Scandal în Argentina din cauza unei liste de „vaccin pentru VIP-uri”. Zeci de persoane ar fi fost vaccinate preferențial

BTV, 23 februarie 2021 11:00

Ministerul argentinian al Sănătăţii a publicat luni o listă cu 70 de persoane care au primit preferenţial vaccinul împotriva COVID-19, a cărei dezvăluire a declanşat scandalul „vaccinurilor pentru VIP”, relatează AFP, citată de Agerpres. Pe listă se află preşedintele Alberto Fernandez şi membrii cabinetului său, precum şi ministrul economiei, Martin Guzman, ambasadorul Argentinei în Brazilia, fostul […] Сообщение Scandal în Argentina din cauza unei liste de „vaccin pentru VIP-uri”. Zeci de persoane ar fi fost vaccinate preferențial появились сначала на BTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de BTV

Acum 5 minute
09:30
Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova. Președintele R.Moldova Maia Sandu scrie pe pagina sa de Facebook că ajutorul imediat constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200 000 de doze […] Сообщение Guvernul României a aprobat ajutorul de 20 mii doze de vaccin anti-COVID pentru R.Moldova, prima tranșă din cele 200 000 doze promise появились сначала на BTV.
09:30
Fată de 12 ani dintr-o localitate din Ialoveni, care s-a prăbușit sub gheață în râul Nistru, continuă să fie căutată de salvatori. Timp de două zile angajații salvatorii au lucrat intens pentru a recupera de sub apă cadavrul minorei, însă fără rezultat. Potrivit informațiilor, lucrările de căutare au fost efectuate în apele Nistrului fiind antrenați scafandrierii […] Сообщение Căutările continuă și astăzi: Fata de 12 ani, care s-a prăbușită sub gheață în râul Nistru, încă nu a fost găsită появились сначала на BTV.
Acum 24 ore
17:20
O acțiune mai puțin obișnuită a avut loc la o stație penco din Bălți.  Evenimentul a fost organizat pe 23 februarie, de Ziua Apărătorilor Patriei. Șoferii au avut șansa să-și aprecieze puterea și să câștige premii. Cei care  reușeau să ridice două gantere a câte 16 kg de 25 de ori, aveau posibilitatea să primească […] Сообщение Mașini alimentate gratuit, dacă șoferii ridică gantere de 32 kg появились сначала на BTV.
16:30
Reacții aprinse pe arena politică, după ce Curtea Constituțională a declarat că decretul președintei Maia Sandu cu privire la desemnarea în mod repetat a Nataliei Gavriliță în calitate de candidat la funcția de prim-ministru nu corespunde Constituției. Totodată, CC a respins propunerea PSRM de a stabili dacă nu cumva Sandu a încălcat legea refuzând să desemneze un candidat propus de majoritatea parlamentară situativă, informează newsmaker.md. CC a mai stabilit că președintele și fracțiunile parlamentare trebuie să organizeze consultări […] Сообщение Reacții după ce CC a declarat neconstituțională desmenarea repetată a Nataliei Gavrilița în funcția de prim-ministru появились сначала на BTV.
16:30
Transportul interurban de pasageri din Bălți, a fost verificat în privința respectării măsurilor de siguranță pe timp de pandemie. Potrivit ministerului sănătății, situația prin infecția de Coronavirus în țară,  s-a agravat. Din cauza riscului înalt de a contracta infecția în transportul public, acesta este supus în mod regulat verificărilor: șoferii și pasagerii sunt obligați să […] Сообщение Cum sunt respectate măsurile anti-Covid. Microbuzele interurbane verificate la Bălți появились сначала на BTV.
16:10
Începând cu data de 1 septembrie, Ucraina va admite în traficul rutier internațional automobilele din regiunea transnistreană doar care dețin plăcuțe de înmatriculare neutre. Despre decizia Guvernului de la Kiev a anunțat ambasadorul ucrainean, Marko Șevcenko, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul interimar, ministru al afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi. Reacția Tiraspolului nu […] Сообщение De la 1 septembrie automobile din regiunea transnistreană nu vor putea intra în Ucraina появились сначала на BTV.
