Mii de copii din Moldova suferă de pneumonie

Sputnik, 22 noiembrie 2020 12:30

Chiar dacă au apărut programe de conduită și tratament, rata de pneumonie rămâne destul de ridicată în rândul copiilor de până la 5 ani. Specialiștii sunt îngrijorați de acest fenoment care a luat amploare în țara noastră.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum o oră
00:10
Primarii din țară nu vor înceta să protesteze, dacă autoritățile centrale nu vor renunța la inițiativa de plafonare a taxelor locale. Despre aceasta ei au anunțat în cadrul manifestațiilor organizate azi în fața Ministerului Finanțelor și a Guvernului.
Acum 4 ore
22:00
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.
21:30
Persoane necunoscute au profanat în Lituania cimitirul frățesc al soldaților sovietici decedați în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei.
Acum 6 ore
21:00
Rusia a demarat livrările vaccinului rus împotriva coronavirsului Sputnik V în unele țări din Africa.
20:40
În Republica Moldova a fost creată prima Asociaţie Internaţională a Parlamentarilor pentru Pace. Detalii am aflat de la activistul civic Erica Zucec.
20:10
Locuitorii din autoproclamata republică Nagorno-Karabah revin la o viață normală. Ei sunt ajutați de trupele rusești de menținere a păcii și specialiștii Ministerului Situații Excepționale din Rusia.
19:40
În timpul pandemiei în Moldova a luat amploare fenomenul violenței în familie, iar cele mai multe victime au fost ca de obicei femei.
19:10
În anexa ordinului de astăzi prin care a fost insituită stare de urgență în sănătate publică în Moldova în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021 este prevăzută „purtarea măştilor de protecţie în toate spaţiile publice (de uz comun) deschise şi închise”.
Acum 8 ore
18:40
În orașul Drochia își desfășoară activitatea singurul centru de consiliere pentru agresorii familiali din Moldova. Ce servicii oferă instituția am aflat de la juristul Centrului, Andrei Odajiu.
18:10
Primarii din țară nu vor înceta să protesteze, dacă autoritățile centrale nu vor renunța la inițiativa de plafonare a taxelor locale. Despre aceasta ei au anunțat în cadrul manifestațiilor organizate azi în fața Ministerului Finanțelor și a Guvernului.
17:40
Date sumbre prezentate de Ministerul Sănătății. Starea de sănătate a peste 270 de persoane este critică, dintre aceștia aproape 50 sunt intubați.
17:30
Cine se adaptează cel mai ușor la învățământul online, în ce măsură instruirea tradițională poate fi înlocuită cu lecțiile virtuale și cum pot fi familiarizați pedagogii în etate cu acest lucru? Răspunsurile le-au căutat participanții la forumul Rossotrudnicestvo.
17:20
Curtea Supremă de Justiție a respins recursul făcut de candidatul la prezidențiale Igor Dodon cu privire la încălcările înregistrate în cadrul turul II de scrutin de către cetățenii din diasporă.
17:10
Noile monede, din argint sau argintate, puse astăzi în circulație de Banca Națikonală a Moldovei sunt dedicate unor personalități, dar și Mănăstirii Vărzărești, Vinurilor Moldovei și poveștilor populare.
Acum 12 ore
16:40
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis instituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021.
16:00
Directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova, Viorel Furdui, susține că plafonarea taxelor încasate de la agenții economici va lega mâinile APL-urilor, iar consecințele vor fi nefaste pentru dezvoltarea socială și economică.
15:30
Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au aprobat un proiect de constituire a unei Comisii de anchetă. Despre ce este vorba.
15:10
Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a declarat astăzi dimineața că "președintele nou ales, după depunerea jurământului, trebuie să își asume responsabilitatea pentru situația din țară!".
15:10
Deputații din Parlamentul Republicii Moldova au aprobat un proiect de constituire a unei Comisii de anchetă. Despre ce este vorba.
15:10
Ceața densă care a învăluit astăzi Republica Moldova se va repeta și mâine, la orele dimineții. Sâmbătă și duminică sunt așteptate ninsori.
14:00
Argentinianul Diego Armando Maradona, care a încetat din viaţă pe 25 noiembrie, a fost omagiat joi seară la Napoli, atât la meciul dintre echipa italiană şi Rijeka, din Liga Europa, cât şi de fani în afara stadionului.
14:00
Declarațiile președintelui ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, cu privire la necesitatea retragerii contingentului rus din Transnistria, au fost comentate de reprezentantul Ministerului de Externe al Federației Ruse.
13:50
Turcia intenționează să strămute în Nagorno-Karabah populațiile turcomane din Siria pentru a-și consolida controlul asupra Caucazului de Sud.
13:30
După ce mai mulți primari au protestat dimineață la Ministerul Finanțelor, instituția a reacționat printr-un comunicat de presă.
13:10
Procesul de angajare a cetățenilor străini în câmpul muncii în Republica Moldova va fi simplificat.
12:40
Mai mulți primari de sate și orașe au protestat astăzi la Ministerul Finanțelor, fiind nemulțumiți de faptul că statul vrea să plafoneze taxele pe care autoritățile locale le percep de la agenții economici.
12:30
Serviciul de Informații și Securitate vine cu o replică după ce au apărut informații potrivit cărora instituția ar fi împiedicat organizarea protestului primarilor.
12:20
Un autogol și un penalty inexistent au rezolvat partida de la Cluj din Liga Europei. După 0-5 la Roma, campioana României s-a înclinat şi pe teren propriu, în urma a două goluri încasate în repriza secundă.
12:10
Un deputat al Dumei de Stat din Federația Rusă a comentat cererea lui Sandu de retragere a forțele ruse de menținere a păcii din regiunea transnistreană.
Acum 24 ore
11:30
Expertul economic Roman Chircă spune că intenția de a taxa dobânzile bancare, începând cu anul 2021, nu înseamnă altceva decât dorința autorităților de a descuraja plasarea depozitelor cetățenilor la bănci și direcționarea lor spre investiții.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.