Arctica, noul punct fierbinte al tensiunilor SUA - Rusia. Pentru prima oară în istorie bombardierele B-1B Lancer sunt dislocate în Norvegia

Radio Chisinau, 23 februarie 2021 11:45

NATO a anunțat că în cursul acestei zile, pentru prima oară, bombardierele americane B-1B Lancer au fost dislocate în Norvegia, transmite defenseromania.ro.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
09:25
Directorul interimar al Penitenciarului Nr.15 din Cricova, Victor Munteanu, a fost reținut pentru 72 de ore, în urma unor percheziții, desfășurate în seara zilei de ieri, scrie Ziarul de Gardă, care face trimitere la surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).
Acum 10 minute
09:20
Facebook a anunțat miercuri că suspendă conturile armatei din Myanmar, după lovitura de stat și după închiderea liderilor aleși ai țării, care au dus la proteste încă în desfășurare, relatează DPA.
09:20
Ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, va întreprinde astăzi, 25 februarie 2021, o vizită de lucru în Republica Moldova. 
Acum 30 minute
09:00
Argentinianul Lionel Messi a reușit o dublă pentru FC Barcelona, care s-a impus cu scorul de 3-0 în fața nou-promovatei Elche, într-o partidă restantă contând pentru prima etapă a campionatului de fotbal al Spaniei, disputată miercuri seara, preluat de Agerpres.
Acum o oră
08:50
Campania anuală de salubrizare de primăvară cu denumirea „Curățenia generală de primăvară”, se planifică a avea loc în acest an, în perioada 1 martie-30 aprilie. În această perioadă, subdiviziunile municipale împreună cu cetățenii vor face curățenie în curțile de bloc, zonele verzi și în alte spații publice.
08:45
Europa Centrală și de Est devine un centru de producție și furnizare de baterii pentru automobile electrice, în contextul în care mai multe țări din regiune au început să producă astfel de produse și să primească investiții din partea unor mari producători globali, scrie Digi24.ro
08:35
Președintele PSRM, Igor Dodon, spune că Mariana Durleșteanu rămâne candidatul majorității parlamentare la funcția de prim-ministru. Liderul PSRM îi sugerează șefului statului să respecte Constituția și să desemneze candidatul susținut de 54 de deputați, care ar fi învestit în următoarele 15 zile și ar începe să aplaneze criza pandemică și economică din țară, notează IPN.
08:35
Un mesaj codat a fost ascuns în parașuta roverului Perseverance, care a amartizat săptămâna trecută pe „Planeta Roșie”. Inginerii de la NASA au confirmat descoperirea făcută de mai mulți utilizatori de pe Reddit și Twitter.
Acum 2 ore
08:25
Președintele american Joe Biden a revocat un anunț oficial al predecesorului său care a blocat mulți solicitanți de "cărți verzi" (green cards) și lucrători străini temporari să pătrundă pe teritoriul SUA, informează Reuters.
08:20
Vicepreședintele PAS, Natalia Gavrilița, spune că în lipsa unei majorități parlamentare, care să susțină inițiativele Guvernului, votarea unui executiv minoritar nu ar face nimic altceva decât să prelungească agonia politică în care ne aflăm. Mai mult, Natalia Gavrilița spune că formațiunea sa vede două soluții de depășire a crizei: fie eșuarea a încă o tentativă de învestire a Guvernului, fie organizarea unui referendum, notează IPN.
Acum 24 ore
20:05
O pictură cu o scenă stradală din Paris a artistului olandez Vincent Van Gogh urmează să fie prezentată în public pentru prima dată, după ce s-a aflat mai mult de un secol în colecția privată a unei familii franceze, relatează miercuri dpa, preluat de Agerpres
19:55
Liderii UE se vor pune de acord joi să lucreze la realizarea de certificate de vaccinare pentru cetățenii UE care s-au vaccinat împotriva COVID-19, în condițiile în care țările din sudul UE care depind puternic de turism sunt disperate să salveze sezonul turistic de vară, relatează miercuri Reuters, citând un draft de concluzii pe care l-a consultat, scrie Agerpres
19:40
Parlamentul israelian a autorizat miercuri Ministerul Sănătății să comunice altor autorități identitatea persoanelor nevaccinate împotriva noului coronavirus, suscitând îngrijorări în ceea ce privește respectarea vieții private a cetățenilor care refuză să se vaccineze, informează AFP, preluat de Agerrpes.
