COVID-19/Secția consulară a Ambasadei României la Chișinău își suspendă temporar activitatea, din cauza suspiciunii de infectare a unui angajat

Radio Chisinau, 22 noiembrie 2020 12:25

La Secția consulară a Ambasadei României la Chișinău, activitatea cu publicul va fi suspendată temporar, informează misiunea diplomatică.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 6 ore
20:30
Pandemia de COVID-19 din Marea Britanie s-a diminuat într-o oarecare măsură, rata de reproducere a virusului, numărul ''R", fiind estimată la valori subunitare, ceea ce sugerează că al doilea lockdown instituit la nivel național în Anglia a redus numărul infectărilor, au precizat vineri mai mulți experți guvernamentali britanici, citați de Reuters, preluat de Agerpres.
20:00
Din volumul total al investițiilor de 1,125 miliarde de lei din cadrul programului “Drumuri Bune pentru Moldova 2020”, astăzi sunt executate circa 84 %, constituind peste 941 mln lei.
Acum 8 ore
19:40
Parlamentul European a cerut vineri o întărire a securității comunicațiilor instituțiilor europene după ce a deplâns vulnerabilitatea lor în urma intruziunii unui jurnalist la o videoconferință a miniștrilor apărării neprotejată, relatează AFP, preluat de Agerpres.
19:25
Italia a raportat vineri 827 de decese asociate maladiei COVID-19, în creștere față de cele 822 de decese anunțate joi, și 28.352 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, în scădere față de ziua precedentă, când numărul infectărilor a fost de 29.003, a anunțat Ministerul Sănătății din această țară, citat de Reuters, preluat de AGERPRES.
19:10
Un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost condamnat, vineri, la 21 de luni de închisoare pentru că aruncă ouă la o secție de poliție, scrie CNN, preluat de Digi24.ro
19:05
Donald Trump s-a răzgândit în ce privește plecarea de la Casa Albă în situația în care Colegiul Electoral, programat să se reunească pe 14 decembrie, îl va alege pe Joe Biden, câștigătorul alegerilor din 3 noiembrie. Trump a scris pe Twitter că „Biden trebuie să dovedească faptul că cele 80 de milioane de voturi ale sale nu au fost obținute fraudulos dacă vrea să pășească la Casa Albă”, scrie Digi24.ro
18:55
Până la mijlocul anului următor ar putea fi disponibile zece vaccinuri anti-COVID-19, dacă acestea vor obține aprobarea autorităților de reglementare, însă investitorii companiilor farmaceutice au nevoie de protecția licențelor, a declarat vineri directorul unei asociații care reprezintă industria farmaceutică mondială, transmite Reuters, preluat de AGERPRES.
18:30
"L-am fi putut ajuta mai mult pe Diego Maradona", a declarat vineri antrenorul echipei Liverpool, Juergen Klopp, la două zile după moartea legendarului fotbalist argentinian, transmite AFP, preluat de Agerpres.
18:00
Un film documentar despre polițiștii și medicii din Republica Moldova va fi difuzat în luna decembrie pentru telespectatorii moldoveni, informează MOLDPRES.
17:50
Clubul italian de fotbal Inter Milano a anunțat vineri că a înregistrat o pierdere de 102,4 milioane de euro în exercițiul financiar 2019/2020 din cauza măsurilor de izolare luate în condițiile pandemiei de Covid-19, transmite AFP, preluat de Agerpres.
17:50
Mohsen Fakhrizadeh, directorul programului nuclear iranian, a fost vizat de un atac armat la periferia Teheranului, iar, conform unor surse, a murit, potrivit presei iraniene citate de agențiile europene, scrie Digi24.ro.
Acum 12 ore
17:35
Ideea propusă de cancelarul german Angela Merkel de a închide stațiunile de schi din Europa în acest an pentru a evita o nouă revenire a contaminărilor cu COVID-19 ar fi "fatală" pentru economia finlandeză, a protestat vineri Ministerul Economiei finlandez, citat de France Presse, preluat de Agerpres.
17:35
Parlamentul a votat crearea unei comisii care să investigheze circumstanțele legate de cazuri de preluare forțată pe piața financiară nebancară de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, însă aceasta nu a fost formată deoarece majoritatea grupurilor parlamentare au refuzat să participe.
17:25
Alte 1246 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.Din numărul total de cazuri, 4 cazuri sunt de import (Italia-2, Ucraina-1, Turcia-1).
