AGRO TV News – 22. 02. 2021

Agro TV, 23 februarie 2021 08:10

Articolul AGRO TV News – 22. 02. 2021 apare prima dată în AgroTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agro TV

Acum 24 ore
13:20
Articolul Verde-n ochi: Mai rău nu se poate în sectorul zootehnic, dar mergem spre bine apare prima dată în AgroTV.
Ieri
19:30
Situația epidemiologică în Republica Moldova se agravează rapid, constată CNESP. În timp ce în țările din regiunea europeană în ultimele săptămâni se atestă o micșorare cu până 50 la sută a numărului de cazuri noi, în Republica Moldova se înregistrează o creștere esențială a contaminărilor, dar și o sporire a ponderii testelor pozitive. Zilnic sunt, […] Articolul Măsuri epidemice drastice apare prima dată în AgroTV.
19:30
Luni, leul moldovenesc se apreciază în raport cu dolarul american, moneda euro și leul românesc. Hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, pentru 1 martie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17.43 de bani pentru un dolar, cu 2 bani mai puțin decât vineri. Moneda euro scade cu 23 bani și […] Articolul Cursul valutar, 1 martie apare prima dată în AgroTV.
19:30
Pentru sâmbătă, 27 februarie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează lapoviță în nordul țării și cer variabil la centru și sud. Vântul va sufla slab, la moderat din nord-vest, cu viteza maximă de 8 m/s. Timpul va fi determinat de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. La nord, noaptea, mercurul din termometre va […] Articolul Iarna își mai arată colții apare prima dată în AgroTV.
18:40
Inoculările au început joi (25 februarie) pe măsură ce unii medici maghiari se îngrijorează că producătorul chinez ”Sinopharm” a furnizat doar informații minime privind studiile clinice ale vaccinului său, în special pentru cei cu vârsta peste 60 de ani.   Nici ”Sinopharm”, nici jabul rusesc Sputnik V, pe care Budapesta a început să îl lanseze […] Articolul Vaccinul chinezesc aduce ușurare și îngrijorare în Ungaria apare prima dată în AgroTV.
18:10
Câinii adulmecă totul, de la simple mirosuri până la droguri în misiunile poliției. Acum, unii dintre prietenii noștri patrupezi vor fi instruiți să îi ajute pe fermieri în munca lor zilnică.   Responsabilă de proiect este Universitatea Tehnologică din statul american Texas, care dorește protejarea culturilor prin dresarea câinilor ce vor detecta dăunătorii agricoli.   […] Articolul Experiment: Culturile agricole, salvate de câini dresați apare prima dată în AgroTV.
15:30
Vinăriile din Republica Moldova au șansa să-și crească productivitatea și calitatea în scopul extinderii relațiilor comerciale. Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova lansează un apel de granturi, destinat atât pentru micii producători, cât și pentru cei în dezvoltare, prin intermediul a doua programe distincte. Beneficiarii selectați vor primi sume individuale între 343 000 de lei […] Articolul Vinificatori, puteți câștiga! apare prima dată în AgroTV.
15:10
Anul 2021 a venit cu scumpiri în serie a prețurilor la produsele petroliere, fapt care deloc nu bucură pe nimeni. Deoarece ANRE publică datele de pe piața produselor petroliere cu o întârziere de până la 5 luni de zile, în analiza noastră suntem nevoiți să operăm cu prețuri estimative. ”În decembrie prețul mediu de comercializare […] Articolul De ce s-a scumpit carburanții? apare prima dată în AgroTV.
14:40
Oficial! Platforma COVAX a confirmat livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Moldova, anunță Ministerul Sănătății de la Chișinău. Astfel, potrivit autorităților noastre, în perioada 28 februarie – 3 martie, în țară urmează să ajungă primele 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca, producător Coreea de Sud. Conform planului de imunizare a populației, inițial vor […] Articolul Confirmat! Vine primul lot de vaccinuri apare prima dată în AgroTV.
13:40
Un alt sfârșit de săptămână, o nouă tendință de schimbare a vremii. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că de sâmbătă maxima va coborî simțitor față de valorile termice înregistrate în ultimele zile. În week-end, cerul va fi în cea mai mare parte noros, pe arii restrânse va ploua, iar în zonele joase va persista ceața. […] Articolul Iarna nu-i ca primăvara apare prima dată în AgroTV.
