Avion interceptat în Ucraina, pentru ca un bancher de la PrivatBank să fie arestat, pentru deturnarea a 5, 5 miliarde de dolari

Bani.md, 23 februarie 2021 11:10

Forţele de ordine ucrainene au forţat luni un avion să aterizeze la Kiev pentru reţinerea unuia din foştii conducători ai celei mai mari bănci din Ucraina, PrivatBank, într-un caz de deturnare a 5, 5 miliarde de dolari, relatează AFP.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum 2 ore
07:40
În urma unui sondaj realizat din ChildFund Alliance, Eurochild, Salvați Copiii, UNICEF și World Vision s-a constatat că pandemia de COVID-19 a împins copiii și tineri din Europa și din afara ei spre situații de stres și incertitudine. Astfel, unu din cinci copii a declarat că este nefericit și îngrijorat pentru viitorul său.
Acum 4 ore
07:10
Dacă crezi că din această listă vor face parte doar telefone scumpe, atunci te înșeli. Dacă vei analiza vei observa că sunt telefoane și din gama Galaxy A sau Galaxy M, care sunt considerate mai econome.
06:40
Renunță la stereotipuri dacă vrei să obții un venit mai mare și într-un final să obții independență financiară.
06:10
În rolurile principale din "Rocks", un film dramatic, au fost distribuite eleve necunoscute din estul Londrei. Filmul a câştigat cele mai multe premii la gala British Independent Film Awards (BIFA), care a avut loc sâmbătă seară la Londra, informează BBC.
Acum 24 ore
17:20
Erupția vulcanului Etna a început din nou luni, iar de trei zile, Etna „scuipă” în continu lavă, gaze și nori grei de cenușă. Etna este cel mai activ vulcan din Europa și erupe relativ des. Ultima erupție majoră a avut loc în 1992.
16:20
Una dintre cele mai profitabile companii din Moldova - Termoelectrica, este una dintre puținile companii din țară care încurajează activitatea partenerilor în cadrul aceleiași întreprinderi. În cadrul companiei sunt 80 astfel de cazuri.
16:00
Partidul Democrat din Moldova (PDM) consideră că fracțiunile parlamentare și președintele țării trebuie să recurgă la noi consultări pentru a depăși situația care s-a creat în țară. În acest sens, PDM este gata să meargă la negocieri cu toate fracțiunile parlamentare, cu excepția Partidului „Șor” și a transfugilor. Declarațiile au fost făcute astăzi de către liderul PDM, Pavel Filip, în cadrul unui briefing de presă.
15:20
Fondatorul Tesla, Elon Musk, a pierdut 15 miliarde de dolari într-o singură zi, după ce prețul acțiunilor companiei au scăzut cu 20%.
14:20
Consiliul de Administraţie al Universităţii de Stat din Moldova a adresat astăzi o scrisoare deschisă către președinta Republicii Moldova Maia Sandu, președinta Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanâi, prim-ministrului Aurel Ciocoi și ministrei Educației, Lilia Pogolșa prin care confirmă rectorul ales, în data de 16.12.2020 – doctor Igor Şarov, conferenţiar universitar.
14:10
Un deputat propune stabilirea normelor generale de calculare și aplicare a prețurilor la principalele produse petroliere. Proiectul de lege stabilește formula de calcul a prețurilor maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale, prin care se propune calcularea la un litru, separat pentru fiecare tip de produs și partidă importată.
14:10
Drept urmare a ultimelor evoluții pe piața produselor petroliere, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată o abordare subiectivă și neargumentată, prezentă în spațiul public în raport cu rolul și atribuțiile funcționale ale Agenției la subiectul dat.
13:20
Raportul a fost elaborat în cadrul și cu sprijinul Programului USAID Reforme Structurale în Moldova (Programul USAID) și prezentat într-o ședință online pe platforma Consiliului Economic pe lângă Prim- ministrul RM.
13:10
Peste 200 de mii de lei - atât a constituit cea mai mare pensie din Republica Moldova în anul 2020, potrivit datelor Casei Naționale de Asigurări Sociale.
11:50
„Franzeluța SA” anunță că a achiziționat linia de producere a chiflelor de „Ciabatta” și a „Urechiușelor”.
11:00
Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va susține necondiționat toate demersurile președintei Maia Sandu în căutarea soluțiilor pentru declanșarea anticipatelor. Cu o astfel de poziție a venit PAS, după reacția Maiei Sandu privind decizia de ieri a Curții Constituționale (CCM).
11:00
„Președinția sfidează în mod repetat Legea Supremă a statului, ceea ce nu poate rămâne fără consecințe grave pentru Republica Moldova. Criza în care ne împinge insistent președintele Maia Sandu afectează în mod acut domeniile social și economic, ca urmare, se înrăutățește viața fiecărui cetățean al țării”. Cu o asemenea reacție a venit liderul socialiștilor, Igor Dodon, după ce ieri, președinta țării, Maia Sandu, a anunțat că nu va înainta nici o candidatură la funcția de prim-ministru a actualului Parlament, pledând în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate.
