AGRO TV News – 13. 01. 2021

Agro TV, 13 ianuarie 2021 22:50

Articolul AGRO TV News – 13. 01. 2021 apare prima dată în AgroTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agro TV

Ieri
20:40
Al doilea an al pandemiei COVID-19 poate fi mai dur decât primul, având în vedere cum se răspândește noul coronavirus, în special în emisfera nordică pe măsură ce circulă mai multe variante infecțioase, a declarat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS).   „Vom intra într-un al doilea an, ar putea fi chiar mai dur, având […] Articolul OMS: al doilea an de pandemie „ar putea fi chiar mai dur” apare prima dată în AgroTV.
20:10
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat joi (14 ianuarie) inițiativa guvernului din Grecia, care permite persoanelor vaccinate să călătorească liber și a solicitat un certificat de vaccinare recunoscut reciproc în toate țările Uniunii Europene.   “Este o cerință medicală să aveți un certificat care să ateste că ați fost vaccinat”, a spus […] Articolul Certificatul de vaccinare „este o cerință medicală” pentru călătorii apare prima dată în AgroTV.
19:40
O echipă condusă de Organizația Mondială a Sănătății care investighează originile coronavirusului va începe întâlniri virtuale cu gazdele lor chineze dintr-un hotel din orașul Wuhan, unde a apărut prima dată pandemia.   EUROPA * Autoritatea de reglementare medicală din Ungaria speră, în câteva zile, la un „răspuns clar” dacă țara poate începe să utilizeze un […] Articolul Ultimele știri despre răspândirea coronavirusului la nivel mondial apare prima dată în AgroTV.
19:00
A fost creată prima seră din sticlă solară transparentă din lume. De instalarea panourilor fotovoltaice care generează energie s-a ocupat compania australiană  ”ClearVue Technologies”.   Întreprinderea integrează tehnologia solară în clădiri și instalații agricole, energia fiind produsă din ferestre fără a le diminua din transparență.   Lumina vizibilă trece printr-un geam, în timp ce lungimile […] Articolul Prima seră din sticlă solară transparentă din lume apare prima dată în AgroTV.
18:30
Luni, leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda euro. Dolarul american, hrivna ucraineană, leul românesc și rubla rusească, rămân neschimbate. Astfel, pentru 18 ianuarie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17.28 de bani pentru un dolar. Moneda euro scade cu 4 bani și va costa 20.95 de bani. Hrivna ucraineană o […] Articolul Cursul valutar 18.01.2021 apare prima dată în AgroTV.
15:20
2020 a fost un an dificil pentru exportatorii de cereale. Potrivit președintelui Asociației Exportatorilor și Importatorilor de produse cerealiere, Eduard Grama, problemele s-au ținut lanț încă începând cu anul 2019 când peste țară a venit seceta. Exporturile din anul trecut, în comparație cu 2019 au scăzut aproape în jumătate, iar unul dintre motive a fost […] Articolul Au scăzut cu 50% exporturile de cereale apare prima dată în AgroTV.
15:20
În ultima perioadă, se atestă o creștere a fraudelor prin utilizarea cardurilor bancare. În acest context, poliția capitalei atenționează oamenii despre respectarea unor reguli simple cu privire la siguranța operațiunilor de plată, pentru a nu deveni victimele escrocilor. În cazul în care cineva a accesat contul dumneavoastră online, contul bancar sau a obţinut date despre […] Articolul Atenție la escrocheriile prin intermediului cardurilor bancare apare prima dată în AgroTV.
15:10
Pentru sâmbătă, 16 ianuarie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer variabil, fără precipitații. Vântul va sufla slab, la moderat din nord-vest, cu viteza maximă de 9 m/s. Vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normală. La nord, noaptea mercurul din termometre va coborî până la -13°C, iar ziua, va […] Articolul Cer variabil, fără precipitații apare prima dată în AgroTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:20
Autoritățile din Germania au impus noi reguli de intrare în țară, în perioada 14 ianuarie – 31 martie 2021. Noi măsuri de călătorie au fost stabilite și de Marea Britanie, începând cu 18 ianuarie. Toți pasagerii care intră în Germania din țările aflate în zona roșie, inclusiv Moldova, trebuie să treacă testul Covid cu 48 […] Articolul Noi reguli de intrare în Germania și Marea Britanie apare prima dată în AgroTV.
13:30
Nu trebuie să ne relaxăm. Pandemia de COVID-19 nu a trecut, iar Moldova ar putea înregistra un nou val de infectări cu noul virus. Avertismentul vine din partea prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, care, în context, a declarat că în țară ar putea fi introduse noi restricții, mai dure, împotriva prevenirii și combaterii pandemiei. „Nu excludem […] Articolul Moldova ar putea reveni la restricții mai dure apare prima dată în AgroTV.
