CC examinează decretul Maiei Sandu. UPDATE: Bolea: „Maia Sandu a ignorat și hotărârile CC, și buchia Constituției”

Agora.md, 23 februarie 2021 11:10

Curtea Constituțională urmează să se pronunțe în fond asupra sesizării deputaților socialiști care au contestat decretul președintei Maia Sandu privind desemnarea repetată a candidaturii Nataliei Gavrilița pentru funcția de premier.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 5 minute
09:20
Cei de la Moldtelecom au gândit pentru tine cele mai avantajoase pachete de servicii, cu prețuri accesibile și la oferte greu de refuzat. Începe primăvara cu o super ofertă, exclusiv online. Doar pe parcursul lunii martie ai 50% reducere, 6 luni la orice pachet cu internet și televiziune.
09:20
În timp ce vaccinul anti-coronavirus întârzie să ajungă în Republica Moldova, conaționalii din diasporă sunt în plină campanie de imunizare. Fie că sunt medici, asistenți medicali, educatori sau șoferi de ambulanță, mulți moldoveni sunt muncitori în prima linie, motiv pentru care au prioritate la administrarea vaccinului. Am încercat să aflăm mai multe de la conaționalii stabiliți în Marea Britanie, țară care se ambiționează să vaccineze toți adulții până la sfârșitul lunii iulie curent.
Acum 15 minute
09:10
Prima Centrală Termică pe Biomasă integrată în sistemul centralizat de alimentare cu energie termică a fost inaugurată la Chișinău. Centrala a fost construită în cadrul proiectului „Integrarea plantei energetice Miscanthus în ciclul de producere a energiei termice în sistemele de termoficare centralizată”, realizat de către SA „Termoelectrica” în parteneriat cu Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor al Academiei de Ştiinţe a Moldovei.
09:10
O operațiune care a durat mai mult de o săptămână a dus la capturarea a 23 de mii de kilograme de cocaină. Cea mai mare parte a drogurilor era ascunsă în niște containere amplasate în orașul portuar german Hamburg, notează CNN. Potrivit poliției, încărcătura a ajuns în Europa pe o navă din Paraguay.
Acum 30 minute
09:00
O operațiune care a durat mai mult de o săptămână a dus la capturarea a 23 de mii de kilograme de cocaină. Cea mai mare parte din droguri era ascunsă în niște containere amplasate în orașul portuar german Hamburg, notează CNN. Potrivit poliției, încărcătura a ajuns în Europa pe o navă din Paraguay.
09:00
Prima Centrală Termică pe Biomasă integrată în sistemul centralizat de alimentare cu energie termică a fost inaugurată la Chișinău. Centrala a fost construită în cadrul proiectului „Integrarea plantei energetice Miscanthus în ciclul de producere a energiei termice în sistemele de termoficare centralizată”, realizat de către SA „Termoelectrica” în parteneriat cu Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor al Academiei de Ştiinţe a Moldovei.
Acum o oră
08:30
O companie avia vrea să ofere o altă noțiune confortului la bord. Mai exact, în următoarele luni, când nava A321 a companiei JetBlue își va începe cursele transatlantice din Boston și New York către Londra, călătorii se vor putea bucura de unele dintre cele mai confortabile locuri întâlnite până acum într-o aeronavă, scrie CNN. Potrivit sursei citate,
Acum 2 ore
08:00
Facebook va investi peste un miliard de dolari în conținut de știri în următorii trei ani, scrie Hotnews. Potrivit sursei citate, noua investiție se adaugă celor 600 de milioane de dolari injectați în mass-media din 2018 și este oficializată a doua zi după ridicarea blocadei din Australia asupra conținutului de știri.
07:30
O adolescentă de la Drochia este căutată cu disperare de părinți și de oamenii legii. Fata, în vârstă de 17 ani, a plecat de acasă la 23 februarie, în jurul orei 08:30 și până în prezent nu s-a întors.
Acum 12 ore
00:30
În cursul zilei de 24 februarie, așa cum au anunțat în dimineața zilei de miercuri, PSRM și Platforma DA au purtat discuții cu lideri de partide pe marginea învestirii unui Guvernului. Fiecare, însă, a avut propria abordare. În timp ce socialiștii au discutat cu „aproape” toate fracțiunile din Parlament, Platforma DA s-a văzut doar cu liderii PD și PAS. Iată ce au discutat.
24 februarie 2021
22:50
Parlamentul israelian a autorizat miercuri Ministerul Sănătăţii să comunice altor autorităţi identitatea persoanelor nevaccinate împotriva noului coronavirus, suscitând îngrijorări în ceea ce priveşte respectarea vieţii private a cetăţenilor care refuză să se vaccineze, informează Agerpres.ro.
21:30
Liderul PSRM, Igor Dodon, a fost cel care a propus-o inițial pe Mariana Durleșteanu drept candidată a socialiștilor la funcția de premier. Ideea ar fi apărut în timpul unei ședințe, iar Durleșteanu ar fi dat un răspuns afirmativ în câteva ore. Declarația a fost făcută de Igor Dodon la emisiunea Moldova în Direct.
