Vot istoric în SUA: Preşedintele în exerciţiu, Donald Trump, va fi pus sub acuzare pentru rolul său în atacul care a şocat America

Adevarul (Moldova), 14 ianuarie 2021 00:00

Vot istoric în America după ce preşedintele în exerciţiu, Donald Trump, a fost acuzat că a avut un rol important în atacul de la Capitoliu din urmă cu câteva zile.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 30 minute
09:50
Europarlamentarul roman, Siegfried Mureşan, anunţă că primele doze de vaccin din cele 200 de mii, promise Republicii Moldova de preşedintele României, Klaus Iohannis, ar putea ajunge la Chişinău chiar în această săptămână, notează IPN.
09:50
Consilierul prezidenţial pe probleme de sănătate, Ala Nemerenco, anunţă că Ministerul Sănătăţii nu este pregătit pentru venirea vaccinului anti-COVID-19 în Republica Moldova. Potrivit ei, autorităţile de la Chişinău nu ar fi pregătite nici din punct de vedere logistic şi nici din punctul de vedere al aspectelor birocratice pentru demararea procesului de imunizare, informează IPN.
09:50
România a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, iar Republica Moldova nu se mai regăseşte printre ţările din lista respectivă, transmite IPN.
Acum 24 ore
20:50
Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, consideră că astăzi în politica moldovenească se merge după scenariul lui Igor Dodon şi a lui Ilan Şor, pentru că preşedintele Maia Sandu nu a propus altul.
17:50
Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 153.112, după ce luni, 18 ianuarie, au fost înregistrate 258 de cazuri, în urma procesării a 1.070 de probe. Pe parcursul zilei de astăzi, 17 persoane au fost răpuse de noul coronavirus.
17:40
Nicolae Pascaru, deputat din Fracţiunea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, susţine că PSRM e gata să ducă tratative cu toate partidele din Parlament în vederea numirii unui nou Guvern.
15:20
Preşedintele Maia Sandu a avut o întrevedere luni, 18 ianuarie, la Bruxelles, cu Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene. În cadrul întâlnirii, Maia Sandu a accentuat că „pentru noi integrarea europeană nu este un termen abstract. Este un plan de lucru pentru a construi un stat cu instituţii funcţionale, puternice şi pentru a îmbunătăţi situaţia din ţară prin proiecte de cooperare concrete.”
14:50
Ex-preşedintele Igor Dodon a anunţat luni, 18 ianuarie, că săptămâna trecută a fost într-o vizită neoficială în Federaţia Rusă unde a discutat cu mai mulţi oficiali ruşi privind posibilitatea oferirii Republicii Moldova a câteva sute de doze de vaccin rusesc împotriva COVID-19.
14:20
Ministrul Justiţiei în exerciţiu, Fadei Nagacevschi, a comentat decizia Curţii Constituţionale de a respinge sesizarea PAS privind posibilitatea de autodizolvare a Parlamentului cu votul a 2/3 din deputaţi. Potrivit lui, prin această decizie s-a demonstrat inclusiv faptul că Parlamentul nu poate fi dizolvat dacă Maia Sandu nu va desemna un candidat la funcţia de prim-ministru.
14:20
Un fost director-adjunct al Centrului de Excelenţă în Construcţii din Chişinău a fost reţinut de Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii anticorupţie. Bărbatul este bănuit că ar fi pretins şi primit de la doi chişinăuieni 22 de mii de euro pentru a-i ajuta să soluţioneze un litigiu, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al CNA.
13:30
Liderul PSRM, Igor Dodon, o acuză pe preşedinta Maia Sandu că s-ar teme să-şi asume responsabilitatea pentru problemele din ţară, iar din acest motiv „face show-uri politice”. Declaraţiile au fost făcute în contextul în care Maia Sandu încă nu a desemnat un candidat la funcţia de premier.
11:20
Aditya Singh, un american în vârstă de 36 de ani, a petrecut ilegal trei luni pe Aeroportul O`Hare din Chicago. Bărbatului îi era frică să se infecteze cu noul coronavirus şi a refuzat să zboare spre Los Angeles, California, stat afectat grav de pandemia COVID-19, acolo unde îşi are reşedinţa.
Ieri
10:10
La momentul scrierii acestui material, în lume erau administrate peste 35 milioane de doze de vaccin contra COVID-19, fiind vaccinaţi aproape 33 milioane de oameni. Din aceştia puţin peste 2 milioane de persoane au primit câte două doze de vaccin, adică sunt deja imunizaţi definitiv.
10:10
Precipitaţii sub formă de zăpadă vor cădea pe întreg teritoriul Republicii Moldova, luni şi marţi, 18 şi 19 ianuarie. Ninsoarea este cauzată de un front atmosferic asociat unui ciclon atlantic, a precizat pentru IPN Ghenadii Roşca, şef al Direcţiei prognoze meteo din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat.
