Fosta deputată Elena Hrenova s-a stins din viață. Socialista suferea de diabet și s-ar fi infectat cu virusul COVID-19

Zugo.md, 22 noiembrie 2020 21:00

Fosta deputată socialistă Elena Hrenova s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de Bogdan Țîrdea, colegul său de partid. Acesta a adresat condoleanțe familiei și apropiaților fostei oficiale. „A fost mereu o colegă devotată și un om cumsecade. Să îi fie țărâna ușoară”, a scris Țîrdea. Elena Hrenova avea 70 de ani și suferea de … Articolul Fosta deputată Elena Hrenova s-a stins din viață. Socialista suferea de diabet și s-ar fi infectat cu virusul COVID-19 apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 5 minute
15:00
Mai multe stațiuni de schi din Europa ar putea fi închise în perioada sărbătorilor de iarnă din cauza pandemiei. Subiectul a fost discutat și la ultima întrunire a Consiliului European, însă nu s-a ajuns deocamdată la o decizie finală. Pozițiile statelor europene s-au divizat, iat tema va fi reluată la următoarea întrunire a șefilor de … Articolul Decizie dificilă pentru liderii europeni. Mai multe stațiuni de schi ar putea fi închise în perioada sărbătorilor de iarnă apare prima dată în ZUGO.
Acum 30 minute
14:40
Curtea Constituțională a Moldovei a declarat neconstituțional articolul 60, care se referă la plata pensiei la plecare în străinătate, din Legea asigurării cu pensii a militarilor și a persoanelor din organele afacerilor interne și din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri.  Articolul prevede că nu se stabilesc pensii militarilor, persoanelor din corpul de comandă și din … Articolul video | Curtea Constituțională a decis că statul trebuie să asigure cu pensii și militarii plecați peste hotare apare prima dată în ZUGO.
14:40
Direcția generală transport public și căi de comunicație a Primăriei capitalei planifică elaborarea proiectului de extindere a bd. Mircea cel Bătrân. Acesta urmează să ajungă până la str. Bucovina din sectorul Ciocana. Pentru dezvoltarea zonei, la etapa elaborării proiectului de execuție, va fi prevăzut spațiul tehnic subteran. Acesta va fi destinat pozării liniilor magistrale de … Articolul Municipalitatea planifică să extindă bd. Mircea cel Bătrân. Proiectul prevede și prelungirea liniilor de troleibuz apare prima dată în ZUGO.
14:30
Adulții ar trebui să facă efort fizic cel puțin 150 de minute săptămânal, recomandă Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Astfel, oamenii vor ține bolile departe și vor compensa creșterea nivelului de sedentarism. Recomandarea se referă la bunăstarea persoanelor de toate vârste, transmite presa străină, cu referire la Reuters. Totodată, în privința copiilor și adolescenților, OMS … Articolul Mai puțin în fața calculatoarelor și mai mult în mișcare! OMS a anunțat cât efort fizic trebuie să facem în perioada pandemiei apare prima dată în ZUGO.
Acum 2 ore
14:00
Parlamentarii au respins includerea pe ordinea de zi a proiectului prin care birourile, paza și automobilele foștilor președinți să nu mai fie plătite din bugetul de stat. Inițiativa a fost anunțată de deputatul Igor Grosu. Propunerea datează din 2019 și a fost transmisă Legislativului de către cabinetul de miniștri condus atunci de Maia Sandu. De … Articolul Parlamentarii au respins proiectul prin care birourile, paza și automobilele foștilor președinți să nu mai fie plătite din bugetul de stat apare prima dată în ZUGO.
13:30
Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) a Centrului Național Anticorupție (CNA) anunţă că a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de circa 12.000.000 de lei în cadrul unei cauze penale gestionate de Procuratura mun. Chişinău. Dosarul vizează evaziunea fiscală comisă de către o importantă companie de vânzări online din Republica Moldova, învinuită că ar … Articolul Sechestru de 12 milioane de lei în cazul evaziunii fiscale comise de o importantă companie de vânzări online apare prima dată în ZUGO.
