Politologul Tabârța sugerează că Maia Sandu preia practicile fostului regim oligarhic

Democracy.md, 14 ianuarie 2021 16:30

Ion Tăbârță spune că, la ora actuală, nu există o claritate privind desemnarea unui nou premier, pentru că președintele Maia Sandu acționează mai degrabă juridic decât politic.„Doamna președinte nu merge pe desemnarea unei candidaturi pentru că asta va genera alte procese politice. Ea încearcă să identifice anumite soluții juridice, constituționale, ca Parlamentul să fie dizolvat și să nu fie format un nou Guvern. Dacă Curtea Constituțională însă va încerca să interpreteze toate aceste sesizări legate de autodizolvarea Parlamentului, împuternicirile unii Guvern demisionar, vom aluneca pe scenarii periculoase pe care le-am mai avut în 2009- 2010 și care au dus la falimentul politic al AIE –urilor”, a precizat Ion Tăbârță.Comentatorul politic crede că este periculos să interpretezi Constituția pentru a oferi anumite soluții, iar percepția oamenilor este că se acționează după modul cum o făcea fostul regim oligarhic.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Ieri
18:40
Organizația teritorială a PDM din Soroca părăsește formațiunea condusă de Pavel Filip. Într-o declarație emisă presei se spune că formațiunea a degradat, iar interesele cetățenilor nu mai sunt respectate. Declarația este semnată de mai mulți primari și consilieri PDM....
14:20
O scurtă înregistrare video publicată de deschide.md i-a surpins pe cei doi într-o discuție amicală într-un local de lux. Nu se cunosc detaliile discuției, dar, se pare, îi leagă o prietenie mai veche, având și amici comuni, printre aceștia fiind și procurorul general, Alexandr Stoianoglo.Amintim că Veaceslav Platon a fost condamnat în câteva dosare la 25 de ani de închisoare, iar alte câteva dosare erau încă în examinare când la cârma Procuraturii Generale a venit Alexandr Stoianoglo. La scurt timp după asta, în luna iunie 2020, Platon a fost eliberat și după asta a reluat presiunile și tentativele de preluare forțată a companiei Moldasig, a exercitat presiuni pe membrii Comisiei Naționale a Pieței Financiare și, se pare, intenționează și preluarea câtorva bănci.Oleg Pruteanu, alias Borman, capul unei grupări criminale, a fost reținut în 2017. El figurează și într-o cauză penală deschisă în Federația Rusă.
13:50
Deci, să constatăm din nou... Unu, dacă președintele Maia Sandu propune un prim-ministru, Parlamentul ori îl acceptă și își continuă activitatea, ori îl respinge și se dizolvă. Doi, dacă președintele nu înaintează candidatura unui prim-ministru, se inițiază procedura de destituire a acestuia (impeachment), procedură foarte anevoioasă, ori chiar imposibilă în condițiile social-politice de astăzi, dominate încă de furia și entuziasmul celor aproape 60 la sută alegători care au votat cu noul președinte.Există o a treia cale? Constituțional vorbind, nu există și nici nu poate exista, dar în secret, se croiește, pare-se o pârtie pentru o stranie interpretare a legii și anume pe această cale de scăpare se bizuie Maia Sandu, la ea visează PAS și toată lumea care nu s-a tratat încă de sindromul baricadelor, în care încă nu s-a stins pălălaia aventurii, numită pe la noi și oportunitate revoluționară.
13:00
Astfel, chiar în prima zi de mandat Președinta încalcă legislația în contextul în care funcția de Secretar general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova face parte din categoria funcționarilor publici de conducere de nivel superior, statutul juridic al acestora și condițiile de numire fiind reglementate prin Legea nr.158-XVI din 4 iulie 2008 cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public.Conform art.28 din legea menționată, ocuparea funcţiei publice vacante sau temporar vacante se face prin: a) concurs; b) promovare; c) transfer;d) detaşare;e) asigurare a interimatului funcţiei publice de conducere.Prin urmare numirea nu se încadrează în prevederile articolului expus supra și nu poate fi aplicată în cazul funcției date. Mai mult ca atît, domnul Spînu nu întrunește condițiile înaintate acestei funcții. Conform prevederilor art.8 alin.(4) din Legea nr.
