EXCLUSIV! Gardul de la Președinție, tăcerea lui Andrei Spînu și minciuna Maiei Sandu. Vezi legătura

Politics, 14 ianuarie 2021 11:40

La doar două luni distanță, tot ea, afirmă că deja demolarea nu mai este o prioritate și sînt necesare anumite evaluări, cercetări pentru a pune în aplicare această promisiune pe cît de stupidă pe atît de costisitoare.Dar, după cum s-a obișnuit, excelența minte și pasează vina pe altcineva, mai concret pe evidența contabilă, pentru a se eschiva de la îndeplinirea promisiunii.Doamna Președintă minte atunci cînd afirmă că nu a existat o evidență contabilă la instituția prezidențială, dovada acestui fapt este Hotărîrea Curții de Conturi nr.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Ieri
18:40
FOTO // Organizația teritorială a PDM din Soroca părăsește partidul condus de Filip Organizația teritorială a PDM din Soroca părăsește formațiunea condusă de Pavel Filip. Într-o declarație emisă presei se spune că formațiunea a degradat, iar interesele cetățenilor nu mai sunt respectate. Declarația este semnată de mai mulți primari și consilieri PDM.       Poziția PPDA: Maia Sandu a cerut și a primit demisia Guvernului, dar nu știe cum să acționeze mai departe Un jurnalist admite un nou război î...
17:10
Președintele Maia Sandu se teme că Parlamentul Republicii Moldova ar putea vota un nou Guvern – dacă se va întâmpla asta, noul Cabinet de Miniștri, cu plusurile și minusurile lui, va fi perceput ca fiind al Maiei Sandu. Președintele se teme de minusurile cu care ar putea fi asociată, minusuri care ar putea să apară în urma activității de adminstrare a treburilor statului. Un guvern care ar adminstra prost statul moldovean i-ar șifona imaginea, acesta este motivul real al tragerii de timp practicată de șeful statului în fața numirii unei persoane responsabile pentru formarea unui nou guvern.Constituția Republicii Moldova prevede în cazul în care președintele nu înaintează candidatura unui prim-ministru, inițierea unei proceduri de destituire a acestuia. Exercițiul este unul extrem de anevoios iar în condițiile social-politice existente este de greu de presupus că poate fi pus în aplicare. Dar nu imposibil.
16:00
Întrebat de jurnaliști de ce nu s-a vaccinat până acum, președintele a răspuns: „Nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față. Ar fi fost mesajul greșit”.
15:50
Astfel, Maia Sandu va discuta cu președintele Consiliului European, Charles Michel, președinta Comisiei Europene, cu Ursula Von Der Leyen, Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene, Josep Borell, comisarul European pentru Budget și Administrație, Johannes Hahn, precum și cu Didier Reynders, comisar European pentru Justiție, Olivér Várhelyi, comisar European pentru Vecinătate și Politica de Extindere.De asemenea, președintele se va întâlni cu Alexander De Croo, prim-ministru al Regatului Belgiei, cu Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei, și cu David Maria Sassoli, președinte al Parlamentului European.Din delegația oficială care va merge la Bruxelles fac parte și Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe, și Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.
15:40
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Fadei Nagacevschi declară că, conform prevederilor Regulamentului, membrii au fost desemnaţi până la 10 decembrie, iar posibilitatea retragerii vreunui membru de către autorităţile responsabile nu este revăzută în Regulament.„Doar membrul poate decide să se retragă din cadrul Comisiei.  Adresarea Preşedintelui Republicii Moldova va fi pusă în discuţie în cadrul şedinţei Comisiei din 22 ianuarie 2021 pentru a decide, dacă, în mod excepţional, putem accepta încă un membru (doamna judecător, Viorica Puica) desemnat de către Preşedintele RM”, spune Fadei Nagacevschi. Fadei Nagacevschi declară că va fi publicată lista nominală a Comisie care va selecta judecătorul la CEDO din partea R. Moldova, dar şi CV-ul lui Pavel Abraham, membrul desemnat anterior de Igor Dodon şi retras de Maia Sandu.
