COVID-19 update: A prolonged state of Public Health Emergency and a national immunization plan

Moldova.org, 13 ianuarie 2021 21:20

The Minister of Health, Labour and Social Protection (MHLSP) informed today that the state of Public Health Emergency in the Republic of Moldova would be extended until February 15, according to the decision of the National Extraordinary Public Health Commission (NEPHC). The NEPHC decision states that the activity of night clubs, cinemas, concert halls will […] The post COVID-19 update: A prolonged state of Public Health Emergency and a national immunization plan appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum o oră
14:00
Acum 45.500 de mii de ani în urmă, câțiva strămoși de ai noștri făceau printre primele „opere de artă” ale omenirii. Se întâmpla pe insula Sulawesi din arhipelagul Indoneziei. Imaginea cuprinde un desen al unui mistreț, iar descoperirea făcută în 2017 a fost datată în sfârșit, în primele zile ale lui 2021. „Mistrețul din Sulawesi, […] The post Cea mai veche pictură din istoria omenirii este a unui mistreț și are peste 40 de mii de ani appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
16:00
În lipsa unui guvern și cu un Parlament aflat în vacanță, principalul actor politic ce pare să mai lucreze în această perioadă este președinta Maia Sandu. Săptămâna asta aceasta a avut un road-trip până la Kiev, cu mașina, pas cu pas, pentru a face economie de bani. Din păcate, cu economia de timp a fost […] The post Pe banii noștri: Ninge afară! Maia e de vină! appeared first on Moldova.org.
Ieri
16:10
În mai multe țări au început campaniile de vaccinare împotriva Covid-19. Primii care au declarat, încă din luna august, că dețin un vaccin au fost rușii, cu Sputnik-V. Vladimir Putin, însă, încă nu a fost imunizat cu acest preparat. Alți lideri mondiali au ales să se vaccineze, acceptând transmisiunea în direct a procesului, pentru a […] The post Puterea exemplului: lideri care s-au vaccinat împotriva Covid-19 appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:30
Clasa politică, mediul experților și realizatorii de emisiuni politice de dezbateri sunt în ultima perioadă concentrați pe un subiect – cum să declanșăm alegerile anticipate. Totodată, și PAS a trimis o solicitare la CC prin care întreabă dacă este posibil ca o dizolvarea Parlamentului să aibă loc după ce este aprobată o declarație cu privire […] The post Ghid de dizolvare a parlamentului appeared first on Moldova.org.
14 ianuarie 2021
17:50
Norocel! Azi gătim ceva tare bun, cu nuci și prune uscate. De asta și-am numit rețeta „Chișinăul de seară” – un mic omagiu adus bomboanelor autohtone pe care le iubim atât de mult.  Înainte să îți dau rețeta de azi, aș vrea să știi că Moldova este un paradis al nucilor. La noi i se […] The post Ce-a trimis bojica. Bombe energetice cu nuci „Chișinăul de seară” appeared first on Moldova.org.
16:50
De câte ori ți s-a întâmplat să vorbești, în altă limbă, cu cineva care nu cunoaște limba română, și să te blochezi la un cuvânt, deoarece nu îi găseai un echivalent potrivit? Limba română, ca și orice limbă, are și ea cuvinte intraductibile sau cuvinte care își pierd acea chimie pentru care sunt de obicei […] The post „Dorul” nu se traduce. Cuvintele din limba română care nu au echivalent direct appeared first on Moldova.org.
11:30
Tu știi care este raionul care produce cea mai multă pâine, cel mai mult divin? Poate trăiești în cel mai curat raion din Moldova sau poate vrei să te muți într-un raion în care rata infracționalității este cea mai mică?  Moldova.org publică a doua ediție cu „Recordurile raioanelor din Republica Moldova”. Citește aici prima ediție pentru „Recordurile raioanelor din Republica […] The post Infografic / Recordurile raioanelor din Republica Moldova (II) appeared first on Moldova.org.