12:30
"În țară se atestă o criză politică, constituțională și guvernamentală, provocată de inacțiunea actualului președinte al țării.În legătură cu aceasta, în calitate de președinte al PSRM – cea mai influentă forță politică din Moldova, cu cea mai mare reprezentativitate în parlamentul țării, am decis să convoc luni Comitetul executiv al Partidului Socialiștilor, în cadrul căruia vom discuta despre situația politică dificilă din țară care s-a creat după alegerea noului Președinte.Luni, 18 ianuarie, ora 13:00, invit reprezentanții mass-media la o conferință de presă care va avea loc la sediul central al Partidului Socialiștilor" , a anunțat Igor Dodon.
14 ianuarie 2021
21:20
"Doamna Maia Sandu este obligată să facă acest lucru. Nu este în drept să frâneze activitatea Guvernului. Dacă președintele nu înaintează un candidat înseamnă că nu-și îndeplinește obligațiile constituționale. Atunci, împotriva șefului statului poate fi pusă problema de suspendare din funcție pentru că încalcă prevederile constituționale.", a spus expertul în drept constituțional, Alexandru Arseni, transmite Publika.md.
20:10
"Alături de alți colegi am mers la multe cursuri de pregătire în diferite țări pentru a forma curricula acestei școli, cursuri care au fost echivalate prin această diplomă de master. Nu putem fi regăsiți în rândul studenților absolvenți, fiindcă toți noi am fost profesorii acestei școli începând cu 2005 și am educat deja 12 generații în această instituție", a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.Funcţionarul a publicat toate diplomele și titlurile, începând cu atestatul și medalia de aur de la terminarea școlii și până la titlul de doctor în științe medicale.
19:30
„Potrivit articolului 98 din Constituie, desemnarea unui candidat pentru funcția de Prim-ministru, nu este doar o competență a președintelui ci și o obligație constituțională. Curtea Constituțională a statuat asupra acestui fapt în mod constant, ultima făcând-o prin Hotărârea din 6 august 2020.Logica CC este cât se poate de clară: fără desemnarea unui candidat pentru funcția de Prim-ministru, învestirea unui Guvern este imposibilă, iar toate mecanismele instituționale pentru formarea puterii de stat ar fi blocate. Astfel, din moment ce după demisia Guvernului Chicu, n-a fost formalizată o majoritate calificată, capabilă să învestească un Guvern, Președintele Republicii are obligația constituțională de a desemna propriul candidat pentru funcția de Prim-ministru.Constituția nu conține nicio prevedere ce i-ar permite Președintelui să nu desemneze un premier, indiferent de motiv.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:20
Numele lui Vinițchi a apărut în presă, la începutul lunii august anul trecut, fiind acuzat de către un membru al grupării „Borman” că ar fi pretins și primit mită de la acesta. Procuratura Generală a început o anchetă de serviciu, iar peste cinci luni de la apariția acelor declarații - pe 30 decembrie 2020, Colegiul disciplinar de pe lângă Consiliul Superior al Procurorilor a încetat procedura disciplinară intentată pe numele lui Vinițchi din motiv că nu s-a constatat comiterea unei abateri disciplinare. Întâmplător sau nu, cu o zi înainte de pronunțarea Colegiului disciplinar al CSP, mașina porcurorului Vinițchi a fost incendiată. Deși nu este o decizie în acest caz se pare piromanul ar fi un apropiat al lui Oleg Prutean, cunoscut în lumea criminală ca „Borman”. Aceeași persoană a făcut și un denunț la Procuratura Anticorupție pe numele lui Vinițchi, însă acesta s-a dovedit a fi fals. Reporterii Deschide.
17:20
Într-o intervenție live pe Facebook, Straciuc a arătat prima stradă cu probleme majore, dar a promis că începând cu ziua de astăzi va vorbi în fiecare zi despre ce se întâmplă în municipiul Bălți. Astăzi, tânărul politician a filmat strada Bulgară, în apropierea blocului locativ cu nr.30, care acoperită de noroi și neasfaltată.Menționăm că Straciuc Nelu a vorbit ieri și despre mita în sumă de 500 mii de lei pentru soluționarea problemelor cu Primăria Bălți, taxă ilegală care ar fi cerută personal de către Renato Usatîi.Amintim că Usatîi, actualul primar al municipiului Bălți, a anunțat că urmează să-i ceară Maiei Sandu să-l desemneze pentru fotoliul premier al Republicii Moldova.
