Scuarul Mihai Eminescu – mai verde: astăzi au fost plantați arbori (FOTO)

LiveNews, 21 noiembrie 2020 22:20

Campania de plantare a copacilor în municipiul Chișinău a continuat și astăzi. Primarul general Ion Ceban, dar și angajați ai primăriei au plantat arbori în scuarul „Mihai Eminescu”, din centrul capitalei. „Astăzi am plantat în scuar 9 brazi argintii şi 30 brăduţi pitici. În următoarele zile şi în vazele special create pentru această zonă verde, […] Articolul Scuarul Mihai Eminescu – mai verde: astăzi au fost plantați arbori (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de LiveNews

Acum 6 ore
23:40
Fracțiunea PSRM susține ideea organizării alegerilor parlamentare anticipate în toamna anului viitor, a declarat liderul fracțiunii Corneliu Furculiță. Deputatul a menționat, la o emisiune difuzată de Radio Moldova, că în această perioadă, când tocmai s-au finalizat alegerile prezidențiale, trebuie să se asigure funcționarea normală a instituțiilor statului. „Evident că noi pledăm pentru alegeri parlamentare anticipate, […] Articolul Alegerile anticipate ar trebui organizate în toamna 2021, afirmă liderul fracțiunii PSRM a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 8 ore
23:00
Guvernul, susținut de PSRM, a făcut față provocărilor din acest an generate de pandemie și de secetă, a declarat liderul fracțiunii socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță, în cadrul unei emisiuni la Radio Moldova. Deputatul PSRM a menționat că într-un an dificil s-a reușit majorarea salariilor și pensiilor, acordarea subvențiilor pentru agricultorii afectați de secetă și […] Articolul Furculiță: Este un an dificil, dar Guvernul pe care noi l-am susținut a făcut față provocărilor – a majorat salariile, a acordat subvenții agricultorilor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:50
Votarea principalului document financiar al țării în Parlament nu trebuie să fie transformată în târg, a declarat președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță. Liderul deputaților socialiști a declarat, la Radio Moldova, că Legea Bugetului de Stat este necesară pentru țară, iar deputații care nu vor susține inițiativele incluse în acest proiect trebuie să meargă în fața […] Articolul Corneliu Furculiță: Votarea principalului document financiar al țării nu trebuie să fie transformată în târg a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 12 ore
20:50
Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, a declarat că deputații socialiști vor depune toate eforturile pentru a nu admite destabilizarea situației din țară. Declarația a fost făcută, în această seară, la Radio Moldova. „Suntem cea mai mare fracțiune în Parlament, avem 37 de deputați, suntem o echipă unică și trainică. Suntem deschiși permanent dialogului, […] Articolul Furculiță: Avem dialog cu toate fracțiunile, fiindcă pe noi ne interesează ca Parlamentul să fie funcțional a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:30
Prima trecere subterană din sectorul Buiucani este în proces de renovare. Este vorba de pasajul din strada Ion Creangă Nr. 74, spune primarul general Ion Ceban. Edilul afirmă că în subterana din preajma fostului Cinematograf „Flacăra” au început lucrările de reparaţie. De acolo au fost evacuate gheretele, iar în prezent sunt instalate sistemele de iluminat […] Articolul A început renovarea pasajului din strada Creangă, Buiucani (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:50
Angajații Inspectoratului Național de Investigații în comun cu cei ai Direcției generale urmărire penală a IGP, sub conducerea procurorilor din cadrul PCCOCS, au reținut două persoane care produceau și comercializau „marijuana”. În urma măsurilor speciale de investigații s-a stabilit că membrii grupării, prin repartizarea rolurilor bine determinate, dobândesc droguri sub formă de „marijuană”, pe care […] Articolul Droguri în valoare de peste 300.000 de lei, ridicate de polițiști (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:00
Se încearcă furtul proprietății municipale, asta după ce o construcție provizorie din inima Chișinăului, care de mulți ani a rămas abandonată, a fost privatizată. Potrivit primarului general Ion Ceban, aceasta se află lângă Academia de Studii Economice din Moldova. „Recent, această construcție improvizată aflată pe teren municipal a fost înregistrată la cadastru ca proprietate privată. […] Articolul Ceban: Cineva încearcă să deposedeze capitala de o proprietate, de lângă ASEM a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:20
Primarul general Ion Ceban spune că sectorul Botanica trebuie să fie cartea de vizită pentru capitală, asta după ce edilul a fost astăzi în inspecție. „Am discutat cu angajații preturii și le-am comunicat că sunt responsabili de ordinea și de felul cum stau lucrurile în sectorul pe care îl gestionează. Este unul dintre cele mai […] Articolul Primarul general a mers, inopinat, în inspecție în sectorul Botanica (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:20
Guvernul vine cu propuneri de revizuire a regimului actual de aplicare a TVA aferent producției agricole primare, care să asigure dezvoltarea și creșterea competitivității producătorilor autohtoni. Potrivit proiectului Politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021, se instituie aplicarea unei cote reduse a TVA de 12% pentru îngrășăminte și fertilizanți, în paralel cu aplicarea aceleași cote a TVA […] Articolul Noi măsuri de susținere a producătorilor agricoli autohtoni, prevăzute în Politica fiscală 2021 a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:30