19:15
Raportul de evaluare privind comerțul electronic și economia fără numerar în țara noastră a fost prezentat astăzi într-o ședință online, pe platforma Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul Republicii Moldova. Raportul a fost elaborat cu sprijinul Programului Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Reforme Structurale în Moldova, transmite MOLDPRES.
18:55
Ministrul venezuelean de externe Jorge Arreaza a anunțat miercuri că șefa delegației Uniunii Europene la Caracas are la dispoziție 72 de ore să părăsească Venezuela, transmite Reuters, preluat de Agerpres.
18:30
Aproximativ 1,5 miliarde de lei din fondul de bază urmează a fi direcționați pentru serviciile medicale de diagnostic și tratament al persoanelor cu COVID-19. Din această sumă, 1,14 miliarde de lei sunt planificați pentru tratarea a aproape 90 de mii de cazuri de COVID-19, iar 11,4 milioane pentru servicii de asistență medicală prestate de subdiviziunea de primiri urgente COVID-19. Alte 25,5 milioane de lei reprezintă banii destinați testării la COVID-19 în cadrul asistenței medicale specializate de ambulatoriu, transmite IPN.
18:25
Aproximativ zece demonstranți au forțat miercuri intrarea în consulatul grec din Berlin, relatează dpa, preluat de Agerpres.
18:10
O nouă zi caldă și însorită, fără precipitații, se prevede mâine, transmite MOLDPRES.
18:05
Guvernul României a aprobat astăzi ajutorul pentru Republica Moldova, constând în 20.000 de doze de vaccinuri, prima tranșă din cele 200.000 de vaccinuri pe care le trimite în Republica Moldova.
17:50
Presedinta R.Moldova a anuntat ca primele 20 de mii de doze de vaccin vor fi livrate de Romania in regim de urgenta. Despre aceasta a anuntat printr-un mesaj pe pagina sa de socializare.
17:45
Autoritățile thailandeze pregătesc un plan de relaxare a restricțiilor pentru turiștii vaccinați anti-COVID-19, au declarat miercuri autoritățile, în timp ce țara urmărește să resusciteze industria turistică ce a avut de suferit în ultimul an, scrie Digi24.ro
17:25
Comisia Europeană a propus miercuri un nou regulament privind roamingul, pentru a se asigura că persoanele care călătoresc în țările UE continuă să beneficieze de acesta fără costuri suplimentare, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
17:15
Prezentarea informațiilor actualizate a situației epidemiologice privind infecția COVID-19
17:10
Pentru prima dată, Sistemul de alimentare centralizată cu energie termică (SACET) din Chișinău a început să primească căldură generată de o centrală termică pe biomasă, scrie INFOTAG.
17:05
Estonia marchează miercuri 103 ani de la proclamarea independenței, iar cu acest prilej premierul eston Kaja Kallas a comparat lupta împotriva pandemiei de COVID-19 cu un război pentru independență și a îndemnat populația la unitate, informează dpa, preluat de Agerpres.
17:05
Prezentarea informațiilor actualizate a situației epidemiologice privind infecția COVID-19
17:00
Grație victoriei de astăzi, 24 februarie, cu Zimbru, formația Sheriff a reușit să ajungă, în premieră, pe primul loc în clasamentul „all-time” al Diviziei Naționale. Tiraspolenii au adunat 1616 puncte, cu două mai multe decât Zimbru, transmite IPN.
16:40
Comisia Europeană a adoptat miercuri o nouă strategie a UE privind adaptarea la schimbările climatice, care definește calea de urmat pentru a face față consecințelor inevitabile ale schimbărilor climatice, informează un comunicat el executivului comunitar, preluat de Agerpres.
16:30
Consiliul Director al "Gazprom" l-a reales pe Aleksei Miller în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al companiei pentru încă cinci ani, se afirmă într-un comunicat al companiei.
16:30
Poliția din orașul Salerno din sudul Italiei a început miercuri o operațiune împotriva traficului de droguri, inclusiv în închisoarea din localitate, transmite dpa, preluat de Agerrpes.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.