13:20
Gimnaziul „Vasile Alecsandri” din orașul Mărculești, raionul Florești a fost dotat cu sistem de iluminare de tip LED în cadrul unui proiect susținut de Uniunea Europeană. Astfel, lămpile vechi din sălile de clasă, coridoare, blocuri sanitare, cantină, dar și din sala de sport au fost înlocuite cu becuri moderne și eficiente, relatează nordnews.md. Stanislav Suhari […] Articolul Lumina vine… de la europeni apare prima dată în AgroTV.
13:20
Căsuțele pentru păsări sunt menite să le ușureze existența zburătoarelor. Realizate din lemn, acoperite cu materiale hidroizolante, hrănitoarele pot fi și un minunat obiect decorativ al grădinii dvs. Întâmpinați primăvara frumos și cu grijă față de micile necuvântătoare. Sâmbătă, ora 15:00, Diana Alexei vă invită să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Zona Verde.   Articolul Căsuțele pentru păsări menite să ușureze viața păsărilor apare prima dată în AgroTV.
13:10
De mai mult de un an de zile, virusul SARS-Cov-2 afectează milioane de oameni în toată lumea. Potrivit Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, cu sediul la Copenhaga, una din zece persoane care a suferit de Covid prezintă simptome și după trei luni de la infectare. La o lună după tratament, aproape […] Articolul COVID-ul nu cedează, cu una, cu două apare prima dată în AgroTV.
12:50
Problema reziduurilor de pesticide în fructe devine tot mai actuală, în special, în contextul înăspririi condițiilor din partea rețelelor de magazine din UE, a radierii unor preparate de uz fitosanitar din Registrele Europene, dar și din cele naționale. În cadrul unui atelier online, organizat de ”Moldova Fruct”, președintele Asociației, Vitalie Gorincioi, a menționat că producătorii […] Articolul Ai grijă ce fructe crești, dacă vrei să exporți apare prima dată în AgroTV.
11:30
Primul apel de subvenționare per cap de animal a fost lansat. Astfel, în perioada 1 aprilie – 4 iunie curent, pot fi depuse dosarele de solicitare a banilor la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Deținătorii bovinelor de rasă specializată vor primi între 5000 și 7000 de lei pentru un animal, crescătorii de ovine […] Articolul Subvenții pentru fiecare cap de animal apare prima dată în AgroTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:10
Primul mare studiu din lumea reală a vaccinului Pfizer / BioNTech arată că vaccinul este extrem de eficientă în prevenirea COVID-19, într-un moment potențial important pentru țările disperate să pună capăt blocajelor și să redeschidă economiile.   Cercetările efectuate în Israel, timp de două luni, într-una dintre cele mai rapide lansări de vaccin din lume, […] Articolul În lupta cu COVID-19, vaccinul Pfizer sa dovedit a fi 94% eficient în lumea reală apare prima dată în AgroTV.
18:40
Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a cerut liderilor UE să introducă controversatele „pașapoarte de vaccin” pentru a reporni sectorul de călătorii aeriene aflat în dificultate, potrivit unui document scurs de portalul EURACTIV.   Scrisoarea, transmisă de surse UE, solicită implementarea „restricțiilor de frontieră bazate pe dovezi” în toată Europa și îndeamnă țările UE să […] Articolul Companiile aeriene imploră țările UE să implementeze „pașapoarte de vaccin” apare prima dată în AgroTV.
18:10
Copiii pot învăța despre agricultură într-un mod distractiv și actual! Inițiativa aparține unei organizații non-profit din statul american Georgia, care a transformat vagonul unui camion într-o sală de cursuri. Aceasta este dotată cu diverse jocuri digitale și interactive pentru elevi.   Proiectul a fost pus pe roate de aproximativ un an , iar din luna […] Articolul Școală agricolă pe patru roți pentru copii apare prima dată în AgroTV.
17:10
”An de an, populația Republicii Moldova continuă să scadă. Tinerii emigrează din cauza lipsei locurilor de muncă și a unei perspective de viitor. Iar în ultimul timp și din pricina unui mediu social nefavorabil.” ”Dumneavoastră aveți cunoștințe, copii, tineri, care au plecat din țară? Da, foarte mulți, cumetri, prieteni, frate. Și care sunt țările unde […] Articolul Emigrăm sau ne construim un viitor acasă apare prima dată în AgroTV.
17:10
Vineri, leul moldovenesc se apreciază în raport cu dolarul american și scade față de moneda euro și leul românesc. Hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, pentru 25 februarie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17.45 de bani pentru un dolar, cu 3 bani mai puțin decât joi. Moneda euro crește […] Articolul Cursul valutar, 26 februarie apare prima dată în AgroTV.
