Duminică, prilej de sărbătoare pentru agricultori

Agro TV, 22 noiembrie 2020 12:40

Tradițional, în a patra duminică a lunii noiembrie, Republica Moldova marchează Ziua lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare. Este și o modalitate de a face totalurile anului agricol. Agricultura este activitatea de bază la noi. În domeniu, sunt antrenați peste jumătate din cele aproximativ 60% a populației rurale. În prezent, agricultura nu are doar rolul […] Articolul Duminică, prilej de sărbătoare pentru agricultori apare prima dată în AgroTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agro TV

Acum 6 ore
20:50
Dezvoltatorii vaccinului Sputnik V, pentru COVID-19 au declarat că AstraZeneca ar trebui să încerce să combine vaccinul său experimental, cu cel rusesc pentru a spori eficacitatea. Rusia a declarat că vaccinul său Sputnik V este 92% eficient în protejarea persoanelor de COVID-19, conform rezultatelor studiilor intermediare, în timp ce AstraZeneca a spus că vaccinul său […] Articolul ”Sputnik V” din Rusia, încearcă combinarea vaccinurilor cu AstraZeneca apare prima dată în AgroTV.
20:30
Numărul simptomelor oficiale este de 11, inclusiv dureri musculare și dureri în gât, conform CDC (Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, din SUA). Pe măsură ce intrăm în luna a 7-a a pandemiei de coronavirus, știm că una dintre cele mai bune modalități de a preveni răspândirea coronavirusului este de a evita contactul cu alte […] Articolul CDC: Care sunt cele 11 simptome COVID-19? apare prima dată în AgroTV.
20:10
Ce trebuie să știți despre coronavirus chiar acum: COREEA DE NORD ÎNCEARCĂ SĂ PIRATEZE PRODUCĂTORII DE VACCIN DIN COREEA DE SUD: Agenția de informații din Coreea de Sud a împiedicat încercările nord-coreene de piratare a companiilor din Coreea de Sud, care dezvoltă vaccinuri împotriva coronavirusului, a informat agenția News1, citând un membru al comisiei parlamentare […] Articolul Actualități COVID: Coreea de Nord piratează de la producătorii de vaccin apare prima dată în AgroTV.
Acum 8 ore
19:40
Deutsche Bank și-a îmbunătățit perspectivele de creștere globală pentru 2021, dar a avertizat că două riscuri cheie ar putea să împiedice recuperarea economică din criza coronavirusului. În ultimul raport al băncii, intitulat „Speranță la orizont”, cercetătorii Deutsche Bank și-au actualizat prezicerile precedente, datorită știrilor „incredibil de pozitive”, despre vaccinul coronavirus, de la giganții farmaceutici Pfizer, […] Articolul Deutsche Bank crede în creșterea economică, dar există două riscuri apare prima dată în AgroTV.
19:00
Eforturile de a proteja mările Uniunii Europene nu reușesc să încetinească pierderea biodiversității sau să prevină pescuitul excesiv, Marea Mediterană fiind amenințată în mod special, a declarat un raport al auditorilor CCE (Curtea de Conturi Europeană). Țările Uniunii Europene au acordat statutul protejat, la aproximativ 11% din suprafața lor marină, care include restricții privind pescuitul, […] Articolul Curtea de Conturi Europeane, îngrijorată de protecția mărilor din UE apare prima dată în AgroTV.
18:50
Ucraina caută un împrumut de 100 de milioane de dolari, de la Banca Mondială, pentru a cumpăra doze de vaccin COVID-19, a declarat viceministrul sănătății Svitlana Shatalova, deoarece numărul noi de infecții a atins un record zilnic. „Lucrăm acum la un pachet de documente, lucrând foarte activ pentru a finaliza toate acordurile”, a declarat ea […] Articolul Ucraina solicită împrumuturi, pentru vaccinul COVID-19 apare prima dată în AgroTV.
18:20
Consiliul Internațional pentru Cereale  prognozează o producție globală de porumb mai mică în sezonul 2020-21. Reducerea cu 10 milioane de tone ar fi cauzată în principal de perspectivele diminuate pentru culturile din Statele Unite, Ucraina și Uniunea Europeană. Previziunile UE pentru recolta de porumb s-au micșorat până la 60,1 milioane de tone, de la 62,6 […] Articolul IGC, prognozează reducerea recoltei globale de porumb 2020/21 apare prima dată în AgroTV.
18:20
O formă extrem de contagioasă a gripei aviare se răspândește rapid în Europa, punând industria păsărilor în alertă. Boala a fost depistată deja în Franța, Olanda, Germania, Marea Britanie, Belgia, Danemarca, Irlanda, Suedia și pentru prima dată, în această săptămână, în Croația, Slovenia și Polonia, după ce a lovit grav și Rusia, Kazahstan, Israel. Cele […] Articolul Răspândirea rapidă a gripei aviare în UE apare prima dată în AgroTV.