Guvernul propune reducerea cotei TVA de la 15% la 12% pentru sectorul HoReCa. Noul regimul TVA este prevăzut în proiectul de lege privind măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul 2021. Respectiv, urmează a fi aplicată cota redusă a TVA de 12% la serviciile de cazare, precum și pentru produsele alimentare și băuturi, cu […] Articolul Guvernul Chicu propune o nouă reducere a cotei TVA pentru sectorul HoReCa a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:30
Statul va plăti impozitele din salariu pentru moldovenii care vor reveni acasă și se vor angaja în câmpul muncii. Premierul Ion Chicu a declarat că, în bugetul de stat pentru anul viitor, Guvernul a prevăzut 200 de milioane de lei pentru subvenționarea impozitelor salariale pentru angajații care s-au întors în țară. „Venim cu programul nou […] Articolul Statul va achita impozitele din salariu pentru cetățenii care vor reveni acasă și se vor angaja în câmpul muncii a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 24 ore
16:00
Premierul Ion Chicu a declarat că, deși traversăm o perioadă de criză, Guvernul nu vine în Politica bugetar-fiscală pentru anul viitor cu majorări de taxe și impozite. Șeful Executivului a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că măsurile de politică fiscală și vamală pentru anul viitor sunt orientate spre dezvoltarea economiei prin susținerea mediului de […] Articolul Politica bugetar-fiscală 2021 // Chicu: Vom continua proiectele de stimulare ale economiei, dar nu vom merge pe majorări de impozite a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:50
Deficitul bugetar în 2020 ar putea fi de 10 miliarde de lei, față de 17 miliarde de lei, cât a fost prognozat anterior. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu la radio Europa Liberă. „Executarea bugetului pentru 10 luni 2020 a arătat că deficitul este de 7,1 miliarde de lei, până la 17 miliarde, […] Articolul Ion Chicu: Deficitul bugetar în acest an va fi cu 7 miliarde lei mai mic a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:00
În preajma trecerii subterane din str. Calea Ieşilor, care urmează a fi reabilitată până la sfârşitul acestui an, au început lucrările de demontare şi evacuare a panourilor publicitare. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook. Edilul spune că trotuarul este pregătit pentru reparaţie. Acesta va […] Articolul Toate panourile publicitare de pe strada Calea Ieșilor au început a fi evacuate a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Ieri
22:20
Primarul general Ion Ceban se arată deranjat că pe unele porțiuni de pavaj de pe Bodoni și Pușkin sunt neconformități. Acesta a cerut ca aceste să fie remediate cât se poate de repede, iar responsabil și supraveghetor de cele întâmplate va fi viceprimarul Victor Chironda. „Am fost atenționați sunt unele zone, unde sunt unele probleme […] Articolul Primarul Capitalei cere ca neconformitățile de pe trotuarele Pușkin-Bodoni să fie eliminate a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
22:10
În premieră, Primăria mun. Chișinău urmează să încaseze 43 de milioane de lei din cele 15 loturi expuse la licitație. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței municipalității din această dimineață. Edilul punctează că în total au fost scoase la licitație 19 loturi de teren, iar 15 dintre ele au fost […] Articolul Ceban: Municipalitatea a pierdut miliarde prin proceduri dubioase și corupte a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:30
Primarul general Ion Ceban se arată indignat de faptul în unele restaurante, cafenele și baruri nu sunt respectate regulile pandemice, iar patronii fac bani pe acest „sabantui”, așa cum l-a catalogat Ceban. Edilul capitalei spune că cetățenii ar trebui să înceteze să se plângă și să încerce să lupte contra virusului pandemic. „Am văzut și […] Articolul Ceban, indignat că cetățenii nu respectă regulile pandemice: Ne plângem că transportul este arhiplin, dar seara ne ducem la discotecă a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:00
Guvernul va aloca anul viitor din bugetul de stat 500 de milioane de lei pentru proiectele de construcție a sistemelor de apă și canalizare în localitățile țării. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu după ședința convocată de președintele Igor Dodon. Astfel, potrivit proiectului Legii Bugetului de Stat pentru anul 2021, în Fondul Ecologic […] Articolul Guvernul va aloca anul viitor 500 de milioane de lei pentru construcția sistemelor de apă și canalizare a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:40
Fără concerte de sărbătorile de iarnă. Cel puțin asta spune primarul general, Ion Ceban, care afirmă că situația pandemică din Moldova a depășit statistica Chinei la numărul de infectați. În contextul sărbătorilor de iarnă, edilul capitalei afirmă că nu vor fi organizate concerte. „Am zis, mâine preturile prezintă conceptul de amenajare a celor locații care […] Articolul De sărbători, nu vor fi organizate concerte în Capitală. Ceban: Avem un număr alarmant de cazuri de Covid a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:40
