Echipa internațională de cercetători OMS a ajuns la Wuhan pentru a investiga originea coronavirusului

UNIMEDIA, 14 ianuarie 2021 10:30

Echipa internațională de experți a Organizației Mondiale a Sănătății a ajuns în metropola chineză Wuhan pentru a își începe investigația asupra originilor coronavirusului, relatează BBC.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 4 ore
22:20
Președința țării, Maia Sandu, care are o vizită oficială la Bruxelles în aceste zile, a avut astăzi mai multe întâlniri cu oficiali europeni, precum comisarul pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, comisarul european pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders și preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Subiectele importante discutate s-au axat pe elaborarea unui plan comun cu UE și dezvoltarea parcursului european al țării.
22:00
Aleksei Navalnîi, principalul opozant al președintelui rus Vladimir Puțin, le-a cerut luni ruşilor să iasă în stradă împotriva puterii, într-o înregistrare video publicat la scurt timp după ce un judecător a dispusarestarea sa preventivă pentru 30 de zile, relatează Reuters şi AFP, citate deAgerpres.
21:40
Liderul Platformei DA susține că șefa statului trebuie să respecte prevederile constituționale cu privire la desemnarea prim-ministrului Guvernului. Declarația a fost făcută de Andrei Năstase în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.
Acum 6 ore
21:00
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu un șir de recomandări pentru cetățenii Republicii Moldova în ajun de sărbătoarea creștină ortodoxă de stil vechi Boboteaza. Atenționările salvatorilor sunt în contextul tradiției de scufundare în apele bazinelor acvatice.
20:50
Președinta țării, Maia Sandu, ar putea fi sancționată prin suspendarea din funcție în condițiile în care șefa statului nu-și va onora obligațiunile constituționale. Declarația a fost făcută de expertul în drept constituțional, Teodor Cîrnaț, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova.
20:30
Trăim cu toţii o perioadă în care misiunile spaţiale majore marchează una câte una jubileul de 50 de ani de când s-au produs, or, între anii 1969 şi 1972 au avut loc cu adevărat cele mai măreţe misiuni şi tot anul 1972 a fost ultimul an în care omenirea a aselenizat pe Lună cu vreun echipaj uman.
20:00
Ținând cont de multiplele adresări ale solicitanţilor de certificate, Casa Naţională de Asigurări Sociale precizează că subdiviziunile sale teritoriale nu eliberează certificate pe suport de hârtie pentru a fi prezentate la diferite instituţii publice de pe teritoriul Republicii Moldova.
19:40
Luptătorul moldovean de stil greco-roman Victor Ciobanu a câștigat turneul „Zagreb Open”.
Acum 8 ore
19:20
O echipă de oameni de știință pare să fi dezvoltat un mod mai curat de a genera combustibil pentru mașinile care folosesc gaz. Folosind nimic altceva decât energie regenerabilă.
18:50
Ziua de 19 ianuarie marchează Botezul Domnului sau Boboteaza, moment care încheie sărbătorile de iarnă.Furnizorul de apă, în acest an, livrează de Bobotează bisericilor din municipiul Chișinău peste 100 mii de litri de apă, care va fi pregătită pentru sfințire.
18:30
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a venit cu o reacție după ce Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de către deputații PAS, cu privire la autodizolvarea Parlamentului. Usatîi a numit decizia una „prognozabilă” și a menționat că „s-a primit o ștangă”, întrucât în Constituție este scris clar care sunt căile legale pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. În context, primarul de la Bălți, a venit cu recomandări pentru președinta țării, Maia Sandu, cu privire la declanșarea alegerilor anticipate.
18:20
FBI investighează un nou caz legat de asaltul de la Capitoliu – agenția americană a primit o informație confidențială conform căreia o susținătoare a lui Donald Trump care a pătruns în Capitoliu în data de 6 ianuarie ar fi furat un laptop al liderei Camerei Reprezentanților pe care ar urma să îl vândă Rusiei, relatează CNN.
18:10
Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, a venit cu o reacție la decizia pronunțată astăzi de către Înalta Curte la sesizarea depusă de către PAS, privind autodizolvarea Parlamentului prin votul a 67 de deputați. „Tentativa unor deputați de a acoperi abuzul constituțional al Președintelui a eșuat” a comentat Nagacevschi, într-o postare pe facebook, adresând și o întrebare retorică: „Interesant ce vor mai inventa pentru a nu-și executa obligația constituțională de desemnare a candidatului pentru funcția de Prim-ministru”.
18:00
Cum funcționează autoritățile locale, ce decizii se iau în cadrul APL și cum sunt cheltuiți banii contribuabililor - TUK.md, un portal de știri online din Taraclia, a scris despre aceste subiecte pe tot parcursul anului, explicând cum va fi influențată viața cetățenilor. Această activitate a fost realizată în cadrul proiectului „Cetățean activ. Învață. Implică-te. Decide”, care a fost implementat grație sprijinului Uniunii Europene și al Fundației Konrad Adenauer din Moldova. Scopul proiectului este creșterea nivelului de implicare civică și implicarea în procesele decizionale.
