Vitalie, băiatul de 13 ani care a alergat în galoşi la ultramaratonul Rubicon are o singură dorinţă. Află istoria /VIDEO

Ziua de Azi, 23 februarie 2021 11:00

Zilele trecute, pe rețelele de socializare a devenit foarte popular un clip cu adolescentul care a fugit 12 kilometri în cadrul ultramaratonului național ”Rubicon”, fiind încălțat în galoși de cauciuc. Băiatul de 13 ani a alergat umăr la umăr cu sportivii profesioniști prima etapă a cursei și i-a cucerit pe toţi cu rezistența lui. Tânărul […] The post Vitalie, băiatul de 13 ani care a alergat în galoşi la ultramaratonul Rubicon are o singură dorinţă. Află istoria /VIDEO appeared first on www.ziuadeazi.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Ziua de Azi

Acum 12 ore
17:45
În luna decembrie, Primarul mun. Cahul a emis 112 de dispoziții dintre care: Dispoziții din domeniul administrației publice locale – 13; Dispoziții din domeniul buget și finanțe – 10;  Dispoziții din domeniul comerțului – 4; Dispoziții din domeniul raporturilor de serviciu – 77 și încă 8 dispoziții ce țin de gestionarea patrimoniului public. Analizând dispozițiile […] The post Află ce dispoziții au fost emise de către Primarul Municipiului Cahul pentru luna decembrie appeared first on www.ziuadeazi.md.
17:45
În luna decembrie, Președintele Raionului Cahul a emis 59 de dispoziții dintre care: Dispoziții din domeniul administrației publice locale – 8; Dispoziții din domeniul buget și finanțe – 11;  Dispoziții din domeniul construcțiilor – 1;  Dispoziții din domeniul raporturilor de serviciu – 39. Analizând dispozițiile publicate pe site-ul actelocale.gov.md identificăm un șir de acte care […] The post Cele mai importante dispoziții emise de Președintele Raionului Cahul pentru luna decembrie appeared first on www.ziuadeazi.md.
Acum 24 ore
15:00
Ambasadorii Uniunii Europene și ai statelor membre ale UE resping recentele atacuri publice asupra ambasadorului Peter Michalko și a altor ambasadori lansate de Partidul Socialiștilor și deputatul fugar Ilan Șor. Oficialii străini au lansat și o declarație comună, transmite tv8.md „Noi, ambasadorii Uniunii Europene și ai statelor membre ale UE dorim să respingem recentele atacuri […] The post Declarația comună a ambasadorilor statelor UE în R. Moldova: „Respingem atacurile publice asupra lui Peter Michalko lansate de Ilan Șor și PSRM” appeared first on www.ziuadeazi.md.
13:15
O fundație din Republica Moldova a lansat astăzi un program destinat susținerii persoanelor cu cancer „Terapie de grup pentru persoanele cu cancer”, comunică MOLDPRES. Potrivit membrilor fundației, impactul social al maladiilor oncologice este enorm. Pe lângă tratamente, starea emoțională și calitatea vieții sunt foarte importante pentru acești pacienți. Conform numeroaselor studii efectuate la nivel mondial, […] The post O fundație din Moldova a lansat un program destinat susținerii persoanelor cu cancer appeared first on www.ziuadeazi.md.
09:15
În cadrul controlului trecerii frontierei de stat au fost identificați un șofer de curse lungi cu permisul de conducere falsificat și un pasager ucrainean, dat în căutare pe INTERPOL. Ambele incidente au fost consemnate în ultimele 24 de ore, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Reni. În primul caz, la intrarea în Republica Moldova, în […] The post Un act falsificat și o persoană căutată pe INTERPOL, depistate în PTF Giurgiulești-Reni appeared first on www.ziuadeazi.md.
Ieri
19:30
Guvernul României a anunțat astăzi aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova. Acest ajutor constă din 20 mii de doze de vaccin, drept primă tranșă din cele 200 000 de doze de vaccin promise de România, comunică MOLDPRES. Anunțul a fost făcut de șeful […] The post Guvernul României a decis acordarea primei tranșe de 20 mii doze de vaccin pentru R. Moldova appeared first on www.ziuadeazi.md.
