Toate valutele s-au scumpit: Cursul anunțat de BNM

Sputnik, 14 ianuarie 2021 07:50

Pentru a doua zi consecitiv, leul moldovenesc se depreciază în raport cu toate principalele valute de referință în cotațiile oficiale. Dolarul și euro au urcat cu 5 bani. Și celelelalte valute urcă în cotații.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 30 minute
22:50
Un bărbat originar din Republica Moldova ar fi fost bătut până la moarte de conaționali – este ipoteza avansată de poliția din Franța. Corpul neînsuflețit al bărbatului, care fusese declarat dispărut, a fost găsit într-o pivniță.  
Acum 4 ore
21:00
Un băiat de 17 ani a împușcat o căprioară dintr-o armă deținută ilegal. Polițiștii au găsit bucăți din carnea animalului la domiciliul minorului. Pe acest caz a fost deschisă o cauză penală.
20:30
A "întinerit" diabetul - numărul bolnavilor de diabet zaharat crește de la un an la altul. Îngrijorător este faptul că maladia devine tot mai răspândită și în rândul tinerilor. Iată care sunt cauzele.
19:50
Sputnik vă prezintă în acest Infografic topul țărilor cărora le revin aproximativ 60% din volumul total al transferurilor de mijloace bănești către Republica Moldova prin intermediul băncilor.
19:20
Droguri periculoase erau aduse din Europa prin intermediul autobuzelor de rută, camuflate printre produse alimentare.
Acum 6 ore
18:40
Reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură de la București vin cu vești excelente la început de an. Vorbim despre stabilirea unei frumoase prietenii și cooperări în plan academic între Rusia și România.
17:40
Laureații ediției 2021 a Galei Premiilor anuale în domeniul Culturii și-au primit Trofeul, diploma de onoare a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării  și o recompensă bănească în valoare de 20 de mii de lei.
17:20
Pe 16 ianuarie au fost confirmate 377 de infectări cu COVID-19, în scădere față de ziua anterioară, când au fost raportate 576 de cazuri noi. Bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 152 640. Au fost anunțate alte 17 decese din cauza virusului.
Acum 8 ore
16:50
Un bărbat originar din Republica Moldova ar fi fost bătut până la moarte de conaționali – este ipoteza avansată de poliția din Franța. Corpul neînsuflețit al bărbatului, care fusese declarat dispărut, a fost găsit într-o pivniță.  
16:40
Ministrul rus al Afacerilor Externe consideră inacceptabile amestecul în problemele interne a statelor suverane și impunerea anumitor scheme ideologice.
16:00
Aproximativ 5000 de lei! Atât cheltuieşte statul pentru tratamentul de dezintoxicare a unui dependent de droguri. Cât la sută din cei tratați cad din nou în patima substanțelor interzise.
15:50
La ceremonia de decernare a premiilor au fost menționați, pentru încurajare, și acei jurnaliști care nu au ocupat locuri premiante, dar au participat la concursul „Perspectivă”.
Acum 12 ore
14:40
Unele stații de alimentare cu combustibili din Chișinău au afișat sâmbătă, 16 ianuarie, prețuri mai mari.
14:30
Peste 15 mii de lei, cam atât ar trebui să câștige lunar un bărbat astfel încât soția acestuia să fie mulțumită. Echipa Sputnik Moldova a realizat un experiment pentru a afla opinia femeilor despre veniturile pe care ar trebui să le aibă un bărbat.
13:50
Expansiunea pașnică a sistemelor de rachetă antiaeriene S-400, de producție rusească, cuprinde noi state ale Eurasiei. După China, Turcia, India, se pregătesc că se reînarmează cu “Triumf” Forțele Aeriene ale Republicii Belarus, scrie analistul militar.
13:00
Ambasada Republicii Moldova în Italia a informat despre noile măsuri restrictive introduse de Guvernul de la Roma în contextul combaterii răspândirii infecției cu virusul COVID-19 pentru perioada 16 ianuarie – 5 martie 2021.
12:40
Gerul şi zăpada nu sunt cele mai potrivite condiţii pentru traiul în stradă. Acest lucru îl înţeleg mai ales oamenii care nu au un acoperiş deasupra capului, care în perioada rece a anului sunt puşi la grea încercare.
12:00
Maia Sandu a vorbit despre modul în care vede soluționarea problemei transnistrene, despre schimbarea componenței Consiliului Suprem de Securitate, aspectele pe care le va discuta în timpul vizitei sale la Bruxelles.
11:10
Vremea se răcește brusc. Poliția le reamintește conducătorilor auto principalele aspecte de care trebuie să țină cont pentru o deplasare sigură în condiții de iarnă.
10:40
Directorul unei școli auto din Chișinău spune că prin agresivitatea manifestată în trafic șoferii nu fac altceva decât să-și exteriorizeze conflictele interioare și imaturitatea emoțională.
Acum 24 ore
09:50
Specialiștii au studiat care dintre ocupațiile preferate ale oamenilor pot contribui la prelungirea vieții și au ajuns la concluzii curioase.
09:00
Fondul rus de investiții directe și Uniao Quimica au ajuns anterior la o înțelegere privind livrarea a 150 de milioane de doze de vaccin.
08:30
Peste 15 mii de lei, cam atât ar trebui să câștige lunar un bărbat astfel încât soția acestuia să fie mulțumită. Echipa Sputnik Moldova a realizat un experiment pentru a afla opinia femeilor despre veniturile pe care ar trebui să le aibă un bărbat.
07:30
În zilele de sâmbătă și duminică este valabil cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei pentru vineri, 15 ianuarie, ultima zi lucrătoare a săptămânii. Băncile vând dolarul cu aproximativ 17,40 lei, iar euro - cu 21,14 lei.
06:40
Pe 16 ianuarie intră în vigoare Codul Galben de schimbare bruscă a temperaturii, care va fi valabil până pe 19 ianuarie. Vremea se răcește simțitor. La noapte va fi un ger de minus 15 grade în nord.
Ieri
23:10
Specialiștii ”Bomteh” a făcut verificări minuțioase la Centru comercial amplasat pe str. Arborilor după ce Poliția a fost alertată în legătură cu un obiect explozibil aflat acolo. Alerta s-a dovedit fam falsă.
22:20
Cel puțin 13 persoane au murit în Norvegia din cauza efectelor secundare ale vaccinului Pfizer/BioNTech împotriva Covid-19, a dezvăluit autoritatea națională de reglementare a medicamentelor din această ţară.
21:40
Șeful statului a răspuns la întrebarea dacă va întreprinde o vizită oficială În Federați Rusă, menționând că Moscova și Chișinăul au o agendă importantă.
21:30
Compania daneză Ramboll, care a participat la proiectul ”Nord Stream–2”, a fost intimidată de sancțiunile Washingtonului, comunică presa. Într-adevăr, din 1 ianuarie, Statele Unite au intensificat măsurile împotriva celor implicați în proiect. Însă construcția continuă.
21:30
Un bărbat a sunat la Poliție, la 20:20, și a comunicat că pe acoperișul unui centru comercial amplasat pe str. Arborilor se află un obiect explozibil. Forțele de ordine au intrat în alertă.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.