14:10
O scurtă înregistrare video publicată de deschide.md i-a surpins pe cei doi într-o discuție amicală într-un local de lux. Nu se cunosc detaliile discuției, dar, se pare, îi leagă o prietenie mai veche, având și amici comuni, printre aceștia fiind și procurorul general, Alexandr Stoianoglo.Amintim că Veaceslav Platon a fost condamnat în câteva dosare la 25 de ani de închisoare, iar alte câteva dosare erau încă în examinare când la cârma Procuraturii Generale a venit Alexandr Stoianoglo. La scurt timp după asta, în luna iunie 2020, Platon a fost eliberat și după asta a reluat presiunile și tentativele de preluare forțată a companiei Moldasig, a exercitat presiuni pe membrii Comisiei Naționale a Pieței Financiare și, se pare, intenționează și preluarea câtorva bănci.Oleg Pruteanu, alias Borman, capul unei grupări criminale, a fost reținut în 2017. El figurează și într-o cauză penală deschisă în Federația Rusă.
14:00
În cadrul reuniunii, care se va ține online, Maia Sandu va veni cu un mesaj adresat celor peste 250 de diplomați ai Republicii Moldova, ce se vor reuni prin zoom, după cum informează administrația prezidențială.Evenimentul va fi transmis online, începând cu ora 10.00, pe platforma privesc.eu, pe pagina oficială de Facebook a Președintei Maia Sandu și pe cea a Președinției Republicii Moldova.
14:00
El a declarat că există cvorumul necesar, dar s-a decis amânarea ședințelor Guvernului în așteptarea deciziei Curții pentru a ști exact care este mandatul unui Guvern interimar”.Aureliu Ciocoi speră că va asigura interimatul pe o perioadă scurtă și a declarat astăzi pentru presă că Republica Moldova are nevoie de un Guvern cu atribuții depline, după cum transmite TVR Moldova.Amintim că Maia Sandu a depus luni o sesizare la Curtea Constituțională care vizează câteva articole de lege care în opinia Președinției ar limita șeful statului și Guvernul demisionar în exercitarea atribuțiilor.Această acțiune vine în contextul în care Guvernul și-a anunțat demisia, la sfârșitul lunii decembrie, iar învestirea unui nou cabinet pare improbabilă în condițiile în care majoritatea grupurilor parlamentare se pronunță, în declarații, pentru alegeri anticipate.
13:50
Vă prezentăm mai jos textul adresării:„Ziua în care îl omagiem pe marele Mihai Eminescu este un prilej oportun pentru a reflecta asupra a ceea ce, ca să-l citez pe un alt mare poet, Lucian Blaga, „este singurul mijloc de afirmare și în fața omenirii de astăzi, și în fața istoriei de mâine” - Cultura. O zi și în care să reflectăm asupra moștenirii noastre culturale, dar și asupra responsabilității de a transmite această moștenire mai departe.Cultura a fost mereu în fruntea luptei pentru libertatea spiritului, a inspirat valori, a lărgit orizonturi, a risipit frici și prejudecăți. Cultura, prin dăruirea elitelor sale, a mișcat țara înainte, deși nu i s-a rezervat întotdeauna un loc în capul mesei.Îmi îndrept astăzi atenția și spre creatori, spre maeștrii spiritului, dar și spre noi, cei care ne bucurăm de rodul minții lor.
13:30
„Indiferent de decizia pe care o va lua Curtea. Așa cum am spus, vom lua act, vom respecta decizia Curții și vom merge mai departe, ca în perioada în care o avem la dispoziție, acele trei luni, să ajungem în momentul în care să fie dizolvat Parlamentul și stabilită ziua alegerilor anticipate”, a declarat Igor Grosu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.Potrivit lui, dacă va fi posibil ca soluția Curții să fie aplicată pentru actualul Parlament, ea va fi aplicată, iar dacă soluția prezentată de Curte va necesita mai mult timp și mai multe proceduri, vor ține cont de ele, astfel încât dacă nu acest Parlament, atunci altul să aibă soluția la îndemână și să deblocheze rapid procesele.Chiar și așa, liderul interimar al PAS crede că alegeri parlamentare anticipate vor avea loc în acest an. „În anul ăsta.