17:00
Un autoturism a luat foc astăzi, 24 februarie, în apropierea unui PECO din s. Colibași, raionul Cahul. Potrivit administratorului stației de alimentare, la stingerea incendiului a intervenit chiar primarul localității însoțit de viceprimar, aceștia intervenind împreună cu echipa de pompieri voluntari din sat. Contactat telefonic, Ion Dolganiuc, primarul de Colibași, a confirmat informația. The post Și primarii sunt pompieri voluntari. Primarul și viceprimarul de Colibași au stins o mașină care a luat foc într-un PECO appeared first on www.ziuadeazi.md.
15:45
În luna noiembrie, Președintele Raionului Cahul a emis 50 de dispoziții dintre care: Dispoziții din domeniul administrației publice locale – 3; Dispoziții din domeniul buget și finanțe – 5;  Dispoziții din domeniul construcțiilor – 3;  Dispoziții din domeniul raporturilor de serviciu – 37 și încă două dispoziții ce țin de gestionarea patrimoniului. Analizând dispozițiile publicate […] The post Analiza dispozițiilor emise de Președintele Raionului Cahul pentru luna noiembrie appeared first on www.ziuadeazi.md.
13:00
Circa 50 de inițiative de dezvoltare au fost lansate în comunitățile rurale din raioanele Cahul și Ungheni, datorită asistenței Uniunii Europene. Suport pentru afacerile locale, crearea de noi locuri de muncă, servicii moderne durabile în domeniul turismului și echipament SMART – sunt câteva dintre proiectele care vor fi realizate în anul curent în 26 de […] The post Satele din Cahul şi Ungheni vor beneficia de susținerea UE pentru dezvoltarea locală appeared first on www.ziuadeazi.md.
12:00
După 11 luni de inactivitate, punctul de trecere a frontierei Vulcăneşti-Vinogradovka (rutier/internațional) se redeschide traficului transfrontalier. Astfel că de mâine, 25 februarie 2021, începând cu ora 08:00 va fi restabilit traficul atât pentru călători, cât și pentru transportul de mărfuri. Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal reamintește participanților la traficul transfrontalier despre importanța și necesitatea […] The post Punctul de trecere a frontierei Vulcăneşti-Vinogradovka îşi reia activitatea appeared first on www.ziuadeazi.md.
10:00
Petroliștii au afișat la panou astăzi, 24 februarie, prețuri mai mari la carburanți. Scumpirile, cuprinse între 50 și 65 de bani, vin la o săptămână după cea mai recentă majorare de preț la benzină, motorină și gazul lichefiat, transmite IPN. Odată cu afișarea prețurilor noi, benzina cu cifra octanică 95 costă în medie 18,30 lei, […] The post Carburanții s-au scumpit din nou appeared first on www.ziuadeazi.md.
08:45
Dis-de-dimineață sute de oameni ai legii au descins cu percheziții în toate penitenciarele din R.Moldova. Acțiunile au loc în legătură cu dosarul șefului-adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, dar și cu gruparea interlopului Makena, susțin sursele Deschide.MD din cadrul Procuraturii Generale, transmite deschide.md Potrivit acelorași surse, acțiunile de urmărire peenală sunt interprinse de […] The post PCCOCS, INI și SIS au descins cu percheziții e amploare în toate penitenciarele din R.Moldova appeared first on www.ziuadeazi.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:30
Serviciul Vamal a solicitat deținătorilor de mijloace de transport cu numere străine să respecte reglementările legale. Atenționarea vine în contextul atestării tot mai frecvente a cazurilor de depășire a perioadei de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor introduse și declarate prin acțiune, transmite MOLDPRES. În conformitate cu prevederile Codului Vamal și legislației în vigoare, termenul de […] The post Serviciul Vamal a atenționat asupra regulilor privind deținerea mașinilor cu numere străine appeared first on www.ziuadeazi.md.
16:00
În luna noiembrie, Primarul municipiului Cahul a emis 120 de dispoziții dintre care: Dispoziții din domeniul administrației publice locale – 24; Dispoziții din domeniul buget și finanțe – 11;  Dispoziții din domeniul comerțului – 2; Dispoziții din domeniul raporturilor de serviciu – 78 și încă 5 dispoziții ce țin de gestionarea patrimoniului cultural. Analizând dispozițiile […] The post Dispozițiile Primarului mun.Cahul pentru luna noiembrie appeared first on www.ziuadeazi.md.
