Andrei Năstase insistă pe Guvern minoritar: Nu mizăm pe voturile Partidului Șor

NewsIn, 23 februarie 2021 09:30

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, insistă pe ideea votării unui Guvern minoritar care să aplaneze efectele crizei pandemice și economice și să pregătească țara de alegeri parlamentare anticipate. Năstase spune că exclude, din start, orice pact cu deputații Partidului Șor, însă dă de înțeles că ar accepta voturile deputaților PSRM, după experiența votului din 2019 […] Articolul Andrei Năstase insistă pe Guvern minoritar: Nu mizăm pe voturile Partidului Șor apare prima dată în NewsIN.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsIn

Acum 8 ore
18:30
În România campania de imunizare a populației împotriva Covid-19 se află deja la etapa a doua. În cadrul acestei etape, autoritățile au anunțat că se vaccinează adulții cu vârsta peste 65 de ani, persoanele care suferă de boli cronice, cei care sunt încadrați într-un grad de handicap, persoanele fără adăpost și cei care activează în […] Articolul Moldovenii cu cetățenie română se pot vaccina gratuit in România. Care este procedura apare prima dată în NewsIN.
18:20
La efectuarea sondajelor de opinie trebuie să se ţină cont de faptul că circa 1 milion de cetăţeni moldoveni se află peste hotarele Republicii Moldova, iar câteva sute de mii – în regiunea transnistreană, astfel că opinia lor nu tot timpul este reflectată în aceste sondaje, a menţionat Igor Boţan, expertul permanent al proiectului, la […] Articolul Igor Boţan: La efectuarea sondajelor de opinie trebuie să se ţină cont că 1 mln. de moldoveni sunt peste hotare apare prima dată în NewsIN.
18:20
O femeie în vârstă de 72 ani a decedat în urma unui accident rutier care s-a produs pe str. Alba Iulia din sec. Buiucani al capitalei, în dimineața de 3 martie. Dispeceratul Direcției de Poliţie a mun. Chișinău, a fost sesizat în dimineața zilei de 3 martie, în jurul orei 06:35, prin intermediul serviciului 112. […] Articolul O mașină de taxi a lovit o femeie de 72 de ani pe trecerea de pietoni. Victima a murit apare prima dată în NewsIN.
18:10
Biroul permanent al Parlamentului s-a întrunit astăzi în şedinţă, în cadrul căreia a aprobat ordinea de zi a şedinţelor plenare pentru următoarele două săptămâni. Potrvit Direcţiei generale comunicare şi relaţii publice a Parlamentului Republicii Moldova, deputaţii  vor examina mai multe proiecte de lege şi hotărâri, inclusiv proiectul de modificare a Legii privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice, proiectul […] Articolul Deputaţii se întrunesc joi în şedinţa Parlamentului apare prima dată în NewsIN.
18:00
Alte 1550 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Șase dintre cazuri sunt de import, 3-Ucraina, 1- Marea Britanie, 1- Franța, 1-Belarus, anunță Ministerul Sănătății. Astăzi au fost efectuate 4548 de teste, dintre care 4200 primare și 348 repetate. Cele mai multe cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate […] Articolul Alte 1550 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova apare prima dată în NewsIN.
18:00
Alte 24 persoane au murit astăzi din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Bilanțul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns la 4026. Este vorba despre: Deces 4003: Bărbat de 64 de ani, din r. Ocnița. Internat la SR Ocnița. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă. Deces 4004: Bărbat de 41 de ani, din mun. Bălți. Internat la […] Articolul Încă 24 decese în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus. Bilanțul urcă la 4026 de morți apare prima dată în NewsIN.
Acum 12 ore
16:50
Un bărbat din Zumbrești, raionul Strășeni, a fost reținut de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins de la un bărbat 800 de euro pentru a-l ajuta să-și perfecteze permisul de conducere, la categoria B. Potrivit materialelor cauzei, bănuitul, acționând de comun acord […] Articolul Un bărbat din Strășeni, reținut de CNA. A pretins €800 pentru perfectarea unui permis de conducere apare prima dată în NewsIN.