17:10
Negociatorul șef al UE pentru încheierea unui acord post-Brexit cu Regatul Unit, Michel Barnier, reia vineri la Londra tratativele cu guvernul britanic privind relația comercială post-Brexit ajunse într-un stadiu critic, relatează AFP, preluat de Agerpres.
17:05
Premierul Ion Chicu îi somează pe primarii care au protestat astăzi față de intenția de a plafona taxele locale să revină la serviciu, subliniind că Guvernul va insista pe aprobarea acestui proiect.
17:00
Cele mai importante evenimente ale săptămânii:
16:55
Un tribunal elvețian a ordonat grupului bancar francez Societe Generale să restituie 150 milioane de dolari depozitați de Allen Stanford, un om de afaceri american condamnat pentru fraudă în 2012, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.
16:55
Organizația Internațională pentru Migrațiune (OIM) a oferit astăzi angajaților Poliției de Frontieră 130 mii de măști de protecție, 100 mii de mănuși nitril și 16 termoscanere. Suma donației este de 15 000 de euro, comunică MOLDPRES.
16:40
Un cutremur cu magnitudinea 3,8 grade pe Richter s-a produs, vineri după-amiaza, la ora locală 14:30, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la o adâncime de 125 de kilometri, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
16:30
Casele teritoriale de asigurări sociale nu vor mai elibera, începând cu 1 decembrie, certificate pe suport de hârtie pentru a fi prezentate la diferite instituții de stat, transmite IPN. Într-un comunicat de presă, Casa Națională de Asigurări Sociale precizează că autoritățile publice pot obține informațiile necesare prin accesarea datelor deținute de CNAS cu suportul Agenției de Guvernare Electronică. Instituțiile solicitante vor interacționa pe o Platformă tehnologică comună de schimb de date – MConnect.
16:25
Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a decis insituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul unei noi ședințe a CNESP, condusă de premierul Ion Chicu.
16:20
Coreea de Nord a interzis intrarea în capitala Phenian, în cadrul unor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus în timp ce blochează orașele, inclusiv unul de-a lungul frontierei cu China, au anunțat vineri mai mulți parlamentari sud-coreeni, citați de agenția Kyodo.
16:10
Parlamentul a format astăzi o Comisie de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile. Comisia urmează să determine carențele cadrului legal existent ce reglementează domeniul și să elucideze eventuale devieri de la o buna gestiune a rezervelor de substanțe minerale utile.
16:00
Împlinirea a 102 ani de la Marea Unire din 1918 va fi marcată în acest an printr-un marș al Unirii. Evenimentul va avea loc marți, 1 decembrie 2020, începând cu ora 12.00.
16:00
Germania va interzice acordurile de subcontractare pentru salariații care lucrează în abatoare, aceasta fiind principala măsură dintr-o lege destinată să îmbunătățească condițiile de muncă din aceste facilități unde au fost identificate mai multe focare de Covid-19, transmite AFP, preluat de Agerpres.
15:55
În ultimele 24 de ore, în România, au fost 8.499 de cazuri noi de COVID-19, din 35.610 teste efectuate. Alți 172 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. La ATI sunt internați 1.226 de pacienți COVID, transmite DIGI24.ro.
15:50
Președintele belarus Aleksandr Lukașenko a declarat vineri că va renunța la postul său după ce noua Constituție va fi adoptată, relatează agenția de știri Belta, potrivit Reuters, reluat de Agerpres.
15:50
Miliardarul austriac Rene Benko și-a depășit compatriotul Dietrich Mateschitz pentru a cumpăra un vechi domeniu de vânătoare din provincia Styria, confirmând încă odată apetitul pentru păduri existent în rândul celor mai bogați oameni din Austria, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.
15:35
Leul moldovenesc, care împlinește 27 de ani, a fost matorul formării tânărului stat independent Republica Moldova și a fost marcat de toate evenimentele de-a lungul istoriei acestuia. Dar moneda națională nu este doar un simbol. Ea, în primul rând, este un pilon important al economiei naționale. Or, o monedă este puternică atâta timp cât este sprijinită de o economie sănătoasă și robustă. Și construcția unei asemenea economii trebuie să fie de interes național. Declarația aparține guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, și a fost făcută în cadrul unui eveniment dedicat aniversării a 27-a de la introducerea leului moldovenesc, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.