741 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore. 18 cazuri noi de deces

Radio Chisinau, 14 ianuarie 2021 17:05

741 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 27 la angajați ai sistemului de sănătate, au fost confirmate astăzi în R. Moldova. Din numărul total de cazuri, 2 sunt de import, iar restul sunt cu transmitere locală.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 10 minute
11:20
Bilanțul cazurilor de decese provocate de COVID-19 la nivel mondial ar putea atinge "foarte curând" nivelul de 100.000 într-o săptămână, susține unul dintre experții Organizației Mondial a Sănătății (OMS).
Acum 15 minute
11:15
Magazinele online, înrolate pe platforma 2Performant, au înregistrat în 2020 mai mult de 55 de milioane de click-uri și peste un milion de vânzări, în creștere cu 28% față de datele din anul anterior, informează reprezentanții companiei românești de tehnologie, într-un comunicat transmis, marți, AGERPRES.
Acum 30 minute
11:10
ostul director al Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS), Petru Corduneanu, a fost numit ieri, 18 ianuarie, șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.
11:00
Consiliul Superior al Magistraturii a amânat repetat examinarea cererii de demisie a judecătoarei Nina Veleva de la Curtea de Apel Cahul. Magistrata face parte din completul de judecători care examinează dosarul Șor, transmite IPN.
Acum o oră
10:55
Consumatorii din strada Ismail, 84, din capitală vor rămâne joi, 21 ianuarie, fără apă la robinet. Sistările sunt planificate între orele 09.00 și 20.00, timp în care vor fi efectuate lucrări de reabilitare a rețelelor de apeduct, finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții, transmite IPN.
10:50
Sportivii anului 2020 au fost desemnați judocanul Victor Sterpu și luptătoarea Anastasia Nichita, ambii fiind campioni europeni în exercițiu. În opinia membrilor Asociației Presei Sportive din Moldova, pe locul 3 în acest top s-a clasat judocanul Denis Vieru, medaliat cu bronz la ultimul Campionat European, transmite IPN.
10:30
Mai mult de 70 de protestatari au fost reținuți în Rusia, după ce au cerut eliberarea criticului din opoziție, Aleksei Navalnîi, care a fost arestat la întoarcerea în Moscova, duminică.
Acum 2 ore
10:25
Un delegat al Autorității urmează să aducă în Cisiordania 5.000 de doze de vaccin rusesc.
10:10
Comisia Europeană dorește ca până în vară rata vaccinării anti-COVID-19 în Uniunea Europeană să ajungă la aproximativ 70% dintre adulți, o propunere în acest scop urmând să fie prezentată marți, informează dpa, preluat de Agerpres.
10:05
În Spania, numărul de noi infectări cu coronavirus a atins un nou record de 84.287 într-un singur week-end, în timp ce 455 de persoane au murit din cauza COVID-19, a anunțat luni seara Ministerul Sănătății din Madrid, potrivit dpa, preluat de Agerpres.
10:05
Senatul Italiei va organiza un vot de încredere pentru premierul Giuseppe Conte, în cursul zilei de astăzi.
09:50
Mitropolia Basarabiei și Asociația Tighina din București au adus în familia unui actor din Republica Molodova bucurii nespuse la acest început de an. Actorul teatrului de păpuși "Licurici", Ion Ambrosi, a primit în dar un apartament. Soții Ambrosi au trei copii și locuiesc cu chirie, dar în curând se vor muta la casa lor. E un nou gest de bunăvoință al Mitropoliei Basarabiei, care a dăruit locuințe mai multor familii cu mulți copii din Republica Moldova, potrivit unui material realizat de TVR MOLDOVA.
09:40
09:35
Echipe de salvatori vor monitoriza astăzi, 19 ianuarie, la solicitare, situația în preajma lacurilor. Despre aceasta anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în contextul tradiției de a face scufundări de Bobotează. În același timp, oamenii sunt îndemnați să se scufunde doar în locuri special amenajate, transmite IPN.
09:35
România este în partea de sus a clasamentului în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19. La nivel global este pe locul 18, conform statisticilor Bloomberg, în condițiile în care acestea iau în considerare și UE, ca entitate, și țările membre. Dintre țările Uniunii Europene România este pe locul 6, transmite DIGI24.ro.
Acum 4 ore
09:25
Noua administrație Biden, care se pregătește să preia conducerea, a anunțat că va menține restricțiile de călătorie în SUA, interzicând intrarea turiștilor din majoritatea țărilor Europei și a Braziliei.
