. Articolul (foto) Cum au celebrat Mărțișorul toate cele 43 de ambasade și consulate ale Republicii Moldova apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
18:15
Tinerii din Moldova par să fie tot mai atrași de domeniul IT, mai ales că acest sector este în plină dezvoltare în țara noastră. Natalia Donțu, administratoarea Moldova IT Park, susține că planurile lor de viitor sunt foarte ambițioase, iar pregătirea tinerilor în IT va ajuta extrem de mult la dezvoltarea per general a țării. Articolul (podcast) Programe de mentorat și accelerare ale inovației digitale, în planurile Moldova IT Park pentru acest an apare prima dată în #diez.
18:15
În Februarie 2021, Eugen Damaschin – regizorul a mai multe filme precum „Beautiful Corruption”, „Moldova 89-91” și „Lazarus Syndrome”, a devenit membru al Academiei Europene de Filme (European Film Academy). Astfel, Moldova apare pentru prima data pe lista membrilor academiei. Articolul Pentru prima dată de la independență, Moldova este reprezentată la Academia Europeană de Film apare prima dată în #diez.
18:00
1 550 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, șase sunt de import. Articolul Încă 1 550 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Moldova apare prima dată în #diez.
18:00
În ultima vreme, tot mai mulți oameni se gândesc să își sporească sursele de venit, iar domeniul ce ține de investiții imobiliare pare să fie din ce în ce mai atractiv. Dacă aceste persoane doresc să ofere ulterior acest apartament în chirie, atunci ele vor trebui să țină cont de fezabilitatea acestui tip de investiție. Mai jos, o să vă explicăm cum acest lucru funcționează. Articolul Cât de rentabilă este investiția într-un apartament pe care îl vei oferi în chirie. În câți ani poți obține profit apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
17:00
Federația Sindicală a Feroviarilor din Republica Moldova anunță pentru mâine, 4 martie, o acțiune de protest în fața clădirii Parlamentului și a Președinției, în legătură cu situația creată la întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova”, transmite IPN. Articolul Proteste la parlament și președinție! Feroviarii anunță că vor ieși mâine în stradă pentru a-și cere salariile apare prima dată în #diez.
16:30
Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru (FCGC) a  Universității Tehnice a Moldovei a găzduit ediția a II-2020 a GALEI VIITORILOR JURIŞTI, organizată în regim online de conf. univ., dr. Ina BOSTAN, program de studii „Drept”,  conf. univ., dr. Viorica URSU, sub egida prof. univ., dr. hab. Svetlana ALBU, șef Departament Inginerie, Drept și Evaluarea Imobilului, și a conf. univ., dr. Livia NISTOR-LOPATENCO, decanul FCGC. Articolul Universitatea Tehnică a Moldovei a desemnat cei mai buni studenți și masteranzi ai Programului de studii „Drept” apare prima dată în #diez.
16:30
Uniunea Europeană oferă sprijin pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii și pentru inițierea afacerilor noi în mediul rural din Republica Moldova. Grație suportului UE acordat prin intermediul programului PARE 1+1, Larisa Ambrosii, din localitatea Leordoaia, raionul Călărași, a revenit acasă și a pus bazele unei afaceri durabile în domeniul turismului rural. Haideți să aflăm împreună istoria acesteia, care a fost prezentată prezentată publicului din mediul online pe 2 martie 2021 în cadrul turului LIVE de presă, parte a campaniei „UE pentru Moldova Rurală”. Articolul Camping nomad în premieră pentru Republica Moldova. Află povestea Larisei Ambrosii, antreprenoarea care a lansat o afacere turistică cu ajutorul UE apare prima dată în #diez.
16:15
Mâine, 4 martie, în Moldova va ajunge cel de al doilea lot de vaccinuri anti-COVID-19, prin platforma internațională COVAX. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței guvernului de astăzi. Articolul Încă un lot de vaccinuri anti-COVID-19 va ajunge mâine în Moldova. Anunțul a fost făcut la ședința guvernului apare prima dată în #diez.
16:00
Începând cu 10 martie, Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM) găzduește expoziția artiștilor plastici Vitalie Grișciuc și Antonina Grișciuc cu genericul „Te salut, Chișinău!”, dedicată celor 585 de ani de la prima atestare documentară a orașului Chișinău. Articolul Biblioteca Națională te invită să descoperi Chișinăul vechi. Când va fi lansată expoziția apare prima dată în #diez.