12:40
Deci, să constatăm din nou... Unu, dacă președintele Maia Sandu propune un prim-ministru, Parlamentul ori îl acceptă și își continuă activitatea, ori îl respinge și se dizolvă. Doi, dacă președintele nu înaintează candidatura unui prim-ministru, se inițiază procedura de destituire a acestuia (impeachment), procedură foarte anevoioasă, ori chiar imposibilă în condițiile social-politice de astăzi, dominate încă de furia și entuziasmul celor aproape 60 la sută alegători care au votat cu noul președinte. Există o a treia cale? Constituțional vorbind, nu există și nici nu poate exista, dar în secret, se croiește, pare-se o pârtie pentru o stranie interpretare a legii și anume pe această cale de scăpare se bizuie Maia Sandu, la ea visează PAS și toată lumea care nu s-a tratat încă de sindromul baricadelor, în care încă nu s-a stins pălălaia aventurii, numită pe la noi și oportunitate revoluționară.
10:00
"În țară se atestă o criză politică, constituțională și guvernamentală, provocată de inacțiunea actualului președinte al țării.În legătură cu aceasta, în calitate de președinte al PSRM – cea mai influentă forță politică din Moldova, cu cea mai mare reprezentativitate în parlamentul țării, am decis să convoc luni Comitetul executiv al Partidului Socialiștilor, în cadrul căruia vom discuta despre situația politică dificilă din țară care s-a creat după alegerea noului Președinte.Luni, 18 ianuarie, ora 13:00, invit reprezentanții mass-media la o conferință de presă care va avea loc la sediul central al Partidului Socialiștilor" , a anunțat Igor Dodon.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:00
"Alături de alți colegi am mers la multe cursuri de pregătire în diferite țări pentru a forma curricula acestei școli, cursuri care au fost echivalate prin această diplomă de master. Nu putem fi regăsiți în rândul studenților absolvenți, fiindcă toți noi am fost profesorii acestei școli începând cu 2005 și am educat deja 12 generații în această instituție", a scris Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.Funcţionarul a publicat toate diplomele și titlurile, începând cu atestatul și medalia de aur de la terminarea școlii și până la titlul de doctor în științe medicale.
19:50
 "Doamna Maia Sandu este obligată să facă acest lucru. Nu este în drept să frâneze activitatea Guvernului. Dacă președintele nu înaintează un candidat înseamnă că nu-și îndeplinește obligațiile constituționale. Atunci, împotriva șefului statului poate fi pusă problema de suspendare din funcție pentru că încalcă prevederile constituționale.", a spus expertul în drept constituțional, Alexandru Arseni, transmite Publika.md.
19:40
„Potrivit articolului 98 din Constituie, desemnarea unui candidat pentru funcția de Prim-ministru, nu este doar o competență a președintelui ci și o obligație constituțională. Curtea Constituțională a statuat asupra acestui fapt în mod constant, ultima făcând-o prin Hotărârea din 6 august 2020.Logica CC este cât se poate de clară: fără desemnarea unui candidat pentru funcția de Prim-ministru, învestirea unui Guvern este imposibilă, iar toate mecanismele instituționale pentru formarea puterii de stat ar fi blocate. Astfel, din moment ce după demisia Guvernului Chicu, n-a fost formalizată o majoritate calificată, capabilă să învestească un Guvern, Președintele Republicii are obligația constituțională de a desemna propriul candidat pentru funcția de Prim-ministru.Constituția nu conține nicio prevedere ce i-ar permite Președintelui să nu desemneze un premier, indiferent de motiv.
17:20
Într-o intervenție live pe Facebook, Straciuc a arătat prima stradă cu probleme majore, dar a promis că începând cu ziua de astăzi va vorbi în fiecare zi despre ce se întâmplă în municipiul Bălți. Astăzi, tânărul politician a filmat strada Bulgară, în apropierea blocului locativ cu nr.30, care acoperită de noroi și neasfaltată.Menționăm că Straciuc Nelu a vorbit ieri și despre mita în sumă de 500 mii de lei pentru soluționarea problemelor cu Primăria Bălți, taxă ilegală care ar fi cerută personal de către Renato Usatîi.Amintim că Usatîi, actualul primar al municipiului Bălți, a anunțat că urmează să-i ceară Maiei Sandu să-l desemneze pentru fotoliul premier al Republicii Moldova.
