Între 25 și 37 de dolari: Compania Moderna a anunțat ce preţ va avea o doză din vaccinul anti-coronavirus

Agora.md, 22 noiembrie 2020 12:40

Compania farmaceutică americană Moderna va percepe guvernelor un preţ cuprins între 25 şi 37 de dolari pentru o doză din vaccinul anti-COVID-19, în funcţie de cantitatea comandată, a declarat sâmbătă directorul general al companiei, Stephane Bancel.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 4 ore
23:50
Italia înregistrează un număr ridicat de decese înregistrate zilnic, provocate de COVID-19. 827 persoane şi-au pierdut viaţa vineri, bilanț în creștere faţă de cele 822 de decese numărate cu o zi în urmă. De asemenea, s-au înregistrat 28.252 de cazuri noi de infectări cu noul virus, informează Agerpres.
22:50
Italia continuă să înregistreze un număr extrem de ridicat de decese zilnice provocate de COVID-19: 827 de persoane şi-au pierdut viaţa vineri, în creştere faţă de cele 822 de decese înregistrate cu o zi în urmă. De asemenea, s-au înregistrat 28.252 de noi cazuri de îmbolnăviri provocate de coronavirus, informează Agerpres.
Acum 6 ore
21:50
Fosta ministră a Culturii Monica Babuc a criticat decizia CNSP de a suspenda activitatea teatrelor pe fundalul creșterii cazurilor de coronavirus. Babuc declară că cei mai prejudiciați sunt oamenii de cultură în această situație și că spectacolele nu sunt o sursă de infecție dacă se respectă toate măsurile epidemiologice.
21:10
Judecătorii din SUA au respins o altă contestație depusă de Donald Trump de a răsturna rezultatul alegerilor prezidențiale în Pennsylvania. Decizia a fost motivată prin faptul că nu există nici acuzații clare, nici dovezi, relatează The Independent.
Acum 8 ore
20:10
Curtea Supremă de Justiție a respins recursul lui Igor Dodon privind transportul organizat al alegătorilor la secțiile de votare din afara țării în cadrul turului doi al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie. Decizia a fost luată de CSJ pe 26 noiembrie și irevocabilă.
19:10
Semnătura lui Ilan Șor apare pe un proiect de lege care a fost înregistrat și prezentat de fostul democrat Sergiu Sîrbu în ședința de astăzi a Parlamentului. În replică, deputatul PAS Dumitru Alaiba a întrebat cum a reușit liderul Partidului Șor să semneze actele dacă nu se află în țară. Sîrbu a declarat că a semnat în mod fizic, iar deputata Marina Tauber a intervenit și a spus că semnătura a fost făcută cu „mâna și pixul”. Ulterior, Alaiba a menționat că Procuratura Generală trebuie să investigheze cazul, întrucât poate fi vorba de fals în acte.
19:00
Semnătura lui Ilan Șor apare pe un proiect de lege care a fost înregistrat în Parlament. În cadrul ședinței de astăzi a Legislativului, deputatul PAS Dumitru Alaiba a întrebat cum a reușit liderul Partidului Șor să semneze actele dacă nu se află în țară. Fostul democrat Sergiu Sîrbu a declarat că a semnat în mod fizic, iar deputata Marina Tauber a spus că semnătura a fost făcută cu „mâna și pixul”. În replică, Alaiba a menționat că Procuratura Generală trebuie să investigheze cazul, întrucât poate fi vorba de fals în acte.
18:40
Un guru al programului nuclear al Iranului a decedat în urma unui atac pe o stradă dintr-un orășel de lângă Teheran. E vorba de Mohsen Fakhrizadeh, scrie The Guardian.
18:40
Brandul internațional de modă NEW YORKER sărbătorește marea deschidere a primului magazin în Chișinău, joi, 3 Decembrie 2020 și, totodată intrarea pe piața din Republica Moldova!
