Ion Chicu, internat la terapie intensivă din cauza complicațiilor provocate de COVID-19

Deschide.md, 23 februarie 2021 11:10

Fostul premier al R.Moldova, Ion Chicu, este internat în secția de terapie intensivă a IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Potrivit surselor DESCHIDE.MD acesta ar fi internat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 30 minute
08:50
Un mesaj codat a fost ascuns în parașuta roverului Perseverance, care a amartizat săptămâna trecută pe „Planeta Roșie”. Inginerii de la NASA au confirmat descoperirea făcută de mai mulți utilizatori de pe Reddit și Twitter, scrie Digi24.
Acum o oră
08:30
Campania anuală de salubrizare de primăvară cu denumirea „Curățenia generală de primăvară”, se planifică a avea loc în acest an, în perioada 1 martie-30 aprilie. În această perioadă, subdiviziunile municipale împreună cu cetățenii vor face curățenie în curțile de bloc, zonele verzi și în alte spații publice.
08:30
Datele sugerează că simptomele de Covid-19 pot să fie resimţite de persoanele care au contractat boala până la nouă luni de la infectare, a declarat, miercuri, consilierul medical şef al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, relatează CNBC.
08:20
Parlamentul australian a adoptat joi o lege care obligă giganţii tehnologici să plătească mass-media pentru preluările de conţinut, informează AFP.
Acum 2 ore
08:00
Vicepreședintele PAS, Natalia Gavrilița, spune că în lipsa unei majorități parlamentare, care să susțină inițiativele Guvernului, votarea unui executiv minoritar nu ar face nimic altceva decât să prelungească agonia politică în care ne aflăm. Mai mult, Natalia Gavrilița spune că formațiunea sa vede două soluții de depășire a crizei: fie eșuarea a încă o tentativă de învestire a Guvernului, fie organizarea unui referendum, notează IPN.
07:50
William Burns, pe care preşedintele american Joe Biden l-a nominalizat pentru funcţia de viitor şef al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), a numit China „un adversar autoritar formidabil” care îşi consolidează capacitatea de a fura proprietate intelectuală, de a-şi reprima poporul şi de a-şi construi influenţă în interiorul SUA, informează Agerpres. William Burns a spus că, pentru securitatea naţională a SUA, competiţia cu China şi contracararea leadershipului ei „agresiv” sunt esenţiale. Bur...
Acum 12 ore
22:10
Un deputat propune stabilirea normelor generale de calculare și aplicare a prețurilor la principalele produse petroliere. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, în ședința de astăzi, raportul asupra proiectului de modificare a Legii privind piața produselor petroliere, înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către deputatul Alexandru Oleinic, membru al Comisiei.
22:00
O universitate britanică a lansat primul program de master în arte care studiază The Beatles şi impactul mai larg al legendarei formaţii asupra muzicii şi societăţii, informează miercuri DPA, citat de Agerpres.  • Universitatea din Liverpool, cu sediul în nord-vestul Angliei, a anunţat miercuri că a început să accepte cereri de înscriere pentru un curs din septembrie 2021 intitulat "The Beatles: industrie muzicală şi patrimoniu.Instituţia a declarat că programul va prezenta interes pentru persoa...
21:40
Activitatea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) pentru anul 2020 și implementarea cadrului normativ conex au fost subiectele principale discutate, astăzi, în cadrul ședinței Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică. Conform informației prezentate de directorul interimar al ANP, Vladimir Cojocaru, în 2020, 6429 de persoane s-au aflat în sistemul administrației penitenciare. Dintre acestea, 1860 (28,9%) au comis infracțiuni grave, 1572 (24,4%) – infracțiuni deosebit de grave, 1030 (16%) – infracțiuni mai puțin grave, 864 (13,4%) – infracțiuni excepțional de grave și 118 (1,8%) – infracțiuni ușoare.
21:30
Noi scenarii de la Igor Dodon, privind rezolvarea crizei politice din R.Moldova. Acesta a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul public de la televiziune că PSRM are la moment trei scenarii.
21:10
Liderii UE se vor pune de acord joi să lucreze la realizarea de certificate de vaccinare pentru cetăţenii UE care s-au vaccinat împotriva COVID-19, în condiţiile în care ţările din sudul UE care depind puternic de turism sunt disperate să salveze sezonul turistic de vară, relatează miercuri Reuters, citând un draft de concluzii pe care l-a consultat.
20:30
Fostul magistrat de la Judecătoria Râșcani din municipiul Chișinău, Igor Vornicescu, este primul inculpat în dosarul Laundromat care și-a primit sentința. Acesta a fost recunoscut vinovat de pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei încheieri contrare legii. Hotărârea a fost pronunțată miercuri de un complet format din judecătorii Irina Țonov, Viorica Dodon și Alexei Paniș. Vornicescu însă a fost eliberat de răspundere penală în legătură cu survenirea prescripţiei de tragere la răspundere penală, scrie...
20:30
Șeful Penitenciarului 15 Cricova a fost reținut pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor care au avut loc astăzi, susțin sursele DESCHIDE.MD din cadrul Procuraturii Generale.
