Ambasada României la Chișinău își suspendă activitatea pentru o zi, după ce un angajat este suspectat de infecție cu Covid-19

UNIMEDIA, 22 noiembrie 2020 12:30

Având în vedere faptul că, la nivelul Secției consulare a Ambasadei României la Chișinău, există suspiciunea că un angajat ar putea fi infectat cu noul Coronavirus, șeful misiunii diplomatice a dispus testarea întregului personal al Secției consulare și dezinfectarea spațiilor de lucru cu publicul.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 4 ore
22:10
Cererea pentru soc în Ungaria a crescut exploziv în acest an, iar cumpărători din SUA şi China au achiziţionat cantităţi mari, atraşi de presupusele efecte benefice ale plantei în stimularea sistemului imunitar, transmite Reuters și Agerpres.
21:40
Consiliul Superior al Procurorilor exprimă îngrijorări cu referire la unele afirmații lansate recent în spațiul public, care au potențialul de a afecta substanțial independența Procuraturii și consideră necesar să intervină cu precizări pentru justa informare a cetățenilor.
Acum 6 ore
21:20
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre actualizarea alertelor de călătorie pentru cetățenii moldoveni. Potrivit informațiilor, la ora actuală majoritatea statelor au impus restricții privind intrarea cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul acestora.
21:10
Din volumul total al investițiilor de 1,125 miliarde de lei din cadrul programului “Drumuri Bune pentru Moldova 2020”, astăzi sunt executate circa 84 %, constituind peste 941 mln lei, informează Administrația de Stat a Drumurilor.
21:00
Deputații formațiunilor unioniste, dar și cei care au făcut parte din Blocul ACUM au fost acuzați de către deputata Partidului Șor, Marina Tauber „că și-au atribuit rolul de judecători și procurori”. „În loc să discute pe marginea inițiativei privind crearea Comisiei pentru investigarea atacurilor raider ale lui Veaceslav Platon asupra SA „Moldasig”, aceștia l-au atacat pe Ilan Șor, liderul Partidului Șor”, spune Tauber, care nu a exclus că unii deputați „s-au opus creării comisiei la sugestia afaceristului Veaceslav Platon”.
20:30
Din volumul total al investițiilor de 1,125 miliarde de lei din cadrul programului “Drumuri Bune pentru Moldova 2020”, astăzi sunt executate circa 84 %, constituind peste 941 mln lei, informează Administrația de Stat a Drumurilor.
20:10
Australian Museum, cel mai vechi muzeu din Australia, îşi va redeschide sâmbătă porţile după o renovare de 57,5 milioane de dolari australieni (circa 42,55 milioane de dolari americani), oferind acces general gratuit pentru vizitatori până la data de 30 iunie 2021, informează Xinhua.
20:00
Începând cu astăzi, Banca Națională a Moldovei (BNM) a pus în circulație opt monede jubiliare și comemorative ca mijloc de plată și în scop numismatic.
Acum 8 ore
19:20
În perioada 13 aprilie-27 noiembrie 2020, 1500 persoane tratate de Covid-19, s-au solidarizat în lupta contra infecției, asigurând 4994 doze de plasmă, care au fost distribuite în instituțiile medicale în care se tratează pacienții cu forme grave și extrem de grave de Covid-19, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
19:00
O treime din elevii din toată lumea, circa 463 milioane de copii, nu au acces la învăţarea online atunci când şcolile sunt închise din cauza pandemiei Covid-19 pentru că lipsesc metodele sau echipamentele de conectare la distanţă, relevă raportul ”Stepping forward Connecting today’s youth to the digital future”, realizat de PwC şi UNICEF, scrie businessmagazin.ro.
18:40
Brandul internațional de modă NEW YORKER sărbătorește marea deschidere a primului magazin în Chișinău, Joi, 3 Decembrie 2020 si totodată intrarea pe piața din Republica Moldova!
18:10
Coreea de Nord a interzis intrarea în capitala Phenian, în cadrul unor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus în timp ce blochează oraşele, inclusiv unul de-a lungul frontierei cu China, au anunţat vineri mai mulţi parlamentari sud-coreeni, citaţi de agenţia Kyodo.
