OMS: Europa se va confrunta cu al treilea val al pandemiei, la începtutul anului viitor

Deschide.md, 22 noiembrie 2020 21:30

Europa se va confrunta la începutul anului viitor cu un al treilea val al pandemiei de coronavirus, spune David Nabarro, un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 30 minute
14:40
Irina este moldoveancă și s-a căsătorit cu un francez, în 1992. Cu un francez, venit la Chișinău, în timpul războiului ruso-moldovenesc din 1992, ca să scrie un reportaj despre acele sângeroase evenimente. S-au cunsocut între două bătălii, la barul hotelului Național, unde ea lucra chelneriță.
14:40
Strategia pentru asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției pentru anii 2021-2024 și Planul de acțiuni pentru implementare au fost aprobate de Parlament, în ședința plenară de astăzi.
Acum o oră
14:20
Comitetul Miniștrilor a Consiliului Europei, care reprezintă cele 47 de state membre ale Consiliului Europei, a adoptat Planul de acțiune pentru Republica Moldova, pentru anii 2021-2024, care are ca scop să aducă legislația, instituțiile și practica țării, în continuare, în conformitate cu standardele europene din domeniile drepturilor omului, statul de drept și democrația.
Acum 2 ore
13:50
Pomul de Crăciun din acest an a fost amenajat în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului", în preajma Porților Sfinte, iar inaugurarea Sărbătorilor de Iarnă 2020-2021 va avea loc, tradițional, pe data de 1 decembrie, de rând cu toate capitalele europene, informează Primăria mun. Chișinău.
13:50
Liderul Democrat critică decizia deputaților PSRM că nu au susținut astăzi crearea unei comisii speciale care să identifice măsuri urgente de combatere Covid-19 și de depășire a crizei sanitare. Filip adaugă că în același timp socialiștii sunt mai preocupați statutul limbii ruse decât lipsa paturilor în spitale.
13:30
Toţi adulţii ar trebui să facă minimum 150 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână, pentru bunăstarea şi sănătatea mintală în timpul pandemiei de COVID-19, a recomandat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează Reuters, citată de Agerpres.  • Totodată, OMS recomandă în cazul copiilor şi adolescenţilor în medie o oră de exerciţii fizice zilnic şi timp limitat în faţa ecranelor dispozitivelor electronice.Oamenii de toate vârstele trebuie să compenseze pentru creşterea...
13:10
Doi indivizi cu vârstele de 28 și 31 ani, originari din mun. Chișinău și raionul Orhei, au fost reținut de oamenii legii fiind suspectați de comiterea furturilor de accesorii de la automobile de lux.
Acum 4 ore
13:00
Primarii din R.Moldova anunță un protest pentru mâine, 27 noiembrie, după ce premierul Ion Chicu a anunțat luni că Guvernul nu renunță la ideea de a plafona taxele locale, proiectul inclus în politica bugetar-fiscală pentru anul 2021. În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții CALM au anunțat că la acțiunea de protest în fața Guvernului vor participa până la 50 de persoane, așa cum prevede legislația în situația pandemică. Primarii se vor întruni inițial în fața Ministerului Finanțelor de unde vor porni într-un marș de protest până la Guvern.
12:50
Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Diego Armando Maradona, legenda fotbalului argentinian care a decedat miercuri la vârsta de 60 de ani, a fost depus la Casa Rosada, palatul prezidenţial din Buenos Aires, unde va avea loc priveghiul. Imediat, sute de oameni s-au strâns acolo, deși nu puteau încă să intre în clădire, potrivit imaginilor publicate de presa locală.
12:30
NATO se află într-o cursă pentru a adopta şi a pune în practică noi tehnologii, iar acest lucru presupune a avea oamenii, fondurile şi structurile potrivite, a declarat miercuri secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, în cadrul evenimentului NATO 2030, organizat de Alianţa Nord-Atlantică şi GLOBSEC, potrivit site-ului www.nato.int.