16:40
Federația Sindicală a Feroviarilor din Republica Moldova anunță pentru mâine, 4 martie, o acțiune de protest în fața clădirii Parlamentului și a Președinției, în legătură cu situația creată la întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova”. Organizatorii precizează că scopul acțiunii ține de apărarea drepturilor și intereselor de muncă, profesionale, economice și sociale ale 6.500 […] Articolul Angajații CFM anunță proteste în Capitală și la 7 noduri feroviare apare prima dată în NewsIN.
16:20
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a decis prelungirea vacanței de primăvară în învățământul primar, gimnazial, și liceal (05-08 martie) cu 7 zile, pentru perioada 09-15 martie 2021. Decizia a fost anunțată pe 3 martie, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19 și asigurării securității protecției vieții și sănătății elevilor și angajaților din sistemul educațional. […] Articolul Vacanța elevilor, prelungită cu o săptămână. Însă va fi recuperată ulterior apare prima dată în NewsIN.
16:10
Curajul este o mare virtute. O piatră rară, un metal prețios. Este un sentiment complex, pentru că-i format din câteva straturi de virtuți. Un om poate fi curajos doar dacă întrunește mai multe calități. Acestea sunt: iubirea, spiritul de jertfă, onoarea, simțul responsabilității, sinceritatea, ÎNȚELEPCIUNEA. În lipsa acestor virtuți, curajul nu mai e curaj, e […] Articolul Editorial de Nicolae Federiuc | CURAJUL DE PARADĂ. Pe scurt, despre ”neînfricații” care se aruncă zgomotos în urma trenului apare prima dată în NewsIN.
Acum 24 ore
11:40
Explozie la un centru de testare COVID-19 din orașul Bovenkarpsel, în nordul Olandei. Reuters relatează că ferestrele clădirii au fost sparte, însă nu au fost raportate victime. Explozia s-a produs în jurul orei 7, ora locală, precizează poliția olandeză. Explozibilul „trebuie să fi fost plasat” acolo, a spus un purtător de cuvânt al poliției. Euronews amintește de un eveniment din […] Articolul Explozie la un centru de testare COVID-19 în Olanda. Autoritățile cred că explozibilul a fost plasat intenționat apare prima dată în NewsIN.
11:10
Un bărbat de 75 de ani a fost salvat de pompieri, după ce a căzut într-o gură de canalizare pe strada Ion Luca Caragiale din municipiul Chișinău. Incidentul s-a produs în după-amiaza zilei de 2 martie. Pompierii au fost alertați de un trecător, care a auzit strigătele disperate ale bărbatului. Operațiunea de salvare a durat […] Articolul Un bărbat de 75 de ani, salvat de pompieri dintr-o gură de canalizare adâncă de 3 metri apare prima dată în NewsIN.
11:00
Agenţi economici, persoane fizice şi publice, notari, dar şi alţi intermediari din Republica Moldova şi România ar face parte dintr-o schemă de corupere şi trafic de influenţă, prin care mai mulţi moldoveni ar fi fost ajutaţi să obţină diverse servicii pentru redobândirea cetăţeniei române, contra cost. Pentru urgentarea eliberării actelor de identitate şi de stare civilă, a […] Articolul Corupţie la perfectarea actelor româneşti pentru moldoveni. Trei persoane care gestionau activitatea unor companii din Moldova, reţinute apare prima dată în NewsIN.
11:00
183 km/h – viteza unui șofer pe traseul Chișinău – Bălți, regiunea Orhei. Acesta o fost stopat la timp de inspectorii de patrulare, până a produce o tragedie. Însă până unde putea ajunge cu așa viteză?! Precizăm, Inspectoratului Național de Securitate Publică activează permanent pe traseele din țară pentru prevenirea accidentelor de circulație, pentru ca […] Articolul Vitezoman, prins la Orhei cu peste 180 km/h. Putea provoca o tragedie apare prima dată în NewsIN.
