Valeriu Reniță: Fiii mei nu vor lupta pentru Maia Sandu

LiveNews, 20 noiembrie 2020 18:30

Declarația președintelui ales despre reglementarea conflictului transnistrean a stârnit critici: Fiii mei nu vor lupta pentru Maia Sandu „Eu am doi fii și nu vreau ca ei să lupte pentru politica mioapă și criminală a Maiei Sandu”. Astfel jurnalistul Valeriu Reniță a comentat ultima declarație a președintelui ales Maia Sandu cu privire la reglementarea conflictului transnistrean. […] Articolul Valeriu Reniță: Fiii mei nu vor lupta pentru Maia Sandu a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de LiveNews

Acum 4 ore
22:50
Premierul Ion Chicu a venit cu o reactie la protestul primarilor față de intenția guvernului de a plafona taxele locale. Premierul a declarat că ”Alegerile au trecut, Slavă Domnului! Rog primarii, care (ca și mine) sunt plătiți din impozitele și taxele achitate de semnatarii Declarației de mai jos, să revină la serviciu în intereseul oamenilor […] Articolul Ion Chicu: Orice speculație politică ieftină, e scumpă a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 6 ore
20:40
Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a decis instituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021. În scopul prevenirii răspândirii COVID-19, s-a decis interzicerea activității cluburilor de noapte începând cu data de 28 noiembrie 2020. Totodată, din 30 noiembrie, restaurantele, barurile și […] Articolul Ultima decizie a CNESP: Restaurantele nu vor activa noaptea, iar discotecile își sistează activitatea a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 12 ore
15:50
Procuratura Generală va verifica dacă este adevărat că deputatul PAS Dumitru Alaiba a primit 1000 de euro pentru a apăra interesele lui Ilan Șor la compania de asigurări “Moldasig”. Socialistul Petru Burduja a sesizat Procuratura, după ce astfel de informații au apărut în spațiul public. „Zilele trecute, deputatul PAS, Dumitru Alaiba a fost acuzat public […] Articolul 1000 euro pentru o declarație! Procurorii vor verifica dacă deputatul Alaiba ia bani pentru a apăra niște interese meschine a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:20
Potrivit unei declarații semnate de 11 asociații din domeniul businessului, plafonarea taxelor locale inclusă în Politica fiscală și vamală pentru anul viitor are drept scop asigurarea previzibilității și predictibilității activității de întreprinzător. Autonomia locală este unul din principiile de bază ale administrației publice locale, fiind garantată atât de legislația națională, cât și de cea internațională. […] Articolul Asociațiile din domeniul businessului susțin inițiativa Guvernului de a plafona taxele locale a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:20
Președintele Igor Dodon a declarat că își va dona indemnizația, care i se cuvine conform legii la încheierea mandatului, unei familii cu opt copii. Șeful statului a menționat, în cadrul emisiunii tradiționale de vineri, că este vorba despre o indemnizație de 39 de mii de lei. „Evident că eu nu voi lua această indemnizație. Am […] Articolul Igor Dodon: NU voi lua indemnizația de 39 000 lei. Am decis să o transmit familiei Cij, cu 8 copii a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:40
Igor Dodon o îndeamnă pe Maia Sandu să-și asume responsabilitatea, în calitate de președinte ales, și să numească un nou Guvern. Despre aceasta Dodon a declarat în cadrul emisiunii live „Președintele răspunde”. „Președintele nou ales, după depunerea jurământului, trebuie să își asume responsabilitatea pentru situația din țară! Eu personal, PSRM, Guvernul nostru, nu se ține […] Articolul Igor Dodon anunță că PSRM ar fi gata să voteze un guvern propus de Maia Sandu: Asumați-vă responsabilitatea! a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:40
Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, compromite procesul de reglementare pașnică a conflictului transnistrean. Astfel autoritățile de la Moscova au comentat declarațiile făcute de Sandu despre necesitatea retragerii trupelor ruse din stânga Nistrului. „Considerăm că această declarație are drept scop subminarea eforturilor de soluționare pașnică a problemei transnistrene“, a spus purtătorul de cuvânt al […] Articolul Maia Sandu compromite reglementarea transnistreană prin cererea de retragere a trupelor ruse – Ministerul rus de Externe a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:20
