Activitatea Secției consulare a Ambasadei României la Chișinău va fi suspendată. Un angajat, suspectat de COVID-19

Zugo.md, 22 noiembrie 2020 12:30

Activitatea Secției consulare a Ambasadei României la Chișinău va fi suspendată, începân de luni, 23 noiembrie, pentru că un angajat este suspectat de infectare cu COVID-19. Anunțul a fost plasat pe pagina de Facebook a instituției dimplomatice și se menționează că măsura a fost luată pentru a preveni o posibilă răspândire a virusului în rândul … Articolul Activitatea Secției consulare a Ambasadei României la Chișinău va fi suspendată. Un angajat, suspectat de COVID-19 apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 4 ore
23:00
Deși majoritatea deputaților a votat pentru constituirea unei comisii de anchetă pentru investigarea presupuselor atacuri raider comise de omul de afaceri Veaceslav Platon la compania Moldasig, structura parlamentară nu va fi creată. Și asta pentru că, imediat după vot, mai multe fracțiuni parlamentare au refuzat să-și delege deputații în calitate de membri ai Comisiei. Astfel, … Articolul Comisia care „a murit încă din fașă”. De ce deputații nu vor investiga presupusele atacuri raider ale lui Platon, deși majoritatea au votat pentru apare prima dată în ZUGO.
22:20
După ce deputații Platformei DA, PAS și PDM s-au opus creării Comisiei de anchetă pentru investigarea presupuselor atacuri raider ale lui Veaceslav Platon asupra companiei Moldasig, unul dintre autorii inițiativei, deputata Marina Tauber, nu a exclus că unii deputați s-au opus creării comisiei la sugestia lui Platon. Mai mult, aceasta s-a arătat nemulțumită de faptul … Articolul video | Marina Tauber: Unii deputați de dreapta și-au asumat roluri de judecători și procurori apare prima dată în ZUGO.
22:10
Proiectul de hotărâre privind constituirea comisiei parlamentare de anchetă privind presupusele atacuri raider comise de omul de afaceri Vaceslav Platon asupra companiei Moldasig a avut și semnătura de mână a deputatului Ilan Șor, dat în căutare internațională de organele de drept din Republica Moldova. Acest lucru i-a nedumerit pe unii parlamentari. Deputatul Dumitru Alaiba, de … Articolul Semnătura de mână a lui Ilan Șor pe un document recent – măr al discordiei în Parlament. Alaiba: E fals în acte apare prima dată în ZUGO.
21:50
Pe internet a fost lansată o petiție prin care se cere anularea tezelor semestriale. Până la momentul actual, aceasta a fost semnată de peste 100 de oameni. „Din păcate, un număr mare de instituții de învățământ nu sunt încă adaptate pentru continuarea eficientă a procesului educațional. În mediul rural nu sunt condițiile necesare pentru desfășurarea … Articolul A fost lansată o petiție online prin care se cere anularea tezelor semestriale. „Eficiența învățării a scăzut considerabil” apare prima dată în ZUGO.
21:30
Discuții în contradictoriu în plenul Parlamentului între deputații Sergiu Sîrbu și Alexandru Jizdan. Foști colegi în fracțiunea Partidului Democrat, astăzi cei doi s-au „întreținut” în tonuri mai puțin amicale în contextul discuțiilor despre inițiativa creării unei comisii de anchetă în Parlament pentru investigarea unor presupuse atacuri raider ale omului de afaceri Veaceslav Platon asupra companiei … Articolul video | Cândva colegi, astăzi la cuțite în Parlament. Tensiuni între Sîrbu și Jizdan în plenul Parlamentului apare prima dată în ZUGO.
Acum 6 ore
20:20
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat alertele de călătorie pentru cetățenii moldoveni în țările lumii. Potrivit documentului, la ora actuală majoritatea statelor au impus restricții privind intrarea cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul acestora. Informațiile actualizate arată că intrarea pe teritoriul Turcia rămâne a fi liberă pentru cetățenii moldoveni, cu mențiunea că la … Articolul doc, ultima oră | Ministerul de Externe a actualizat alertele de călătorie pentru statele lumii. Iată restricțiile din acest moment apare prima dată în ZUGO.