13:30
Iarna adevărată vine și în Moldova, cel puțin în următoarele zile. Asta prognozează Serviciul Hidrometeorologic de Stat, care anunță pentru perioada 16 – 19 ianuarie Cod galben de schimbare bruscă a timpului pe întreg teritoriul republicii. Temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu până la șapte grade față de normă. De asemenea, pe arii […] Articolul Cod galben de schimbare bruscă a vremii apare prima dată în AgroTV.
12:50
În anul 2021, Guvernul va fi nevoit să aloce 5,9 la sută din toate veniturile  fiscale ale Bugetului de Stat pentru plata dobânzilor la creditele contractate anterior. Suma spre plată se ridică la 2,2 miliarde lei, cea ce este de patru ori mai mult decât acum aproximativ opt ani, când dobânzile pentru credite constituiau în […] Articolul Jaful bancar, cea mai grea povară pentru oameni apare prima dată în AgroTV.
11:10
La 15 ianuarie, se împlinesc 171 de ani de la naşterea poetului naţional al neamului. Mihai Eminescu a fost şi prozator, dar şi un jurnalist de excepţie. Publicistica lui mai este actuală, datorită iscusinței şi talentului scriitoricesc. Nu în zadar, vocile mişcării de renaştere naţională, Ion şi Doina Aldea-Teodorovici i-au dedicat un cântec, pe versurile […] Articolul ”Toate-s vechi și nouă toate” – Mihai Eminescu la 171 de ani apare prima dată în AgroTV.
10:40
În ultima perioadă, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au evaluat riscul de producere a incendiilor în mii de case de locuit din țară. Specialiștii au informat populația despre pericolul situațiilor neplăcute în caz de nerespectare a regulilor antiincendiare la exploatarea surselor de încălzire, a dispozitivelor electrice, dar și a instalațiilor alimentate cu gaze […] Articolul Respectații regulile antiincendiare apare prima dată în AgroTV.
10:10
Anul trecut a fost unul dintre cei mai călduroşi trei ani înregistraţi vreodată, a confirmat Organizaţia Meteorologică Mondială. Temperatura medie globală a atins 14,9 grade, adică cu 1,2 grade peste nivelurile observate înainte de revoluţia industrială în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Temperaturile medii pentru 2020, 2019 şi 2016 sunt aproape identice, potrivit […] Articolul 2020 – unul dintre cei mai călduroşi trei ani înregistraţi vreodată apare prima dată în AgroTV.
09:00
Vineri, leul moldovenesc se depreciază în raport cu dolarul american și moneda euro. Hrivna ucraineană, leul românesc și rubla rusească, rămân neschimbate. Astfel, pentru 15 ianuarie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17.28 de bani pentru un dolar, cu 3 bani mai mult decât joi. Moneda euro crește cu 1 ban și […] Articolul Cursul valutar 15 – 17.01.2021 apare prima dată în AgroTV.
14 ianuarie 2021
19:40
Vin francez maturizat la sute de kilometri distanță deasupra Pământului va putea fi degustat în luna februarie. Este vorba despre 12 de sticle de vin de Bordeaux care s-au aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale timp de un an.   Pe lângă acestea, capsula de marfă Dragon SpaceX s-a întors pe Terra și cu sute […] Articolul Vinul spațial francez a ajuns pe pământ apare prima dată în AgroTV.
19:10
După ce a experimentat un an tumultuos anul trecut, în 2021, Ucraina, care este unul dintre producătorii principali de porumb, va exporta mai puțin.   Vânzările ucrainene în UE s-au micșorat cu 56 la sută, începând cu 20 decembrie, potrivit datelor oficiale.   Situația s-a schimbat anul acesta din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.   Statul […] Articolul Creșterea prețului la porumb în 2021 pe piața mondială apare prima dată în AgroTV.
16:20
Anul economic 2020 a fost puternic marcat de pandemia de COVID-19 și de o secetă severă, iar condițiile climaterice nefavorabile au afectat și sectorul nucifer. Pe lângă lipsa precipitațiilor, cultura nucului a mai avut de suferit și în rezultatul unor înghețuri anormal de mari, cu intensități de până la -13 grade Celsius la începutul lunii […] Articolul Soiuri de nuc care vă aduc profit apare prima dată în AgroTV.
15:20
Pentru vineri, 15 ianuarie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează ninsori slabe în nordul țării. La centru și sud, cerul va fi variabil, iar precipitații nu se vor semnala. Vântul va sufla slab, la moderat din nord-vest, cu viteza maximă de 9 m/s. Vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică […] Articolul Va ninge în nordul țării apare prima dată în AgroTV.