15:10
Pe 9 martie se împlinește un an de la depistarea primului caz de coronavirus pe teritoriul Republicii Moldova. Situația a evoluat diferit de atunci, iar la momentul actual evoluția situației epidemiologice este foarte alarmantă. Virusul a devenit mai rezistent, iar aflarea în terapie intensivă a devenit mai îndelungată. Din această cauză rotația pacienților este mai […] Сообщение Situația epidemiologică în RM se agravează: Aflarea în terapia intensivă e mai îndelungată, iar rotația pacienților mai mică появились сначала на BTV.
15:00
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a venit cu o nouă reacţie, după ce astăzi produsele petroliere s-au scumpit din nou carburanţii, la o săptămână de la ultima majorare. ANRE se declară, din nou, cu mâinile legale, şi spune că scumpirile pe piaţa locală au loc din cauza creşterii preţurilor pe pieţele internaţionale. Asta […] Сообщение ANRE se arată din nou cu mâinile legate şi spune că petrolul s-a scumpit din cauza creşterii preţurilor pe piaţa internaţională появились сначала на BTV.
14:40
O familie din raionul Orhei spune că timp de câteva zile au trăit o adevărată tragedie. Puteau să-și piardă copilul din cauza protocoalelor și nepăsării unor cadre medicale. Dacă ajungeau cu 10 minute mai târziu la Spitalul clinic municipal de copii „V. Ignatenco”, medicii nu reușeau le salveze copilul, spune mama fetei. Calvarul a început […] Сообщение O fetiță de șase ani din raionul Orhei era să moară din cauza apendicitei, fiind purtată pe drumuri cu suspecție la Covid появились сначала на BTV.
14:30
Potrivit unui sondaj recent, 56,2% dintre cetățenii moldoveni nu vor să fie vaccinați împotriva coronavirusului. Doar 33% dintre cei chestionați au declarat că vor accepta administrarea preparatului. Alți 10% dintre respondenți nu au putut răspunde la această întrebare. Șeful Centrului de Sănătate Publică Bălți, Veaceslav Chișlari a explicat de ce mulți moldoveni, găsesc diverse motive […] Сообщение Cum comentează medicii refuzul moldovenilor de a se vaccina împotriva coronavirusului появились сначала на BTV.
14:10
Aproximativ 800 de oameni ar fi fost uciși într-un masacru care a avut loc la o biserică creștină din Axum, provincia Tigray, Etiopia, unde credincioșii cred că se află obiectul biblic Chivotul Legământului, informează The Independent. Biserica Sfânta Maria din Sion, cea mai mare biserică creștină din Etiopia, ar fi devenit un refugiu pentru oamenii […] Сообщение Masacru într-o biserică din Etiopia: 800 de persoane, ucise появились сначала на BTV.
13:50
Volumul de noi credite în ianuarie 2021 s-a ridicat la 2 miliarde 113,6 milioane lei, adică cu 5,5% mai puțin decât în ianuarie 2020. Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, ponderea împrumuturilor emise în monedă națională s-a ridicat la 65,9% din suma totală, în valută – 30,8%, iar împrumuturile aferente ratei valutare – 3,3%. Volumul creditelor […] Сообщение Volumul de noi credite în ianuarie 2021 s-a ridicat la peste 2,1 miliarde lei появились сначала на BTV.
13:40
Anul acesta, mărţişorul şi florile dăruite la început de primăvară, învăţătoarelor şi profesoarelor, rămân doar amintire. Un ordin comun al ministerelor educaţiei şi sănătăţii prevede că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte persoanale, din motive de siguranţă sanitară. Copiii pot oferi, în schimb, atenţii virtuale. Din acest motiv, meşteşugarii şi florăresele se tem că […] Сообщение Mărțișoarele și florile, interzise anul acesta în școli din cauza pandemiei появились сначала на BTV.
12:10
Angajatori din sectorul hoteluri, restaurante, cafenele (HoReCa) au cerut moratoriu pe controale, dar și ca Guvernul să le plătească șomaj tehnic angajaților din sector, care au fost nevoiți să stea acasă trei luni, din cauza pandemiei, anularea unor restricții ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Pe de altă parte, responsabili de la Ministerul Sănătății, […] Сообщение Angajatori din sfera HoReCa cer moratoriu pe controale появились сначала на BTV.