09:40
Prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Aurel Ciocoi, a declarat că prioritatea absolută a politicii externe a Republicii Moldova este conturată clar şi pragmatic: ea rămâne ferm ancorată în procesul de modernizare europeană, care este obiectivul principal al agendei interne şi externe a ţării, transmite IPN.
09:40
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) atenţionează oamenii despre riscul prăbuşirii sub gheaţa subţire a bazinelor acvatice. Avertizarea salvatorilor vine în contextul răcirii temperaturii aerului şi formării podului de gheaţă pe suprafaţa lacurilor, râurilor şi iazurilor din ţară, informează IPN, cu referire la IGSU.
17 ianuarie 2021
22:40
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit duminică, 17 ianuarie, la Bruxelles, cu procurorul-şef al Parchetului European, Laura Codruţa Kövesi. Maia Sandu a menţionat că această întrevedere „este un prim pas pentru a iniţia şi a desfăşura activităţi comune în ceea ce priveşte combaterea contrabandei şi a spălării de bani.”
22:00
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Federaţia Rusă, Maria Zaharova, afirmă că tot mai mulţi susţinători de-ai lui Donald Trump vor să obţină cetăţenia rusă.
20:10
Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, a revenit în Federaţia Rusă în seara zilei de duminică, 17 ianuarie, însă a fost reţinut pe aeroport imediat ce a ajuns la controlul de paşapoarte.
17:40
Alexei Navalnîi a părăsit discret Germania, duminică,pentru a se întoarce în Rusia. Opozantul lui Vladimir Putin, care îi acuză peşeful de la Kremlin că a comandat asasinarea sa printr-o tentativă de otrăvire,nu s-a prezentat pe aeroportul berlinez Schönefeld pentru check-in.
10:30
Un bărbat înarmat a fost arestat la Washington, în timp ce încerca să treacă peste unul dintre numeroasele puncte de control de lângă Capitol Hill, unde Joe Biden va depune jurământul în câteva zile. Capitala Washington arată ca un oraş în asediu. Membrii Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi în mai multe state americane, şi garduri au fost instalate în jurul unor parlamente locale.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:20
La o lună de la ultima scumpire de carburanţi, mai multe staţii PECO din Republica Moldova au afişat din nou preţuri mai mari: cu circa un leu la benzină şi motorină şi cu circa 80 de bani la gazul lichefiat, transmite IPN.
11:20
Preşedintele Maia Sandu s-a întâlnit vineri, 15 ianuarie, cu ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko. Cei doi oficiali au discutat despre direcţiile prioritare de cooperare între Moldova şi instituţiile UE. La întâlnire au fost abordate atât aspecte ale politicii interne, cât şi perspectivele politicii externe, inclusiv în contextul vizitei oficiale pe care Maia Sandu o va efectua la Bruxelles, în perioada 18 - 19 ianuarie.
10:40
Începând cu data de 22 ianuarie, în fiecare zi de vineri, Secţia consulară a Ambasadei României la Chişinău va organiza numai sesiuni de depunere a jurământului de credinţă faţă de România. Anunţul a fost făcut de Ambasada României la Chişinău, transmite IPN.
10:20
Pentru o deplasare sigură în condiţii de iarnă, Inspectoratul Naţional de Securitate Publică recomandă şoferilor înainte de plecare să curăţe corespunzător autoturismul în cazul în care acesta este îngheţat. Maşina trebuie echipată cu anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant, transmite IPN.
10:00
Preşedintele Maia Sandu spune că are o echipă care ar putea forma un Guvern foarte bun, însă lipsa unei majorităţi parlamentare care să susţină noul Executiv o împiedică să desemneze un candidat la funcţia de prim-ministru, notează IPN.
10:00
Prevederile ce interzic intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau tranzitat Republica Moldova, rămân în vigoare. Excepţie fac cei care vor prezenta motive doveditoare de muncă, urgenţă absolută, sănătate, studii sau întoarcere la domiciliu, transmite IPN.
10:00
Una dintre destinaţiile turistice atipice ale Mexicului este Insula Păpuşilor, un loc desprins parcă din filmele de groază. Potrivit legendelor, Insula Păpuşilor ar fi bântuită.
15 ianuarie 2021
18:50
Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 152.262, după ce joi, 14 ianuarie, au fost înregistrate 576 de cazuri, în urma procesării a 2.824 de probe. Pe parcursul zilei de astăzi, 17 persoane au fost răpuse de noul coronavirus.
17:20
Un tânăr de 22 de ani a ajuns la spital după ce a căzut de la înălţime într-un mall din Chişinău. Din spusele prietenilor, acesta a vrut să facă un filmuleţ pentru Tik-Tok, a urcat pe balustrada escalatorului, s-a dezechilibrat şi a căzut.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.