13 ianuarie 2021
18:50
Vin frigurile în Moldova și, odată cu acestea au de suferit și păsările sedentare care sunt în căutarea hranei pe timp de iarnă. Am vorbit cu Silvia Ursul, co-fondatoarea Societății Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii (SPPN) despre cum putem ajuta păsările și, mai ales, despre cum să nu le dăunăm în această perioadă. Iată […] The post Decât pâine – mai bine nimic. Cum poți ajuta păsările pe timp de iarnă appeared first on Moldova.org.
17:40
Samsung a prezentat prototipul robotului Bot Handy. El știe să pună vase murdare în chiuvetă, să strângă hainele și să toarne vin în pahar și cel mai important – îl aduce proprietarului său. Bot Handy de la Samsung recunoaște obiectele folosind o cameră de luat vederi, dar și inteligența artificială. Compania lucrează asupra perfecționării prototipului […] The post În sfârșit! A fost creat robotul care îți toarnă vin în pahar și ți-l aduce după o zi grea appeared first on Moldova.org.
14:10
A trecut aproape un an de când a început pandemia și țările din întreaga lume continuă să impună o serie de restricții și stări de urgență. De aceea, înainte să-ți cumperi biletele de călătorie, faci bagajele și să verifici data de validitate a pașapoartelor, trebuie să citești cu atenție care sunt condițiile de trecere a […] The post Cum călătorim în 2021. Restricții în cele mai importante țări appeared first on Moldova.org.
12 ianuarie 2021
19:10
Punctul a fost întotdeauna cel mai modest, dar și cel mai des utilizat semn de punctuație. Oamenii din întreaga lume folosesc punctul în fiecare zi: scriu e-mailuri, rapoarte sau articole. Și dacă în multe dintre cazuri, punctul nu face decât să despartă mesajul în propoziții, din anumite motive acest punct mic la sfârșitul unui mesaj […] The post Punctul s-a supărat. Când cel mai simplu semn de punctuație a devenit agresiv? appeared first on Moldova.org.
18:20
Când am pornit să scriem despre plecarea oamenilor din IT din Moldova, ne-am gândit că și ei, la fel ca alți specialiști, au fost motivați mai mult financiar. Însă cei doi tineri cu care am vorbit ne-au infirmat ipotezele: Andrei Vidrașco a plecat mai mult pentru siguranța sa, iar Roman Procopie, managerul unei companii, zice […] The post IT-istul de la cea mai mare bancă elvețiană: „Eu nu m-am mutat din Moldova pentru bani” appeared first on Moldova.org.
14:30
Anul 2021 a început cu știrea despre refuzul tribunalului britanic de a-l extrăda pe ziaristul Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, către SUA. Extrădarea lui Assange ar însemna acuzarea lui de crime care ar duce la închisoare pe viață. Judecătorul britanic care a luat decizia, a invocat starea proastă de sănătate mintală a acestuia, fapt care îl […] The post Un jurnalist omorât în Afganistan și alții trei condamnați la 37 de ani de închisoare în Vietnam. Cum a început 2021 pentru presă appeared first on Moldova.org.
13:00
„Ești prea grasă! Emilia, tu trebuie să slăbești”; „Tu nu ești pe atât de frumoasă pe cât crezi”; „Trebuie să încetezi să te comporți că tu ești mai bună decât toți” sunt mesaje pe care le-a primit Emilia când avea 13-14 ani. Toate aceste mesaje au venit online, de pe profiluri anonime. Ele au dus […] The post Singuri pe internet. Tot mai mulți copiii sunt abuzați pe Instagram și pe TikTok appeared first on Moldova.org.