Acum 12 ore
16:40
Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 ianuarie, 2021! Decizia a fost luată de către Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică din 27 noiembrie. În context, au fost adoptate mai multe restricții: – se interzice din 28 noiembrie activitatea cluburilor de noapte, karaoke, discotecilor și a ringurilor de dans; – […] Articolul Starea de urgență în sănătate publică, prelungită apare prima dată în AgroTV.
16:10
Luni, leul moldovenesc se depreciază în raport cu dolarul american, moneda euro și leul românesc. Hrivna ucraineană, și rubla rusească, rămân neschimbate. Astfel, pentru 30 noiembrie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17.23 de bani pentru un dolar, cu 1 ban mai mult decât vineri. Moneda euro crește cu 5 bani și […] Articolul Cursul valutar 30.11.2020 apare prima dată în AgroTV.
15:10
Pentru sâmbătă, 28 noiembrie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează precipitații mixte sub formă de ploi slabe și lapoviță în nordul țării. La centru și sud, cerul va fi noros. Vântul va sufla slab, la moderat din nord-vest, cu viteza maximă de 5 m/s. Vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea […] Articolul Prognoza meteo pentru sâmbătă, 28 noiembrie apare prima dată în AgroTV.
13:30
Problemele din agricultură au influențat direct și organizațiile teritoriale care se ocupă de morărit. Maria Bortă administrează o moară de cereale din 2005 în raionul Ialoveni. Până anul acesta, femeia nu s-a mai confruntat cu atâtea greutăți. „Vă aflați la moara din satul Costești, unica moară care mai este deschisă pentru a primi producătorii agricoli […] Articolul O morăriță din Ialoveni, în pragul disperării apare prima dată în AgroTV.
Acum 24 ore
13:00
Numărul intoxicațiilor cu ciuperci a crescut alarmant în ultimele două săptămâni. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publica, în perioada 16 octombrie-25 noiembrie, au fost înregistrate 190 de cazuri fiind afectate 270 de persoane dintre care 61 de copii. Totodată, ANSP menționează că 4 oameni au decedat. Ultimul caz de otrăvire masivă a avut loc la […] Articolul Numărul intoxicațiilor cu ciuperci crește alarmant apare prima dată în AgroTV.
12:40
Pe timp de pandemie, toţi adulţii ar trebui să facă minimum 150 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână, pentru bunăstarea şi sănătatea mintală, recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Copiilor şi adolescenţilor li se recomandă în medie o oră de exerciţii zilnic şi timp limitat în faţa ecranelor dispozitivelor electronice. Nici femeile însărcinate şi […] Articolul OMS: Faceți activitate fizică în timpul pandemiei apare prima dată în AgroTV.
12:40
Până în acest an exportau mii de măști în Europa, dar pandemia de COVID-19 le-a încurcat ițele. Vorbim despre familia Vădăvoi, creatori de măști din satul Dușmani, raionul Glodeni care au rămas fără surse de existență, relatează nordnews.md. ”Foarte rău. Din martie, avem puțin de tot. Acum avem o comandă să o trimitem la sfârșit […] Articolul Afacere cu măști, afectată de pandemie apare prima dată în AgroTV.
12:30
Cerințele de calitate pentru miere, ceara de albine, propolisul, lăptișorul de matcă și polenul, destinate consumului uman, aprobate recent de Guvern, au fost publicate în Monitorul Oficial. Documentul stabilește clar exigențele de siguranță a alimentelor, de prezentare şi etichetare, care trebuie respectate la producerea, colectarea, procesarea, ambalarea, depozitarea, păstrarea, la transportarea şi  comercializarea produselor apicole […] Articolul Noi cerințe de calitate pentru produsele apicole apare prima dată în AgroTV.
12:10
O femeie de 84 de ani a avut de suferit în urma exploatării necorespunzătoare a sobei din locuință. Bătrâna a primit îngrijiri, după care a fost transportată în secția de reanimare a spitalului raional. Momentan, starea ei este stabilă. Cazul a avut loc la 26 noiembrie, în orele dimineții, în localitatea Bădicul Moldovenesc din raionul […] Articolul Sobele defecte fac noi victime apare prima dată în AgroTV.
12:10
Profesioniștii din domeniul agro-industrial nu au răgaz nici în sezonul rece. În această perioadă, se plantează lavanda care a ajuns în atenția multora. Datorită multiplelor avantaje ale acesteia, oamenii investesc în amenajarea unor plantații de zeci de hectare. Sâmbătă, la ora 15:00, Diana Alexei vă invită să urmăriți o nouă ediție a emisiunii Zona Verde. Articolul Aflați cum se crește cel mai calitativ material săditor de lavandă apare prima dată în AgroTV.
10:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că în prima jumătate a zilei de 27 noiembrie în raioanele centrale și de sud se va menține ceaţa. Va fi o vizibilitate de 200 de metri şi mai puţin. Articolul Atenție șoferi! A fost emis Cod Galben de ceață! apare prima dată în AgroTV.