21:20
Liderul PSRM, Igor Dodon, afirmă că socialiștii nu intenționează să inițieze demiterea președintei țării, Maia Sandu, prin referendum. Mai mult, fostul președinte crede că singura soluție la această etapă este învestirea unui nou Guvern. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Moldova în direct”.
20:40
Liderul PSRM, Igor Dodon, a fost cel care a propus-o inițial pe Mariana Durleșteanu drept candidat al socialiștilor la funcția de premier. Ideea ar fi apărut în timpul unei ședințe, iar Durleșteanu ar fi dat un răspuns afirmativ în câteva ore. Declarația a fost făcută de Igor Dodon la emisiunea Moldova în Direct.
Acum 24 ore
19:50
Pentru anul 2021, din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) sunt prevăzuți 1,5 miliarde de lei pentru măsuri de combaterea a virusului COVID-19, informează Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Marea parte a banilor vor fi distribuiți pentru serviciile medicale de diagnostic şi tratament al persoanelor infectate.
19:10
Unu din cinci copii din Uniunea Europeană care a luat parte la sondajul realizat de UNICEF, a declarat că este nefericit și îngrijorat pentru viitorul său, transmite Digi24.ro citând un studiu realizat de ChildFundAlliance, Eurochild, Salvați Copii, UNICEF și World Vision. Mai bine de 10 000 de copii și tineri au fost consultați.
19:00
În ultima săptămână, au fost testați pozitiv la infecția cu noul coronavirus 86 de angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Aceștia s-au infectat în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, informează secretarul de stat din cadrul MAI Sergiu Golovaci.
18:40
Consiliul de Administrație al Universității de Stat din Moldova a solicitat miercuri, 24 februarie, confirmarea rezultatelor alegerilor din 16 decembrie 2020, în urma cărora ex-ministrul educației, Igor Șarov a fost ales în funcția de rector al USM. Solicitarea se regăsește într-o scrisoare deschisă publicată pe pagina Universității.
18:10
Amenzi de zeci de mii de lei pentru posturile de televiziune din țară. Asta au decis, miercuri, membrii Consiliului Audiovizualului (CA) în cadrul unei ședințe. Este vorba de posturile Cinema1 TV, DTV, BravoTV și RTV. Fiecare a primit o amendă a câte zece mii de lei, pentru că nu ar fi prezentat înregistrările privind serviciul media sau pentru transmisiunea serviciilor media cu încălcarea prevederilor licenței de emisie. La fel, membrii CA s-au arătat indignați de difuzarea unui reportaj la RTR Moldova, în care instituția ar fi fost acuzată de cenzură.
18:10
Ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, va întreprinde o vizită de lucru la Chișinău, joi, 25 februarie.
18:00
Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul care va fi oferit imediat pentru R. Moldova. E vorba de 20 mii de doze de vaccin, ceea ce sunt prima tranșă din cele 200 mii de doze de vaccin promise de România.
17:50
Acum câteva clipe Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova.
17:50
Guvernul al cărui mandat a încetat ar putea avea pe viitor mai multe atribuții în perioada stării de urgență. O inițiativă legislativă de completare a Legii privind regimul stării de urgență, de asediu și de război a fost înregistrată în Parlament de către foștii democrați și actualii deputați Pentru Moldova Sergiu Sîrbu și Ruxandra Glavan.
17:30
În perioada pandemiei de COVID-19 în R. Moldova, deși o bună parte dintre angajatori au decis ca instituțiile să activeze la distanță și muncitorii să lucreze de acasă, 52% dintre lucrători au continuat sp meargă fizic la serviciu. Printre provocările muncii de acasă cel mai des se numără necesitatea de a îndeplini mai multe sarcini sau senzații de izolare. Așa arată datele prezentate într-un studiu de realizat de Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD).
17:30
La 24 februarie, în R. Moldova, au fost confirmate alte 1610 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Astfel, bilanțul infectărilor în perioada pandemiei ajunge la 180.150 de cazuri.
17:20
La 24 februarie, în R. Moldova, au fost confirmate alte 1610 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Astfel bilanțul infectărilor în perioada pandemiei ajunge la 180.150 de cazuri.
17:20
Cetățenii Republicii Moldova sunt printre ultimii din Europa care vor beneficia de vaccinul contra COVID-19. Asta arată datele portalului Our World in Data, care prezintă informații despre campaniile de imunizare din toată lumea, cu excepția a trei state balcanice: Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina și Kosovo, republică nerecunoscută de autoritățile noastre, transmite Newsmaker.md.
17:00
Pandemia de coronavirus a fost „o lecție dură pentru toți cei care au lucrat fără contracte de muncă”. Este constatarea făcută de ambasadoarea Republicii Moldova în Regatul Spaniei, Violeta Agrici, într-un interviu pentru EA.md.
16:50
Prim-ministrul maghiar, Viktor Orban a anunțat startul administrării vaccinului chinez produs în laboratul Sinopharm. În total au fost cumpărate 5 milioane de doze, destule pentru vaccinarea a 2,5 milioane de oameni, anunță euronews.com.
16:30
Ucraina a început, astăzi, procesul de imunizare a populației. Prima doză a fost primită de un lucrător medical din regiunea Cherkaski.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.