Investițiile în dezvoltarea localităților rurale vor continua și în 2021, a declarat premierul Ion Chicu în cadrul unei întrevederi cu președintele raionului Taraclia, Ivan Paslari. Șeful Guvernului a reiterat că în proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul viitor sunt prevăzute 900 de milioane de lei pentru continuarea proiectului „Drumuri Bune”. Ivan Paslari l-a informat […] Articolul Ion Chicu a avut o întrevedere cu președintele raionului Taraclia a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:00
Președintele țării, Igor Dodon, este împotriva închiderii totale a activităților din cauza pandemiei provocate de COVID-19. În cadrul emisiunii live, șeful statului a spus că businessul trebuie să-și continue activitatea, pentru a menține economia țării. „Eu cred că noi trebuie să evităm așa-numitul lockdown, cum este în marea majoritate a țărilor din UE. Eu sunt […] Articolul Igor Dodon nu susține închiderea totală a activităților din cauza pandemiei COVID-19, așa cum fac majoritatea țărilor UE a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:30
Stația de lângă centrul comercial Gemenii, amplasată pe strada Pușkin, este mutată cu o intersecție mai jos, asta după ce pavajul din preajmă a început să fie schimbat. Potrivit primarului general Ion Ceban lucrările au început ieri, iar zona a fost îngrădită. „În contextul în care acest tronson este unul foarte aglomerat, la fața locului […] Articolul A început decaparea pavajului vechi pe strada Pușkin, în zona magazinului Gemenii (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:20
Lecție de parlamentar pentru tânărul deputat PAS Dan Perciun. După ce acesta, în cadrul ședinței Legislativului, a deviat de la mai multe teme și a atacat deschis socialiștii, președintele celei mai mari fracțiuni, Corneliu Furculiță, i-a amintit care este rolul și funcția unui deputat. „Pentru domnul coleg, care face mult apel azi la noi, vreau […] Articolul Dan Perciun, pus la punct: Parlamentul nu este locul pentru meditații. Este locul pentru discuții și aprobări a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 24 ore
13:00
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a participat la ședința Consiliului Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (AIP CSI). Evenimentul s-a desfășurat, în regim online, fiind moderat din Palatul Tavriceski, Sankt-Petersburg, de către Președintele Consiliului AIP CSI, Președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse, Valentina Matvienko. Unul dintre subiectele principale ale reuniunii a fost sprijinul […] Articolul Zinaida Greceanîi a participat la ședința Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:00
Chișinăul are nevoie stringentă de Planul Urbanistic General, Planul de Mobilitate Urbană și dezvoltarea zonelor orașului, lucru la care echipa primăriei, împreună cu experții, lucrează intens în ultima perioadă. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care mai adăugă că orașul trebuie să se dezvolte nu din contul spațiilor intra cartier, a terenurilor de […] Articolul Ion Ceban: Chișinăul are nevoie stringentă de Planul Urbanistic General, Planul de Mobilitate Urbană și dezvoltarea zonelor orașului a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:20
O nouă pictură murală a fost creată în capitală. Potrivit primarului general Ion Ceban, aceasta este aplicată pe pereții gardului Regiei Transport Electric Chișinău și are o lungime de 18 m. „Cu ocazia campaniei anuale de 16 Zile de Activism împotriva Violenței în bază de Gen, Primăria Municipiului Chișinău se alătura acestei campanii „Sparge Tăcerea” […] Articolul Primăria Chișinău se alătură campaniei „Sparge Tăcerea” împotriva Violenței în bază de Gen a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:10