19:50
Legislativul a constituit Comisia de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile. Deputații au aprobat, în ședința plenară de vineri, un proiect de hotărâre în acest sens. Potrivit documentului, comisia de anchetă va antrena în activitatea sa toate autoritățile statului responsabile de domeniu, va audia părțile și persoanele implicate și va prezenta Parlamentului, … Articolul Comisii peste comisii în Parlament. Deputații vor investiga modul în care sunt exploatate substanțele minerale utile apare prima dată în ZUGO.
19:40
Statul urmează să acorde organizaţiilor de tineret un sprijin financiar pentru dezvoltarea organizaţională și implementarea proiectelor orientate spre realizarea activităților acestora. Banii vor fi distribuiți în limita resurselor financiare alocate în bugetul de stat şi/sau în bugetele unităţilor administrativ-teritoriale. Parlamentul a adoptat vineri, în prima lectură, modificări la Legea cu privire la tineret. Potrivit noilor … Articolul Organizațiile de tineret vor primi sprijin financiar de la stat „în limita resurselor alocate” apare prima dată în ZUGO.
19:40
Meteorologii au extins Codul galben de ceață pentru mâine, 28 noiembrie. Vizibilitatea va fi redusă, așadar șoferii sunt îndemnați să circule cu prudență. Potrivit specialiștilor, noaptea și dimineață pe teritoriului republicii se va menține ceaţă cu vizibilitatea de 200 metri şi mai puţin. Bicicliștii și căruțașii trebuie să poarte elemente reflectorizante. La fel, pietonilor li … Articolul meteo | Fiți cu ochii în patru! Meteorologii au extins Codul galben de ceață pe teritoriului republicii apare prima dată în ZUGO.
19:30
Un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost condamnat, vineri, la 21 de luni de închisoare pentru că aruncă ouă la o secție de poliție, scrie CNN. În pronunțarea pedepsei joi, magistratul Winnie Lau a spus că, deși „un ou nu este o armă de distrugere în masă”, aruncarea unor astfel de obiecte … Articolul Un protestatar, condamnat la aproape doi ani de închisoare pentru că a aruncat cu ouă în poliție apare prima dată în ZUGO.
Acum 8 ore
19:10
Ședința plenară a Parlamentului de astăzi, 27 noiembrie, s-a încheiat din lipsă de cvorum. Asta pentru că unii deputați nu au rezistat sau nu au vrut să participe la ședință și după ora 17, atunci când Zinaida Greceanîi a anunțat închiderea ședinței. S-a întâmplat după ce președinta Parlamentului a constatat că în sala plenului sunt … Articolul video | Au obosit deputații? Ședința Parlamentului s-a încheiat din lipsă de cvorum apare prima dată în ZUGO.
18:50
Proiectul de lege promovat de trei deputați socialiști privind acordarea de statut special limbii ruse conține „câteva atacuri frontale la suveranitatea, independența și caracterul unitar al R. Moldova ca stat” și „vine în contradicție cu realitățile demografice, etnice și sociale din Republica Moldova și sunt contrare principiilor europene pe care le însușește Cartea Europeană a … Articolul video | Țîcu le mulțumește socialiștilor că „au ridicat problema statutului limbii ruse”: Atac frontal la adresa statului apare prima dată în ZUGO.
18:50
Prinţul Carl Philip şi soţia sa, Prinţesa Sofia, au fost diagnosticaţi cu Covid-19. Cei doi au declarat că până acum au avut doar simptomele uşoare. Prinţul Suediei, Carl Philip, în vârstă de 45 de ani, şi soţia sa, Prinţesa Sofia, de 35 de ani, au anunţat că au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Cei doi … Articolul Cuplul regal al Suediei, infectat cu COVID-19. Cum se simt Prinţul Carl Philip şi soţia sa, Prinţesa Sofia apare prima dată în ZUGO.
18:50
Partidul Comuniștilor (PCRM) afirmă că așa-numitele alegeri prezidențiale din anul 2020, la fel ca și alegerile din anul 2016, sunt anticonstituționale și nu salută alegere Maiei Sandu ca președinte. Într-un comunicat al PCRM se menționează că Maia Sandu este de asemenea un președinte neconstituțional, la fel cum până la ea a fost Igor Dodon. Din … Articolul Partidul Comuniștilor nu o recunoaște pe Maia Sandu ca președinte apare prima dată în ZUGO.