17:10
Numele lui Vinițchi a apărut în presă, la începutul lunii august anul trecut, fiind acuzat de către un membru al grupării „Borman” că ar fi pretins și primit mită de la acesta. Procuratura Generală a început o anchetă de serviciu, iar peste cinci luni de la apariția acelor declarații - pe 30 decembrie 2020, Colegiul disciplinar de pe lângă Consiliul Superior al Procurorilor a încetat procedura disciplinară intentată pe numele lui Vinițchi din motiv că nu s-a constatat comiterea unei abateri disciplinare. Întâmplător sau nu, cu o zi înainte de pronunțarea Colegiului disciplinar al CSP, mașina porcurorului Vinițchi a fost incendiată. Deși nu este o decizie în acest caz se pare piromanul ar fi un apropiat al lui Oleg Prutean, cunoscut în lumea criminală ca „Borman”. Aceeași persoană a făcut și un denunț la Procuratura Anticorupție pe numele lui Vinițchi, însă acesta s-a dovedit a fi fals. Reporterii Deschide.
17:10
Ion Tăbârță spune că, la ora actuală, nu există o claritate privind desemnarea unui nou premier, pentru că președintele Maia Sandu acționează mai degrabă juridic decât politic.„Doamna președinte nu merge pe desemnarea unei candidaturi pentru că asta va genera alte procese politice. Ea încearcă să identifice anumite soluții juridice, constituționale, ca Parlamentul să fie dizolvat și să nu fie format un nou Guvern. Dacă Curtea Constituțională însă va încerca să interpreteze toate aceste sesizări legate de autodizolvarea Parlamentului, împuternicirile unii Guvern demisionar, vom aluneca pe scenarii periculoase pe care le-am mai avut în 2009- 2010 și care au dus la falimentul politic al AIE –urilor”, a precizat Ion Tăbârță.Comentatorul politic crede că este periculos să interpretezi Constituția pentru a oferi anumite soluții, iar percepția oamenilor este că se acționează după modul cum o făcea fostul regim oligarhic.
16:10
Astfel, deputatul socialist Petru Burduja a depus o sesizare la ANI: „OAMENII BUNI” ai Maiei Sandu își ascund valoarea reală a caselor de milioane pe care le dețin. Probabil, le este rușine că au mințit poporul că ei sunt modești, dar au în realitate imobile de multe milioane de lei, care ridică multe întrebări despre integritatea lor.Cetățenii au văzut cum o casă și terenul intravilan procurate de Andrei Spînu cu 393 500 de euro (echivalentul actual a circa 8 000 000 de lei) au fost declarate cu o sumă sub 2 milioane de lei.Andrei Spînu a recunoscut că a procurat casa și terenul pe care se află aceasta cu suma de 393 500 EUR, sumă achitată în rate timp de doi ani. Această sumă ar fi indicată și în contractul de vânzare-cumpărare înregistrat la notar și cadastru.
14:00
Mai sus este redată norma constituțională din articolul 85 alin.(2), care este supremă și obligatorie pentru oricare actor politic, inclusiv pentru șeful statului sau legislatori.Astfel, Constituția îl obligă pe șeful statului să desemneze un premier cu mandat deplin, dar fără șanse de investire, care să se prezinte în fața deputaților și să le ceară votul de încredere. În caz contrar, spune Legea Supremă, procedura de dizolvare a Parlamentului nu poate fi declanșată.La solicitarea politicienilor, Curtea Constituțională s-a convocat de câteva ori și a explicat pe îndelete cum urmează a fi aplicată norma citată supra, precum și cele conexe.
12:50
 Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că, la 4 ianuarie 2021, a remis în atenția Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat o adresare în care a cerut declanșarea procedurii de ridicare a mandatului lui Alexandru AMBROS, primar al orașului Ungheni, cu referire. Potrivit unui comunicat emis presei, în noiembrie 2018, inspectorul de integritate a stabilit printr-un act de constatare că primarul orașului Ungheni a admis încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. Aflându-se în exercițiul funcției a semnat trei ordine de plată cu o firmă care aparține soției sale pentru a achiziționa bunuri și servicii, încălcând astfel dispozițiile legale de declarare și soluționare a conflictului de interese prevăzute de legislația ANI.Primarul a contestat în instanța de judecată actul emis de ANI, având câștig de cauză în instanța de fond și apel.