16:00
Fiecare dintre ele este diferită, dar motivația și pasiunea pentru domeniul tehnologiilor informaționale le-au făcut să găsească oportunități de studii, apoi stagiere ca, ulterior, să se angajeze în companii prestigioase din IT. Vorbim despre fetele și femeile care au ales să urmeze cursuri și să obțină burse de studii în IT, lăsând în urmă joburile din alte domenii, experiențe mai puțin plăcute și optând pentru salarii corespunzătoare, independență financiară, posibilități de dezvoltare profesională și multe altele. Articolul Fete și femei în IT. Tatiana Burduja: „Am schimbat coregrafia pentru o carieră în IT” apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
15:45
Scenariul roșu privind situația epidemică din raionul Ocnița se extinde în mai multe localități. Potrivit deciziei Comisiei Teritoriale de Sănătate Publică Ocnița, 11 localități vor fi plasate în carantină până pe 15 martie. Articolul Scenariul roșu la Ocnița. Transportul public sistat, slujbele religioase interzise, piețele comerciale închise apare prima dată în #diez.
15:45
Prezentă de 30 de ani pe piața din Moldova, timp în care a susținut numeroși clienți să-și dezvolte afacerile și a contribuit la finanțarea economiei, a format generații de specialiști în domeniul financiar-bancar, Mobiasbanca-OTP Group  își propune să investească activ în educația financiară prin lansarea unui program de instruire a studenților pe subiecte actuale pentru sectorul bancar. Articolul Banking pe #upgrade – sau ce specializare unică poți avea într-o bancă apare prima dată în #diez.
15:30
În cadrul ședinței guvernului din 3 martie a fost aprobat Regulamentul cu privire la modul de solicitare și acordare a indemnizației unice pentru personalul decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice. Articolul (doc) Aprobat de guvern! Cum pot obține suport de 100 000 de lei familiile medicilor decedați din cauza COVID-19 apare prima dată în #diez.
15:15
Guvernul în exercițiu s-a întrunit astăzi, 3 martie, în ședință ordinară. Pe ordinea de zi au fost incluse cinci subiecte. Articolul Guvernul în exercițiu s-a întrunit în ședință. Pe ordinea de zi sunt cinci subiecte apare prima dată în #diez.
15:00
În ultimii cinci ani, sistemul penitenciar cunoaște o scădere lentă, dar stabilă a numărului de deținuți. Potrivit autorităților, acest lucru se datorează procesului de „umanizare a politicii penale”. Articolul În ultimii cinci ani, numărul deținuților din Moldova este în descreștere. De ce se întâmplă acest lucru apare prima dată în #diez.
15:00
Republica Moldova va primi vaccinul Pfizer în a doua jumătate a lunii martie, despre aceasta a anunțat Maia Sandu în urma discuțiilor cu Sinan Atlig, Președinte regional Pfizer.  Articolul Republica Moldova va primi vaccinul Pfizer în a doua jumătate a lunii martie apare prima dată în #diez.
14:45
Luminile se estompează, ca la începutul oricărui spectacol de teatru, iar publicul se apleacă în față pentru a privi printr-o fantă pentru cutie poștală sau o gaură în ușa din fața lor, în timp ce actorii purced la actul artistic. Cam așa se reorientează teatrul japonez, oferindu-le spectatorilor o nouă formă de vizionare a spectacolelor, relatează Reuters. Articolul (foto) Fanta cutiilor poștale a devenit acces la spectacol. Teatrul japonez oferă o nouă experiență de vizionare spectatorilor apare prima dată în #diez.
14:30
Cum ar fi dacă lacrimile s-ar transforma în gloanțe improvizate și ai putea trage cu ele în persoana care le-a provocat? Da, așa ceva este posibil datorită invenției designer-ului Yi-Fei Chen, un pistol care trage cu lacrimi. Articolul Și lacrimile pot fi folosite ca „armă rece”. Pistolul care în loc de gloanțe se încarcă cu lacrimi apare prima dată în #diez.
14:15
România a ajuns miercuri, 3 martie, la un milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19, persoana cu numărul un milion fiind o femeie de peste 80 de ani, scrie Digi24. Articolul România a ajuns la un milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19 apare prima dată în #diez.