11:40
Copilul de doi ani, care a murit în incendiul produs marți la Gribova, raionul Drochia, și băiatul de 11 ani, care a ajuns la spital, erau verișori. Cei doi au rămas singuri în locuință, cu focul aprins în sobă, după ce mama băiatului mai mare a mers la magazin. Mama copilului de 2 ani era […] Сообщение Copilul mort în incendiul de la Gribova era în grija rudelor. Mama era peste hotare появились сначала на BTV.
10:50
Carburanții s-au scumpit din nou, la numai o săptămână de la ultima scumpire. Astfel, petroliștii au afișat miercuri dimineață prețuri mai mari la motorină și benzină. La 17 februarie, după o nouă scumpire, un litru de benzină cu cifra octanică A95 costa 18 lei și 25 de bani, iar prețul motorinei este de 15 lei […] Сообщение Prețurile la carburanți au crescut din nou появились сначала на BTV.
10:10
Politicianul Renato Usatîi spune că președintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan a decis să nu-i acorde cetățenie ex-deputatului democrat fugar Vladimir Plahotniuc. Declarații în acest sens au fost făcute pe 23 februarie curent în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8. Solicitat pentru o reacție, avocatul deputatului fugar, Lucian Rogac nu a răspuns la telefon […] Сообщение Usatîi declară că președintele Turciei a decis să nu-i acorde lui Plahotniuc cetățenie появились сначала на BTV.
09:40
Dis-de-dimineață sute de oameni ai legii au descins cu percheziții în toate penitenciarele din R.Moldova. Acțiunile au loc în legătură cu dosarul șefului-adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, dar și cu gruparea interlopului Makena, susțin sursele Deschide.MD din cadrul Procuraturii Generale. Potrivit acelorași surse, acțiunile de urmărire peenală sunt interprinse de către procurorii […] Сообщение PCCOCS, INI și SIS au descins cu percheziții de amploare în toate penitenciarele din R.Moldova появились сначала на BTV.
Ieri
08:00
Maia Sandu anunță că a luat act de decizia Curții Constituționale care a declarat drept neconstituțional decretul șefului statului privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița în calitate de candidat la funcția de premier. Potrivit președintelui R.Moldova, prin astfel de acțiuni statul se întoarce în anul 2015 „când oligarhul Plahotniuc și-a încropit o majoritate parlamentară de […] Сообщение Maia Sandu după decizia CCM: Mergem la anticipate sau la referendum. Oamenii vor decide viitorul țării появились сначала на BTV.
23 februarie 2021
18:40
Ex-premierul Ion Chicu vine cu un prim mesaj după ce a fost internat în secția de terapie intensivă a IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Acesta mulțumește tuturor pentru cuvinte calde și urări de sănătate. „Stimați Prieteni! Avem în țară cei mai buni medici din lume! Totul va fi […] Сообщение Mesajul lui Chicu după internarea la terapie intensivă: Vă rog aveți mare grijă de sănătate! появились сначала на BTV.
18:40
Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a anunțat că troleibuzele fără fir vor circula în satul Elizaveta, municipiul Bălți. Mai devreme, cu această rugăminte s-au adresat oamenii din localitatea respectivă. Intervalul de circulație al vehiculelor va fi de 45 de minute. După ce specialiștii au testat activitatea troleibuzelor, cu propulsie autonomă s-a decis lansarea unei rute, […] Сообщение Troleibuzele fără fir vor circula până în satul Elizaveta появились сначала на BTV.
16:40
Decretul prezidențial din 11 februarie 2021, prin care Maia Sandu a înaintat-o repetat pe Natalia Gavriliță la funcția de premier, este neconstituțional. Hotărârea a fost anunțată astăzi, 23 februarie, de către magistrații de la Curtea Constituțională, transmite Știri.md. Știri.md reamintește că președintele țării, Maia Sandu, a desemnat-o pe Natalia Gavriliță, pentru prima dată, la 27 ianuarie, astfel […] Сообщение CC: Desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița este neconstituțională появились сначала на BTV.