10:30
Guvernul italian a ordonat marţi închiderea tuturor şcolilor situate în zonele cu risc ridicat, ultimele date arătând că peste 50% din cazurile de contaminare cu Covid-19 sunt cauzate de noua mutaţie britanică a coronavirusului deosebit de contagioasă. Toate şcolile situate în regiunile cu risc ridicat vor trece la învăţământul la distanţă cu începere de sâmbătă, […] Articolul Italia va închide toate şcolile în zonele roşii apare prima dată în NewsIN.
10:20
Peste doar două săptămâni, Seychelles va deveni prima țară din lume care atinge imunitatea colectivă în urma vaccinării.  Atunci, 70% dintre locuitori vor fi primit cea de-a doua doză a vaccinului chinezesc Sinopharm.  Programul de vaccinare a început în ianuarie, iar până acum a fost imunizată peste 44% din populație. În afara serului din China, […] Articolul Prima țară din lume care se apropie de imunitatea colectivă apare prima dată în NewsIN.
10:20
Banca Naţională se va axa, în 2020, în procesul de supraveghere bancară, pe acele domenii în care pot surveni cele mai mari riscuri, având în vedere imprevizibilitatea efectelor economice ale pandemiei COVID-19 în următoarea perioadă asupra băncilor.  Este vorba despre cinci domenii, dintre care: riscul de credit, riscul asociat tehnologiilor informaţiilor şi comunicaţiilor (TIC), guvernanţa […] Articolul Cinci priorităţi ale Băncii Naţionale în supravegherea bancară pentru 2021 apare prima dată în NewsIN.
10:20
Astăzi se împlinesc 103 ani de la momentul în care Zemstva (Consiliul judeţean) din Bălţi a decis în unanimitate votarea unei scrisori către Sfatul Ţării, în numele reprezentanţilor din tot ţinutul, în care îşi manifestă dorinţa de revenire la patria mamă. Redăm textul integral al moţiunii prin care se cerea Sfatului Ţării votarea necondiţionată a […] Articolul 3 martie 1918. În urmă cu 103 ani, judeţul Bălţi devenea primul din Basarabia care vota Unirea cu România apare prima dată în NewsIN.
10:10
Consumul de carne creşte riscul unei persoane de a dezvolta boli de inimă, diabet, pneumonie şi alte boli grave, au descoperit cercetătorii, relatează The Guardian. Există deja informaţii cu privire la consumul excesiv de carne roşie şi procesată, care creşte riscul de cancer intestinal. Însă cercetătorii britanici au descoperit că o dietă bazată pe carne poate […] Articolul STUDIU | Consumul de carne creşte riscul bolilor de inimă, diabetului sau pneumoniei apare prima dată în NewsIN.
10:10
Consilierul prezidențial pentru Sănătate, Ala Nemerenco, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a dat de înțeles că în spatele înregistrării vaccinului rus ar sta anumite interese. Totodată, oficialul a specificat că unii deputați ar orchestra dezinformări, fără a preciza, însă, la cine se referă. „Întrebarea mea este – de ce deputații care orchestrează aceste […] Articolul Ala Nemerenco spune că vaccinul Sputnik V ar urma să fie „comercializat doar în instituții private și doar contra plată” apare prima dată în NewsIN.
10:00
Fostul magistrat Ghenadie Bîrnaz este primul judecător achitat în dosarul „Laundromat”. O sentință în acest sens a fost pronunțată ieri de către judecătorul Eugeniu Beșelea, care l-a achitat pe Ghenadie Bîrnaz de „pronunțarea cu bună-știință a unei hotărâri contrare legii”, transmite ZdG. Ghenadie Bîrnaz a fost acuzat că în perioada anului 2011, a semnat ilegal […] Articolul Primul judecător achitat în dosarul „Laundromat” apare prima dată în NewsIN.
10:00
Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a invitat opt ​​persoane să i se alăture pentru o călătorie în jurul lunii cu o navă SpaceX a lui Elon Musk, relatează BBC. „Vreau ca oameni din toate mediile să se alăture”, a spus el într-un videoclip pe Twitter, unde a distribuit și un link către aplicație. El a spus […] Articolul Un miliardar japonez va invita opt persoane la o cursă în jurul Lunii. Când va avea loc misiunea apare prima dată în NewsIN.