16:30
Ion Tăbârță spune că, la ora actuală, nu există o claritate privind desemnarea unui nou premier, pentru că președintele Maia Sandu acționează mai degrabă juridic decât politic.„Doamna președinte nu merge pe desemnarea unei candidaturi pentru că asta va genera alte procese politice. Ea încearcă să identifice anumite soluții juridice, constituționale, ca Parlamentul să fie dizolvat și să nu fie format un nou Guvern. Dacă Curtea Constituțională însă va încerca să interpreteze toate aceste sesizări legate de autodizolvarea Parlamentului, împuternicirile unii Guvern demisionar, vom aluneca pe scenarii periculoase pe care le-am mai avut în 2009- 2010 și care au dus la falimentul politic al AIE –urilor”, a precizat Ion Tăbârță.Comentatorul politic crede că este periculos să interpretezi Constituția pentru a oferi anumite soluții, iar percepția oamenilor este că se acționează după modul cum o făcea fostul regim oligarhic.
15:40
Astfel, deputatul socialist Petru Burduja a depus o sesizare la ANI: „OAMENII BUNI” ai Maiei Sandu își ascund valoarea reală a caselor de milioane pe care le dețin. Probabil, le este rușine că au mințit poporul că ei sunt modești, dar au în realitate imobile de multe milioane de lei, care ridică multe întrebări despre integritatea lor.Cetățenii au văzut cum o casă și terenul intravilan procurate de Andrei Spînu cu 393 500 de euro (echivalentul actual a circa 8 000 000 de lei) au fost declarate cu o sumă sub 2 milioane de lei.Andrei Spînu a recunoscut că a procurat casa și terenul pe care se află aceasta cu suma de 393 500 EUR, sumă achitată în rate timp de doi ani. Această sumă ar fi indicată și în contractul de vânzare-cumpărare înregistrat la notar și cadastru.
13:50
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că, la 4 ianuarie 2021, a remis în atenția Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat o adresare în care a cerut declanșarea procedurii de ridicare a mandatului lui Alexandru AMBROS, primar al orașului Ungheni, cu referire. Potrivit unui comunicat emis presei, în noiembrie 2018, inspectorul de integritate a stabilit printr-un act de constatare că primarul orașului Ungheni a admis încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. Aflându-se în exercițiul funcției a semnat trei ordine de plată cu o firmă care aparține soției sale pentru a achiziționa bunuri și servicii, încălcând astfel dispozițiile legale de declarare și soluționare a conflictului de interese prevăzute de legislația ANI. Primarul a contestat în instanța de judecată actul emis de ANI, având câștig de cauză în instanța de fond și apel.
13:40
La doar două luni distanță, tot ea, afirmă că deja demolarea nu mai este o prioritate și sînt necesare anumite evaluări, cercetări pentru a pune în aplicare această promisiune pe cît de stupidă pe atît de costisitoare.Dar, după cum s-a obișnuit, excelența minte și pasează vina pe altcineva, mai concret pe evidența contabilă, pentru a se eschiva de la îndeplinirea promisiunii.Doamna Președintă minte atunci cînd afirmă că nu a existat o evidență contabilă la instituția prezidențială, dovada acestui fapt este Hotărîrea Curții de Conturi nr.
13:20
"Cea mai dragă mie îmi e doamna Nemerenco, prietenă de o viață cu cel care crede că a educat generații de medici dar, dacă să ne uităm mai adânc, a ajutat la distrugerea sistemului medical. E vorba de rectorul USMF, exRectorul, acum are funcție de merit acolo", spune Luchianiuc.Bloggerul susține că grație prieteniei dintre doamna Nemerenco și Ion Ababii, actualul consilier al Maiei Sandu are studii de master. "Cum studii, are diplomă de master or la cursuri ea nu a umblat deloc în cei doi ani. Asta o confirmă cel puțin 4 masteranzi ai școlii de Management în Sănătate a Publică a USMF (ȘMSF)", mai spune bloggerul. Eugeniu Luchianiuc a analizat 2 CV-uri ale doamnei Neremenco (unul de pe parlament.md și altul de pe site-ul Școlii de Management). În unul din ele consiliera Maiei Sandu indică faptul că are diplomă de master făcând studii între 2006 și 2007 iar în alt CV indică anii 2005-2007.