11:00
De la 1 septembrie 2021, Ucraina va admite pe teritoriul său doar a automobilele din regiunea transnistreană a Republicii Moldova care dispun de plăcuțe de înmatriculare de model convenit cu abțibildul „MD”, pe lângă autovehiculele înregistrate conform legislației Republicii Moldova. Acest lucru este afirmat în declarația Ministerului de Externe al Republicii Moldova după o ședință dintre ministrul afacerilor externe și integrării europene al Moldovei, Aureliu Ciocoi și ambasadorul Ucrainei, Mark Șevcenko.
10:40
Angajatori din sectorul hoteluri, restaurante, cafenele (HoReCa) au cerut moratoriu pe controale, dar și ca Guvernul să le plătească șomaj tehnic angajaților din sector, care au fost nevoiți să stea acasă trei luni, din cauza pandemiei, anularea unor restricții ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Pe de altă parte, responsabili de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale spun că aceste restricții, inclusiv ca localurile HoReCa să nu poată activa după orele 22.00, sunt impuse de situația alarmantă privind COVID-19, ceea ce s-a soldat cu mai mulți pacienți în stare gravă în spitale, transmite IPN.
10:30
Petroliștii au afișat la panou astăzi, 24 februarie, prețuri mai mari la carburanți. Scumpirile, cuprinse între 50 și 65 de bani, vin la o săptămână după cea mai recentă majorare de preț la benzină, motorină și gazul lichefiat, transmite IPN.
10:30
Termoelectrica a inaugurat prima Centrală Termică pe Biomasă integrată în Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET) din mun. Chișinău.
10:20
Dis-de-dimineață sute de oameni ai legii au descins cu percheziții în toate penitenciarele din țară.
Ieri
07:00
Prietenii îți vor spune că trebuie să vizitezi aceste „obiective de renume mondial”. Însă, unele obiective turistice sunt supraevaluate.Alege să petreci timpul plăcut într-o vacanță, fără să te dezamăgești, iar pentru aceasta ai nevoie să alegi destinațiile potrivite, care nu sunt aglomerate. Vezi în continuare care sunt destinațiile supraapreciate și ce alternative ai.
07:00
Demi Skipper este o tânără stabilită în SUA, și a vrut să demonstreze că își poate schimba drumul de la o agrafă de păr la o casă printr-un sistem de schimb cu străini.Un an mai târziu, este foarte aproape de a-și atinge obiectivul.
06:10
În aprilie, UE va deveni prima putere globală care va stabili planuri detaliate de reglementare a inteligenței artificiale, inclusiv reguli privind utilizarea tehnologiilor de supraveghere biometrică, cum ar fi recunoașterea facială publică.
05:40
Fondatorul Microsoft, Bill Gates s-a vaccinat recent împotriva Covid-19. Omul de afaceri a ales serumul Moderna pentru imunizare. În urma vaccinării a oferit un interviu pentru ziarul spaniol „El Pais” în care a vorbit despre pandemie și când, în opinia lui, aceasta se fa sfârși. Bill Gates crede că până în anul 2022 unele țări vor puteaorganiza evenimente majore.
05:10
Într-o perioadă destul de scurtă de timp, în epoca industrială târzie, s-au produs pagube semnificative mediului prin industrializare, inclusiv prin pesticide, poluarea cu materiale plastice și cultivarea cu o singură cultură.
23 februarie 2021
17:40
După mai multe întârzieri, Ucraina a primit marți primele doze de vaccinuri AstraZeneca împotriva Covid-19 și speră să poată lansa cât mai curând campania de imunizare a grupurilor prioritare, începând cu medicii și soldații, scrie Reuters.
17:30
„Decizia Curții Constituționale era una absolut previzibilă. Această decizie e totodată alarmantă, fiindcă este dovada că Republica Moldova este acum condusă de un președinte care la două luni de mandat are deja două încălcări grave ale Constituției – ceea ce reprezintă situație condamnabilă și fără precedent în istoria țării” Cu o asemenea declarație a venit Igor Dodon, liderul PSRM, după decizia de astăzi a Curții Constituționale.
17:20
Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a expediat un demers în atenția procurorului general Alexandr Stoianoglo, după ce, ieri, 22 februarie, Procuratura Anticorupție a venit cu un răspuns în care spune că semnătura aplicată de Ilan Șor pe un proiect de Hotărâre a Parlamentului a fost falsificată, însă acest lucru nu constituie temei de a intenta o cauză penală.
17:20
Curtea Constituțională (CCM) a admis parțial sesizarea depusă de PSRM și a constatat că Maia Sandu a încălcat Constituția atunci când a înaintat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.