Acum 12 ore
18:10
Experții recomandă autorităților centrale să retragă măsura privind plafonarea taxelor locale pentru anul 2021 și să pregătească un alt proiect împreună cu aleșii locali. Recomandarea vine din partea Expert-Grup în contextul în care mai mulți primari și reprezentanții CALM au protestat astăzi la Ministerul Finanțelor. Aceștia s-au declarat nemulțumiți de plafonarea taxelor locale.
18:00
Cu acuzații, sentimente de „rușine de a fi deputat” și... aproape pilde. Așa s-au desfășurat discuțiile pe marginea creării unei comisii de anchetă, la inițiativa Platformei Pentru Moldova, care urma să se ocupe de investigarea unor pretinse cazuri de preluare forțată a unor companii de către om de afaceri Veaceslav Platon. Mai mult, comisia mai întâi a fost creată cu voturile PSRM și ale Platformei Pentru Moldova, însă celelalte fracțiuni au refuzat să-și delege membri. Astfel, aceasta a fost desființată în mai puțin de cinci minute.
17:50
Ședința plenară din 27 noiembrie s-a sfârșit brusc. În timp ce se prezenta un proiect de lege, președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi a constatat că în sală nu ajung deputați. „Ședința e încheiată! Examinăm data viitoare”, a spus speakerul.
17:50
Cu acuzații, sentimente de „rușine de a fi deputat” și... aproape pilde. Așa s-au desfășurat discuțiile pe marginea creării unei comisii de anchetă, la inițiativa Platformei Pentru Moldova, care urma să se ocupe de investigarea unor pretinse cazuri de preluare forțată a unor companii de către om de afaceri Veaceslav Platon. Mai mult, comisia mai întâi a fost creată cu voturile PSRM și ale Platformei Pentru Moldova, însă celelalte fracțiuni au refuzat să-și delege membri. Astfel, aceasta a fost desființată în mai puțin de cinci minute.
17:30
Alte 1. 246 cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 ore. Cel puțin asta anunță Ministerul Sănătății. La fel, au fost anunțate alte 21 de decese în urma complicațiilor. Astfel, bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 104.140.
17:10
Statul pune la bătaie 10 milioane de euro pentru recreditarea agenților economici. Banii sunt oferiți de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.
17:00
Proiectul care prevede plafonarea taxelor locale va fi totuși remis în Parlament. Premierul Ion Chicu anunță că Guvernul nu va renunța la inițiativă, deși asta au cerut reprezentanții CALM. Prim-ministru a îndemnat primarii, veniți la proteste în capitală, „să revină la serviciu în interesul oamenilor care i-au ales”.
16:50
Pe 26 noiembrie, întreaga comunitate fashion de la noi din țară s-a conectat la cel mai important eveniment informațional din industria ușoară, alături de cei 7 speakeri internaționali care au fost încântați să împartă experiența lor cu profesioniștii locali. Evenimentul a fost organizat de către ZIPHOUSE Fashion Hub, parte componentă a Universității Tehnice a Moldovei și a avut loc în premieră în format digital.
16:50
Din cauza alimentelor neconforme, 43 de elevi și doi profesori de la Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv au suferit toxicoinfecții alimentare. Informația a fost prezentată de viceprimara Angela Cutasevici, la ședința Consiliului Municipal Chișinău, din 27 noiembrie. Expertiza de laborator a identificat mai multe grupe de bacterii în bucatele pregătite pe 10-11 noiembrie, dar și în probele prelevate de pe suprafețele și utilajul din blocul alimentar al liceului.
16:40
R. Moldova revine la starea de urgență în sănătate pe fundalul creșterii cazurilor de COVID-19. Astfel, CNSP a instituit cod roșu în toată țara pentru perioada 30 noiembrie -15 ianuarie 2021. Potrivit Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, localurile se închid de la ora 22:00. Vezi toate restricțiile impuse în această perioadă.
16:30
R. Moldova revine la starea de urgență în sănătate pe fundalul creșterii cazurilor de COVID-19. Astfel, CNSP a instituit cod roșu în toată țara pentru perioada 30 noiembrie -15 ianuarie 2021. Potrivit Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, localurile se închid de la ora 22:00. Vezi toate restricțiile impuse în această perioadă.