18:10
Mohsen Fakhrizadeh, directorul programului nuclear iranian, a fost asasinat vineri la Teheran, a confirmat Ministerului iranian al Apărării, citat de BBC News.
17:50
Din numărul total de cazuri de infectare cu Covid-19, înregistrate astăzi în Republica Moldova, 573 sunt în municipiul Chișinău, potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății. Un număr mare de persoane testate pozitiv se atestă și în regiunea transnistreană - 60.
17:40
Alte 1246 cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 4 cazuri sunt de import (Italia-2, Ucraina-1, Turcia-1).
17:40
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță despre decesul altor 21 de persoane, în urma infectării cu Covid-19.
Acum 12 ore
17:10
Doi indivizi originari din raionul Căușeni și orașul Tiraspol, au fost reținuți de către ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, IP Buiucani, pentru comiterea unui jaf și un atac tâlhăresc, pe teritoriul municipiului Chișinău. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 31 și 42 de ani, anterior judecați pe cazuri analogice.
17:00
Supra consumul trebuie ţinut sub control, în special odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, a atras atenţia activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg într-un mesaj publicat vineri pe reţelele sociale legat de grevele şcolare săptămânale pe care le conduce, scrie agerpres.ro.
17:00
Restaurantele, barurile și cafenelele vor putea activa până la orele 22.00, începând cu data de 30 noiembrie.
16:50
Dezbateri aprinse în Parlamentul din Taiwan în legătură cu relaxarea importurilor de carne de porc din SUA. Parlamentarii opoziției au aruncat cu măruntaie de porc în premierul țării, scrie digi24.ro.
16:50
Un autovehicul de marcă Opel a luat foc în apropriere de localitatea Peresecina. La volanul mașinii se afla un bărbat în vârstă de 53 ani care se deplasa spre Orhei.
16:50
CNESP interzice organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive, olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor în periaoda stării de urgență 30 noiembrie 2020-15 ianuarie 2021.
16:30
Activitatea cluburilor de noapte, discotecilor și a cluburilor karaoke vor fi interzise începând cu ziua de mâine 28 noiembrie. Decizia a fost luată în cadrul ședinței CNESP.
16:20
Un automobil și un microbuz au fost grav avariate, după ce s-au ciocnit frontal cu puțin timp în urmă la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Sfatul Țării, din apropierea Legislativului Republicii Moldova.
16:10
Curtea Supremă de Justiție a respins recursul făcut de candidatul la prezidențiale, Igor Dodon, cu privire la încălcările înregistrate în cadrul turul II de scrutin la unele secții din afara țării. În speță, plângerea invoca transportarea în mod organizat a alegătorilor, în schimbul remunerațiilor financiare și a votului dat pentru un candidat anume.
16:10
Transformat într-un agrement unic, scuarul „Mihai Eminescu”, din centrul capitalie, a fost inaugurat astăzi, 27 noiembrie 2020. Acesta a fost reabilitat pe cca 2,7 mil. lei.
16:10
Poliția te protejează dacă treci prin violență în familie Inspectoratul General al Poliției lansează campania de informare și prevenire a violenței în familie, în cadrul acțiunii globale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”. Astfel au fost lansate două spoturi informative care sunt rulate la TV și pe platformele de social media, precum și informații punctuale despre cum să prevenim violența în familie. Primul spot social este adresat femeilor cu îndemnul și încurajarea de a apela la serviciul 112 atunci când se află în pericol de abuz; cel de-al doilea spot conține informații generale despre normele legale țintite agresorilor în cazuri de violență în familie.
16:00
Un microbuz a ajuns într-un șanț, după ce a derapat de pe traseu. La volanul automobilului de model Mercedes Sprinter se afla un tănâr de 21 ani, din raionul Căușeni.
16:00
Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a declarat că Republica Moldova revine la starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020-15 ianuarie 2021, ca urmare a Codului roșu de Covid-19 la nivel național.
16:00
Parlamentul a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la „spălătoria” banilor murdari în proporții deosebit de mari, prin intermediul judecătoriilor și instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova - așa-zisul laundromat. Deputații au aprobat, în ședința plenară de astăzi, un proiect de hotărâre în acest sens.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.