18:30
Australian Museum, cel mai vechi muzeu din Australia, îşi va redeschide sâmbătă porţile după o renovare de 57,5 milioane de dolari australieni (circa 42,55 milioane de dolari americani), oferind acces general gratuit pentru vizitatori până la data de 30 iunie 2021. Proiectul de renovare care a durat cincisprezece luni, denumit „Project Discover”, a contribuit la … Articolul Cel mai vechi muzeu din Australia îşi redeschide porţile și oferă acces gratuit vizitatorilor apare prima dată în ZUGO.
18:10
Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău a decis că purtarea măștii în spații închise și deschise devine obligatorie pe tot teritoriul Republicii Moldova. Polițiștii vor verifica în piețe și alte spații aglomerat, în special în transportul public, cum sunt respectate toate măsurile esențiale de prevenție – purtarea măștii pe nas și gură, respectarea … Articolul doc | Masca devine obligatorie în spațiile deschise de pe întreg teritoriul Republicii Moldova apare prima dată în ZUGO.
17:50
Chiar dacă pandemia din acest an a „întârziat” filmările pentru noile producții cinematografice, producătorii anunță că în 2021 va fi premiera câtorva dintre cele mai așteptate pelicule de la Hollywood. Îți prezentăm mai jos câteva dintre ele. F9 The Fast Saga Black Adam No time to die The King’s Man Uncharted Eternals The Batman Top … Articolul video | 2021 se anunță a fi incendiar! Cele mai așteptate producții cinematografice de la Hollywood apare prima dată în ZUGO.
17:40
Prestatorii de servicii publice nu vor mai solicita diverse tipuri de documente suplimentare de la cetățeni sau reprezentanți ai mediului de afaceri, dacă datele conținute în acestea sunt disponibile în resurse informaționale și pot fi furnizate prin intermediul platformei de interoperabilitate. Parlamentul a aprobat un proiect de modificare a unor acte normative, în lectura finală. … Articolul Instituțiile nu vor mai solicita documente suplimentare, dacă datele sunt disponibile în format electronic apare prima dată în ZUGO.
Acum 12 ore
17:20
Alte 1246 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care patru sunt de import (Italia-2, Ucraina-1, Turcia-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 104 140 cazuri. Total teste efectuate – 3115 dintre care primar – 2713 şi repetat – 402. Din numărul total de … Articolul +1246 de cazuri de COVID-19 și 21 de decese, confirmate în ultimele 24 de ore apare prima dată în ZUGO.
17:10
Autoritățile propun remunerarea persoanelor care vor decide să doneze sânge și plasmă convalescentă COVID-19, pentru tratamentul pacienților în stare gravă.  Prim-ministrul Ion Chicu a solicitat astăzi, în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), să fie pregătit un amendament penntru remunerarea financiară cu câte 3000 de lei moldovenești a donatorilor de sânge pentru … Articolul Ce sumă vor primi donatorii de plasmă pentru bolnavii de COVID-19 apare prima dată în ZUGO.
17:00
Instanțele de judecată ar putea să-i oblige pe jurnaliști să-și dezvăluie sursa de informare „în cazul când acest lucru devine necesar pentru apărarea securității naționale și a ordinii publice”, potrivit unui proiect de lege de modificare și completare a Codului serviciilor media audiovizuale, elaborat de trei deputați socialiști. Parlamentarii susțin că vor astfel să lupte cu … Articolul Jurnaliștii ar putea fi obligați să-și dezvăluie sursele. Ce prevede un proiect de lege propus de trei deputați socialiști apare prima dată în ZUGO.
16:40
La Chișinău va fi realizată o pictură murală, dedicată solidarității în combaterea violenței împotriva femeilor. Aceasta va putea fi văzută pe pereții gardului Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC). Pictura va avea aproximativ 700 de metri pătrați. Inițiativa de realizare este implementată în contextul Campaniei „16 Zile de Activism Împotriva Violenței în Bază de Gen”. În … Articolul foto | La Chișinău va fi realizată o pictură murală, dedicată luptei împotriva violenței asupra femeilor. Unde o puteți vedea apare prima dată în ZUGO.
