Video: „Nu-i lăsăm pe ai noștri” - proiect în susținirea jurnaliștilor Sputnik și Baltnews

Sputnik, 14 ianuarie 2021 10:00

Grupul media „Rossiya Segodnya” condamnă acțiunile autorităților letone care au reținut jurnaliștii de limbă rusă ai portalurilor Baltnews și Sputnik Letonia și îi susține pe cei pe numele cărora au fost deschise dosare în cadrul proiectului „Nu-i lăsăm pe ai noștri”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 5 minute
11:20
Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au amânat pentru a doua oară examinarea cererii de demisie depusă de judecătorul Nina Veleva, raportoare în dosarul lui Ilan Șor.
Acum o oră
10:30
Intrând în ultima zi a mandatului, preşedintele în exerciţiu Donald Trump a făcut un anunț fulminant - redeschiderea frontierelor americane.
Acum 2 ore
10:10
Bărbatul acuzat că a incendiat clădirea Procuraturii din Vulcănești, în septembrie 2020, a fost deferit Justiției. El are calitatea de „inculpat”, se află acum în arest, dar nu și-a recunoscut vina.
10:00
Socialiștii inițiază discuții despre dizolvarea Parlamentului și, totodată, vor cere o explicație Curții Constituționale despre termenul în care Maia Sandu este obligată să înainteze o candidatură pentru funcția de premier. Cum a comentat pentru Sputnik Corneliu Ciurea.
09:30
De Bobotează pe stil vechi mai mult moldoveni s-au scăldat în apa rece ca gheața, urmând o tradiție mai nouă și nu neapărat canonică, chiar dacă mercurul termometrelor a coborât, pe alocuri, până la -18 grade Celsius.
Acum 4 ore
09:00
Fondul rusesc de Investiții Directe (RDIF) și Centrul rusesc de Cercetare Gamaleia au anunțat luni înființarea unui comitet consultativ științific privind vaccinul Sputnik V, comitet care va include oameni de știință de top din nouă țări.
08:40
Decizia Curții Constituționale de a declara inadmisibilă sesizarea PAS privind posibilitatea autodizolvării Parlamentului nu este o surpriză.
08:00
Mii de soldați ai Gărzii Naționale au fost dislocați în Washington, Capitala americană fiind fortificată pentru ceremonia de inaugurare a lui Joe Biden.
07:40
Euro pierde din cotații. BNM anunță cursul valutar pentru marți, 19 ianuarie. Astfel, prețul pentru moneda europeană a scăzut cu opt bani. În același timp, leul s-a depreciat în raport cu dolarul cu doi bani.
Acum 6 ore
07:10
Iarna s-a instalat de-a binelea. Pentru marți, 19 ianuarie, meteorologii anunță temperaturi de până la -8 grade. Totodată, izolat pe drumuri se va forma ghețuș, iar precipitații esențiale nu vor fi. 
06:40
În fiecare an, pe 19 ianuarie, creștinii ortodocși prăznuiesc Botezul Domnului sau Boboteaza, care este una dintre cele 12 praznice împărătești din anul bisericesc. Mai jos, vă prezentăm care sunt învățăturile corecte și cele greșite despre agheasmă și folosirea ei.
Acum 12 ore
22:30
"Descurajează și învinge" – șeful Statului Major al Marinei SUA, amiralul Michael Gilday a prezentat "Planul de navigație" pentru următorul deceniu. Principalul aspect din document – flota americană trebuie să domine în Oceanul Planetar.
Acum 24 ore
22:00
Pe aeroportul din Buenos Aires a aterizat avionul care a transportat din Rusia în Argentina 300 de mii de doze ale vaccinului ”Sputnik V”.
21:30
Comentatorul politic Ion Tăbârță a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre sinceritatea relațiilor moldo-ucrainene și a trecut în revistă cele mai ”spinoase” dosare din istoria celor două state după proclamarea Independenței.
21:00
Comitetul Național pentru Situații de Urgență din România a actualizat lista țărilor cu risc sporit de infectare cu noul virus, iar țara noastră nu se mai regăsește în ea.
20:50
Important pentru toți angajații! Riscurile la care te expui dacă accepți salariul în plic sau accepți să muncești în baza unui contract civil. Ce trebuie să cunoști despre contractul tău de muncă.
20:10
Maia Sandu, s-a întâlnit luni cu mai mulți oficiali europeni, între care Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene, și preşedintele Consiliului European, Charles Michel.
19:50
Occidentalii au negat ani în șir realizările științifice ale Rusiei, iar acum sunt surprinși de anunțul privind crearea vaccinului "Sputnik V".
19:20
Scufundarea în bazinele acvatice de Bobotează pe stil vechi se va face doar în locurile special amenajate. Salvatorii Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vin cu mai multe recomandări în acest sens, astfel ca să fie evitate tragediile în această zi.
18:40
O reformă implementată în 2015 a lăsat fără protecție copiii aflați în dificultate. Ce soluție propune Ministerul Afacerilor Interne?
18:20
Numărul cadrelor medicale care au murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19 crește cu fiecare zi. Peste 70 de persoane au murit până acum.
18:20
Oleg Efrim și-a anunțat astăzi demisia din funcția de membru al Consiliului de Integritate al ANI. Efrim a declarat că un nou Guvern va putea să înainteze un nou reprezentant.
17:50
Gata cu vacanța deputaților. De miercuri, 20 ianuarie, aleșii poporului își reiau activitatea în cadrul comisiilor parlamentare.
17:20
În pactele și deciziile OSCE, adoptate la cel mai înalt nivel, pe care Occidentul le citează permanent, este prevăzut angajamentului statului de a asigura pe teritoriul său liberul acces la informație, a subliniat Serghei Lavrov.
17:20
Ministrul rus al Industriei și Comerțul a anunțat ce cantitate de vaccin Sputnik V a fost produsă în Rusia până în prezent și câte doze urmează să fie produse în următoarele luni.
16:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, riscă să fie suspendată din funcție dacă nu se va conforma Legii Supreme.
16:20
În ajunul vizitei președintelui Maia Sandu la Bruxelles, ministrul interimar al Justiției Fadei Nagacevschi a primit o solicitare din partea instituției prezidențiele. Despre ce este vorba, aflați în materialul ce urmează.
15:50
Clienții celei mai moderne Case de ceai din Hong Kong sunt serviți de ”mâini” robotizate care pregătesc băutura în ritm de dans.
15:30
Gheorghe Urschi, supranumit și Regele umorului, își sărbătorește ziua de naștere. Maestrul împlinește vârsta de 73 de ani. Din cauza pandemiei, această zi se deosebește de alte aniversări deoarece casa sa nu mai este plină de oameni, așa ca mai înainte.
15:00
Autoritățile municipale vor să reducă ambuteiajele și accidentele care se produc în preajma Autogării de Nord. Astfel, microbuzele nu vor mai opri haotic în această zonă, ci doar în stația de așteptare special amenajată.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.