13:10
Propunerea lansată de Partidul Democrat (PDM) privind crearea unei Comisii parlamentare pentru combaterea pandemiei nu a fost inclusă pe ordinea de zi a Legislativului. În același timp, Violeta Ivanov i-a acuzat pe democrați că nu ar fi venit cu astfel de inițiative atunci când PDM avea miniștri. Potrivit lui Pavel Filip, proiectul prevedea ca toate … Articolul Parlamentul la respins inițiativa creării unei Comisii privind combaterea pandemiei apare prima dată în ZUGO.
13:10
Reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) anunță o acțiune de protest pentru mâine, 27 noiembrie, în legătură cu intenția autorităților de a plafona taxele locale, prevăzută în proiectul bugetului de stat pentru anul 2021. Potrivit CALM, inițiativa este o încălcare gravă și reprezintă un abuz față de autoritățile publice locale. Manifestația ar urma să … Articolul video | „O încălcare gravă și un abuz”. Indignați de intenția Guvernului de a plafona taxele locale, mai mulți primari anunță un protest apare prima dată în ZUGO.
Acum 4 ore
12:40
Pentru a accede în funcție, viitorii magistrați trebuie să aibă reputație ireproșabilă, vechime în muncă și studii corespunzătoare. Aceștia depun un dosar la Institutul Național de Justiție, urmează probe verbale și scrise, apoi trece o evaluare a Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor. Printre condițiile obligatorii pentru a accede în funcție se numără inclusiv cunoașterea … Articolul infografic | Cine, cum și în ce mod poate deveni judecător? Șase etape ale carierei unui magistrat apare prima dată în ZUGO.
12:10
Dmitrii Peskov, purtătorul de cuvânt a lui Vladimir Putin, a refuzat să comenteze informațiile despre presupusele incursiuni ale Rusiei în desfășurarea alegerilor din Moldova. El a declarat jurnaliștilor că nu poate nici confirma, nici infirma acest fapt. Întrebat despre publicațiile apărute în presă referitor la implicarea Rusiei în campania electorală înainte de alegerile prezidențiale de … Articolul Kremlinul refuză să comenteze presupuse incursiuni ale Rusiei în alegerile prezidențiale din Moldova apare prima dată în ZUGO.
11:40
Angajații Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, au avut parte de o surpriză mai puțin plăcută când au venit la lucru în această dimineață. În incinta clădirii au început lucrări de reparație, despre care Judecătoria susține că nu a fost anunțată prealabil. „Colectivul sediului Centru al Judecătoriei Chișinău, își aduce scuzele de rigoare justițiabililor pentru incomoditățile admise … Articolul Surpriză pentru magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Centru. S-au pomenit pe „șantier” fără a fi anunțați apare prima dată în ZUGO.
11:40
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, este audiat săptămâna viitoare în Parlament. Acesta urmează să raporteze despre procesul de investigare a furtului miliardului. Propunerea a fost anunțată de Alexandru Slusari și susținută de către majoritatea deputaților. Vicepreședintele Legislativului a punctat că subiectul „trezește un mare dezgust, mai ales după ultima intervenție a lui Platon”. „A trecut mai … Articolul „Să nu ne documentăm de la Platon”. Procurorul general, așteptat în Parlament să raporteze despre investigarea furtului miliardului apare prima dată în ZUGO.
11:10
Clubul sportiv de la Napoli, Italia, vrea să redenumească stadionul San Paolo în cinstea lui Maradona. Anunțul a fost făcut de consilierul responsabil de domeniul sportului în localitate. Potrivit oficialului, există mai mulți pași birocratici care urmează a fi realizați până la schimbarea numenului obiectivului. Totuși, acesta  consideră că nu vor exista probleme în acest … Articolul Decizie istorică a clubului Napoli după moartea lui Maradona: „Vom lucra pentru a redenumi stadionul” apare prima dată în ZUGO.
Acum 6 ore
10:30
În seara zilei de miercuri, 25 noiembrie, clădirea Parlamentului Republicii Moldova a fost iluminată în oranj. Culoarea reprezintă campania globală de sensibilizare a societății asupra problemei violenței împotriva femeilor și fetelor. Astfel, Legislativul s-a aliniat Campaniei Organizației Națiunilor Unite „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen” și a exprimat solidaritate față de … Articolul Parlamentul manifestă solidaritate față de femeile victime ale violenței. Clădirea Legislativului – iluminată în oranj apare prima dată în ZUGO.