Acum 24 ore
20:00
UPDATE // 19:45 // Contactată de DESCHIDE.MD Olesea Gherman, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Ialoveni, ne-a comunicat că agajații Poliției sunt la fața locului și documentează cazul. Accidentul s-a produs între un microbuz și o Toyota. Gherman ne-a mai spus că în microbuz nu se aflau pasageri și nimeni nu a avut de suferit.
20:00
Aproximativ 1,5 miliarde de lei din fondul de bază urmează a fi direcționați pentru serviciile medicale de diagnostic și tratament al persoanelor cu COVID-19. Din această sumă, 1,14 miliarde de lei sunt planificați pentru tratarea a aproape 90 de mii de cazuri de COVID-19, iar 11,4 milioane pentru servicii de asistență medicală prestate de subdiviziunea de primiri urgente COVID-19. Alte 25,5 milioane de lei reprezintă banii destinați testării la COVID-19 în cadrul asistenței medicale specializate de ambulatoriu, transmite IPN.
19:50
Un accident cu implicarea unui microbuz pentru pasageri a avut loc în această seara la intrarea în orașul Ialoveni. În urma ciocnirii cu un automobil, microbuzul s-a răsturnat. Deocamdată nu se cunoaște dacă în microbuz erau pasageri și dacă sunt înregistrate victime. Poliția se află la fața locului.
19:10
Comisia Europeană a anunțat miercuri că va propunere prelungirea cu zece ani a actualului sistem de tarifare în telefonia mobilă, care permite utilizarea rezonabilă fără taxe suplimentare de roaming în spațiul Uniunii Europene.
18:50
Timp de două zile, pe 24 și pe 25 februarie 2021, Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, va participa on-line la cel de-al XVIII-lea Congres al Conferinței Curților Constituționale Europene, în cadrul căreia Curtea Constituțională a Republicii Moldova va prelua Președinția Conferinței Curților Constituționale Europene (CCCE) pentru un mandat de trei ani.
18:30
Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut joi serviciilor secrete ale Rusiei să stopeze politica occidentală agresivă împotriva ţării sale, care conform liderului de la Kremlin are ca obiectiv oprirea dezvoltării economice a Rusiei şi să o supună dictatelor din exterior, relatează agenţiile EFE şi TASS. • ''Ne lovim de aşa-numita politică de îngrădire a Rusiei. Nu este vorba despre competiţie, care este un lucru firesc în relaţiile internaţionale. Ci este o politică destul de agresivă şi consec...
18:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu ES Dereck J. Hogan, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în R.Moldova, și cu noul șef al Misiunii USAID la Chișinău, Scott Hocklander. Potrivit unui comunicat al președinției, printre subiectele abordate se numără prioritățile de asistență ale USAID în domeniile ce țin de promovarea democrației, a bunei guvernări și a dezvoltării economice, inclusiv modul în care acestea s-au adaptat la realitățile pandemice pe durata anului 2020.
18:00
Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova.
17:50
O femeie din Iran a murit în urma unui infarct înainte să fie executată, dar ar fi fost totuși spânzurată, informează The Independent. Zahra Ismaili ar fi fost obligată să urmărească cum 16 bărbați au fost executați înaintea ei, în timp ce își aștepta rândul să urce pe eșafod, la închisoarea Rajai Shahr, aflată la vest de capitala Teheran. Ismaili fusese condamnată la moarte pentru uciderea soțului, un oficial de rang înalt în Ministerul de Informații din Iran, scrie publicația The Times. Avocat...
17:20
17:20
16:30
Circa 25 de mii de costume de protecție pentru lucrătorii medicali din secțiile COVID-19 au fost donate astăzi, 24 februarie, de către NATO. Echipamentele au fost aduse la Spitalul clinic municipal de copii „Valentin Ignatenco”, iar de aici vor fi distribuite și altor instituții medicale. Donația este o primă parte a pachetului de asistență în lupta cu COVID-19. În următoarele săptămâni, în țară urmează să ajungă al doilea lot, care cuprinde o sută de mii de măști de unică folosință de tip FFP2, transmite IPN.
16:20
Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate au venit cu o inițiativă legislativă care prevede realizarea unui audit extern al Consiliului Concurenței. Potrivit lor, scopul acestui audit este să evalueze prestația acestei instituții în ultimi ani și să deschidă calea către schimbarea conducerii. Parlamentarii susțin că „această instituție-cheie pentru economia Republicii Moldova, care are sarcina să lupte cu monopolurile, a eșuat lamentabil”, transmite IPN.
16:10
Imagini incredibile surprinse pe o autostradă din SUA. Un șofer s-a trezit în fața unui pericol venit din cer: un avion de mici dimensiuni a aterizat chiar în fața lui, iar impactul a fost iminent.
15:50
Partidul Democrat din Moldova (PDM) pledează pentru noi consultări dintre fracțiunile parlamentare și președintele Maia Sandu. Despre aceasta a anunțat liderul PDM, Pavel Filip, în cadrul unui briefing.
15:30
Dragobete, numit și Cap de Primăvară, era sărbătorit, în funcție de zona etnografică, în una din zilele de la sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie. După legendă, el este fiul Babei Dochia și reprezintă, în opoziție cu aceasta, principiul pozitiv, scrie Agerpres.
15:20
Primarul comunei Camenca (r-nul Glodeni), Ion Postolachi, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de Primăria localității.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.