12:10
Doi indivizi cu vârstele de 28 și 31 ani, originari din mun. Chișinău și raionul Orhei, au fost reținut de oamenii legii fiind suspectați de comiterea furturilor de accesorii de la automobile de lux.
12:00
Parlamentul R. Moldova a votat unanim crearea unei comisii speciale în Legislativ care va investiga situația companiei „MOLDASIG”. Propunerea a venit de la grupul parlamentar „Pentru Moldova”. Aleşii susţin că există tentative de atac raider din partea omului de afaceri Veaceslav Platon, care ar fi preluat controlul asupra companiei de asigurări, în baza unei controversate hotărâri judecătorești.
11:40
România va deveni principalul producător de gaze din Uniunea Europeană, odată cu începerea extracţiei zăcămintelor din Marea Neagră, a declarat recent Franck Neel, membru în Directoratul OMV Petrom, la Romanian International Gas Conference (RIGC), eveniment organizat de către Energy Policy Group (EPG), un think-tank independent, specializat în analiza strategică a politicilor și piețelor de energie din regiunea Europei de Est si a bazinului Marii Negre.
11:40
Tiraspolul este nemulțumit de lipsa unei reacții oficiale din partea Chișinăului urmare a solicitării expediate Biroului de Reintegrare prin care s-a cerut asigurarea liberei circulații pentru așa-zișii cetățeni transnistreni în ziua pretinselor alegeri din stânga Nistrului. Reprezentantul Tiraspolului în procesul de negocieri, Vitali Ignatiev, a expediat o solicitare pe numele viceprim-ministrului pentru Reintegrare Olga Cebotari în care a cerut să permită trecerea urnelor mobile în satele din...
11:30
Inițiativa PDM privind crearea unei Comisii parlamentare pentru identificarea măsurilor urgente de contracarare a pandemiei a fost respinsă de Parlament. Pentru aceasta au votat doar deputații PAS, Platforma DA și PDM.
11:30
Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA anunţă că a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de circa 12 000 000 de lei în cadrul unei cauze penale, aflate în gestiunea Procuraturii municipiului Chişinău. Dosarul vizează evaziunea fiscală, comisă de către o importantă companie de vânzări online din Republica Moldova, învinuită că ar fi prejudiciat statul cu 30 000 000 de lei.
11:20
Vicepreședintele Alexandru Slusari a propus astăzi în Parlament ca Procurorul General să fie invitat în plenul Parlamentului pentru a prezenta ultimele informații privind investigarea „Furtului Bancar”.
11:10
În doar două luni R.Moldova ar putea atinge recordul de 200 000 de cazuri de infectări cu COVID-19, iar alți 2000 ar putea deceda, asta în cazul dacă autoritățile nu vor face nimic și va sta doar să numere statisticile. Declarațiile aparțin ex-ministrului Sănătății Ala Nemerenco.
Acum 6 ore
10:40
Platforma parlamentară „Pentru Moldova” se declară împotriva reducerii limitei neimpozabile pentru cumpărăturile online făcute peste hotare, considerând-o o acțiune exclusiv în defavoarea cetățenilor, transmite un comunicat al Platformei.
10:10
Marea Britanie va împrumuta 400 de miliarde de lire sterline pentru a plăti preţul pandemiei de Covid-19. În plus, va avea loc o rectificare bugetară negativă.
10:00
Senatul francez a cerut guvernului, într-un text votat miercuri, "recunoaşterea Republicii Nagorno-Karabah", regiune separatistă a Azerbaidjanului populată majoritar de armeni şi scena unui conflict sângeros în această toamnă, informează joi AFP, citat de Agerpres.  • Premierul armean Nikol Paşinian a salutat o "decizie istorică".În schimb, Ministerul Afacerilor Externe a denunţat o "provocare iniţiată de un grup de senatori făţiş pro-armeni". "Un exemplu concludent de islamofobie în Franţa", a...
