(FOTO&VIDEO) „ALMANAH POLITIC” – ediția a VI-a, a fost scos de sub tipar!

Provincial, 23 februarie 2021 11:10

A șasea ediție a Almanahului Politic – „ALMANAH POLITIC-2020”,  a fost scos de sub tipar. Publicația anuală, un produs al Companiei de consultanță și promovare a imaginii POLIEXPERT și al portalului TRIBUNA, are un număr record de pagini –  412 și reflectă, pe scurt, toate evenimentele politice care au avut loc în Republica Moldova pe […] Post-ul (FOTO&VIDEO) „ALMANAH POLITIC” – ediția a VI-a, a fost scos de sub tipar! apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 5 minute
09:30
Șeful statului, Maia Sandu, anunță că Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova, informează PROVINCIAL. Acest ajutor imediat constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200 000 de doze de vaccin promise […] Post-ul Doze de vaccin din partea României pentru a imuniza personalul medical din țară! apare prima dată în Provincial.
Acum 4 ore
07:10
Poliția Republicii Moldova declară că întreprinde toate acțiunile pentru a găsi o tânără de 17 ani din Drochia. Fata a plecat de acasă la 23 februarie, în jurul orei 08:30 și până în prezent nu s-a întors. Semnalmente: înălțimea 1,50 m corpolență medie, păr brunet, ochi căprui. La momentul plecării era îmbrăcată în geacă de […] Post-ul O tânără de 17 ani din Drochia a plecat de acasă și nu s-a mai întors apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
16:50
Inspectoratul de Poliție Ocniţa solicită ajutorul cetățenilor în stabilirea locului aflării unei persoane de gen feminin în vârstă de 30 de ani, locuitoare al raionului Ocniţa, satul Clocuşna. La 23 februarie, curent, în jurul orei 18:30, femeia a plecat de la domiciliu într-o direcţie necunoscută și până la moment locul aflării nu se cunoaște. Semnalmente: […] Post-ul O femeie din Ocnița – data dispărută apare prima dată în Provincial.
16:10
Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” au lansat critici dure la adresa Guvernului și Președinției și cer să fie luate măsuri urgente pentru depășirea crizei economice și pandemice. Într-un briefing de presă susținut la Parlament, deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a acuzat autoritățile că au impus restricții dure, ineficiente, care au pus economia pe brânci, […] Post-ul Partidul „ȘOR”, despre măsurile anti-pandemice: „Guvernul a impus restricții, fără să le ofere oamenilor nimic în schimb” apare prima dată în Provincial.
15:40
Documentare penală pentru un conațional după ce a agresat verbal și fizic angajatul Poliției de Frontieră, care își exercita atribuțiile de serviciu. Incidentul a fost consemnat noaptea trecută pe traseul care leagă localitățile de frontieră Soroca și Cosăuți, transmite PROVINCIAL. Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Cosăuți care se afla în misiune de serviciu conform planului […] Post-ul (VIDEO) Un polițist de frontieră a fost agresat fizic de un cetățean apare prima dată în Provincial.
15:30
„S-a stins din viață Ion Postolachi, primar al comunei Camenca, după o luptă crâncenă și istovitoare cu o boală grea”. Despre aceasta anunță Președintele raionului Glodeni, Ion Cojocaru, informează PROVINCIAL. Ion Postolachi s-a născut în localitatea Camenca din raionul Glodeni, la 14 mai 1960. A absolvit Institutul Agricol, specialitatea Mecanizare, Inginer mecanic. „A întemeiat o […] Post-ul O comună din raionul Glodeni a rămas fără Primar apare prima dată în Provincial.
15:10
Consiliul Concurenței a elaborat cel de-al VII-a Raport privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova, de la intrarea în vigoare a Legii nr.139/2012 cu privire la ajutorul de stat. Raportul a fost elaborat în baza informației prezentate de către furnizorii de ajutor de stat și ajutor de minimis (autoritățile publice centrale și locale, etc.) […] Post-ul Ajutoarele de stat acordate de autoritățile locale și centrale în 2019 – incluse în cadrul unui Raport realizat de Consiliul Concurenței apare prima dată în Provincial.
