Turismul din R. Moldova, cu circa 75% mai slab, în ultimile nouă luni, comparativ cu 2019

Agora.md, 22 noiembrie 2020 22:10

Agențiile de turism din R. Moldova au acordat servicii turistice la 82,1 mii de turiști și excursioniști, în perioada ianuarie- septembrie curent. Ceea ce constituie cu 74,3% mai puțin față de perioada similară a anului 2019, transmite Biroul Național de Statistică.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 15 minute
17:50
Încă 21 de persoane au decedat de COVID-19 în R. Moldova, în ultimele 24 de ore. E vorba de nouă femei și 12 bărbați. Totodată, Ministerul Sănătății a confirmat decesul medicului neurolog despre care AGORA a scris mai devreme.
17:50
Alte 1.165 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate duminică, 29 noiembrie, în Republica Moldova, din totalul a 2.733 teste efectuate în ultimele 24 de ore, dintre care primar3 – 2.532 şi repetate – 201. Din numărul total de cazuri, unul este de import (România). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 107.017 cazuri.
Acum 4 ore
16:00
Pe 29 noiembrie, sistemul de sănătate a mai pierdut un medic. S-a stins din viață medicul neurolog categorie superioară la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” Victor Munteanu, în vârstă de 60 de ani. Conducerea spitalului nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne spune dacă acesta a fost sau nu infectat cu COVID-19.
15:30
Guvernul canadian a anunţat sâmbătă o interdicţie la export pentru mai multe medicamente către Statele Unite, inclusiv cele utilizate în tratarea COVID-19, dacă aceste vânzări determină sau agravează penuria lor în Canada, transmite Agerpres.
14:20
Dacă familia ta este nevoită să stea acasă din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus (COVID-19), copiii tăi probabil, petrec online mult mai mult timp decât înainte. Învățământul școlar, comunicarea cu prietenii, bunicii, chiar și lecțiile de muzică – foarte multe lucruri se desfășoară acum online.
Acum 6 ore
13:20
La Sydney s-a înregistrat cea mai călduroasă noapte de noiembrie de când se fac măsurători, cu o minimă de 25,4 grade Celsius. Duminică, pe timpul zilei, sunt așteptate temperaturi de 40 de grade.
12:30
„Autoritățile au pierdut controlul asupra infecției COVID-19”, iar „de câteva zile a început nebunia cea mare”. Despre asta afirmă fosta ministră a Sănătății Ala Nemerenco, care a povestit pe pagina sa de Facebook mai multe cazuri în care autoritățile nu și-ar îndeplini obligațiunile. Aceasta spune că nici paturi libere pentru pacienții bolnavi de COVID-19 nu mai sunt disponibile în spitalele din Chișinău, iar pacienții cu simptome grave de coronavirus sunt „plimbați” cu ambulanța de la un spital la altul.
Acum 8 ore
11:10
România a depăşit pragul critic de 11 mii de morţi în urma complicațiilor cauzate de coronavirus. Sunt de zece ori mai multe decese decât la Revoluție, cel mai dureros eveniment din istoria modernă a țării. Între timp, este un nou vârf la Terapie Intensivă, unde 1.249 de pacienţi se zbat între viață și moarte, transmite Stirileprotv.ro.
10:50
Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, primii fulgi de zăpadă la Chișinău vor cădea deja mâine. Ninsori slabe sunt așteptate și în ziua de duminică în partea de nord și în centrul țării. La noapte, vântul de nord poate aduce minime sub zero grade.
10:30
Un angajat al Inspectorul General pentru Situații de Urgență al Ministerului de Interne, în vârstă de 47 de ani, a fost găsit fără suflare lângă Palatul Național „Nicolae Sulac”. Tragedia s-a produs sâmbătă, 28 noiembrie, în jurul orei 21.00 pe strada Alexandr Pușkin din capitală.
10:20
În ultimele 24 de ore, 108 persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice. Totodată, un cetățean străini a încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova, iar alte cinci persoane au încălcat regimul zonei de frontieră.
Acum 12 ore
09:40
Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, primii fulgi de zăpadă la Chișinău vor cădea deja mâine. Ninsori slabe sunt așteptate și în ziua de duminică în partea de nord și în centrul țării. La noapte, vântul de nord poate aduce minime sub zero grade.
09:20
Locuitorii din orașulTrelleborg din Suedia au văzut cum cerul de deasupra lor devine, în mod straniu, violet. S-a întâmplat la începutul lunii noiembrie, de mai multe ori, la căderea nopții. Întunericul era luminat brusc într-o culoare neobișnuită, cu tentă violet, spre marea surpriză a celor 43.000 de locuitori ai acestui oraș din sudul Suediei. Imediat, fenomenul a dat naștere unui val de reacții.
Acum 24 ore
21:00
În ultimii ani, tot mai populară a devenit tendința în materia de modă de a purta pantaloni scurtați, care ajung până deasupra gleznei sau chiar mai sus. Astfel, oamenii au început a evita purtarea ciorapilor lungi și a umbla cu glezna la vedere. Însă, această obișnuință nu se încheie odată cu sezonul cald, ci continuă chiar și pe timp de iarnă. Medicii avertizează însă că sănătatea celor care nu poartă șosete și pantaloni lungi în anotimpul rece poate fi afectată. Despre consecințele aduse în numele modei, AGORA a discutat cu medicul de familie Ana Botnari.
20:40
Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer a început să fie adus din SUA în Europa. Avioanele companiei aeriene United Airlines au început să opereze de vineri primele astfel de zboruri din istorie, cu destinaţia Bruxelles,informează Wall Street Journal citat de Digi24.
