OMS avertizează: Europa se va confrunta cu al treilea val al pandemiei, la începtutul anului viitor

Agora.md, 22 noiembrie 2020 21:10

Europa se va confrunta la începutul anului viitor cu un al treilea val al pandemiei de coronavirus, spune David Nabarro, unul dintre reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 30 minute
15:00
Parlamentul European este profund îngrijorat de situaţia libertăţii mass-mediei în Uniune şi denunţă violenţele, hărţuirea şi presiunile cu care se confruntă jurnaliştii, se arată într-un comunicat, potrivit Agerpres.
Acum o oră
14:30
Călătorului îi șade bine cu drumul, spune o vorbă din popor. Totuși, de multe ori drumurile lungi pot ascunde pericole și situații absolut neprevăzute. Nu puține sunt cazurile când mașina se strică pe un traseu mai puțin popular, când un cauciuc cedează sau când rezerva de combustibil indică valori negative. În zilele cu ploaie și ninsoare probabilitatea că automobilul va face o pană sau va rămâne blocat pe undeva este și mai mare. În asemenea momente șoferii aflați la ananghie mizează pe empatia celorlalți colegi din trafic. Din păcate, însă, frica, indiferența sau graba îi determină pe oameni să treacă pe alături fără a opri pentru a acorda o mână de ajutor. Observând aceste situații suficient de frecvente, un grup de automobiliști din Moldova au decis să înceapă schimbarea mentalității chiar de la ei. Așa a apărut „Asociația Voluntarilor 4x4”, altfel spus un centru de ajutor necondiționat oferit de o mână de oameni care conduc mașini de teren.
14:30
Prevederile din proiectul bugetului de stat pentru anul 2021, prin care se prevede plafonarea taxelor locale, au stârnit nemulțumirea mai multor primari din țară. În semn de dezacord cu decizia Guvernului, reprezentanții Congresului Autorităților Locale anunță protest pentru vineri. În opinia lor, decizia de plafonare a taxelor locale este „o încălcare gravă a autonomiei locale”.
Acum 2 ore
13:50
Angajații Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, au rămas uimiți de ceea ce au văzut când au ajuns, în această dimineață, la locul de muncă. Magistrații au descoperit că în edificiu au loc lucrări de reparație, lucru despre care aceștia nu au știut.
Acum 4 ore
13:00
Metro Cash and Carry integrează sustenabilitatea în dezvoltarea afacerii, componentă apreciată la nivel internațional. Pentru al 6-lea an consecutiv, compania a fost listată în clasamentul de dezvoltare durabilă al Indicelor de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI), segmentul „Food & Staples Retailing”, fiind una din cele 6 companii din domeniu, calificate după evaluarea experților. Prezența METRO în acest clasament este o reconfirmare a performanțelor înregistrate, dar și a corectitudinii strategiilor aplicate în domenii precum mediu, sănătate, nutriție, protecția datelor cu caracter personal, implicare în promovarea drepturilor omului etc.
12:30
În doar două luni R.Moldova ar putea atinge recordul de 200 de mii de cazuri de infectări cu COVID-19, iar alți 2.000 de pacienți ar putea deceda din cauza complicațiilor infecției. Declarația aparține fostei ministre a Sănătății, Ala Nemerenco, care spune că am putea avea ca un nou record de infectări în cazul în care autoritățile „nu vor face nimic și va sta doar să numere statisticile”.
12:30
Municipalitatea a instalat deja bradul artificial al capitalei. Acesta a fost amplasat lângă Arcul de Triumf și urmează să fie inaugurat în prima zi de iarnă. Anunțul a fost făcut de edilul Chișinăului Ion Ceban.
12:20
Da, în zilele noastre o stație peco e departe de ce a fost odată, iar alimentarea cu carburant e doar unul din multiplele lucruri pe care le poți face. Unul din peste 270 de lucruri pe care le poți face, dacă vorbim de o stație peco Petrom Moldova.
12:00
Un copil folosește, în medie, în jur de 2.000 de scutece timp de un an. Acestea, odată ajunse la groapa de gunoi, se descompun în 500 de ani. Mai mult, pentru producerea unui scutec este nevoie de un întreg pahar de petrol, arată datele comunității „Moldova fără deșeuri”, parte a asociației „Eco Visio”. Milioane de părinți optează în continuare pentru scutecele de unică folosință, poluând astfel mediul, în timp ce unii au demarat deja schimbarea, care se implementează, cu pași mici, și în țara noastră. Care este alternativa scutecelor de unică folosință și cât de funcțională este aceasta, vedeți mai jos.
12:00
Cândva colegi de partid, acum rivali în Parlament. Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, și fosta sa colegă Violeta Ivanov și-au aruncat replici unul altuia în plenul Parlamentului. „Noi am plecat de la guvernare, dumneavoastră ați venit la guvernare”, a fost replica democratului, după ce Ivanov i-a reproșat că nu a venit cu inițiative în lupta cu pandemia COVID-19 atunci când PDM era în coaliție cu socialiștii.
11:40
Deși are mai bine de un an de când a ajuns în Parlament, proiectul care prevede ca foștii șefi de stat să fie lipsiți de birouri, asistenți personali și autoturisme la scară, plătite din bugetul de stat, încă nu a ajuns să fie examinat de deputați. Nici astăzi acesta nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi inclus pe ordinea de zi. Mai exact, inițiativa nu a fost sprijinită de deputații socialiști.
11:30
Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA anunţă că a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de circa 12.000.000 de lei în cadrul unei cauze penale, aflate în gestiunea Procuraturii municipiului Chişinău. Dosarul vizează evaziunea fiscală, comisă de către o importantă companie de vânzări online din Republica Moldova, învinuită că ar fi prejudiciat statul cu 30 de mii de lei.
