PopCorn Show, 20 Noiembrie

Jurnal TV, 21 noiembrie 2020 13:50

Prezentat de Pavel Sârbu și Gabi Marcu

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 6 ore
23:10
22:20
Acum 8 ore
21:10
21:00
Prezentat de Sofia Obadă
21:00
Prezentat de Daniela Ciocanu
21:00
Pandemia a cam pustiit sălile de curs în universități. Dacă unii studenți au motive întemeiate de a lipsi, alții profită de situație, simulând o boală pentru a-și rezolva problemele personale. Acum, totul depinde de fiecare tânăr în parte, iar în consecință, virusul va face o selecție în rândul studenților, spun profesorii. Vor avea de câștigat doar cei responsabili.
Acum 12 ore
20:00
Ambii părinți i-au decedat pe când era o copilă, s-a îmbolnăvit și a trăit prin internate. Toate aceste greutăți au întărit-o pe o tânără din orașul Edineț. Încrezătoare, fata a venit la Chișinău în speranța unei vieți mai bune pentru ea și fiul ei, pe care îl crește singură. Tânăra învață la universitate și tot acolo lucrează. Face curățenie și nu îi este rușine. Dimpotrivă, crede că este o rușine să aștepți să-ți dea cineva totul de-a gata.
20:00
Joe Biden a ales membrii din administrația prezidențială pe care se va baza în următorii 4 ani America. Două posturi ar putea fi luate, în premieră pentru cabinetul american, de către o femeie - în fruntea serviciilor de informaţii și un hispanic - la departamentul de siguranţă naţională. Donald Trump a dat undă verde, luni seară, deschiderii procesului de tranziţie spre o administraţie Biden, relatează AFP şi Reuters.
19:40
Alte 1.215 cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, iar 19 persoane și-au pierdut viața. Printre victime se numărăr și un tânăr de 27 ani, din raionul Criuleni, care suferea de obezitate.
19:40
Numărul deceselor provocate de COVID în Europa a crescut, în ultimele două săptămâni, cu 18 la sută. Anunțul alarmant a fost făcut de directorul Biroului Regional OMS pentru Europa în cadrul unei conferințe de presă.
19:30
Guvernul Chicu trebuie să-și depună mandatul sau să fie demis, deoarece ar activa ilegal după alegerile prezidențiale. De această părere sunt unii analiști politici și experți în drept constituțional, care spun că, la învestiarea în funcție, acest guvern și-a asumat mandatul doar până la alegerile prezidențiale din această toamnă - alegeri care deja au trecut. Prin urmare, unii juriști consideră că dacă acest guvern nu va pleca de bună voie - va trebui ajutat de Curtea Constituțională.
19:30
Guvernul vrea să elimine vârsta-plafon la importul automobilelor în Republica Moldova. Propunerea se regăsește în proiectul vizând politica bugetar-fiscală și vamală pentru anul 2021, înaintată de Guvern aleșilor poporului. Odată cu eliminarea plafonului de vârstă la importul automobilelor, Guvernul propune majorarea esențială a accizelor - în funcție de vechimea unităților de transport introduse în țară. Cu cât e mai veche mașina - cu atât taxele vor fi mai mari. Experții atenționează că, în felul acesta, Moldova se poate transforma rapid într-un cimitir al automobilelor uzate.
19:30
Guvernul vrea să taie limita neimpozabilă a cumpărăturilor online, de la 200 la 100 de euro. Astfel, pentru coletele expediate prin poșta internațională, în sumă mai mare de 100 de euro, ar urma să fie percepută TVA și taxele vamale.
19:30
Pandemia a cam pustiit sălile de curs în universități. Dacă unii studenți au motive întemeiate de a lipsi, alții profită de situație, simulând o boală pentru a-și rezolva problemele personale. Acum, totul depinde de fiecare tânăr în parte, iar în consecință, virusul va face o selecție în rândul studenților, spun profesorii. Vor avea de câștigat doar cei responsabili.
18:50