09:50
Un bărbat de 59 de ani din raionul Edineț a fost reținut aseară pentru că a sesizat poliția că ar intenționa să explodeze sediul Președinției. Potrivit direcției de poliție a municipiului Chișinău, la fața locului s-au deplasat Batalionul de patrulare și reacționare operativă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de […] Articolul Alertă falsă cu bombă la sediul Președinției. Bărbatul care a sesizat poliția, reținut apare prima dată în NewsIN.
08:00
Forţele pacificatoare din zona de securitate transnistreană sunt un avanpost militar al Rusiei în această zonă geografică, în coasta Europei, a declarat Chiril Moţpan, deputat şi veteran de război, la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR MOLDOVA. Acesta a mai precizat că va fi foarte dificil pentru Republica Moldova să scape de aceste forţe. […] Articolul Chiril Moţpan: Forţele pacificatoare din zona de securitate transnistreană sunt un avanpost militar al Rusiei apare prima dată în NewsIN.
07:50
Liderul Partidului Acțiunii Comune – Congresul Civic, Mark Tkaciuk, spune că singura modalitate de soliționare a blocajului politic în care se află Republica Moldova este presiunea străzii. Potrivit fostului deputat comunist, oamenii trebuie scoși organizat la protest pentru a cere dizolvarea Parlamentului și anunțarea datei alegerilor anticipate. De asemenea, Tkaciuk spune că formațiunea sa va […] Articolul Mark Tkaciuk: Oamenii trebuie scoși în stradă pentru a cere dizolvarea Parlamentului apare prima dată în NewsIN.
06:40
Concursul Eurovision 2021, care se va desfăşura în oraşul olandez Rotterdam în luna mai, va beneficia de interpretări live ale artiştilor şi va fi organizat sub măsuri stricte de securitate sanitară, care includ măşti, carantină şi distanţare, deşi nu se ştie clar dacă va exista şi o prezenţă fizică a publicului, transmite agerpres.ro. European Broadcasting Union […] Articolul Concursul Eurovision 2021, organizat cu măsuri stricte de securitate sanitară apare prima dată în NewsIN.
06:20
Zeci de tineri se adunaseră în acel moment pe holurile clădirii, înaintea unei ședințe la care urmau să participe. Numai că din cauza busculadei create, balustrada de care se sprijineau unii dintre ei a cedat. În țipetele generale, opt tineri s-au prăbușit în gol cu tot cu barele de metal, iar trei dintre ei au […] Articolul VIDEO | Cinci studenți au murit după ce au căzut în gol la o universitate din Bolivia apare prima dată în NewsIN.
06:20
O tânără de 33 de ani din Italia a reușit să scape de furia fostul iubit care o agresa după ce a sunat la 112 și s-a prefăcut că vrea să comande o pizza, ca bărbatul să nu își dea seama că, de fapt, ea cere ajutorul poliției. Femeia, originară din Maroc, se despărțise de […] Articolul O tânără din Italia a scăpat de fostul iubit care o bătea “comandând o pizza”. Pe cine sunase, de fapt apare prima dată în NewsIN.
06:20
La Chișinău, părinții organizează un protest în fața clădirii parlamentului. Vor cere redeschiderea școlilor.  Manifestația este programată pentru 5 martie, ora 13:00. „Se organizează unn protest pentru a redeschiderea instituțiile școlare. Pentru dreptul la învățătură la școală cu prezenta fizică. Suntem împotriva lecțiilor on-line! Copiii la școală- părinții la lucru!” au scris organizatorii protestului într-un […] Articolul „Vrem să mergem la școală”. La Chișinău, părinții organizează un protest în fața parlamentului apare prima dată în NewsIN.
05:50
Formatul „5+2” pentru reglementarea conflictului transnistrean nu este un format de negocieri, ci este o platformă de consfătuiri în cadrul programului de negocieri, a declarat Oazu Nantoi, deputat şi expert în problematica transnistreană, la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR MOLDOVA. Acesta a mai adăugat că formatul „5+2” nu a adus niciun progres în […] Articolul Oazu Nantoi: Formatul „5+2” pentru reglementarea conflictului transnistrean nu a adus niciun progres în favoarea Republicii Moldova apare prima dată în NewsIN.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.