12:20
"Cea mai dragă mie îmi e doamna Nemerenco, prietenă de o viață cu cel care crede că a educat generații de medici dar, dacă să ne uităm mai adânc, a ajutat la distrugerea sistemului medical. E vorba de rectorul USMF, exRectorul, acum are funcție de merit acolo", spune Luchianiuc. Bloggerul susține că grație prieteniei dintre doamna Nemerenco și Ion Ababii, actualul consilier al Maiei Sandu are studii de master. "Cum studii, are diplomă de master or la cursuri ea nu a umblat deloc în cei doi ani. Asta o confirmă cel puțin 4 masteranzi ai școlii de Management în Sănătate a Publică a USMF (ȘMSF)", mai spune bloggerul. Eugeniu Luchianiuc a analizat 2 CV-uri ale doamnei Neremenco (unul de pe parlament.md și altul de pe site-ul Școlii de Management). În unul din ele consiliera Maiei Sandu indică faptul că are diplomă de master făcând studii între 2006 și 2007 iar în alt CV indică anii 2005-2007.
11:40
La doar două luni distanță, tot ea, afirmă că deja demolarea nu mai este o prioritate și sînt necesare anumite evaluări, cercetări pentru a pune în aplicare această promisiune pe cît de stupidă pe atît de costisitoare.Dar, după cum s-a obișnuit, excelența minte și pasează vina pe altcineva, mai concret pe evidența contabilă, pentru a se eschiva de la îndeplinirea promisiunii.Doamna Președintă minte atunci cînd afirmă că nu a existat o evidență contabilă la instituția prezidențială, dovada acestui fapt este Hotărîrea Curții de Conturi nr.
11:30
În aparență, ar fi vorba de o diligență sporită a doamnei Președinte în materie de rigurozitate constituțională, în realitate fiind vorba despre niște demersuri ce au scopul să camufleze un fapt foarte grav: refuzul de a exercita atribuțiile constituționale prin derobarea de la obligația de a desemna un candidat la funcția de Prim-ministru.În ceea ce privește sesizările în cauză, e util să facem unele mențiuni pentru a releva caracterul lor inutil. Referitor la relațiile Președintelui cu membrii guvernului demisionar, cadrul constituțional este limpede: Guvernul demisionar și nu altul trebuie să exercite atribuțiiile de administrare a treburilor publice curente. Remanierea în cadrul Guvernului demisionar se face de asemenea conform normelor constituționale, competențele revenind în mod corespunzător Primului-ministru în exercițiu și Președintelui, așa cum reglementează art. 98, alin. (6), și art. 100 din textul Constituției.
10:40
Politicianul mai susține că Maia Sandu trebuie să respecte Constituția în procesul de soluționare a celor mai actuale probleme politice, după demisia lui Ion Chicu.„Noi am participat la consultările cu președintele Maia Sandu și i-am exprimat toate incertitudinile care pot să apară din această criză politică. Pentru că, odată ce mergi cu o moțiunea de cenzură și ești pregătit s-o voteze în Parlament, înseamnă că ai un plan în gând: vrei să schimbi pe cel căruia îi spui guvern catastrofă… Problema este cu ce îl înlocuiești. Și evident Constituția prevede două formule foarte simple. În primul rând, înaintezi un candidat la formarea acestui guvern, chiar cu riscul de a avea o întârziere în planificarea ta pentru alegeri anticipate. Există un consens pentru alegerile anticipate, dar nu cu orice cost, nu cu orice preț”, a declarat Igor Munteanu în cadrul unui interviu pentru Radio Sputnik.
