Vreme caldă la sfârșit de iarnă

Agro TV, 22 februarie 2021 13:20

Pentru următoarea perioadă, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează vreme caldă, fără precipitații. Luni, marți și miercuri, temperaturile aerului vor oscila între -1 și -5 grade Celsius noaptea, iar ziua vom avea o medie de +9 grade. Spre sfârșitul săptămânii, mercurul din termometre va urca până la +6 grade Celsius în orele nocturne, iar ziua se […] Articolul Vreme caldă la sfârșit de iarnă apare prima dată în AgroTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agro TV

Acum 12 ore
18:40
Tehnologiile de post-recoltare reprezintă o verigă importantă pentru agricultorii care doresc să-și păstreze producția și ulterior să o comercializeze la un preț mai avantajos. Compania SEBECA ENGINEERING, cu o experiență de 10 ani pe piața Republicii Moldova, cu o echipă profesionistă și responsabilă în spate, continuă să ajute agricultorii, oferindu-le suportul necesar în proiectarea și […] Articolul SEBECA ENGINEERING – 10 ani de performanță! apare prima dată în AgroTV.
18:00
Natura se transformă în pânză pentru desen în mâinile unui artist de stradă și ale unui fotograf din Statele Unite. Este proiectul fraților Sean “Hula” Yoro și Gabe “Kapu” Yoro, care împreună realizează picturi ecologice uluitoare, pentru a trage un semnal de alarmă asupra problemelor de mediu. Ei încearcă să facă diferența prin arta lor, […] Articolul POZE/Natura, pânză pentru picturi ecologice apare prima dată în AgroTV.
17:10
Joi, leul moldovenesc se apreciază în raport cu dolarul american și moneda euro. Hrivna ucraineană, leul românesc și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, pentru 25 februarie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17.48 de bani pentru un dolar, cu 4 bani mai puțin decât miercuri. Moneda euro scade cu 3 bani și […] Articolul Cursul valutar 25.02.2021 apare prima dată în AgroTV.
17:00
Dragobetele sărută fetele! Cunoaștem încă de la părinții sau buneii noștri că în această zi frumoasă de sărbătoare fetele mergeau în pădure să culeagă flori. Pe la prânz se întorceau în sat și le dădeau băiatului drag. Acesta o săruta, iar asta semnifica începutul relației lor. ”Dragobetele, sărbătoare strămoșească, românească. Se spune că este fiul […] Articolul Dragobete, Cupidonul românilor apare prima dată în AgroTV.
17:00
Pentru joi, 25 februarie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer variabil, fără precipitații în toată țara. Vântul va sufla slab, la moderat din vest, cu viteza maximă de 76 m/s. Timpul va fi determinat de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică înaltă. Temperaturile cresc. La nord, noaptea, mercurul din termometre va coborî până […] Articolul Vremea se încălzește apare prima dată în AgroTV.
16:00
Miercuri, 24 februarie, în Ucraina s-a dat start vaccinării împotriva COVID-19. Primii imunizați vor fi medicii. Ministrul sănătății, Maksim Stepanov a anunțat începutul campaniei, iar premierul Denis Șmigal a precizat că vaccinarea nu va fi obligatorie și va fi efectuată de echipe mobile calificate. Ucraina a rămas în urma țărilor vecine în ceea ce privește […] Articolul Și Ucraina a început vaccinarea împotriva COVID-19 apare prima dată în AgroTV.
15:40
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nu poate interveni în rezolvarea problemei scumpirii carburanților și o pasează celor de la Consiliul Concurenței. Potrivit celor de la ANRE, fluctuațiile pe piețele și la bursele internaționale atestă o creștere continuă a costurilor carburanți, fapt care influențează conjunctura prețurilor din Moldova. Mai mulți experţii au declarat însă că […] Articolul ANRE, cu mâinile legate apare prima dată în AgroTV.
Acum 24 ore
14:10
După aproape un an de inactivitate, punctul de trecere rutier a graniței Vulcăneşti-Vinogradovka se redeschide. Anunțul a fost făcut de Poliția de Frontieră. Astfel, de joi, 25 februarie, începând cu ora 08:00, va fi restabilit traficul atât pentru călători, cât și pentru transportul de mărfuri. Oamenii legii reamintesc cetățenilor despre necesitatea informării din surse oficiale […] Articolul Un punct de trecere a frontierei, redeschis după un an apare prima dată în AgroTV.
13:40
Un locuitor al satului Lopatnic din raionul Edineț a fost prins în timp ce tăia lemne ilegal în fâșia forestieră din zonă. Seara, la 23 februarie, patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră a intervenit cu verificări în regiunea localităților Lopatnic-Mitoc, unde a fost observată o persoană care strângea lemne și le încărca într-un camion. […] Articolul Prins la furat lemne apare prima dată în AgroTV.