Președintele Igor Dodon a anunțat o agendă plină până la încheierea mandatului în funcția de șef al statului. Igor Dodon a declarat, în cadrul emisiunii de vineri, că anul 2020 a fost unul dificil, dar speră că acesta se va finaliza cu bine. „În primul rând, eu voi promulga toate legile pe care le aprobă […] Articolul Ce va face Igor Dodon după încheierea mandatului său de Președinte al Republicii Moldova a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:50
Președintele Igor Dodon susține că deputații care nu vor vota bugetul pentru anul viitor trebuie să-și asume consecințele. Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii de vineri, că lipsa unei majorități parlamentare ar putea duce la neaprobarea bugetului, iar aceasta înseamnă stoparea majorărilor de salarii și pensii, a investițiilor în infrastructură și măsurilor de susținere […] Articolul Dodon: deputații care nu vor vota bugetul să-și asume responsabilitatea pentru stoparea majorărilor de salarii și a investițiilor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
10:10
În Republica Moldova a ajuns cea de-a doua tranșă de vaccin antigripal în cantitate de 93 de mii de doze din lotul de 100 de mii de doze, achiziționate din Federația Rusă, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Prima tranșă de 7000 doze de vaccin antigripal din același lot a fost recepționată în noiembrie. […] Articolul În țară au ajuns alte 93 000 de doze de vaccin antigripal a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Ieri
21:30
Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, a îndemnat deputații din fostul Bloc ACUM să înceteze speculațiile cu privire la funcționalitatea Guvernului. Deputatul socialist a declarat în plen că Executivul este legitim, iar cei cărora nu le place actualul Guvern să înainteze o moțiune de cenzură și să-și asume guvernarea în condițiile complicate de criză. […] Articolul Furculiță: PAS și DA, dacă nu vă place Guvernul, înaintați o moțiune și asumați-vă guvernarea a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:10
Deputatul PSRM, Vasile Bolea, președintele comisiei juridice, numiri și imunități le-a solicitat colegilor din fracțiunile PAS și PPDA să nu acționeze oportunist, ci profesionist atunci când se votează legile. Remarca a fost făcută în procesul de dezbateri a Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității în sectorul justiției pentru anii 2021-2024 și Planului de acțiuni. Deputații […] Articolul Deputat PSRM către PAS: Vreți să discutăm despre cum declarați case de 100 de metri pătrați cu 0 lei? a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:10
Deputații PAS s-au arătat deranjați de agenda plină de proiecte a ședinței Legislativului. Parlamentarii din partidul Maiei Sandu au replicat în plen că ordinea de zi prea încărcată îi împiedică să meargă la televiziuni, pentru a participa la emisiuni. Discuția a fost începută de deputatul din Partidul ”Șor”, Marina Tauber. După câteva ore de lucru […] Articolul Deputații Maiei Sandu se grăbesc la TV în timpul ședinței Parlamentului a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:10
Președintele Igor Dodon a convocat o ședință de lucru cu președinții comisiilor de profil din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova. În cadrul întrevederii, s-a discutat despre situația curentă în domeniul politic, social, economic, sănătății etc. Totodată, s-a făcut un schimb de opinii cu privire la realizările obținute în ultimii trei ani, […] Articolul Igor Dodon le-a mulțumit membrilor Consiliului Societății Civile pentru activitate a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:10
Prima tranșă de asistență din partea Uniunii Europene, care a ajuns ieri pe conturile Ministerului Finanțelor a fost urmată de mai multe mesaje din partea unor lideri de la Chișinău, care au transmis mulțumiri pentru ajutorul acordat. Și președinta aleasă, Maia Sandu a scris un mesaj scurt pe Facebook, despre venirea acestei tranșe „necesară pentru […] Articolul Analist, cu referire la asistența din partea UE: își atribuie meritele. Banii ar fost oferiți, chiar dacă Igor Dodon câștiga alegerile a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:40