14:50
Consiliul Concurenței informează că, potrivit prevederilor Legii nr. 139/2012 cu privire la ajutorul de stat, toate autoritățile publice centrale, locale și instituțiile care au acordat ajutoare de stat întreprinderilor în anul 2020, urmează să le raporteze Consiliului Concurenței până la data de 31 martie 2021, transmite PROVINCIAL. Ajutoarele de stat se raportează prin intermediul platformei […] Post-ul 31 martie 2021 – termenul limită de raportare a ajutoarelor de stat apare prima dată în Provincial.
14:40
Suport pentru afacerile locale, crearea de noi locuri de muncă, servicii moderne durabile în domeniul turismului și echipament SMART –ozoboți în grădiniţe – sunt câteva din proiectele care vor fi realizate în acest an în regiunile-cheie Comunitățile rurale din regiunile Cahul și Ungheni se dezvoltă datorită asistenței Uniunii Europene. Iniţiative de promovare a turismului rural […] Post-ul 47 inițiative de dezvoltare – lansate în comunitățile rurale din Cahul și Ungheni apare prima dată în Provincial.
13:40
Primăria municipiului Chișinău informează că cetățenii din suburbii participă activ la sondajul lansat pe pagina web „suburbii.chisinau.md”, pentru stabilirea priorităților de dezvoltare a acestora, cu contribuția financiară a municipalității, informează PROVINCIAL. Astfel, reparaţia drumurilor de acces către localități/comune, reabilitarea instituţiilor de învăţământ – sunt alte două probleme prioritare, pentru rezolvarea cărora au votat o mare […] Post-ul Probleme suburbiilor municipiului Chișinău! apare prima dată în Provincial.
13:30
Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a prezentat în cadrul Comisiei de control al finanțelor publice (CCFP) a Parlamentului, Raportul auditului performanței „Măsurile prevăzute în Programul de conservare și sporire a fertilității solurilor, pentru anii 2017-2020 au atins rezultatele scontate?”. Despre constatările raportului de audit, dar și despre implementarea obiectivelor Programului de conservare și […] Post-ul Programul de conservare și sporire a fertilității solurilor – în atenția CCRM apare prima dată în Provincial.
12:40
Parlamentul organizează un atelier online de confecționare a mărțișoarelor prin care se va da startul șirului evenimentelor de celebrare a noii primăveri.     În cadrul atelierului, care va avea loc astăzi, mai mulți meșteri populari din nordul țării își vor etala talentul și dibăcia. De asemenea, vor participa membri ai Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, […] Post-ul Mai mulți meșteri populari din nordul țării își vor etala talentul în cadrul unui atelier, organizat de Parlament apare prima dată în Provincial.
12:00
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) continuă acțiunile de urmărire penală în dosarul privind abuzul de serviciu în interesul unei organizații criminale, în care, recent, a fost reținut unul dintre adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor. În concret, astăzi, sunt efectuate percheziții în toate sectoarele Penitenciarului nr.15 Cricova, acțiunile fiind autorizate de magistrați. […] Post-ul Percheziții în toate sectoarele Penitenciarului nr.15 Cricova apare prima dată în Provincial.
11:40
„Visul lui Vitalie Cebotaru s-a împlinit. Adolescentul de 13 ani din satul Cîșlița-Prut, raionul Cahul, despre care a aflat o țară întreagă după ce a alergat la un maraton încălțat într-o pereche de galoși, a primit în dar din partea președintelui PSRM, Igor Dodon, un set de încălțăminte și îmbrăcăminte sportive”, se arată într-un comunicat […] Post-ul Adolescentul din Cahul, care a alergat încălțat într-o pereche de galoși, a primit mai multe daruri din partea fostului șef al statului apare prima dată în Provincial.