10:10
"Sfântul Vasile cel Mare a depus eforturi susţinute pentru organizarea bisericii, a luptat pentru drepturile clerului și a propovăduit credinţa ortodoxă. A acordat o mare atenţie săracilor, celor asupriți, a întemeiat mai multe biserici, spitale, aziluri și a inițiat numeroase acte de caritate.Tot în această zi, poporul nostru păstrează frumoasa  tradiţie de a sărbători Anul Nou pe stil vechi și respectă mai multe datini și obiceiuri legate de această sărbătoare.Transmit sincere felicitări și un An Nou prosper tuturor cetățenilor precum și celor care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare.La Mulți Ani!" , a scris Igor Dodon.
10:10
Și asta nu este doar o presupunere, ci o certitudine confirmată de o recentă declarație de-a unui deputat PPDA. Este vorba de Igor Munteanu care a participat la o emisiune pusă pe post de o televiziune afiliată lui Andrei Năstase, la care deputatul a declarant franc că speră ca membrii Curții să respingă sesizarea deputaților PAS care i-au solicitat Curții să se pronunțe dacă este posibilă autodizolvarea Parlamentului, chiar dacă această procedură nu este prevăzută de textul constituțional.PPDA speră că Curtea Constituțională să respingă sesizarea PASIată ce declarație a făcut domnul Munteanu (o declarație importantă, care poate însemna distanțarea și chiar desolidarizarea Platformei de partidul prezidențial, declarație care a rămas oarecum neobservată de opinia publică."Sunt convins că la sesizare (PAS - n.n.
09:00
“Am obosit să ascult politicieni care nu văd altceva decât alegeri anticipate. Eu, în calitatea mea de cetățean, am votat pentru politicieni care să scoată țara asta din probleme. A cheltui bani publici în alegeri nu e mare reușită. Iată să rezolvi probleme stringente, să găsești soluții într-o situație dificilă înseamnă foarte mult și tocmai asta arată capacitatea unor politicieni, a unor formațiuni politice de a schimba lucrurile, de a lucra pentru cetățeni. Și nu strigați pe la emisiuni că cetățenii vor una sau alta, că nu toți cetățenii gândesc ca și voi și nu toți cetățenii văd în ochi fotolii de deputat de dimineață până seara. Cetățenii au foarte multe probleme, care trebuiesc rezolvate, nu amânate de la o campanie electorală la alta”, a scris Cozonac pe Facebook.
13 ianuarie 2021
20:20
"Am văzut prin presa acest text ”Orice nominalizare la funcția de premier vă conduce la amânarea alegerilor parlamentare” și vreau să constat că este total fals, dacă se are în vedere dizolvarea Parlamentului în cazul neacordării votului de încredere Guvernului. Situația este diametral opusă - dacă nu se face nominalizarea candidatului, Parlamentul nu va putea fi dizolvat în baza acestui temei. Căci, conform Constituției, Parlamentul poate fi sancționat cu dizolvarea, doar în cazul în care nu a acceptat solicitarea de a acorda votul de încredere Guvernului. Norma este clară ca lumina zilei și prevede în mod expres o sancțiune pentru inacțiunea Parlamentul, în cazul în care i se cere să acționeze. A spune că Parlamentul poate fi sancționat cu dizolvare, pentru că nu a acceptat votul de încredere, în situația în care nici nu s-a cerut votul de încredere, este o aberație, pe care n-o văd doar cei care nu cunosc regulile elementare ale logicii.
19:40
Întrebată cât ar costa lucrările de dezasamblare, șefa statului a menționat că lucrările s-au făcut de Cancelaria de Stat, apoi obiectivul a fost predat Președinției, însă fără evidența cheltuielilor.„Nu putem să vă spunem acuma cât a costat gardul, pentru că nu există acum asemenea acte. Înainte să ne clarificăm, să vedem costuri și beneficii. Am deschis porțile așa încât toată lumea să poată să intre în curtea Președinției și sper că oamenii fac acest lucru.Nu am renunțat la această idee, dar nu este prioritatea numărul unu pentru Republica Moldova. Când o să avem toate costurile economice și o să putem facem analize, o să revenim și o să vă spunem cum facem”, a conchis Sandu.Amintim că, în perioada campaniei electorale, Maia Sandu declara în cadrul unei emisiuni televizate că intenționează să scoată gardul de la Președinție.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.