„Moldova Cyber Week 2020”: Surprizele ediției din acest an

Sputnik, 22 noiembrie 2020 22:20

În perioada 25-27 noiembrie, la Chișinău va fi organizată conferința anuală dedicată securității cibernetice „Moldova Cyber Week 2020”. Detalii am aflat de la prorectorul UTM, Dinu Țurcanu.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 30 minute
18:50
Câte SRL-uri noi sunt create anual în Republica Moldova? Extrem de puține, constată expertul economic Viorel Gîrbu.
Acum 2 ore
18:00
Alte 1.165 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate astăzi. Încă 21 de persoane au decedat după ce s-au contaminat. Bilanțul persoanelor infectate: 107.017 de cazuri. Numărul deceselor provocate de virus: 2.290 de cazuri.
17:30
Un mic lac se află sub telefericul care leagă Nijni Novgorod de orașul-satelit Bor, pe malul opus al Volgăi.
Acum 4 ore
17:00
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, doctorul în medicină Luminiţa Suveică a explicat cum trebuie să ne protejăm sănătatea în perioada rece a anului și cum am putea deosebi gripa de COVID-19.
16:00
Moș Crăciun în mască anti-gaz: În preajma Anului Nou, actorii caută modalități originale de a-și păstra profesia pe timp de pandemie.
15:30
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.
Acum 6 ore
14:50
Comunitatea romă din Republica Moldova se confruntă cu o serie de probleme. Cele mai importante sunt stereotipurile legate de această etnie, dar și discriminarea în societate.
14:20
Aşa cum au promis meteorologii, astăzi a început să fulguiască uşor, deocamdată doar în unele raioane din nordul ţării.
13:40
Doi bărbați din două raioane diferite au fost găsiți strangulați în seara de sâmbătă, cam în același interval orar, iar astăzi Poliția locală a relatat despre primele concluzii ale cercetărilor.
13:10
Pe 29 noiembrie, locuitorii din Transnistria aleg deputații în sovietul suprem, în consiliile orășenești și raionale, în consiliile sătești și șefii administrațiilor satelor și orașelor.
Acum 8 ore
12:40
Duminică și luni sunt posibile precipitații predominant sub formă de lapoviță în nord și centru. Luni, lapovița și ninsoarea vor cădea pe tot teritoriul Moldovei, potrivit celei mai recente prognoze meteo.
12:40
Persoanele care au învins infecția COVID-19 resimt încă o bună perioadă consecințele acestui virus. El afectează starea de sănătate, însă simptomele sunt diferite, în funcție de forma de care a suferit pacientul.
12:00
Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, s-a vaccinat împotriva gripei sezoniere și a publicat fotografia cu acest moment, însoțită de un îndemn.
11:30
Leul moldovenesc împlinește 27 de ani. Până la introducerea monedei naționale, pe teritoriul Republicii Moldova au circulat rublele sovietice și cupoanele moldovenești. Cum sunt protejate de falsificare bancnotele noastre?
Acum 12 ore
10:50
Un bărbat a fost găsit noaptea trecută fără suflare pe strada Pușkin, din centrul Chișinăului. Pe corpul acestuia nu au fost găsite urme de moarte violentă.
10:20
În 2015, liftul a fost inclus în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai înalt lift în aer liber din lume.
09:40
Cum ar putea fi redus riscul apariției unor noi pandemii în viitor – iată ce propune un biolog din Rusia.
08:40
Benevento a reușit să producă una dintre marile surprize ale începutului de sezon din Serie A. Echipa antrenată de Filippo Inzaghi, a încheiat la egalitate cu campioana în exercițiu, Juventus, scor 1-1.
08:10
Din 1 decembrie se scumpește asigurarea RCA, cu aproximativ 15%, ca rezultat al liberalizării tarifelor la polițele auto.
07:10
Zeci de țări din întreaga lume lucrează la elaborarea vaccinului împotriva noului tip de coronavirus, care ar trebui să oprească pandemia.
06:40
Duminică și luni sunt posibile precipitații predominant sub formă de lapoviță în nord și centru. Luni, lapovița și ninsoarea vor cădea pe tot teritoriul Moldovei, potrivit celei mai recente prognoze meteo.
Acum 24 ore
22:10
Acțiunile de protest de la Paris, împotriva proiectul de lege cu privire la securitatea globală, au degenerate în dezordini de stradă.
21:20
Mango, ananas, melan, banane și alte fructe tropicale dulci conțin cantități mari de zahăr ascuns și pot crea probleme grave de sănătate diabeticilor.
20:50
Antreprenoarea Angela Chelaru susține că pandemia COVID-19 i-a schimbat modul de gândire și percepție, în urma căreia a reușit să adopte un șir de schimbări în afacerea pe care o gestionează.
20:40
Premierul Ion Chicu și-a exprimat speranța că deputații vor fi responsabili și vor aproba Legea Bugetului pentru 2021. Luni, 30 noiembrie, Guvernul urmează să aprobe Bugetul și politicile bugetar-fiscale, pentru a le remite apoi Parlamentului.
20:10
Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Regatul Unit a anunțat că studiile pentru un test de sânge revoluționar dezvoltat de compania americană Graal, test care ar putea identifica 50 de tipuri de cancer, vor începe în Marea Britanie la mijlocul anului 2021.
19:40
Capitala Moldovei acum și cu ani în urmă: compararea fotografiilor vechi și noi ale orașului oferă oportunități inedite.
19:20
Schimbarea vremii ne influențează atât starea psihologică a organismului, cât și starea de sănătate. Cum trebuie să ne alimentăm în această perioadă aflați de expertul în domeniu, Oltea Boldureanu.
Ieri
18:20
Creştinii care sărbătoresc Naşterea Domnului pe 7 ianuarie au intrat astăzi în post. După 40 de zile de post, după Liturghie, ei se vor aşeza la masa de sărbătoare. În acest post se dă dezlegare la peşte în zilele de sâmbătă şi duminică, precum şi de unele sărbători.
18:20
Alte 1.712 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova și 19 decese. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 105.852 de cazuri.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.