16:30
Împlinirea a 102 ani de la Marea Unire din 1918 va fi marcată în acest an printr-un marș al Unirii. Evenimentul va avea loc marți, 1 decembrie, începând cu ora 12.00.  Manifestanții vor porni în marș din fața Liceului Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi” din capitală și vor întinde un tricolor imens de 102 metri lungime, … Articolul Pentru Marea Unire. Un tricolor de 102 metri va fi desfășurat de 1 decembrie la Chișinău apare prima dată în ZUGO.
16:30
Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a decis insituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021. Decizia a fost luată astăzi, 27 noiembrie, în cadrul unei noi ședințe a CNESP, condusă de Ion Chicu. Cluburile de noapte, închise din 28 noiembrie În … Articolul ultima oră | CNESP declară stare de urgență până la 15 ianuarie. Fără competiții sportive, conferințe și cluburi de noapte apare prima dată în ZUGO.
16:10
Începând cu data de 1 decembrie 2020, primele de referință aferente asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto internă se vor majora cu aproape 15%. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Națională a Pieței Financiare, care a fost publicată în Monitorul Oficial. Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă reprezintă un contract … Articolul foto | Atenție, soferi! De la 1 decembrie asigurarea RCA va fi mai scumpă apare prima dată în ZUGO.
16:00
În Republica Moldova a ajuns cea de-a doua tranșă de vaccin antigripal în cantitate de 93.000 de doze din lotul de 100.000 de doze, achiziționate din Federația Rusă și procurate din Fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală. În noiembrie curent a fost recepționată prima tranșă de 7000 de doze de vaccin antigripal din același lot. … Articolul În Republica Moldova au ajuns încă 93.000 de doze a vaccinului antigripal din Rusia apare prima dată în ZUGO.
15:40
Parlamentul a aprobat, în cea de-a doua lectură, „proiectul de deoffshorizare”. Documentul stabilește restricții de participare la proceduri de privatizare, parteneriat public-privat, achiziții publice și concesiuni de lucrări și servicii pentru persoanele juridice fondate de subiecți din jurisdicții care nu respectă standarde internaționale de transparență. Proiectul de lege prevede modificări ce vizează definirea noțiunilor de … Articolul Mai multe companii nu vor putea participa la proceduri de privatizare, achiziții publice și concesiuni. Parlamentarii au votat „proiectul deoffshorizării” apare prima dată în ZUGO.
15:10
În mai multe loturi de hrișcă importate din Rusia s-a depistat conținut de pesticide care depășește norma cu 57 de ori. Rosselhoznadzor a fost informat despre neconformitate de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Rosselhoznadzor precizează că hrișca avea conținut de glisofat. Substanța este un erbicid utilizat pentru luota cu plantele dăunătoare. Conform cercetătorilor, … Articolul Fiți atenți dacă procurați hrișcă! În loturi importate din Rusia s-a depistat conținut de pesticide care depășește norma cu mai mult de 50 de ori apare prima dată în ZUGO.
14:50
O minoră din Edineț a fost agresată sexual. Mama fetei a alertat Poliția după ce aflat despre ce i s-a întâmplat copilei. Poliția locală a înregistrat cazul și a identificat bănuitul. Acesta s-a dovedit a fi concubinul mamei, versiunea anchetei fiind că bărbatul ar fi întreprins acțiuni perverse în raport cu minora. Cazul a fost … Articolul O minoră din Edineț ar fi fost violată de concubinul mamei. Femeia a alertat Poliția apare prima dată în ZUGO.
14:50
Potrivit șefului adjunct al Direcției sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gâlcă, în instituțiile spitalicești din municipiul Chișinău au mai rămas doar 83 de paturi libere pentru tratamentul bolnavilor de coronavirus. Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gâlcă a declarat că din capacitatea totală de 1042 de paturi pentru pacienți confirmați cu COVID-19, … Articolul Tendințe alarmante. În Chișinău, aproape fiecare a doua persoană testată este diagnosticată cu COVID-19 apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.