16:30
Meteorologii anunță că după o zi destul de caldă, mâine vremea va fi mai răcoroasă, din cauza influenței unei mase de aer mai rece din estul Europei. Cerul va fi variabil, iar vremea fără precipitații esențiale. Noaptea și dimineața izolat se va forma ceață. Vântul va sufla din sud-est slab la moderat. Temperatura minimă a […] Сообщение Vremea se răcește în Republica Moldova din cauza influenței unei mase de aer rece din estul Europei появились сначала на BTV.
16:20
Pe 23 februarie, traficul interurban de pasageri a fost parțial blocat din cauza protestului,  anunțatde transportatorii privați. Nu toate microbuzele și autobuzele din raioane au ajuns la Gara-Auto din Bălți. Cu toate acestea, unii transportatori au decis să renunțe la manifestația,  anunțată anterior. De exemplu, în ziua protestului, parțial au funcționat rutele Bălți-Chișinău. De asemenea […] Сообщение Din cauza protestului, la Bălți traficul interurban a circulat cu întreruperi появились сначала на BTV.
16:00
Șefa secretariatului din cadrul Judecătoriei Chișinău Ludmila Nichitin-Gavriliţă ridică un salariu lunar de aproape 30 de mii de lei, mult mai mult decât al unui judecător din prima instanță și chiar al unui magistrat care activează la Curtea de Apel. Acesta spune că ar avea mai multe sarcini în cadrul secretariatului și că a depus […] Сообщение DOC/ Șefa secretariatului Judecătoriei Chișinău ridică un salariu lunar de aproape 30 de mii de lei. Cum explică aceasta появились сначала на BTV.
14:30
Pe 20 februarie în Transnistria a avut loc turneul internațional de karate WKF. La competiție au participat sportivi cu vârsta de până la13 ani. La Tiraspol s-au reunit peste 200 karatiști din Moldova, Ucraina și Transnistria. Orașul Bălți a fost reprezentat de trei tineri din clubul de karate ,,Bars”, condus de antrenorul Victor Capmoale. Rezultatele […] Сообщение Karatiștii din Bălți s-au întors din Transnistria cu medalii de aur și argint появились сначала на BTV.
14:10
Banii câștigați de Partidul Nostru la Curtea Europeană pentru Drepturile vor fi direcționați către sistemul de sănătate. Anunțul a fost făcut de către primarul, Renato Usatîi la ședința consiliului municipal. Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a obligat Moldova să plătească 15500 euro despăgubiri partidului Patria, care în anul 2014, condus de Renato Usatîi, a candidat […] Сообщение „Partidul nostru” va oferi cei 150 mii lei câștigați la CEDO sistemului de sănătate din Bălți появились сначала на BTV.
14:00
Adolescentul de 16 ani, rănit în explozia de aseară din capitală, va rămâne în spital cel puțin trei săptămâni. Contactat de IPN, șeful Secției combustii a Spitalului pentru Copii „Emilian Coțaga”, Igor Calmațui, a precizat că pacientul este în stare de gravitate medie, are arsuri termice de gradul I, II și III, pe față și […] Сообщение Adolescentul rănit în explozia de la Botanica va rămâne în spital cel puțin trei săptămâni появились сначала на BTV.
13:30
Șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, a fost implicat într-un accident rutier pe bulevardul Iuri Gagarin din Capitală. Accidentul s-a produs în această dimineață. Potrivit informațiilor, un șofer care conducea un taxi, a ignorat regulile de circulație rutieră și a tamponat din spate mașina de serviciu a șefului IGP, transmite tv8.md. În urma impactului […] Сообщение Șeful Inspectoratului General al Poliției, implicat în această dimineață într-un accident în Capitală появились сначала на BTV.
12:40
Ex-premierul Ion Chicu vine cu un prim mesaj după ce a fost internat în secția de terapie intensivă a IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Acesta mulțumește tuturor pentru cuvinte calde și urări de sănătate. „Stimați Prieteni! Avem în țară cei mai buni medici din lume! Totul va fi […] Сообщение Mesajul lui Chicu după internarea la terapie intensivă: Vă rog aveți mare grijă de sănătate! появились сначала на BTV.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.