12:40
Moldovenii aflați în dificultate în Statul Israel au fost repatriați la Chișinău în seara de 23 februarie. În contextul sistării tuturor zborurilor către și dinspre această țară, Ambasada Republicii Moldova a solicitat autorităților israeliene suportul în organizarea, în regim de excepție, a unei rute charter Chișinău-Tel Aviv-Chișinău, pentru persoanele care au avut nevoie stringentă de […] Articolul Mai mulți moldoveni, repatriați din Israel apare prima dată în AgroTV.
12:20
Reprezentanții din sfera HoReCa cer moratoriu pe controale, anularea impozitelor și a taxelor, achitarea șomajului tehnic de stat lucrătorilor. Dar și declararea forței majore în industrie, fapt ce le-ar permite renegocierea prețurilor pentru chirie. În cadrul audierilor publice organizate de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe, ei ai au mai solicitat anularea unor restricții ale […] Articolul HoReCa, disperată apare prima dată în AgroTV.
11:20
Programul de conservare și sporire a fertilității solurilor nu și-a atins obiectivele, arată auditul Curții de Conturi prezentat în cadrul Comisiei de control al finanțelor publice ale Parlamentului. Raportul evidențiază mai multe obstacole în realizarea scopurilor propuse. Evaluările au relevat că în Republica Moldova cadrul normativ al regimului terenurilor agricole este incomplet. Asta afectează coerența […] Articolul Au îngropat banii apare prima dată în AgroTV.
11:20
Încă o lovitură în fermieri înainte de a începe noul sezon agricol. Petroliștii au afișat costuri mai mari la carburanți. Scumpirile de 50 și 65 de bani vin la o săptămână după cea mai recentă majorare, transmite IPN. Astfl, benzina cu cifra octanică 95 valorează în medie 18,30 lei, în comparație cu 17,70 lei. Un […] Articolul Petroliștii își bat joc de fermieri apare prima dată în AgroTV.
Ieri
19:10
Energia geotermală ar putea ajuta Europa Centrală și de Est să se desprindă de cărbune și gaze, dar are nevoie de o absorbție mai rapidă și de sprijin guvernamental pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor de energie regenerabilă. Țări precum Ungaria, Slovacia, Austria, România și Croația stau deasupra bazinului Panonian, care are un potențial uriaș […] Articolul POZE/Cu ce Europa o să înlocuiască cărbunele și gazul? apare prima dată în AgroTV.
18:30
De azi înainte putem crește superalimente chiar acasă!  Și asta datorită unei ferme de interior cu microalge, bogate în substanțe nutritive, proiectată de echipa ”Ulrim” cu denumirea ”The Coral”. Coralul și algele au o relație simbiotică. Recifele oferă plantelor marine un mediu sigur pentru a crește, iar cele din urmă produc oxigen și furnizează nutrienții […] Articolul POZE/Fermă de microalge pentru mâncare și sănătate, chiar acasă apare prima dată în AgroTV.
18:00
Mările și oceanele vor fi cutreierate și de vase de croazieră ecologice. Șantierul naval francez ”Chantiers de l’Atlantique” intenționează să construiască nave acoperite de vele cu panouri eco de 80 de metri înălțime, din fibră de sticlă și carbon.   Conceptul ar reduce emisiile de croazieră cu până la 50 la sută. Experții au stabilit […] Articolul Vase de croazieră ecologice cu pânze ca pe timpuri apare prima dată în AgroTV.
17:10
Afacerea ta în agricultură are nevoie de susținere? Noi, cei de la Mobiasbanca OTP Group, alături de partenerii noștri, ți-am pregătit o tombolă de zile mari. Ia acum un credit avantajos și poți câștiga tot ce are nevoie afacerea ta în noul sezon agricol. Motorină, reduceri la: fertilizanți, semințe, tehnica agricolă, dar și multe alte […] Articolul Ia acum un credit Agro avantajos și poți câștiga premii generoase de la partenerii noștri apare prima dată în AgroTV.
17:10
Transportul regulat de pasageri și-a oprit activitatea pentru o zi. Peste 2500 de microbuze, dar și autobuze din toate raioanele țării au staționat marți, 23 februarie în semn de protest. Șoferii au suferit pierderi enorme din cauza pandemiei, de asta cer de la oficiali motorină și plăți compensatorii, dar și vaccinarea contra COVID-19, asigurarea gratuită […] Articolul Transportul de pasageri, sistat în semn de protest apare prima dată în AgroTV.
17:10
Miercuri, leul moldovenesc se apreciază în raport cu dolarul american. Moneda euro, hrivna ucraineană, leul românesc și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, pentru 24 februarie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17.52 de bani pentru un dolar, cu 3 bani mai puțin decât marți. Moneda euro va costa 21.30 bani. Hrivna ucraineană […] Articolul Cursul valutar 24.02.2021 apare prima dată în AgroTV.
15:40
Republica Moldova în calitate de țară producătoare de fructe are o problemă majoră în ultimii doi ani: crește o concurență impunătoare în Federația Rusă. Potrivit pomicultorilor, trebuie să fie revizuită tehnica de activitate și să se pună accent pe cultivarea sâmburoaselor. Eugenia Velicescu crede că în viitor producția moldovenească va fi și mai greu de […] Articolul Pomicultorii ar trebui să-și revizuiască tehnica de activitate apare prima dată în AgroTV.