12:40
În aparență, ar fi vorba de o diligență sporită a doamnei Președinte în materie de rigurozitate constituțională, în realitate fiind vorba despre niște demersuri ce au scopul să camufleze un fapt foarte grav: refuzul de a exercita atribuțiile constituționale prin derobarea de la obligația de a desemna un candidat la funcția de Prim-ministru.În ceea ce privește sesizările în cauză, e util să facem unele mențiuni pentru a releva caracterul lor inutil. Referitor la relațiile Președintelui cu membrii guvernului demisionar, cadrul constituțional este limpede: Guvernul demisionar și nu altul trebuie să exercite atribuțiiile de administrare a treburilor publice curente. Remanierea în cadrul Guvernului demisionar se face de asemenea conform normelor constituționale, competențele revenind în mod corespunzător Primului-ministru în exercițiu și Președintelui, așa cum reglementează art. 98, alin. (6), și art. 100 din textul Constituției.
12:10
„În briefing-ul din 24 decembrie 2020, Nicolae Ciubuc, președintele Comisiei, a acuzat cariera „Micăuți” că își desfășoară îm mod ilegal activitatea, în lipsa actelor permisive, în lipsa drepturilor de posesie a terenurilor pe care se efectuează lucrările și în lipsa unui plan de dezvoltare.Acțiunile Comisiei sunt o consecință a petiției semnate în adresa mai multor instituții de către Ciobu Dumitru, administratorul companiei „Exstone”, privind presupusele încălcări. Cariera „Micăuți” a devenit ținta unor atacuri ilegale care urmăresc alte scopuri. Din iunie 2020, un grup de persoane, în frunte cu Ciobu Dumitru, desfășoară constant acțiuni de împiedicare a activității. Scopul acestora este de a determina cariera să procure anumite terenuri de la compania „Exstone”, mai exact 3 terenuri de 14 hectare în valoare de 114 mln. de lei sau 6,5 mln. de euro”, a declarat Andrei Iosip.
11:10
Și asta nu este doar o presupunere, ci o certitudine confirmată de o recentă declarație de-a unui deputat PPDA. Este vorba de Igor Munteanu care a participat la o emisiune pusă pe post de o televiziune afiliată lui Andrei Năstase, la care deputatul a declarant franc că speră ca membrii Curții să respingă sesizarea deputaților PAS care i-au solicitat Curții să se pronunțe dacă este posibilă autodizolvarea Parlamentului, chiar dacă această procedură nu este prevăzută de textul constituțional.PPDA speră că Curtea Constituțională să respingă sesizarea PASIată ce declarație a făcut domnul Munteanu (o declarație importantă, care poate însemna distanțarea și chiar desolidarizarea Platformei de partidul prezidențial, declarație care a rămas oarecum neobservată de opinia publică."Sunt convins că la sesizare (PAS - n.n.
10:50
Politicianul mai susține că Maia Sandu trebuie să respecte Constituția în procesul de soluționare a celor mai actuale probleme politice, după demisia lui Ion Chicu.„Noi am participat la consultările cu președintele Maia Sandu și i-am exprimat toate incertitudinile care pot să apară din această criză politică. Pentru că, odată ce mergi cu o moțiunea de cenzură și ești pregătit s-o voteze în Parlament, înseamnă că ai un plan în gând: vrei să schimbi pe cel căruia îi spui guvern catastrofă… Problema este cu ce îl înlocuiești. Și evident Constituția prevede două formule foarte simple. În primul rând, înaintezi un candidat la formarea acestui guvern, chiar cu riscul de a avea o întârziere în planificarea ta pentru alegeri anticipate. Există un consens pentru alegerile anticipate, dar nu cu orice cost, nu cu orice preț”, a declarat Igor Munteanu în cadrul unui interviu pentru Radio Sputnik.