20:00
Sindromul Down este o afecțiune prezentă încă de la naștere, caracterizată prin prezența unui cromozom suplimentar, al 21-lea. În lume, la nivel mondial, un copil din 800 a apărut pe lume însoțit de această maladie. Deci, pe întreaga planetă există peste 50 de milioane de oameni cu sindromul Down. Însă, asta nu i-a încurcat pe unii să își dezvolte o carieră și să ajungă recunoscuți în întreaga lume.
19:30
Deputatul PAS Dumitru Alaiba i-a trimis o scrisoare procurorului general Alexandr Stoianoglo în care îi cere celui din urmă să se autosesizeze pe marginea unei semnături, pe care Alaiba o crede falsă, pusă de Ilan Șor pe un proiect de lege. Alaiba susține că odată ce Șor nu se află în țară, acesta nu putea semna de sine stătător documentul, iar semnătura care stă pe document din numele său ar putea fi falsificată.
19:00
Două automobile s-au ciocnit violent la intersecția străzilor Alba Iulia și Onisifor Ghibu de la Buiucani. Accidentul a avut loc la aceeași intersecție unde, în 2019, o șoferiță la volanului unui Porsche a tamponat puternic un troleibuz plin cu pasageri.
Ieri
17:50
Alte 1712 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, patru cazuri sunt de import (România-1, Turcia-1, Ucraina-1, Italia-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 105.852 cazuri.
17:30
Papa Francisc urmează să numească 13 noi cardinali, între care și arhiepiscopul de Washington Wilton Gregory, primul prelat american de culoare, care va fi admis în rândul așa numiților „Prinți ai Bisericii”, relatează dpa, citat de Agerpres.
17:10
COVID-19 a mai luat viața unui medic. Este vorba despre Alexandra Creciun, în vârstă de 67 ani, care a activat în calitate de medic chirurg, în cadrul spitalului raional Soroca.
16:30
Începând cu 27 noiembrie 2020, Banca Națională a Moldovei pune în circulație opt monede jubiliare și comemorative ca mijloc de plată și în scop numismatic. Astfel, seria „Personalități” este îmbogățită cu două monede comemorative, iar seriile „Poveștile copilăriei”, „Mănăstirile Moldovei”, „Știință și inovare”, „Cartea Roșie a Republicii Moldova”, „Sărbătorile, cultura, tradițiile Moldovei” - cu câte o nouă monedă.
16:10
După patru zile de la anunțul celor de la Tiraspol, Biroul Politici de Reintegrarecalifică dreptinadmisibilă obligarea studenților, originari din regiunea transnistreană, ce-și fac studiile în partea dreaptă a Nistrului, să prezinte rezultatele testelor pentru diagnosticarea COVID-19, efectuate din cont propriu, pentru a traversa linia administrativă. Se întâmplă în timp ce așa-zisa administrație de la Tiraspol previne că dacă studenții nu vor dispune de astfel de certificate, atunci nu li se va permite să intre pe teritoriul Transnistriei.
15:50
Șase persoane, dintre care doi minori, au avut de suferit în urma unui accident produs pe traseul com. Ciorescu spre Goian, după ce două mașini s-au ciocnit. Unul dintre șoferi a rămas blocat în mașină, fiind nevoie de intervenția serviciului de descarcerare. Informația a fost confirmată pentru AGORA de către ofițera de presă Natalia Stati.
15:20
Până pe 9 decembrie, la Chișinău are loc, pentru a patra oară, Expoziţia Internaţională World Press Photo, una dintre cele mai importante competiţii fotografică la nivel mondial. Concursul anual de fotografie premiază fotografi din întreaga lume pentru cele mai bune imagini care au contribuit la dezvoltarea jurnalismului vizual în ultimul an. În articolul de mai jos, puteți „trage cu ochiul” la câteva dintre lucrările expuse, iar pentru a o vedea în toată splendoare puteți vizita Muzeul Național de Istorie a Moldovei.
14:50
Dorința moldovenilor de a pleca peste hotare este în creștere, asta o arată datele unei cercetări socio-economice privind migrația din Republica Moldova, realizată de IDIS „Viitorul”, împreună cu CBX-AXA. Studiul arată că aproape 18% declară că intenționează să plece la muncă peste hotare în următoarele șase luni.
14:10
Cetățenii R. Moldova care s-au tratat de noul coronavirus și vor merge să doneze plasmă convalescentă ar putea primi o remunerare bănească. Cel puțin asta a propus premierul Ion Chicu, la ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.
14:00
Mai mulți arbori au fost plantați în zonele verzi din capitală, în preajma trotuarelor nou-amenajate, pe străzile A. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.La plantare a participat Primarul general, Ion Ceban, alături de viceprimari, pretorii de sector și reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău.
13:40
Mai mulți arbori au fost plantați în zonele verzi din capitală, în preajma trotuarelor nou-amenajate, pe străzile A. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.La plantare a participat Primarul general, Ion Ceban, alături de viceprimari, pretorii de sector și reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău.
13:10
Oslo este capitala Norvegiei. Orașul reprezintă un contrast dintre arhitectura modernă și natură. Pentru că Norvegia mai este numită și „Țara Fiordului”, trebuie să cunoaștem că această capitală înfloritoare este situată pe fiordul Oslofjord. Clădirile și construcțiile sunt create de arhitecți cunoscuți din lume și sunt într-o ambianță perfectă cu străzile și scuarurile cu mulți copaci. Aceasta este singura capitală din Europa în care poți face drumeții și poți naviga fără a părăsi orașul. Mai multe despre activitățile unice și frumusețea orașului Oslo vei afla în acest articol.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.