15:00
„Mi-au furat barca niște persoane necunoscute și au folosit-o în scopuri ilegale” este declarația unui conațional, pe care există bănuială rezonabilă de încălcare a regimului zonei de  frontieră cu scop de pescuit ilicit.  Acum 10 zile, aflată în misiune de verificare și control a frontierei de stat, echipa mobilă a Direcției regionale SUD a surprins […] The post Un conațional, identificat și amendat pentru încălcarea regimului zonei de frontieră de DR Sud /VIDEO appeared first on www.ziuadeazi.md.
11:00
Zilele trecute, pe rețelele de socializare a devenit foarte popular un clip cu adolescentul care a fugit 12 kilometri în cadrul ultramaratonului național ”Rubicon”, fiind încălțat în galoși de cauciuc. Băiatul de 13 ani a alergat umăr la umăr cu sportivii profesioniști prima etapă a cursei și i-a cucerit pe toţi cu rezistența lui. Tânărul […] The post Vitalie, băiatul de 13 ani care a alergat în galoşi la ultramaratonul Rubicon are o singură dorinţă. Află istoria /VIDEO appeared first on www.ziuadeazi.md.
10:30
Peste 80 de reprezentanți și reprezentante ale administrațiilor publice locale, comunităților, societății civile și grupurilor de inițiativă din raioanele Cahul și Ungheni, precum și ai partenerilor naționali și locali în promovarea egalității de gen s-au reunit la 19 februarie 2021, într-un eveniment on-line, pentru a lansa proiectul „Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor din raionul Ungheni […] The post Parteneriate locale pentru abilitarea femeilor vor avea loc în 6 comunități din raionul Cahul appeared first on www.ziuadeazi.md.
10:15
Evaluarea implementării Foii de parcurs pentru obținerea de către Republica Moldova a dreptului de a exporta în Uniunea Europeană carne de pasăre și ouă categoria B, precum și acțiunile orientate spre obținerea permisiunii pentru tranzitul de produse compuse prin statele UE, au fost examinate astăzi la o ședință organizată de Ministerul Economiei și Infrastructurii, transmite […] The post Autorităţile au examinat dreptul Moldovei de a exporta în UE carne de pasăre și ouă appeared first on www.ziuadeazi.md.
22 februarie 2021
18:00
IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că la data de 22 februarie curent, 21 de autosanitare de tip B au fost repartizate pe teritoriul Republicii Moldova. Astăzi a avut loc repartizarea celei de a doua tranșă a ambulanțelor din cele 168 de unități de transport sanitar, care urmează să ajungă în Republica […] The post 16 Substații de asistență medicală urgentă din țară inclusiv și Cahul au primit ambulanțe noi appeared first on www.ziuadeazi.md.
15:45
În luna octombrie, Președintele Raionului Cahul a emis 63 de dispoziții dintre care: Dispoziții din domeniul administrației publice locale – 5; Dispoziții din domeniul buget și finanțe – 10;  Dispoziții din domeniul construcțiilor – 3; Dispoziții din domeniul raporturilor de serviciu – 45; Analizând dispozițiile publicate pe site-ul actelocale.gov.md identificăm un șir de acte care […] The post Analiza dispozițiilor emise de Președintele Raionului Cahul pentru luna Octombrie appeared first on www.ziuadeazi.md.
15:30
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Comisia Europeană, în valoare de 15 milioane de euro, privind „Contractul de Reziliență Covid-19 pentru Republica Moldova”, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției. Șeful statului a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul continuu acordat Republicii Moldova și […] The post Președintele Maia Sandu a semnat Acordul de asistență financiară de 15 milioane de euro din partea UE appeared first on www.ziuadeazi.md.
14:45
Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD documentează mai mulți vânători, originari din orașul Cahul, satele Cucoara și Chircani, fiind suspectați de braconaj cinegetic. Deși aveau avizarea pentru vânătoare de vulpi, au fost depistați în timp ce împușcau mistreți. Mai mult că fiind conștienți de fapta ilegală comisă au încercat să fugă de la fața […] The post Opt vânători, reținuți de Direcția Regională Sud în timp ce vânau ilegal mistreți /VIDEO appeared first on www.ziuadeazi.md.