18:00
Primăria municipiului Chișinău anunță organizarea licitației privind acordarea dreptului de locațiune a încăperilor cu altă destinație decât cea locativă. Licitația va avea loc pe 29 ianuarie, ora 10:00, în Sala de Ședințe a Preturii sectorului Centru, orașul Chișinău.
18:00
Alte 17 persoane au fost răspuse de Covid-19 în ultimele 24 de ore, anunță Ministerul Sănătății. Bilanțul victimelor a ajuns la 3 267.
17:50
Lumea este la un pas de „o prăbușire morală catastrofală” în ceea ce privește împărțirea vaccinurilor anti-Covid, a avertizat, luni, șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), solicitând statelor și producătorilor să răspândească dozele echitabil în toată lumea, scrie digi24.ro.
17:50
Alte 258 cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 153 112. de cazuri.
Acum 12 ore
16:50
Astăzi, se împlinesc 12 ani de când marele poet Grigore Vieru s-a stins din viață. Maestrul cuvântului a plecat în lumea celor drepţi la data de 18 ianuarie 2009, după un atac de cord suferit în urma unui grav accident rutier.
16:40
Președinta țării, Maia Sandu, se află într-o vizită oficială la Bruxelles. După ce ieri a avut o întrevedere cu Laura Codruța Kovesi, procuror-șef al Parchetului European și fosta șefă a DNA din România, astăzi președinta s-a întâlnit cu Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene și Josep Borrell, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Vicepreședinte al Comisiei Europene. Maia Sandu le-a mulțumit în numele său și al Republicii Moldova pentru susținerea oferită de-a lungul anilor în diferite domenii.
16:30
Oleg Efrim și-a dat demisia din funcția de membru al Consiliului de Integritate al ANI. Anunțul a fost făcut astăzi, 18 ianuarie, în cadrul ședinței Consiliului.
16:10
Opozantul rus, Aleksei Navalnîi, a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Decizia a fost luată câteva minute în urmă, de către Judecătoria din Himki, ședința având loc în secția de poliție. Anunțul a fost făcut de către avocatul lui Navalnîi, Vadim Kobzev, scrie tvrain.ru
16:10
Bunuri, în valoare de circa 11 milioane de lei, au fost sechestrate de către Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a CNA într-un dosar de spălare de bani. Este vorba despre bunuri de provenienţă dubioasă care au fost indisponibilizate în cadrul unei cauze penale.
16:00
Un moldovean a făcut cale întoarsă și i s-a întocmit proces verbal de audiere și constatare după ce a prezentat permisul de conducere cu indici de falsificare, care ar fi eliberat recent de către autoritățile polone.
15:50
Un procuror din capitală și-a declarat averea întârziat, iar 6 primari și un consilier municipal din CMC au fost implicați în conflicte de interese, potrivit ultimului raport publicat de Autoritatea Națională de integritate, pentru perioada 11- 15 ianuarie. Săptămâna trecută, inspectorii de integritate au inițiat două controale pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese de către un șef de direcție din cadrul Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură, și un consilier local din raionul Căușeni.
15:30
16 candidați au fost admiși pentru proba scrisă la concursul pentru ocuparea funcției de inspector de integritate. Decizia a fost luată în ședința din 15 ianuarie, de către membrii Comisiei de Concurs, după examinarea dosarelor.
15:20
Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) a anunțat că în ajunul sărbătorilor de iarnă un magazin din Chișinău a dus în eroare mai mulți clienți prin oferirea cadourilor la procurarea produselor sale, însa acest cadou nu se oferea după achitarea cumpărăturii.
15:00
Umoristul şi regizorul Gheorghe Urschi îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. „Regele umorului moldovenesc”, împlinește, astăzi, venerabila vârstă de 73 de ani. Cu această ocazie, mai mulți artiști l-au felicitat pe maestru și și-au exprimat admirația în mediul online, scrie SHOK.md.
14:50
Liderul organizației PACE de la Bălți, Nelu Straciuc, a mers la Primăria de la Bălți pentru a-i dărui primarului, Renato Usatîi, cartea „Abilități de comunicare”, scrisă de autorii Allan și Barbara Pease. Întrucât liderul partidului Nostru nu se afla în incinta sediului, Straciuc a decis să revină mai târziu pentru a-i transmite personal cartea lui Usatîi. Acesta speră ca Usatîi să-și facă concluzia corectă după ce va primi cartea.
14:40
Deputații își reiau activitatea în cadrul comisiilor parlamentare permanente, începând cu ziua de miercuri, 20 ianuarie. Aceștia revin din concediu.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.