10:30
"Sfântul Vasile cel Mare a depus eforturi susţinute pentru organizarea bisericii, a luptat pentru drepturile clerului și a propovăduit credinţa ortodoxă. A acordat o mare atenţie săracilor, celor asupriți, a întemeiat mai multe biserici, spitale, aziluri și a inițiat numeroase acte de caritate.Tot în această zi, poporul nostru păstrează frumoasa  tradiţie de a sărbători Anul Nou pe stil vechi și respectă mai multe datini și obiceiuri legate de această sărbătoare.Transmit sincere felicitări și un An Nou prosper tuturor cetățenilor precum și celor care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare.La Mulți Ani!" , a scris Igor Dodon.
09:00
 “Am obosit să ascult politicieni care nu văd altceva decât alegeri anticipate. Eu, în calitatea mea de cetățean, am votat pentru politicieni care să scoată țara asta din probleme. A cheltui bani publici în alegeri nu e mare reușită. Iată să rezolvi probleme stringente, să găsești soluții într-o situație dificilă înseamnă foarte mult și tocmai asta arată capacitatea unor politicieni, a unor formațiuni politice de a schimba lucrurile, de a lucra pentru cetățeni. Și nu strigați pe la emisiuni că cetățenii vor una sau alta, că nu toți cetățenii gândesc ca și voi și nu toți cetățenii văd în ochi fotolii de deputat de dimineață până seara. Cetățenii au foarte multe probleme, care trebuiesc rezolvate, nu amânate de la o campanie electorală la alta”, a scris Cozonac pe Facebook.
13 ianuarie 2021
21:00
"Am văzut prin presa acest text ”Orice nominalizare la funcția de premier vă conduce la amânarea alegerilor parlamentare” și vreau să constat că este total fals, dacă se are în vedere dizolvarea Parlamentului în cazul neacordării votului de încredere Guvernului. Situația este diametral opusă - dacă nu se face nominalizarea candidatului, Parlamentul nu va putea fi dizolvat în baza acestui temei. Căci, conform Constituției, Parlamentul poate fi sancționat cu dizolvarea, doar în cazul în care nu a acceptat solicitarea de a acorda votul de încredere Guvernului. Norma este clară ca lumina zilei și prevede în mod expres o sancțiune pentru inacțiunea Parlamentul, în cazul în care i se cere să acționeze. A spune că Parlamentul poate fi sancționat cu dizolvare, pentru că nu a acceptat votul de încredere, în situația în care nici nu s-a cerut votul de încredere, este o aberație, pe care n-o văd doar cei care nu cunosc regulile elementare ale logicii.
20:20
"Această zi îmi amintește de satul natal, de copilărie, de iernile înzăpezite și cetele de copii care mergeau cu uratul pe la casele oamenilor, urându-le viaţă lungă și belșug.Totodată, această sărbătoare oferă un bun prilej de a ne pune dorințe și de a începe Anul Nou cu gânduri și intenții bune.  Vă doresc un An Nou rodnic, plin de bucurie, sănătate și prosperitate!" , a scris Igor Dodon pe Facebook.Liderul PSRM a atașat o urare recent filmată în satele moldovenești.
16:50
În acest sens, Asociația „MĂR” a decis să organizeze o acțiune pe 14 și 15 ianuarie.„Împreună cu colegii din HoReCa am decis să organizăm o acțiune, prin care să ne manifestăm dezacordul și nemulțumirea față de ignoranța autorităților în raport cu domeniul pe care îl reprezentăm. Pe data de 14 și 15 ianuarie, ora 19:00, am decis să stingem lumina din localurile de alimentație publică pentru 2 minute. În speranța că dacă nu suntem auziți, poate, măcar o să fim văzuți!”, anunță Asociația „MĂR”.Amintim că astăzi, Comisia națională extraordinară de sănătate publică a prelungit starea de urgență în sănătate publică până în data de 15 februarie.Potrivit deciziei, se va menține regimul de activitate al restaurantelor și cafenelelor de la ora 07:00 până la 22:00.