Prezentat de Adrian Prodan
17:40
În ciuda pandemiei, la Casa Albă a fost adus Pomul de Crăciun. O trăsură s-a oprit în faţa uşii principale a sediului prezidențial, de unde a ieșit Melania Trump. În timp ce o trupă militară interpreta cântece de Crăciun, prima doamnă a inspectat bradul, care va deveni atracția principală a apropiatelor sărbători.
17:30
Tot mai puțini copii se nasc în Republica Moldova. Dacă în anul 2014 se nășteau peste 40 de mii de copii anual, în 2019 s-au născut puțin peste 32 de mii. Demografii susțin că acestea sunt urmările tendințelor demografice din ultimii 30 de ani, iar oamenii spun că natalitatea scade din cauza migrației excesive, a sărăcei, dar și din cauza lipsei unui loc de muncă bine plătit.
17:30
Prezentată de Pavel Sârbu, Beton și Eugen Iuhtimovschi
17:20
Ultima campanie electorală din Republica Moldova a divizat foarte mult societatea. Prea multe instituții de presă au făcut partizanat politic și au dezinformat la greu. Sunt constatările amasadorului Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, și au fost vociferate astăzi la Forumul Mass-Media 2020. Consiliul Audiovizualului a închis ochii la abaterile grave admise de unele posturi de televiziune afiliate politic, care au promovat știri false și mesaje de ură. Cine a făcut această declarație și care a fost replica autorității de regmenetare în audiovizual - aflați în continuare.
16:10
Tragedie într-o familie din satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. O femeie de 35 ani a fost găsită fără suflare, de către fiica ei cea mai mare în vârstă de 15 ani. Șase copiii au rămas orfani și de mamă, după ce și-au pierdut, acum două luni, tatăl.
16:10
Prezentat de Eugenia Apostu
16:00
Câteva sute de migranţi şi de susţinători ai acestora, care şi-au instalat luni seara corturi în Paris pentru a cere locuri de cazare, au fost dispersaţi de poliție, care a făcut uz de gaze lacrimogene, informează AFP. După desfiinţarea taberei lor abia instalate în Piaţa Republicii, între 200 şi 300 de persoane, majoritatea militanţi din cadrul unor asociaţii şi o minoritate de migranţi, s-au îndreptat în mod haotic spre centrul Parisului, înconjuraţi de un impozant dispozitiv de forţe de ordine.
16:00
Europa se pregăteşte pentru primul Crăciun cu recomandări ce privesc evitarea îmbrăţişărilor şi o rugăminte politicoasă adresată lui Moş Nicolae de "a păstra distanţa". Cele mai multe ţări europene îşi vor dezvălui planurile pentru Crăciun săptămâna aceasta, iar liniile directoare vor fi similare: adunări de familie restrânse şi festivităţi tradiţionale anulate pe scară largă.
16:00
Aduceau în țară valută falsă și o puneau aici în circulație. Este vorba de trei membri ai unui grup criminal organizat, reținuți în flagrant. Aceștia au vârste cuprinse între 30 și 47 de ani. În timpul reținerii a fost necesară intervenția polițiștilor de la „Fulger”.
16:00
Vlad Ciobanu va fi înmormântat mâine, la Cimitirul central din Chișinău. Fratele lui Vlad, scriitorul Vitalie Ciobanu, anunță că sicriul cu corpul neînsuflețit al actorului va fi depus mai întâi în holul Teatrului „Luceafărul”, între ora 11.00 și 12.00.
16:00
O femeie în vârstă de 58 de ani a murit după ce a fost spulberată de o locomotivă, azi dimineață, pe calea ferată de pe șoseaua Muncești din Chișinău.
Acum 24 ore
11:00
Magazinul de electrocasnice și electronice Enter este "nemilos" în acest weekend. De Black Friday, prețurile se reduc cu până la 50 la sută, la laptopuri și televizoare, computere, tablete, smartphoneuri, aparate de uz casnic, tehnică de bucătărie și multe altele.
Ieri
23:10
22:20
21:20
Prezentat de Sofia Obadă
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.