Premierul Ion Chicu a făcut un îndemn către unii foști guvernanți să lase la o parte speculațiile și să-și unească eforturile în combaterea pandemiei. Șeful Guvernului s-a adresat către fostul ministru al Sănătății din Guvernul Sandu, în loc să comenteze pe Facebook, mai bine să-și demonstreze cunoștințele profesionale în practică și să-și ajute colegii în […] Articolul Chicu îi recomandă ex-ministrului Nemerenco să meargă prin spitale, în loc să comenteze pe Facebook a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:30
Salariile tuturor angajaților din sectorul bugetar vor crește anul viitor, a declarat premierul Ion Chicu. Șeful Guvernului a declarat, după ședința cu președintele Igor Dodon, că în proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2021 sunt prevăzute cheltuieli pentru majorarea salariilor la toate categoriile de angajați din sectorul bugetar. De asemenea, din 01 ianuarie 2021, […] Articolul În 2021, Guvernul Chicu anunță majorări de salarii în sectorul bugetar a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:20
Premierul Ion Chicu susține că situația în agricultură s-a îmbunătățit. Șeful Guvernului a declarat, după ședința de luni de la Președinție, că în această toamnă s-a reușit să se semene culturile cerealiere de prima grupă, astfel că securitatea alimentară a țării va fi asigurată. „S-a semănat intens anul acesta culturi de prima grupă, ceea ce […] Articolul Chicu: Securitatea alimentară a țării va fi asigurată. S-au semănat intens culturi de prima grupă a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:00
Guvernul va continua să facă investiții masive în proiectele de infrastructură și în anul 2021. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu după ședința de luni de la Președinție. Șeful Guvernului a precizat că în proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul viitor sunt prevăzute 1,7 miliarde de lei în Fondul rutier.  De asemenea, alte […] Articolul Guvernul va continua să facă investiții masive în proiectele de infrastructură, anunță Chicu a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:40
Chiar dacă a intrat în reparație, strada Ion Creangă rămâne până când deschisă, spune primarul general Ion Ceban. Potrivit edilului, pe strada Creangă se lucrează la schimbarea utilităților subterane și anume schimbarea rețelelor de apeduct, în preajma rondului de la Alba Iulia. „Zona este securizată, iar circulația nu este restricționată pentru transport, cât și pentru […] Articolul Ion Ceban: Pe strada Creangă se lucrează la schimbarea conductelor, iar traficul nu a fost oprit a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:20
Campania de plantare a copacilor în municipiul Chișinău a continuat și astăzi. Primarul general Ion Ceban, dar și angajați ai primăriei au plantat arbori în scuarul „Mihai Eminescu”, din centrul capitalei. „Astăzi am plantat în scuar 9 brazi argintii şi 30 brăduţi pitici. În următoarele zile şi în vazele special create pentru această zonă verde, […] Articolul Scuarul Mihai Eminescu – mai verde: astăzi au fost plantați arbori (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
22:00
Veste bună pentru locuitorii capitalei. Astăzi au demarat lucrările de reparație a rețelelor de apeduct şi canalizare pe strada Ion Creangă, în apropierea sensului giratoriu din Alba Iulia. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook. Edilul spune că zona este securizată, iar circulația transportului public nu a […] Articolul Lucrările pe strada Creangă au demarat, anunță primarul general a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:10
Pentru a asigura stabilitatea în Republica Moldova, PSRM și PAS trebuie să uite de ură și să se așeze la masa de discuții. Declarația îi aparține președintelui țării, Igor Doodn, și a fost făcută la NTV Moldova. „În prezent în Republica Moldova sunt doi lideri politici: Igor Dodon cu PSRM pe stânga și Maia Sandu […] Articolul Dodon spune că, în prezent, în Moldova, sunt două forțe politice: PSRM pe stânga și PAS pe dreapta a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:50
Dacă Republica Moldova va trece la votul electronic, atunci partidele de stânga vor acumula 65% din voturile diasporei plus regiunea transnistreană. Declarația a fost făcută de președintele țării, Igor Dodon, la NTV Moldova. Șeful statului spune că forțele pro-europene cunosc acest lucru și din această cauză nu își doresc această reformă. „În Moldova ar fi […] Articolul Dacă Moldova va trece la votul electronic, atunci partidele de stânga vor acumula 65% din voturile diasporei plus Transnistria a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:30
În dimineața acestei zile, președintele a vizitat Biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Albota, Taraclia, care marchează hramul. Ulterior, cu ocazia aniversării a 110-a de la înființarea volostei Taraclia, împreună cu prim-ministrul țării, Ion Chicu, președintele raionului Taraclia, Ivan Paslari, și ambasadorul Republicii Bulgaria în Republica Moldova, Evgeni Stefanov Stoytchev, a participat la […] Articolul Igor Dodon, la Taracalia: Voi fi în continuare alături de cetățeni și le voi oferi tot suportul necesar a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:50
Igor Dodon spune că în cadrul vizitei sale la Moscova, care va avea loc până la sfârșitul acestui an, va discuta cu partenerii ruși despre prelungirea facilităților la importul din mărfuri din Moldova. Anunțul a fost făcut la postul de televiziune NTV Moldova. „Sper că Rusia va fi înțeleaptă și va continua să ajute moldovenii […] Articolul Igor Dodon va discuta la Moscova despre exportul de mărfuri a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.