11:20
După o ședință de o oră, Înalta Curte a considerat neconstituționale prevederile care restricționează dreptul la pensie a militarilor care pleacă în străinătate pentru domiciliere permanentă. Mai exact, Curtea Constituțională (CC) a acceptat ca motivat sesizarea depusă de avocatul poporului, Mihail Cotorobai, la 24 iulie 2020.
Acum 6 ore
10:50
Marea Britanie va împrumuta 400 de miliarde de lire sterline pentru a plăti preţul pandemieide COVID-19. În plus, va avea loc o rectificare bugetară negativă.
10:20
Noiembrie e perioada reducerilor de Black Friday. Acum, e ceva obișnuit pentru toată lumea, dar de unde a pornit toată zarva și trendurile? Social Media în Culise a cercetat subiectul și a adunat cinci versiuni și legende.
10:00
Clickpay.md a fost decernat cu medalia de aur la categoria FINTECH în cadrul concursului Mărcilor Recunoscute NOTORIUM 2020! Aprecierea brandului de către publicul larg a fost confirmată prin voturi online, securizate de platforma Facebook, pe pagina oficială NOTORIUM.
09:50
Deși pierde sin cota sa de audiență, televiziunea continuă să fie prima sursă de informare pentru cetățenii din Republica Moldova. În topul celor mai vizionate posturi TV se situează Jurnal TV, Prime și Moldova 1. De menționat că programele televizate produse în Federația Rusă au pierdut din popularitate pe parcursul ultimilor doi ani. Constatările le aparțin autoriloc studiului „Percepția despre mass-media și competențele media ale cetățenilor din Republica Moldova”, lansat pe 25 noiembrie la Forumul Mass-Media 2020.
Acum 8 ore
09:00
Un om de afaceri a fost reținutla CNA după ce un angajat al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor l-a denunțat că ar fi încercat să-l mituiască cu 50.000 de lei. Potrivit denunţătorului, banii i-au fost propuşi pentru a trece cu vederea mai multe nereguli legate de executarea unui proiect privind vaccinarea vulpilor contra rabiei, executat de compania omului de afaceri.
08:50
Lidera opoziţiei belaruse Svetlana Tihanovskaia, aflată în exil în Lituania, a declarat miercuri că există o sumă de 150 de milioane de dolari pentru compensaţii, pusă la dispoziţia persoanelor care au suferit din cauza represiunii regimului preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, relatează agerpres.
08:30
În autobuzele din municipiul Chişinău ar urma, în scurt timp, să fie relansat sistemul GPS. Despre asta a anunțat primarul capitalei Ion Ceban care mai spune că fiecare persoană poate deja accesa aplicaţia care arată în timp real locația autobuzelor, staţiile de aşteptare a transportului public şi ora de sosire a mijlocului de transport în fiecare staţie.
08:10
În autobuzele din municipiul Chişinău ar urma, în scurt timp, să fie relansat sistemul GPS. Despre asta a anunțat primarul capitalei Ion Ceban care mai spune că fiecare persoană poate deja accesa aplicaţia care arată în timp real locația autobuzelor, staţiile de aşteptare a transportului public şi ora de sosire a mijlocului de transport în fiecare staţie.
08:00
Judecătorul care conduce ancheta libaneză asupra exploziei sângeroase care a avut loc la data de 4 august în portul din Beirut doreşte să fie efectuate investigaţii împotriva a trei miniştri, pentru presupusa lor responsabilitate în această catastrofă, a anunţat o sursă judiciară.
07:20
Salvatorii din Republica Moldova au beneficiat de un lot de echipament necesar pentru intervenții în situații de risc, în valoare de peste 128 de mii de euro. Lotul conține truse de prim ajutor calificat, paturi pliante, măști de protecție, tărgi de evacuare, corturi, instrumente de intervenție și alte utilaje necesare misiunilor de salvare.
Acum 24 ore
22:40
Autoritățile din Argentina au decretat trei zile de doliu național după moartea legendarului Diego Maradona, scrie EFE, citată de Agerpres. Măsura a fost anunțată de președintele țării, Alberto Fernandez.
21:40
Pavilionul stației de așteptare de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, din apropierea Pieței Centrale, a fost demolat, întrucât se transformase într-un centru comercial. Despre asta a anunțat primarul general Ion Ceban pe pagina sa de facebook.
21:10
Numărul abonaților la rețeaua de telefonie mobilă, precum și vânzările furnizorilor s-au micșorat în ultimele trei luni față de aceeași perioadă a anului trecut. Asta arată datele Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei.
20:30
Bulgaria închide școlile, restaurantele şi centrele comerciale în condiţiile numărul cazurilor de COVID-19 crește vertiginos.
19:20
Diego Maradona a fost și va rămâne un idol pentru mulți fotbaliști din întreaga lume. Marele jucător din Argentina, care a decedat, astăzi, la vârsta de 60 de ani, era cunoscut pentru „golul secolului” pe care l-a marcat cu mâna împotriva Angliei la Campionatul Mondial din 1.986.
17:50
În ultimele 24 de ore, 96 de lucrători medicali au fost infectați cu COVID-19. Asta arată noile date ale Ministerului Sănătății. E vorba de angajații din 60 de instituții medicale din țară și mai exact sunt 33 de medici, 48 de asistenți medicali și 15 angajați din personalul auxiliar.
17:50
Pe 25 noiembrie, în sistemul de sănătate din R. Moldova raportează 21 de decese cauzate de infecția cu COVID-19. Acestea este un record numeric pentru țara noastră.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.