16:10
Într-o intervenție video pe Facebook, Straciuc susține că proprietarul unui Supermarket din Bălți i-a spus cum Renato Usatîi i-a cerut mită în sumă de 500 mii de lei pentru accesul mașinilor cu marfă până la rampa de descărcare, acces îngrădit în prezent la discreția vădită a Primăriei Bălți.”Proprietarul magazinului a venit la noi cu o plângere, în sediul Partidului PACE, unde a spus că DVS, ca primar, ați cerut o taxă de 500 mii de lei. Da, toți agenții economici sunt puși la presiuni din partea DVS. De ce?”, a declarat Straciuc.”Stația PECO, lângă Metro, nou construită, de ce nu are linie întreruptă, de la autogara să treacă mașinile? Vă zic eu de ce! Toți vorbesc și toți sunt la curent cu asta: ați cerut o taxă, ca să schimbați liniile, să puneți linie întrerupte. De ce?”, a mai continuat liderul PACE de la Bălți.
15:30
Echipajul imediat s-a deplasat la fața locului, ajungând pe adresa indicată și intrând în locuință, cu acordul proprietarului, pentru a stabili circumstanțele conflictului care a avut loc între concubine, un bărbat în vârstă de 37 ani și o tânără în vârstă de 29 de ani, polițiștii  au depistat și droguri. Polițiștii imediat au solicitat grupa operativă și grupa specializată antidrog a IP Râșcani, pentru documentare. Ulterior cu acordul proprietarului angajații poliției au  efectuat cercetarea la fața locului, unde au fost depistate plante de marijuană îngrijite în condiții speciale, masă vegetală uscată fărămițată cu miros specific, un cântar și mai multe pachetele de tip zip-lock, precum și un aparat confectionat artizanal destinat pentru consum de droguri.Drogurile depistate au fost ridicate conform procedurii și expediate la CTC-EJ al IGP, pentru efectuarea expertizelor de rigoare.
15:00
 Fiind stopați de carabinieri bărbații au devenit alarmați, iar în discuția cu oamenii legii au recunoscut că dețin un pachețel cu droguri.Pentru documentare și stabilirea tuturor circumstanțelor, bărbații de 24 și respective 30 de ani au fost conduși la IP Botanica, unde au și predat benevol un pachețel de hârtie cu o substanță galbenă cu miros specific, asemănătoare drogurilor.Substanța a fost ridicată și transmisă spre expertizare.Alte circumstanțe se stabilesc.
14:50
Poliția a fost sesizată în această noapte 13 ianuarie, în jurul orei 00:30, prin intermediul serviciului 112, apelul fiind făcut de către un bărbat care a comunicat că pe str. Maria Drăgan, în subsolul unui bloc de locuit se află un obiect explozibil.La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Ciocana, fiind solicitată intervenția specialiștilor de la ,,Bomteh”.Urmare a verificării subsolului de către specialiștii din cadrul seviciului ”Bomteh”, careva obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.Pe caz a fost pornită o cauză penală în baza art. 281 C.P.Ofițerii de investigație și urmărire penală au dispus un șir de măsuri speciale în identificarea și reținerea individului care a făcu apelul.
13:30
" Stimate popor, privește aceste imagini (trimise de un cititor recent al Bazar-ului politic) surprinse noaptea trecută în Vama de la Palanca. Cele "două mașini" cu care delegația președintelui Maia Sandu a fost în Ucraina, sunt, de fapt, o coloană lungă formată din peste 10 mașini, două automobile cu numerele SP (Paza de Stat), mașina de poliție cu gropar și, atenție, o ambulanță. Voi mai înghițiți orice minciună despre "modesta Maia Sandu"? Din informațiile noastre, vizita s-a ridicat la o sumă frumușică pe care noi, cetățenii țării, o achităm. În schimb am primit ...noi planuri grandioase, fără acoperire financiară. Vorbe, vorbe, vorbe... PS Cum credeți, aceste imagini vor fi difuzate de bordelul media mayas?" , scrie autorul canalului.
12:40
"Aproximativ 4000 EURO pe zi - atât cheltuie noul președinte, Maia Sandu. Dar în campania electorală promitea că primul lucrul pe care-l va face va fi să reducă bugetul, cică nu ar fi de bun simț. Nici gardul nu l-a scos. Nici nu e cazul, dar de ce a promis asta?" , susține echipa Radar Politic. În reportaj este abordat și secretarul general al Președinției, fostul vicepreședinte PLDM, Andrei Spînu, care a luptat pentru eliberarea lui Vlad Filat din închisoare.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.