Parlamentul instituie dreptul de regres al statului împotriva judecătorilor ale căror acțiuni sau inacțiuni au contribuit la condamnarea Republicii Moldova de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). În ședința plenară de astăzi, deputații au aprobat în lectura a doua un proiect de lege de modificare a 5 acte legislative. Judecătorii vor purta răspundere materială […] Articolul Deputații au votat! Judecătorii vor purta răspundere materială pentru dosarele pierdute la CEDO a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:20
O stație de așteptare, care în timp a crescut într-un centru comercial chiar pe trotuarul de pe bd. Ștefan cel Mare, a fost demolată noaptea trecută. Despre aceasta a scris primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook. Este vorba despre fosta stație de așteptare a transportului public dintre străzile Tighina și […] Articolul Un pavilion comercial de pe bd. Ștefan cel Mare, care activa ilegal de doi ani, a fost demolat (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:00
Direcția generală transport public și căi de comunicație planifică elaborarea proiectului de execuție pentru extinderea bulevardului Mircea cel Bătrân, până la strada Bucovina, sectorul Ciocana. De asemenea, proiectul prevede prelungirea construcției liniei de troleibuze, pe tronsonul cuprins între str. Profesor Ion Dumeniuk și str. Bucovina. Totodată pentru dezvoltarea zonei, la etapa elaborării proiectului de execuție, […] Articolul Elaborarea proiectului de extindere a bulevardului Mircea cel Bătrân a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:50
Serviciile municipale zilnic sunt antrenate la colectarea și evacuarea frunzișului din sectoarele capitalei, astfel Chișinăul este mult mai curat. Potrivit primarului general Ion Ceban, peste 400 de persoane muncesc în fiecare zi la salubrizarea manuală în curțile blocurilor. „Mizez pe implicarea fiecărei persoane, care poate să se implice în acest proces, să salubrizeze curțile de […] Articolul Serviciile municipale, antrenate zilnic la colectarea și evacuarea frunzișului (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:20
Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Oficialii au examinat diverse aspecte ale relațiilor de colaborare bilaterală și au remarcat cu satisfacție intensificarea semnificativă a acestora în anul curent, în ciuda crizei pandemice. „De asemenea, am discutat despre formatul și agenda a două evenimente internaționale […] Articolul Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul rus, Oleg Vasnețov a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:00
Ședință de lucru între primarul general Ion Ceban și edilii de suburbii, pe tema dezvoltării localităților din componența municipalității. Ceban spune că asigurarea suburbiilor cu gaze naturale, apă și canalizare este una din prioritățile sale. „Sunt mai multe sectoare din cadrul unor suburbii care ani la rând nu au avut condiții în acest sens. Unele […] Articolul Dezvoltarea suburbiilor – o prioritate pentru Ion Ceban a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:50
Municipiul Bălți este condus, de aproape două luni, de adjunctul primarului. Edilul-șef, Renato Usatîi, încă nu a revenit la locul de muncă, deși concediul pe care și l-a luat pentru campania electorală s-a încheiat acum 25 de zile, când ce a ieșit din cursa electorală prezidențială, scrie NTV Moldova. În timp ce capitala de nord […] Articolul Locuitorii orașului Bălți au obosit de primarul “turist”: Ceea ce face el nu e corect, e mereu în concediu a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:30
Republica Moldova a recepționat prima tranșă în valoare de peste 51,6 milioane de euro din asistența macrofinanciară oferită de Uniunea Europeană. Banii au ajuns pe conturile Ministerului Finanțelor și sunt acordați în cadrul Acordului de împrumut dintre Republica Moldova cu Uniunea Europeană. Documentul a fost semnat la 21 iulie 2020 de Guvernul condus de Ion […] Articolul Guvernul Chicu a primit prima tranșă de 51,6 mln euro din asistența macrofinanciară oferită de UE a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.