14:15
Ieri, 2 martie 2021, la Spitalul Clinic Republican, a avut loc o premieră pentru întregul sistem social – medicii au fost primii oameni din Moldova care au fost vaccinați cu AstraZeneca împotriva coronavirusului de tip nou. Și chiar dacă în întreaga lume procesul de vaccinare a început mult mai devreme decât în țara noastră, întrebările care primează peste tot în lume sunt: „Care vor fi efectele secundare?”, „Cât de sigur este vaccinul?”, „Voi fi complet protejat(ă) după asta?”. Astfel, în articolul ce urmează, cu ajutorul explicațiilor specialiștilor, vom încerca să etapizăm și să răspundem la niște întrebări de bază care ulterior ne vor fi de folos odată ce vom poseda cunoștințele de cauză. Articolul La ce să ne așteptăm după administrarea vaccinului anti-COVID-19? Răspundem împreună la cele mai frecvente întrebări apare prima dată în #diez.
14:00
Astăzi, 3 martie, pe Glob este marcată Ziua mondială a vieții sălbatice. În 2021, tema acestei zile este „Forests and Livelihoods: Sustaining People and Planet”, un mod de a evidenția rolul central al pădurilor, speciilor forestiere și serviciilor ecosistemice în susținerea mijloacelor de trai a sutelor de milioane de oameni la nivel global și, în special, a comunităților indigene și locale care au legături istorice cu zonele împădurite și cele adiacente pădurii. Articolul (foto) De Ziua Mondială a Faunei Sălbatice aflăm ce putem face pentru a pentru a proteja pădurile, viața sălbatică și oamenii care depind de ele apare prima dată în #diez.
14:00
Anual, în ultima sâmbătă a lunii martie, este marcată Ora Planetei, unul din cele mai mari evenimente de mediu din istorie. Acțiunea Ora Planetei, care a devenit o tradiție și în Republica Moldova, constă în stingerea luminilor, în mod simbolic, timp de o oră, pentru a atrage atenția asupra necesității reducerii impactului negativ al activității umane asupra mediului înconjurător. Articolul Pe 27 martie întreaga lume marchează „Ora Planetei”. Cum te poți alătura și tu evenimentului apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
13:15
Moldova Trail Run Club împreună cu Race Nation Moldova organizează o cursă de alergare pentru a întâmpina primăvara cum se cuvine. Participanții pot alerga pe un traseu de 5 kilometri sau de 10 kilometri, iar la final vor primi medalii și premii. Articolul Începe primăvara în mișcare cu Mărțișor Run! Participă la o cursă de alergare la Valea Morilor și câștigă premii apare prima dată în #diez.
13:15
După ce o bună perioadă de timp aplicația de monitorizare a transportului public în regim live E-way a fost suspendată, de astăzi aceasta funcționează din nou. Mai mult, pe ecran puteți vedea toate rutele active. Articolul (video) Aplicația E-way din nou funcționează și poți monitoriza online cum circulă transportul public apare prima dată în #diez.
13:15
Primăvara începe cu ... dorul de ducă! HiSky anunță relansarea curselor regulate de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Compania va opera zboruri către 9 destinații din Europa și Asia: Londra, Dublin, Istanbul, Lisabona, Frankfurt, Paris, Tel Aviv, Moscova și Sankt Petersburg. Articolul HiSky lansează curse regulate din Chișinău spre 9 destinații din Europa și Asia. Prețul spre Istanbul începe de la 39 euro într-o direcție apare prima dată în #diez.
13:00
Peste doar două săptămâni, Seychelles va deveni prima țară din lume care va atinge imunitatea colectivă în urma vaccinării. Articolul Prima țară din lume care ar putea ajunge la imunizarea colectivă. Mai mult de 44 % din populație a fost deja vaccinată apare prima dată în #diez.
13:00
Industria informaţiei şi comunicaţiilor era în 2018 cel mai bine plătit sector în 12 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene şi al doilea cel mai bine plătit sector în alte patru ţări, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), informează AGERPRES. Articolul Cele mai bine plătite domenii de activitate din UE. În top se regăsește domeniul comunicaţiilor și cel al serviciilor administrative și asistență apare prima dată în #diez.
12:15
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a decis prelungirea vacanței de primăvară în învățământul primar, gimnazial, și liceal pentru perioada 9-15 martie 2021. Articolul Vacanța de primăvară a elevilor se prelungește până pe 15 martie. Lecțiile vor fi recuperate cu prezență fizică apare prima dată în #diez.
12:00
Doi vulcani de pe insule diferite din Indonezia au erupt marţi, trimiţând în atmosferă coloane de cenuşă la înălțimea de 5 000 de metri. Este vorba de muntele Sinabung de pe insula Sumatra și muntele Merapi de pe insula centrală Java Articolul (video) Doi vulcani din Indonezia au erupt. Cenușa s-a ridicat la înălțimea de cinci kilometri apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.