15:50
Pentru vineri, 26 februarie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer variabil, fără precipitații în toată țara. Vântul va sufla slab, la moderat din vest, cu viteza maximă de 5 m/s. Timpul va fi determinat de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică ridicată. La nord, noaptea, mercurul din termometre va coborî până la -2°C, […] Articolul Vremea continuă să fie frumoasă apare prima dată în AgroTV.
15:30
Numărul cazurilor noi confirmate cu COVID-19 se menține în continuare mare – în jur de o mie de probe pozitive zilnic. Marți, 24 februarie, au fost înregistrate peste 1.600 de contaminări. Specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică trag un semnal de alarmă – situația pandemică se agravează, iar dacă nu va exista o mobilizare la […] Articolul Situația pandemică se agravează apare prima dată în AgroTV.
14:00
Angajații întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” amenință că vor intra în grevă și vor opri în totalitate transportul de mărfuri și pasageri, dacă până la 10 martie nu își vor primi restanțele salariale. 30 de lucrători ai filialei Ungheni au semnat o scrisoare, pe care au expediat-o directorului CFM, Adrian Onceanu. La 22 februarie, angajații […] Articolul Ultimatum directorului CFM apare prima dată în AgroTV.
12:50
După România, și Lituania va dona un lot de vaccinuri anti-Covid-19 Moldovei. Anunțul a fost făcut de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, în urma unei întrevederi cu ministrul de Externe al Lituaniei. Când vor ajunge serurile în Moldova, deocamdată, nu se cunoaște.  „Am convenit că Republica Moldova va beneficia de o tranșă de vaccinuri pe care […] Articolul Și Lituania ne va dona vaccin anti-COVID apare prima dată în AgroTV.
12:30
Sunt nevoiți să se trezească la miezul nopții pentru a-și face rezerve de apă. În această situație s-au pomenit sute de locuitori din orașul Biruința, raionul Sângerei. Din cauza unor probleme tehnice, apa nu ajunge la etajele superioare ale blocurilor locative. În loc să soluționeze problema, autoritățile au decis, de curând, să editeze o carte […] Articolul Conflict de interese la Biruința apare prima dată în AgroTV.
12:00
Curățenia generală de primăvară în municipiul Chișinău va avea loc în perioada 1 martie – 30 aprilie. Potrivit oficialilor, este vorba despre zonele verzi, trotuare, platformele de colectare a deșeurilor și stațiile de așteptare a transportului public. Procesul va fi organizat prin intermediul întreprinderilor din subordinea Primăriei, cele de gestionare a fondului locativ ori serviciile […] Articolul Începe marea curățenie generală apare prima dată în AgroTV.
12:00
Olimpiadele raionale și municipale pentru instituțiile de învățământ general, dar și zonale pentru școlile profesional-tehnice vor avea loc începând cu 27 februarie. Acestea se vor desfășura în locurile desemnate de autorități. Potrivit instrucțiunii, în sală vor fi prezenți doar zece elevi care vor purta în mod obligatoriu mască de protecție. Școlarii vor sta câte unul […] Articolul În ce condiții vor avea loc olimpiadele școlare apare prima dată în AgroTV.
11:20
Guvernul României a aprobat Ordonanța de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi acordat Republicii Moldova. Este vorba despre 20 de mii de doze de vaccin, acestea constituind prima tranșă din cele 200 de mii promise de țara vecină. Ele vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Când vor fi […] Articolul Când vor veni vaccinurile din România apare prima dată în AgroTV.
11:20
Republica Moldova este în top trei cumpărători de lapte ucrainean. În luna ianuarie, statul vecin a furnizat țării noastre lactate în sumă de 437 de mii de dolari. Potrivit informațiilor, este cu aproape opt la sută mai mult decât în aceeași perioadă a lui 2020, scrie Infotag. Doar Polonia a achiziționat acest produs mai mult […] Articolul Laptele ucrainean, tot mai cumpărat de moldoveni apare prima dată în AgroTV.
10:00
Aflați lucruri inedite, necunoscute din istoria Teatrului Național „Mihai Eminescu” din emisiunea Actualitatea LA RAPORT cu Mihaela RUDENCO și invitatul său: PETRU HADÂRCĂ – actor, regizor și directorul instituției. Articolul Actualitatea LA RAPORT: Cât teatru încape într-un veac? apare prima dată în AgroTV.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.