14:30
În săptămâna 15-19 februarie 2021, Inspectoratul de Integritate al ANI a constatat încălcarea regimului juridic al averii de către un deputat din Parlamentul Republicii Moldova. Numele acestuia va deveni public în următoarea perioadă după publicarea actului de constatare. Un adjunct al Procurorului șef din Procuratura Ștefan Vodă, un ex-șef IGP și directorul unei întreprinderi municipale s-au ales […] The post Șeful unui Centru de Sănătate din raionul Cahul vizat de ANI pentru conflict de interese. Vezi sinteza appeared first on www.ziuadeazi.md.
08:45
Producătorii de carne din țară care au ferme, dar și micii producători care activează în sector susțin că sunt la limita existenței. Pe lângă faptul că sectorul HoReCa a redus esențial achizițiile de carne, prețul de pe piața internă îi afectează grav pe aceștia, transmite agrobiznes.md Practic, toate furajele utilizate pentru creșterea animalelor s-au scumpit […] The post Producătorii de carne, dezamăgiți: Piața invadată de importuri, prețul mizer appeared first on www.ziuadeazi.md.
21 februarie 2021
11:15
Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunţat că persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care au obligația de a depune Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (Forma CET18) aferentă anului 2020 urmează să o facă până la 30 aprilie inclusiv a anului curent, transmite MOLDPRES. Potrivit instituției, a fost […] The post Declarația persoanei fizice pentru impozitul pe venit poate fi depusă până la 30 aprilie appeared first on www.ziuadeazi.md.
10:00
Moment impresionant la ultramaratonul Rubicon, care se desfășoară în aceste zile. Un copil a alergat tocmai 12 kilometri de rând cu participanții înscriși în competiție, încălțat în … galoși. Acest lucru i-a emoționat pe organizatori care, mai în glumă, mai în serios, au spus că îl vor lua pe băiat în echipă, atunci când va […] The post Un copil din Cîșlița-Prut încălțat în galoși a alergat 12 kilometri, alături de participanții la Rubicon appeared first on www.ziuadeazi.md.
09:00
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică /CNESP/ a decis suspendarea, până la 28 februarie inclusiv, a prevederii de limitare a numărului de persoane în transportul feroviar, rutier, în trafic raional, local și municipal la 50% din capacitate, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. CNESP a luat această decizie, după ce […] The post CNESP vine cu condiții suplimentare pentru activitatea transportatorilor și a piețelor comerciale appeared first on www.ziuadeazi.md.
20 februarie 2021
08:45
La patru mai 2012, la Cahul se lansa promițător un proiect de reabilitare a sursei de apă minerală Lacul Sărat.  Aici, încă din perioada sovietică, fuseseră descoperite zăcăminte de apă cu proprietăți unice, care ajută la tratarea maladiilor aparatului locomotor, sistemelor nervos și sangvin. Lacul, care existase din 1963, a ajuns în paragină din cauză […] The post Zona Lacului Sărat se propune a fi concesionată sau vândută appeared first on www.ziuadeazi.md.
19 februarie 2021
19:00
Începând de astăzi, 19 februarie, în Republica Moldova începe ultra-maratonul Rubicon, care va dura trei zile. 200 de sportivi din întreaga țară vor lua startul competiției de alergare din cel mai sudic punct al țării – piața principală din satul Giurgiulești. Participanții vor alerga 504 km din sudul țării spre nord și vor traversa 12 […] The post Ultra-maratonul Rubicon s-a început. Punctul de start a fost satul Giurgiulești/VIDEO appeared first on www.ziuadeazi.md.
17:00
Un bărbat de 32 de ani a încercat să sustragă combustibil dintr-o autocisternă ce staționa pe acostament, dar a fost prins de un echipaj de carabinieri, transmite echipa.md Cazul a avut loc în seara zilei de 18 februarie, în mun. Comrat. Persoana a fost reținută pentru identificare, iar la fața locului a fost solicitată intervenția […] The post Un tânăr din Comrat, prins de carabinieri în timp ce fura combustibil dintr-o cisternă appeared first on www.ziuadeazi.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.