09:30
Zeci de persoane au fost documentate de către poliţie pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a infecţiei de COVID-19, în urma verificărilor ce au fost efectuate de către oamenii legii în unităţile comerciale, pieţele, dar şi spaţiile publice din municipiul Chişinău. Despre acest lucru s-a comunicat în cadrul unui briefing de presă privind evoluţia virusului COVID-19 în Republica Moldova.
09:10
Un om de afaceri a fost denunţat la CNA de un angajat al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor după ce ar fi încercat să-l mituiască cu 50 000 de lei. Potrivit denunţătorului, banii i-au fost propuşi pentru a trece cu vederea mai multe nereguli legate de executarea unui proiect privind vaccinarea vulpilor contra rabiei, executat de compania omului de afaceri.
Acum 8 ore
08:50
În Argentina vor fi decretate trei zile de doliu după moartea legendarului Diego Maradona, scrie EFE, citată de Agerpres. Măsura a fost anunțată de președintele țării, Alberto Fernandez. „În urma morţii lui Diego Armando Maradona, preşedintele va decreta trei zile de doliu naţional, de astăzi”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei Argentinei. La scurt timp, preşedintele ţării şi-a exprimat, pe contul său de Twitter, recunoştinţa faţă de tot ce a făcut Diego Maradona pentru ţara sa de-a lun...
08:40
Diego Maradona, unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din istorie, dacă nu cel mai mare, considerat Dumnezeul balonului rotund, a murit miercuri la 60 de ani. Îi împlinise la sfârşitul lunii octombrie, pe un stadion gol din cauza pandemiei, unde s-a dus ca să urmărească jocul echipei pe care o antrenează la Buenos Aires.
08:40
Deputații socialiști vor sprijini proiectele politicii bugetar-fiscale și al bugetului de stat. Într-un comunicat de presă al Partidului Socialiștilor, citat de IPN se menționează că, la insistența deputaților socialiști, dar și a președintelui în exercițiu, Igor Dodon, în 2021 proiectul politicii bugetar-fiscale nu prevede majorări de impozite. Totodată, s-a pledat pentru necesitatea stimulării fiscale a anumitor sectoare ale economiei, pentru a le ajuta să-și revină cât mai repede din situația de criză provocată de pandemia COVID-19.
08:30
Republica Moldova nu este și nu a fost izolată internațional. Potrivit premierului Ion Chicu, în decursul primului an de mandat, acesta a avut zeci de întâlniri constructive cu mai mulți ambasadori în țara noastră, printre care ambasadorul Statelor Unite ale Americii, ambasadorul României, al Rusiei, dar și alte state CSI, transmite IPN. • Astfel, întrebat despre agenda pe care o promovează Occidentul și SUA în Republica Moldova, premierul susține că totul este relativ.„Totul este relativ, inclu...
Acum 24 ore
00:50
Diego Armando Maradona s-a stins din viață în vârsta de 60 de ani. Despre aceasta anunță ESPN Argentina și CNN Brazilia.
25 noiembrie 2020
21:40
Vaccinul anti-COVID-19 pe care îl dezvoltă o universitate turcă ar putea fi finalizat "cel mai târziu în aprilie", a anunţat miercuri preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care a precizat că ţara sa studiază posibilitatea de a pune vaccinul turcesc la dispoziţia "întregii omeniri", relatează EFE, citată de Agerpres.  • „Am ajuns într-o fază importantă a vaccinului nostru. Preconizăm să-l aducem în stadiu de aplicare, cel târziu în aprilie, şi ne gândim să-l oferim întregii omeniri în condi...
21:20
Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întrevedere cu Simon Springett, Coordonator Rezident ONU în țara noastră și Igor Pokanevych, șeful oficiului Organizației Mondiale a Sănătăţii în Moldova, pentru a face un schimb de opinii privind acțiunile recomandate cu scopul de a diminua evoluția numărului de cazuri de infecție cu COVID-19. La întrunire a fost prezentă și Viorica Dumbrăveanu, Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.