11 ianuarie 2021
18:40
Astăzi Ministerul Sănătății a anunțat că urmează să recepționeze vaccinul anti-COVID-19 la sfârșitul lunii ianuarie. Imunizarea se va face în trei etape, întâi fiind vaccinați lucrătorii medicali.  Situația pandemică, gestionată de Ministerul Sănătății, fără ministru Între timp la nivel de stat, situația sanitară, este gestionată în continuare de Ministerul Sănătății, dar fără ministru în funcție. […] The post Avem plan de imunizare. Vaccinul ajunge în Moldova la final de ianuarie appeared first on Moldova.org.
10 ianuarie 2021
09:20
A fost lansată prima platformă din Moldova care conectează părinții cu babysitteri pentru servicii ocazionale, de scurtă durată, în vecinătatea casei.  Diana Ivanov este mama a doi copii, bloggeră cunoscută în mediul virtual pentru promovarea educației cu respect, a implicării egale a ambilor parteneri în creșterea copiilor și încurajarea femeilor de a-și urma visele chiar […] The post Soluția unei mame pentru părinții din Chișinău care au nevoie de babysitting ocazional appeared first on Moldova.org.
09:10
Salut! E primul newsletter din acest an și da, încă mai citești „Pe banii noștri”. Dar, vorba ceea, new year new newsletter, așa că am decis să renunțăm și noi la culioc și să venim cu un design nou în 2021. Iar la sfârșitul textului vei găsi în fiecare newsletter citatul săptămânii. Îți urez un […] The post Pe banii noștri: Primul newsletter din acest an, muncit neforțat appeared first on Moldova.org.
8 ianuarie 2021
16:50
Ți-ai făcut lista de rezoluții pentru 2021? Câte dintre cele din 2020 au fost realizate? Studiile arată că lista aceasta nu prea funcționează. Hai să-ți explicăm de ce. Înainte să se încheie prima lună a anului, majoritatea oamenilor renunță la angajamentele lor anuale față de ei înșiși. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Scranton, doar […] The post De ce nu ți se îndeplinesc rezoluțiile făcute de Anul Nou appeared first on Moldova.org.
14:10
6 ianuarie 2021 va intra în istorie ca una dintre cele mai tensionate zile în Statele Unite ale Americii. Mii de susținători ai președintelui în exercițiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat miercuri, 6 ianuarie, în fața Capitolului din Washington. Aceștia au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea ce a dus la ciocniri cu poliția […] The post Ziua în care a cedat Capitoliul SUA, în imagini appeared first on Moldova.org.
7 ianuarie 2021
18:30
Crăciun Fericit și pe vechi, dragă om, care cauți idei de gătit ceva bun. Îți reamintesc că „Ce-a trimis Bojica” este o rubrică culinară responsabilă și conștiincioasă. De aceea, aici încercăm să inventăm a cincea roată la căruță din ce ne trimite anotimpul, locul și ocazia. Azi vreau să te încurajez să fii creativ(ă) și […] The post Ce-a trimis Bojica. Plăcintă „Afterparty” appeared first on Moldova.org.
15:20
Deși suntem într-un an nou, pandemia încă nu s-a încheiat, dar asta nu înseamnă că nu avem poftă de un film sau serial bun. Însă, virusul nu doar că a avut puterea să infecteze zeci de milioane de oameni, dar a oprit și filmările pentru o serie de producții pe care le așteptam cu nerăbdare.  […] The post Fără sezoane noi în 2021? Iată seriale clasice la care te poți uita în schimb appeared first on Moldova.org.
6 ianuarie 2021
17:10
Acum, când peste 86 de milioane de oameni din întreaga lume au fost infectați cu COVID-19, singura opțiune de a opri răspândirea virusului este un vaccin. În toate aceste 11 luni de pandemie mai multe întreprinderi farmaceutice și oameni de știință au căutat soluții, iar prima care a ajuns la linia de finiș a fost […] The post Cum funcționează vaccinul anti-COVID? appeared first on Moldova.org.