09:20
Creștinii ortodocși de rit vechi intră de sâmbătă, 28 noiembrie în Postul Crăciunului. Timp de șase săptămâni, enoriașii se vor abţine de la carne, lactate, ouă, precum şi de la plăcerile trupești. ”Postul Nașterii Domnului se începe de pe data de 28 noiembrie până pe 7 ianuarie. Acest post pentru orice creștin este pentru a […] Articolul Credincioșii de rit vechi intră în postul Crăciunului apare prima dată în AgroTV.
09:10
Pentru vineri, 27 noiembrie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer variabil, fără precipitații. Vântul va sufla slab, la moderat din sud-vest, cu viteza maximă de 5 m/s. Vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică ridicată. La nord, mercurul din termometre va coborî până la -5°C, iar ziua, va atinge […] Articolul Vreme stabilă, fără precipitații apare prima dată în AgroTV.
Ieri
19:30
Crăciunul nu se va simți la fel anul acesta. Guvernele din întreaga Europa, au organizat întâlniri în ultimele zile pentru a afla cum pot permite familiilor să se reunească de Crăciun, fără a risca o a treia creștere în cazurile de coronavirus. De la blocări de familie la nici un artificiu, așa Marea Britanie, Franța, […] Articolul Cum vor petrece europenii Crăciunul, în acest an? apare prima dată în AgroTV.
19:10
Neurologii spun că izolarea provoacă o activitate cerebrală similară cu cea observată în timpul poftei de foame. De când a început pandemia de coronavirus, mulți oameni și-au văzut prietenii și familia doar în timpul apelurilor video. Un nou studiu realizat de universitatea MIT arată că dorințele pe care le simțim în timpul acestui tip de […] Articolul O foame de contact social pe timp de pandemie apare prima dată în AgroTV.
18:30
Uniunea Europeană a elaborat un acord pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030, și speră că cei 27 de membri să cadă de acord cu noile schimbări și propuneri la un summit de luna viitoare. Acordul ar putea face din UE prima economie majoră care va […] Articolul UE vor actualiza schimbările climatice în 2030 apare prima dată în AgroTV.
18:00
Startup-ul, de tehnologie de agricultură (agritech), ”Satelligence”, a primit 2,3 milioane de dolari de la programul Orizont 2020 al Comisiei Europene, pentru a ajuta instituțiile în agricultura durabilă. Satelligence, ajută acele companii din industria alimentară și agricolă, să identifice riscurile de mediu în lanțurile lor de aprovizionare și să ia măsuri semnificative. Riscurile de mediu […] Articolul Startup-ul ”Satelligence”: protejează biodiversitatea lumii apare prima dată în AgroTV.
16:40
Seceta și pandemia le-a creat mari dificultăți agricultorilor. Pe Vasile și Elena Mihalachi din satul Costești, raionul Ialoveni i-am găsit muncind din greu pe plantația lor de viță-de-vie pe care o îngrijesc de 25 de ani. Ei spun că tot efortul pe care l-au depus în acest timp s-a dus pe apa sâmbetei. Viticultorii au […] Articolul Își taie plantația de vie din cauza secetei apare prima dată în AgroTV.
16:20
Vineri, leul moldovenesc se depreciază în raport cu dolarul american, moneda euro și leul românesc. Hrivna ucraineană, și rubla rusească, rămân neschimbate. Astfel, pentru 27 noiembrie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17.22 bani pentru un dolar, cu 1 ban mai mult decât joi. Moneda euro crește cu 5 bani și va […] Articolul Cursul valutar 27 – 29.11.2020 apare prima dată în AgroTV.
14:50
Un grup de primari din țară anunță că vor ieși vineri, 27 noiembrie la protest. Funcționarii sunt nemulțumiți de proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021, în special de plafonarea taxelor locale.  „Este a patra încercare a guvernării de a atenta la puținele venituri ale primăriilor. Este o acțiune stranie. Guvernul, sub paravanul grijii pentru mediul […] Articolul Primarii vor ieși la protest apare prima dată în AgroTV.
13:30
Guvernul de la Chișinău intenționează să cumpere primele loturi de vaccin anti-COVID-19, care va ajunge pentru aproximativ 20% din populația țării. Despre aceasta s-a anunțat în cadrul unei întrevederi a prim-ministrului cu reprezentanții Organizației Națiunilor Unite și ai Organizației Mondiale a Sănătății în țara noastră. Astfel, Ion Chicu s-a interesat despre perioada când vaccinurile ar […] Articolul Moldova ar putea obține vaccinul anti-COVID-19 apare prima dată în AgroTV.
13:20
Republica Moldova a depășit bilanțul de 100 de mii de contaminări cu COVID-19. În ultimele săptămâni şi rata de molipsire la 100 de mii de oameni a ajuns la un nivel alarmant. Vârsta medie a bolnavilor este de 47 de ani, iar majoritatea sunt din mediul urban. Cele mai afectate rămân a fi femeile, perioada […] Articolul Moldova a depășit bilanțul de 100 de mii de cazuri de COVID apare prima dată în AgroTV.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.