10:30
Deputații au ținut, în debutul ședinței plenare a Parlamentului de astăzi, un minut de reculegere în memoria ex-deputatei PSRM, Elena Hrenova, care a decedat recent. Propunerea i-a aparținut președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi. „Spre regret, COVID, această pandemie, răpește viața oamenilor tot mai mult și mai mult. A trecut în neființă și a fost petrecută pe … Articolul Minut de reculegere în plenul Parlamentului apare prima dată în ZUGO.
10:10
Marea Britanie va împrumuta 400 de miliarde de lire sterline pentru a plăti preţul pandemiei de COVID-19. În plus, va avea loc o rectificare bugetară negativă. Deficitul bugetar al ţării este cel mai mare înregistrat după cel de la Al Doilea Război Mondial, relatează digi24.ro. Guvernul estimează că economia se va contracta cu 11,3%, cea … Articolul Marea Britanie înregistrează cea mai mare cădere a PIB din ultimii 300 de ani apare prima dată în ZUGO.
09:50
Atmosfera sărbătorilor de iarnă cuprinde capitala. Pomul de Crăciun a fost deja instalat în scuarul Catedralei, iar peste câteva zile urmează să fie aprinse și luminițele. Din imaginile apărute în spațiul public observăm că, pe lângă bradul principal, au fost instalați și câțiva arbori artificiali mai mici. Responsabililor nu le-a rămas decât să împodobească „simbolul … Articolul Atmosfera sărbătorilor de iarnă cuprinde capitala. Pomul de Crăciun a fost instalat în scuarul Catedralei apare prima dată în ZUGO.
09:50
Senatul francez a cerut guvernului, într-un text votat miercuri, „recunoaşterea Republicii Nagorno-Karabah”, regiune separatistă a Azerbaidjanului populată majoritar de armeni şi scena unui conflict sângeros în această toamnă, informează joi AFP. Premierul armean Nikol Paşinian a salutat o „decizie istorică”, potrivit Agerpres. În schimb, Ministerul Afacerilor Externe a denunţat o „provocare iniţiată de un grup … Articolul Senatul francez cere recunoaşterea Republicii Nagorno-Karabah apare prima dată în ZUGO.
09:30
Un om de afaceri i-ar fi propus unui angajat Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) 50.000 de lei dacă „închide ochii” la unele nereguli depistate în cadrul unui proiect de vaccinare a vulpilor contra rabiei. Miza pusă în joc era de peste 20.000 de euro. Conform Centrului Național Anticorupție (CNA), în urma unei licitaţii organizate … Articolul Un om de afaceri ar fi propus 50.000 de lei unui angajat ANSA după ce s-au depistat nereguli în cadrul proiectului de vaccinare a vulpilor contra rabiei apare prima dată în ZUGO.
09:10
Un impact violent dintre un autocar și un camion a luat viața a cel puțin 41 de persoane în Brazilia. Oamenii din autobuz erau muncitorii unii fabrici și se îndreptau la locul muncă. Din motive necunoscute, șoferul vehiculului ar fi pierdut controlul volanului, apoi s-a tamponat cu un camion, transmite presa străină. Coliziunea a fost … Articolul video | „Erau cadavre peste tot”. Peste 40 de persoane s-au stins din viață după ce autocarul în care se aflau s-a izbit violent de un camion și a fost făcut zob apare prima dată în ZUGO.
Acum 8 ore
08:30
La 0ra 08:!5, pe mai multe străzi din capitală se înregistrează flux majorat de transport. Dacă vă grăbiți sau nu vă doriți să stați ambuteiaje, încercați să evitați aceste trasee. Buiucani: • Intersecţia cu sens giratoriu str. Ion Creangă; • str. V. Lupu, direcţia str. E.Coca. Centru • Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt,  tronsonul … Articolul Atenție, șoferi! Străzile pe care să le evitați joi dimineața pentru a nu sta în ambuteiaj apare prima dată în ZUGO.
08:20
Până la primăvară Turcia ar putea produce propriul vaccin împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de liderul de la Ankara, Recep Erdogan, care a precizat că va pune preparatul „la dispoziția întregii omeniri”. Potrivit președintelui turc, specialiștii se află la o etapă avansată de dezvoltare a preparatului. În același timp, Erdogan afirmă că studiile privind … Articolul Erdogan anunță că Turcia va avea propriul vaccin împotriva COVID-19. „Ne gândim să-l oferim întregii omeniri” apare prima dată în ZUGO.