16:20
R. Moldova revine la starea de urgență în sănătate pe fundalul creșterii cazurilor de COVID-19. Astfel, CNSP a instituit cod roșu în toată țara.
16:00
Peste o treime din copiii lumii nu au acces la învățământ în perioada pandemiei, întrucât nu dispun de instrumentele de conectare online. Mai exact, e vorba de 463 de milioane de elevi, potrivit unui raport realizat de PwC și UNICEF
15:50
Instanțele de judecată ar putea să-i oblige pe jurnaliști să-și dezvăluie sursa de informare „în cazul când acest lucru devine necesar pentru apărarea securității naționale și a ordinii publice”, potrivit unui proiect de lege de modificare și completare a Codului serviciilor media audiovizuale, elaborat de trei deputați socialiști. Parlamentarii susțin că vor astfel să lupte cu știrile false și, totodată, să responsabilizeze presa. Experți din domeniu consideră că inițiativa „alarmantă” va afecta munca jurnaliștilor, scrie media-azi.md.
15:40
Pe teritoriul Republicii Moldova vor fi deschise 30 de secții de votare, dintre care 17 la Chișinău, pentru alegerile pentru Camera Deputaților și Senatul Parlamentului României, în zilele de 5 și 6 decembrie 2020.. Iar accesul în sediul Secției consulare se realizează cu respectarea strictă a măsurilor sanitar-epidemiologice în context COVID-19.
15:40
Ce poate fi mai minunat decât o casă perfect amenajată, cu mobilier care emană confort, funcționalitate și relaxare? Cea mai bună soluție pentru proiecte inedite de mobilier este să apelezi la un producător de mobilă profesionist, capabil să-ți transforme ideile creative în pură realitate. Cu Rimobel – acest lucru e mai ușor ca niciodată, iar dovada sunt sute de familii fericite din toată țara, dar și din diasporă, care astăzi se bucură de mobila la comandă marca Rimobel.
15:40
Când calendarul indică o zi de duminică, în casa familiei Varmari e forfotă încă de draga dimineață. În apartamentul de la etajul trei, patru perechi de tălpi, mai mari și mai mici, porăiesc din dormitor la bucătărie și invers. În timp ce Irina unge untul pe pâine și toarnă laptele peste cerealele bronzate în ciocolată, Ion analizează o hartă pe ecranul telefonului. Nicu, băiatul mai mare dă mai multe întrebări într-o singură propoziție, în timp ce mezina Lia râde și dă jucăușă din mânuțele dolofane. Câteva minute mai târziu, se înghesuie cu toții într-un Renault gri și pornesc la drum. „Weekendurile sunt cea mai bună ocazie de a evada de acasă și de a gusta din frumusețea lumii în care trăiești”, spune Ion - mai în glumă, mai în serios, rotind cu pricepere volanul.
15:30
Partidul Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) susține că președinta aleasă Maia Sandu nu este un șef de stat constituțional. Mai mult PCRM susține că Maia „victoria nici pe departe nu înseamnă recunoașterea calităților ei de om, politician și profesionist”, iar oamenii au votat „nu pentru ea, ci împotriva lui Igor Dodon”. Chiar și așa, pe finalul unui comunicat de presă, comuniștii afirmă că sunt gata să susțină „acțiunile împotriva mafiei și corupției”, iar principala cerință a PCRM către Maia Sandu e dizolvarea Parlamentului.
15:10
Stația de tratare a levigatului format din deșeurile menajere solide, depozitate la poligonul amplasat în localitatea Țînțăreni, este funcțională începând cu 27 noiembrie. Costul total al proiectului este de circa 29 de milioane de lei.
15:00
Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la ,,spălătoria” banilor murdari în proporții deosebit de mare prin intermediul judecătoriilor și instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova, a fost creată printr-o Hotărâre adoptată, astăzi, în cadrul ședinței plenare a Legislativului.
14:20
Un moldovean, în vârstă de 30 de ani, a fost prins la frontiera Giurgiulești-Galați cu mii de țigarete, ascunse într-o remorcă pentru tractări auto. Tânărul intenționa să ajungă în Franța unde urma să le vândă ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.