15:40
Pentru miercuri, 24 februarie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer variabil, fără precipitații în toată țara. Vântul va sufla slab, la moderat din sud-est, cu viteza maximă de 7 m/s. Timpul va fi determinat de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică înaltă. La nord, noaptea, mercurul din termometre va coborî până la -5°C, […] Articolul Vreme caldă, fără precipitații apare prima dată în AgroTV.
14:40
Noi reguli pentru conducătorii auto din stânga Nistrului, care vor să călătorească în Ucraina. Din data de întâi septembrie, ei vor trebui să-și schimbe plăcuțele de înmatriculare transnistrene pe cele neutre cu inscripția MD. Decizia a fost luată după întrevederea premierului interimar, Aureliu Ciocoi, cu ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Mark Șevcenko. Totodată, s-a mai […] Articolul Noi reguli pentru șoferii din stânga Nistrului apare prima dată în AgroTV.
14:30
În satul Pererîta, Briceni, se află casa părintească a regretatului poet Grigore Vieru, transformată, acum șase ani, în muzeu. Aici, poetul trăiește prin tot ce ne-a lăsat drept moștenire – opera sa, relatează NordNews.md. Oamenii din sat spun că numele lui Grigore Vieru face mare onoare nu doar Pererîtei, ci întreg spațiului românesc și peste […] Articolul Casa părintească nu se vinde… apare prima dată în AgroTV.
12:30
În multe sate din Republica Moldova, fântânile rămân a fi unica sursă de apă. Doar că rezervele disponibile devin din ce în ce mai reduse. Specialiștii au o explicație. VALERIU CAZAC, expert de mediu, hidrolog: ”Acele ape din fântânile de mină, nu acele arteziene, sunt direct dependente de cantitatea de apă pe care o avem […] Articolul Lipsa apei poate provoca un exod al moldovenilor apare prima dată în AgroTV.
11:40
Ocnița intră sub Cod Roșu de alertă. Din 23 februarie, cinci sate din raion –  Lencăuți, Gârbova, Bârlădeni, Verejeni și Sauca – închid instituțiile publicie, școlile, grădinițele și piețele. Rămân deschise farmaciile, Centrele de Sănătate sau Oficiile Medicilor de Familie și unitățile comerciale alimentare. Măsurile sunt impuse pentru 14 zile, cu posibilitatea revizuirii în funcție […] Articolul Alertă de COD ROȘU la Ocnița apare prima dată în AgroTV.
11:40
Companiile din Republica Moldova au primit de la stat cel mai redus suport în perioada crizei pandemice, în comparație cu alte țări din regiune precum România, Federația Rusă, Georgia sau Polonia. Potrivit sondajului „COVID-19: Impactul asupra firmelor”, realizat de Banca Mondială, doar 5,9 la sută dintre agenții economici de la noi au primit, sau așteaptă […] Articolul Suport de la stat, cel mai mic din regiune apare prima dată în AgroTV.
08:20
De ce apa din fântâni poate fi periculoasă și ce efecte are asupra sănătății, aflați din emisiunea Actualitatea LA RAPORT cu Mihaela RUDENCO și invitații săi: VALERIU CAZAC – expert de mediu, hidrolog, LILIANA CARP – medic igienist Agenția Națională de Sănătate Publică (ANSP) și VALENTINA CEBAN – primar, comuna Ocolina. Articolul Actualitatea LA RAPORT: Bem apă „otrăvită” apare prima dată în AgroTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:00
Bill Gates a sugerat că națiunile dezvoltate ar trebui să înlocuiască complet consumul de carne de vită provenită din bovine cu alternative „sintetice”.   „Pentru Africa [și] țările sărace, va trebui să folosim genetică animală pentru a crește dramatic cantitatea de carne de vită pe emisii”, a spus el într-un interviu acordat MIT Technology Review […] Articolul Bill Gates: „Toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică” apare prima dată în AgroTV.
18:10
PLANUL ANGLIEI DE A UȘURA BLOCAREA COVID   Prim-ministrul britanic Boris Johnson va pregăti o cale de ieșire din blocajul COVID-19, într-un efort de a redeschide treptat economia sa de 3 trilioane de dolari. Ieșirea va fi ajutată de una dintre cele mai rapide lansări de vaccinuri din lume.   Johnson a afirmat că ieșirea […] Articolul Actualități: Marea Britanie și Rusia aprobă masuri anti-COVID apare prima dată în AgroTV.
16:40
Marți, leul moldovenesc se depreciază în raport cu hrivna ucraineană și leul românesc. Dolarul american, moneda euro și rubla rusească rămân neschimbate. Astfel, pentru 23 februarie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17.55 de bani pentru un dolar. Moneda euro va costa 21.30 bani. Hrivna ucraineană scade cu 1 ban și o […] Articolul Cursul valutar 23.02.2021 apare prima dată în AgroTV.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.