13:30
Producătorii de pomușoare sunt invitați să învețe cum să le sporească competitivitatea baciferelor produse pentru a fi comercializate pe piața locală și pe cele de export, în cadrul Școlii de Iarnă, organizată de Asociația „Pomușoarele Moldovei” cu susținerea proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova. Școala de Iarnă  „Winter Berry School”, ediția a patra, include șase instruiri tematice. Acestea vor fi organizate online […] Articolul Producătorii de pomușoare pot participa la o școală de iarnă gratuită apare prima dată în AgroTV.
13:10
Chiar dacă pandemia ne-a limitat deplasarea în țările calde, putem sa tragem o fugă imaginar în jungla din Chișinău. Sâmbătă, la ora 15:00, Diana Alexei vă invită să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Zona Verde. Articolul Descoperă palmierii din inima Chișinăului apare prima dată în AgroTV.
12:40
Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură a reluat procesul de autorizare a cererilor de solicitare a sprijinului bănesc din 2020, rămase fără acoperire financiară, din cauza epuizării mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural. Conform datelor preliminare, anul trecut, AIPA a recepționat 7448 de dosare din partea a 4392 de producători […] Articolul AIPA a reluat procesul de autorizare a cererilor depuse în 2020 apare prima dată în AgroTV.
11:40
În condițiile în care Starea de Urgență în Sănătate Publică a fost prelungită până la 15 februarie, autoritățile iau toate măsurile de prevenire a virusului COVID-19. Într-un comunicat de presă emis de poliția capitalei, ofițerul de presă Natalia Stati menționează că inspectoratele din subordine continuă să desfășoare acțiuni de anticipare împotriva coronavirusului, de prevenire a […] Articolul Respectați măsurile de protecție în perioada de urgență apare prima dată în AgroTV.
11:30
În sezonul 2020 – 2021, Rusia va deveni principalul exportator de grâu. Asta în timp ce în perioada precedentă, Uniunea Europeană a depăşit-o la vânzările peste hotare, se arată într-o estimare realizată de Departamentul American al Agriculturii. Preţul la export pentru grânele rusești a crescut după ce la mijlocul lunii decembrie autorităţile de la Moscova […] Articolul Rusia va deveni principalul exportator de grâu apare prima dată în AgroTV.
11:00
4.900 de locuri de lucru vacante sunt înregistrate în baza de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cele mai multe sunt în municipiile Chișinău și Bălți, iar cele mai puține în Drochia. Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1.263 de poziții. Specialiștilor în activitatea financiară, […] Articolul Sunteți în căutarea unui job? apare prima dată în AgroTV.
10:30
Al doilea an al pandemiei  „ar putea fi chiar mai dur” decât primul, având în vedere modul în care se răspândește coronavirusul, în special în emisfera nordică, pe măsură ce intră în circulație variante tot mai contagioase, a declarat directorul OMS pentru urgenţe sanitare, Michael Ryan. Organizația Mondială a Sănătății a indicat în ultima sa […] Articolul OMS: Al doilea an de pandemie ar putea fi mai dur apare prima dată în AgroTV.
09:30
Creștinii ortodocși de stil vechi îl cinstesc la 14 ianuarie pe Sfântul Vasile. Sfântul Vasile cel Mare a trăit între anii 330 şi 379, în vremea împăratului Constantin. S-a născut în Cezareea Capadochiei din părinţi credincioşi şi înstăriţi, Emilia şi Vasile, tatăl său fiind dascăl în cetate. Iubitor de învăţătură, şi-a îmbogăţit cunoştinţele studiind în şcolile din Cezareea, Bizanţ şi […] Articolul Tradiții și obiceiuri de Anul Nou pe vechi apare prima dată în AgroTV.
13 ianuarie 2021
20:00
”Sinovac Biotech” din China a apărat siguranța și eficacitatea vaccinului său experimental împotriva coronavirusului după date dezamăgitoare din Brazilia. Între timp, Indonezia a lansat una dintre cele mai mari acțiuni de vaccinare COVID-19 din lume, cu scopul de a inocula 181,5 milioane de oameni, folosind vaccinul făcut de Sinovac.   EUROPA * Germania nu va […] Articolul Ultimele știri despre răspândirea coronavirusului la nivel mondial apare prima dată în AgroTV.
19:40
Uniunea Europeană a început marți (12 ianuarie) procesul de aprobare pentru cel de-al treilea vaccin, deoarece oamenii de știință ai OMS au avertizat că imunitatea de turmă împotriva coronavirusului este puțin probabilă anul acesta, chiar și în cazul schemelor de inoculare în masă.   UE și cele 27 de națiuni, a promis o „cronologie accelerată” […] Articolul UE aprobă mai multe vaccine și OMS diminuează speranțele imunității totale apare prima dată în AgroTV.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.