11:10
Un locuitor al satului Lopatnic, raionul Edineț, a fost depistat în zona de frontieră în timp ce încărca lemne, defrișate ilegal în fâșia forestieră, transmite PROVINCIAL. Mai mult, cetățeanul nu deținea toate actele necesare pentru autovehicul. Polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD continuă cercetările pe caz, iar persoana riscă amendă contravențională. În seara zilei […] Post-ul (FOTO) Locuitor al satului Lopatnic depistat de polițiștii de frontieră în timp ce încărca lemne tăiate ilegal apare prima dată în Provincial.
11:10
După 11 luni de inactivitate, punctul de trecere a frontierei Vulcăneşti-Vinogradovka (rutier/internațional) se redeschide traficului transfrontalier, transmite PROVINCIAL. Astfel că de mâine, 25 februarie 2021, începând cu ora 08:00 va fi restabilit traficul atât pentru călători, cât și pentru transportul de mărfuri. Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal reamintește participanților la traficul transfrontalier despre importanța […] Post-ul Punctul de trecere a frontierei Vulcănești – Vinogradovka își reia activitatea apare prima dată în Provincial.
10:50
Primăria comunei Stăuceni informează despre demararea etapei a doua a campaniei de vaccinare și sterilizare a câinilor fără stăpân din localitate. În scopul soluționării problemei maidanezilor, care în ultima perioadă se înregistrează în număr tot mai mare pe teritoriul localității și prezintă pericol, autoritățile publice locale au apelat la serviciile unei companii specializate de ecarisaj. […] Post-ul Câinii maidanezi din Stăuceni vor fi sterilizați și vaccinați antirabie apare prima dată în Provincial.
10:30
„Franzeluța SA” anunță că a achiziționat linia de producere a chiflelor de „Ciabatta” și a „Urechiușelor”, transmite PROVINCIAL. Întreprinderea menționează că s-a străduit să afle secretele brutarilor italieni, astfel încât să poată oferi un produs identic celui veritabil. „Mai mult, îți dăm posibilitatea de a o coace la tine acasă! Asta pentru că acest produs […] Post-ul Veste bună de la „Franzeluța”: Îți dăm posibilitatea să coci „Ciabatta” la tine acasă! apare prima dată în Provincial.
10:00
În după amiaza zilei de 23 februarie, pompierii din nordul țării au intervenit pentru a lichida un incendiu într-o casă de locuit din localitatea Gribova, raionul Drochia. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:12 minute. La fața locului în cel mai scurt timp au intervenit 2 echipaje de salvatori, care au reușit localizarea […] Post-ul Drochia: Un copil de 2 ani și-a pierdut viața în urma unui incendiu apare prima dată în Provincial.
Ieri
07:40
Mai multe localități din raioanele Dondușeni, Soroca şi Ocnița ar putea fi aprovizionate cu apă din râul Nistru. Un proiect în acest sens a fost înaintat la Apelul de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a convocat […] Post-ul Trei raioane din nordul țării ar putea fi asigurate cu apă din Nistru apare prima dată în Provincial.
07:10
În semn de recunoștință pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor de serviciu, patru angajați din cadrul Inspectoratului de poliție Criuleni, au fost premiați. Aceștia au primit medalii pentru profesionalism, devotament și realizări remarcabile. Dina Roșca Post-ul Medalii pentru 4 polițiști din Criuleni apare prima dată în Provincial.
23 februarie 2021
15:50
O femeie din raionul Criuleni, în timp ce se afla împreună cu concubinul, a fost răpită de lângă acesta. Cazul a fost sesizat pe numărul de urgenţă 112, ieri seara. Cei doi se aflau împreună la domiciliul bărbatului, iar după orele 23:00 doi cunoscuți au bătut în ușa casei solicitând ajutor. În același moment când […] Post-ul O femeie din Criuleni – răpită de doi tineri apare prima dată în Provincial.