08:00
La doar 60 de ani, ieri s-a stins din viață Diego Maradona, legenda a fotbalului mondial. Decesul său a survenit în urma unui stop cardiorespirator, la aproape o lună după aniversare. Cu siguranță Maradona va rămâne în istoria fotbalului, fiind considerat „fenomen”. Ne vor aminti de el, însă, și citatele care au făcut înconjurul lumii … Articolul „Am făcut ce am putut”. 15 citate care ne vor aminti mereu de celebrul Maradona apare prima dată în ZUGO.
Acum 24 ore
22:10
Austria urmează modelul Slovaciei și anunță că din 4 decembrie va demara campania de testare în masă a populației. Autoritățile susțin că speră ca în acest mod vor putea să relaxeze restricțiile impuse de pandemia de Covid-19 înainte de sărbători. Campania de testare va începe în perioada 4-7 decembrie, în regiunile austriece Tirol şi Vorarlberg, … Articolul Încă o țară europeană va testa toată populația, pentru a putea relaxa măsurile de Crăciun apare prima dată în ZUGO.
21:20
Agenția Națională a Arhivelor a publicat o expoziție virtuală a clădirii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, doar că imaginile edificiului datează încă din 1949. Clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău a fost ridicată în perioada anilor 1912-1913. Târgovețul Constantin Colomandi a convenit cu Suher Fradis, care deținea un lot în centrul urbei, să construiască acolo … Articolul foto, video | Imagini unice din Arhiva Națională. Clădirea Filarmonicii, în fotografii de aproape o sută de ani apare prima dată în ZUGO.
21:00
Agenția Națională a Arhivelor a publicat o expoziție virtuală a clădirii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, doar că imaginile edificiului datează încă din 1949. Clădirea Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău a fost ridicată în perioada anilor 1912-1913. Târgovețul Constantin Colomandi a convenit cu Suher Fradis, care deținea un lot în centrul urbei, să construiască acolo … Articolul foto, video | Imagini unice din Arhiva Națională. Clădirea Filarmonicii Naționale, în fotografii de aproape o sută de ani apare prima dată în ZUGO.
20:30
Cel puțin 20 de parlamentari care sunt și medici, din Grecia, anunță că vor reveni la lucru în spitalele din țară pentru a ușura povara cu care se confruntă sistemul medical elen în contextul pandemiei de COVID-19. Primul care a făcut acest anunţ a fost medicul pneumolog Giorgios Lamproulis, vicepreşedintele Parlamentului de la Atena şi … Articolul Mai mulți parlamentari – medici din Grecia se întorc la lucru în spitale pentru a ușura povara pandemiei de coronavirus apare prima dată în ZUGO.
20:00
Doar în câteva zile de la hotărârea guvernului, privind purtarea măștilor în toate spațiile deschise din Chișinău, forțele de ordine au aplicat deja 93 de amenzi persoanelor care nu respectau regulile impuse de autorități.  În cadrul briefingului de presă, unde s-a vorbit despre evoluția noului coronavirus în Republica Moldova, șeful adjunct al Inspectoratului General de … Articolul Zeci de amenzi în câteva zile. Câți cetățeni au fost taxați pentru că nu purtau măști în spațiile deschise apare prima dată în ZUGO.
19:20
Legenda fotbalului argentinian și mondial, Diego Armando Maradona, a murit în urma unui stop cardiorespirator, la vârsta de 60 de ani, informează agențiile de presă internaționale. Maradona se trata de dependență de alcool, informează BBC. La începutul acestei luni, Maradona a fost operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge), la cinci … Articolul Tragedie în lumea fotbalului. Legendarul Diego Maradona s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani apare prima dată în ZUGO.
19:10
În autobuzele din municipiul Chişinău a fost relansat sistemul GPS. Fiecare persoană poate accesa aplicaţia care arată în timp real locația autobuzelor, staţiile de aşteptare a transportului public şi ora de sosire a mijlocului de transport în fiecare staţie. Primăria capitalei anunță că la fel și GPS-urile în troleibuzele din capitală vor fi relansate în … Articolul foto | În autobuzele din capitală a fost relansat sistemul GPS. Unde poate fi descărcată aplicația apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.