09:20
După ce a fost testată pozitiv în luna mai și s-a recuperat în urma bolii, o italiancă de 108 ani s-a și vaccinat împotriva Covid-19, a anunțat căminul de bătrâni în care locuiește femeia, scrie Digi24.ro
09:00
Țările membre ale Uniunii Europene au început, luni, să discute dacă cei care se vaccineaza anti-Covid ar trebui să aibă o libertate de mișcare mai mare vara aceasta față de restul populației, transmite Reuters, preluat de Digi24.ro
08:50
Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc astăzi Botezul Domnului sau Boboteaza. În acest mod este consemnat momentul în care Mântuitorul a fost botezat de Ioan în apele Iordanului la vârsta de 30 de ani, informează MOLDPRES.
08:45
Argentina urma să trimită luni în Mexic principiul activ necesar producerii a circa șase milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania farmaceutică anglo-suedeză AstraZeneca și Universitatea Oxford, a anunțat șeful diplomației de la Ciudad de Mexico, Marcelo Ebrard, citat de AFP, preluat de Agerpres.
08:45
Varianta nouă de coronavirus identificată în Africa de Sud în luna octombrie a anului trecut nu este mai mortală decât varianta obișnuită, însă este de 1,5 ori mai contagioasă, a concluzionat un grup de experți sud-africani, luni, scrie Digi24.ro
08:25
Europarlamentarul roman, Siegfried Mureșan, anunță că primele doze de vaccin din cele 200 de mii, promise Republicii Moldova de președintele României, Klaus Iohannis, ar putea ajunge la Chișinău chiar în această săptămână, notează IPN.
08:10
România a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, iar Republica Moldova nu se mai regăsește printre țările din lista respectivă. Decizia a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România și intră în vigoare astăzi, 19 ianuarie, de la ora 18.00. Aceasta înseamnă că persoanele care se încadrează în excepții și vor călători din Republica Moldova, nu vor fi plasate în carantină la intrarea în România.
08:10
Consilierul prezidențial, Ala Nemerenco, anunță că ministerul Sănătății nu este pregătit pentru venirea vaccinului anti-COVID-19 în Republica Moldova. Potrivit ei, autoritățile de la Chișinău nu ar fi pregătite nici din punct de vedere logistic și nici din punctul de vedere al aspectelor birocratice pentru demararea procesului de imunizare, informează IPN.
Acum 24 ore
20:15
Cupa Davis, care a adoptat în 2019 un nou format foarte controversat, va continua să evolueze începând din acest an, pentru a se disputa pe parcursul a unsprezece zile, posibil în trei orașe din Europa, a anunțat luni Federația internațională de tenis (ITF), citată de AFP, preluat deAgerpres.
19:50
Prima zi a vizitei oficiale efectuată de Maia Sandu la Bruxelles s-a încheiat cu întrevederea cu președintele Consiliului European, Charles Michel, căruia i-a dat asigurări că este determinată să pună capăt izolării de UE, în care s-a aflat Republica Moldova în ultimii ani.
19:45
Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a fost vaccinat cu a doua doză de vaccin Pfizer/BioNTech, luni, la un spital din Atena. Procedura a fost filmată și difuzată live, scrie Digi24.ro
19:35
Anul 2021 este un an aniversar pentru două personalități remarcabile ale culturii și științei naționale. Pe 25 iulie, se vor împlini 90 de ani de la nașterea scriitorului Vladimir Beșleagă, iar pe 27 iulie – 100 de ani de la nașterea lingvistului Eugeniu Coșeriu. Cu această ocazie, Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” a venit cu inițiativa de a declara anul 2021 drept Anul Eugeniu Coșeriu în domeniul științei și Anul Vladimir Beșleagă - în domeniul literaturii și culturii, informează MOLDPRES.
19:30
Variantele britanică și sud-africană ale noului coronavirus SARS-CoV, care provoacă maladia COVID-19 și sunt mai contagioase decât tulpina originală, au fost identificate deja în zeci de țări, în timp ce mutația braziliană este în prezent cercetată, au semnalat luni experți ai Organizației Mondiale a Sănătății, relatează EFE, preluat de Agerpres.
19:10
Deputatul din Fracțiunea PDM din Parlament, Ludmila Guzun, susține că partidul pe care îl reprezintă se pronunță pentru alegeri anticipate, iar în acest sens există mai multe motive. „Cunoaștem foarte bine ce acte legislative au fost adoptate în ultimele două săptămâni din sesiunea precedentă, de majoritatea nedeclarată PSRM-Partidul Șor, acte, care au fost notificate Curții Constituționale și Înalta Curte urmează să se pronunțe. În afară de interesele partidelor politice, care vor participa în aceste alegeri, trebuie să ținem cont și de interesele cetățenilor. Adică în perioada de până la declararea alegerilor anticipate, pe perioada campaniei electorale și până la formarea unei majorități parlamentare, țara trebuie să fie guvernată”, a opinat Ludmila Guzun, la dezbaterea publică „Cum văd partidele parlamentare alegerile anticipate, dacă le văd?” organizată de IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.