15:40
Curtea de Conturi a desfășurat auditul performanței privind evaluarea Programului de conservare și sporire a fertilității solurilor, pentru a determina în ce măsură acțiunile realizate în cadrul acestuia au contribuit la conservarea și sporirea fertilității solurilor. Raportul auditului a fost audiat, astăzi, în cadrul ședinței Comisiei de control al finanțelor publice a Parlamentului. Raportul de […] Post-ul Carențele privind calcularea taxelor pentru resursele naturale, prezentate de Curtea de Conturi în cadrul ședinței CCFP apare prima dată în Provincial.
14:50
Astăzi, la Ialoveni, a fost expusă o expoziţie inedită a colecţionarului Petru Costin, sub patronajul Aparatului ataşatului Militar a Federaţiei Ruse în Republica Moldova şi Directorul Centrului Rossotrudnicestvo, informează PROVINCIAL. Astfel, în cadrul acesteia au fost expuse ordine şi medalii din perioada URSS, inclusiv obiecte personale ale ofiţerilor, monede dedicate militarilor, dar şi zilei de […] Post-ul (GALERIE FOTO) Expoziţie inedită a colecţionarului Petru Costin, la Ialoveni apare prima dată în Provincial.
14:40
ADR Nord a convocat în ședință, la Dondușeni, grupul de lucru constituit pentru elaborarea Cererii complete de finanțare pentru nota conceptuală a proiectului de dezvoltare regională „Aprovizionare cu apă din râul Nistru pentru 32 localități din raioanele Dondușeni, Soroca, Ocnița”. Împreună cu delegați din cadrul Consiliului raional Dondușeni și experți naționali, specialiștii ADR Nord au […] Post-ul ADR Nord își propune să aprovizioneze cu apă din râul Nistru 32 de localități apare prima dată în Provincial.
14:40
Consiliul Concurenţei anunță că prelungește perioada de depunere a CV-urilor pentru procedura de numire prin transfer în funcții publice, până la data de 01 martie 2021, orele 16:00, transmite PROVINCIAL. Lista funcțiilor publice propuse a fi ocupate prin transfer, cerințele de bază și sarcinile le putețí accesa aici. Cristina Pendea Post-ul Consiliul Concurenţei prelungește perioada de depunere a CV-urilor pentru procedura de numire prin transfer în funcții publice apare prima dată în Provincial.
14:20
La finele săptămânii trecute, angajații Direcției regionale Nord au anihilat activitatea infracțională a unei grupări criminale specializate în prepararea, comerțul și consumul de substanțe narcotice și precursorii. Aceasta activează din noiembrie 2020. La ora actuală sunt identificate două persoane și documentate în stare de libertate, transmite PROVINCIAL. Polițiștii de frontieră au organizat o ambuscadă, în […] Post-ul (VIDEO) La frontiera de nord a țării, doi tineri au fost reținuți cu substanțe narcotice apare prima dată în Provincial.
13:40
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea organizează în perioada 22-24 februarie, cursuri de formare online în domeniul TIC pentru 58 de cadre didactice din țara noastră, care predau discipline din domeniul STEM. Formatorii și specialiști coreeni vor prezenta profesorilor din țara noastră tehnici moderne […] Post-ul 58 de cadre didactice din țară beneficiază de cursuri organizate de experți din Republica Coreea apare prima dată în Provincial.
12:40
Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a demarat procesul de evaluare a impactului unor proiecte de dezvoltare regională implementate anterior în Regiunea de Dezvoltare Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR). Pe parcursul anului 2021, Secția monitorizare și evaluare (SME) din cadrul ADR Nord urmează să evalueze zece proiecte. Vineri, 19 februarie, în […] Post-ul ADR Nord evaluează impactul unui proiect turistic implementat la Țaul, Dondușeni apare prima dată în Provincial.
12:30
În contextul atestării tot mai frecvente a cazurilor de depășire a perioadei de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor introduse și declarate prin acțiune, Serviciul Vamal reiterează îndemnul către deținătorii de mijloace de transport cu numere străine să respecte reglementările legale, transmite PROVINCIAL. În conformitate cu prevederile art. 1841, Cod vamal și art.10, Legea […] Post-ul Serviciul Vamal face unele precizări privind aflarea pe teritoriul țării a vehiculelor cu numere străine apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.