14:00
Mai avem de petrecut încă vreo câteva sărbători de iarnă, marcate de alcool și mâncare din abundență, și mulți dintre noi se gândesc că după ele vor începe o dietă și vor face sport ca să ardă caloriile și toate gustoșeniile „acumulate” în această perioadă. Totuși, nu vreau să te dezamăgesc, dar dietele nu prea ajută. Știința care stă în […] The post „După sărbători, vreau să slăbesc”. Sorry, dietele nu funcționează. Explicăm  appeared first on Moldova.org.
11:10
Ultimii ani au fost plini de surprize și răsturnări de situație în politica moldovenească. Fuga oligarhilor, coaliții improbabile, campanii incendiare și reabilitări psiho-emoționale. Ca să vedem ce ne așteaptă în 2021 am vorbit cu astrologa Lucia Palii, care ne-a relatat la ce se poate aștepta fiecare dintre zodii, iar noi am aplicat prezicerile ei la […] The post Ce e scris în stele pentru aleșii poporului appeared first on Moldova.org.
5 ianuarie 2021
17:50
Pe vremea când eram eu studentă la Litere în Chișinău, adică acum 13 ani, orașul era împânzit de reclame cu mesaje de promovare a experienței americane – muncește și călătorește legal în America. Era atât de tentant, încât fiecare al doilea cunoscut sau prieten de-al meu era plecat. Mergeau mulți. Se întorceau puțini. Mă gândesc […] The post Prețul visului american: „Chiar dacă trăiesc într-o închisoare, e o închisoare foarte mare” appeared first on Moldova.org.
16:50
În anul când întreaga lume a învățat cuvântul „COVID-19”, oamenii au stat în izolare, și-au pierdut locurile de muncă sau au învățat să lucreze și să studieze acasă, mulți au fost cei care și-au găsit refugiul în lectură.  În anul 2020, moldovenii au preferat să citească mai mult despre psihologie, cunoașterea de sine, cum să […] The post Ce-au citit moldovenii în 2020 appeared first on Moldova.org.
13:50
PE SCURT: Mai mulți foști miniștri „riscă să rămână” în funcție, potrivit unui document publicat ieri de deputatul PSRM Bogdan Țîrdea. Potrivit documentului, Maia Sandu trimite o cerere prin care anunță pe 31 decembrie că nu poate accepta cererile de demisie ale lui Sergiu Pușcuță (Finanțe), Viorica Dumbrăveanu (Sănătate și Protecție Socială) și Anatol Usatîi […] The post Pot sau nu să-și dea demisia miniștrii demisionari? Explicăm appeared first on Moldova.org.
4 ianuarie 2021
18:00
După noaptea de Revelion, în care în orașele de pe întregul glob au răsunat petarde și focuri de artificii, tot mai mulți oameni care au animale de companie descriu experiența îngrozitoare prin care au trecut. Dacă pentru unii exploziile înseamnă un spectacol de lumină și sunet, pentru alții acestea sunt egale cu stres, anxietate, atacuri […] The post Petardele și focurile de artificii, mai periculoase decât crezi. Cine are de suferit appeared first on Moldova.org.
15:40
Vă explicăm de ce geanta fiecărei femei ar trebui să conțină o apă termală mai ales în perioada caldă, iar pentru iubitorii de aromaterapie selectăm opțiuni „florale” răcoritoare, mai ales că pe piață găsim diferite produse de la diferiți producători cum ar Avene sau Vichy. Ce este apa termală? Apele termale se numesc ape cu […] The post Ce este apa termală și de ce aveți nevoie de ea appeared first on Moldova.org.
14:40
Chiar dacă nu a trecut nicio săptămână de când suntem în 2021, în jurul nostru s-au petrecut lucruri bune pe care vrem să le împărtășim cu tine. Republica Moldova 1. Vaccinul împotriva COVID-19, tot mai aproape Fosta ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că Moldova […] The post 8 lucruri bune care s-au întâmplat deja în 2021 acasă sau în lume appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.