Antreprenoriatul bazat pe inovații în Moldova: perspective de dezvoltare pentru 2021

Moldova.org, 18 noiembrie 2020 15:50

Nu este un mit că economie mondială se mișcă spre un model bazat pe cunoaștere, unde inovațiile sunt  principalul factor responsabil de dezvoltarea durabilă a oricărei țări. Antreprenorii sunt cei care au curajul să adopte inovații și să-și folosească în mod inteligent ideile, în baza cărora construiesc afaceri care schimbă lumea. Ecosistemul antreprenorial din Moldova […] The post Antreprenoriatul bazat pe inovații în Moldova: perspective de dezvoltare pentru 2021 appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 8 ore
19:00
Pentru că e toamnă și e în toi sezonul ciupercilor, tot mai mulți moldoveni se aventurează în pădure în căutarea lor. Totuși, e o activitate periculoasă, care poate fi uneori chiar fatală. De aceea am discutat cu o „ciupercară” cu experiență, care vine cu câteva recomandări utile dacă te tentează o tocană din ciuperci culese […] The post Interviu/Cum să culegi ciuperci și să nu mori appeared first on Moldova.org.
Acum 12 ore
14:50
PE SCURT Deși multe țări s-au confruntat cu emigrarea locuitorilor săi de-a lungul istoriei, doar unele au știut cum să transforme asta într-un avantaj. Ne-am uitat la exemplul Irlandei, care a profitat de relațiile bune cu băștinașii stabiliți în alte țări pentru a-și întări economia și am vorbit cu experți din domeniu care ne spun […] The post Cum Irlanda a înflorit datorită diasporei și ce lecții ar putea învăța Moldova appeared first on Moldova.org.
Ieri
19:30
Terminalele bancare au permis deținătorilor de carduri din întreaga lume să poată face achitări și transferuri oriunde, în doar câteva clipe, astfel reducând esențial necesitatea de a opera cu bani cash pentru a satisface atât nevoile personale ale cetățenilor, cât și a simplifica gestionarea afacerilor.  Cu toate acestea, în pofida numeroaselor beneficii, a preferințelor manifestate […] The post Sunt sau nu obligați agenții economici să asigure plata cu cardul bancar? appeared first on Moldova.org.
18:10
Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova. Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit. Primele loturi de vaccinuri ar ajunge pentru circa 20% din populația Republicii Moldova Igor Pokanevych, șeful oficiului Organizației Mondiale […] The post 26 noiembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: 1691 cazuri noi de infectare și 20 decese appeared first on Moldova.org.
15:30
Salut, prieteni! Mă bucur că Moldova.org va avea de acum încolo și o rubrică culinară, de care mă voi ocupa cu mare drag. Mie mereu mi-a fost interesant să urmăresc rubrici culinare de pe media online din străinătate și cred că ele adaugă o stare de căldură și confort site-urilor de știri online.  Noua rubrică […] The post Ce-a trimis Bojica. Tocană aromată de toamnă, din dovleac și linte appeared first on Moldova.org.
04:40
Direcția municipală de Sănătate a anunțat că aproape toate paturile de la Centrul de triere „Moldexpo” sunt ocupate și că pregătesc alte 200 de paturi pentru pacienții care urmează să fie testați la COVID-19. Specialiștii în sănătate au anunțat că numărul infectărilor este mare. În septembrie, când am filmat reportajul din secția roșie a Institutului […] The post Reportaj VIDEO din secția „roșie” unde sunt tratați cei mai gravi bolnavi cu COVID-19 appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:50
Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova. Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit. Guvernul ar putea reglementa tarifele la serviciile de diagnostic al infecției cu COVID-19 Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și […] The post 25 noiembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: 1570 de persoane infectate. R.Moldova a trecut a trecut de 100 000 de cazuri appeared first on Moldova.org.
24 noiembrie 2020
18:00
Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova. Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit. România va dona Moldovei o parte din vaccinurile antiCOVID-19, pe care le va primi de la Uniunea Europeană România […] The post 24 noiembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: 1215 cazuri noi de infectare. România va dona Moldovei o parte din vaccinurile anti-COVID appeared first on Moldova.org.
14:10
Migrarea la 20 de ani e văzută, de multe ori, ca o normalitate. La 30 sau 40 de ani pare un act de curaj, pentru că uneori e vorba de o familie la mijloc și e mare responsabilitate să pleci așa, cu copii spre necunoscut sau puțin cunoscut. Însă cum e să emigrezi la 50, […] The post Emigrarea după 50: „Nu îmi imaginez viața în Moldova, departe de copiii mei” appeared first on Moldova.org.
11:20
Ne place să consumăm carne proaspătă, crescută în condiții igienice și fără adaosuri alimentare în perioada de creștere a animalului. Asta pentru că știm cu toții că produsele pregătite din carne bună sunt savuroase, aromate și delicioase. Pe aceleași principii se bazează și compania autohtonă „Porco Bello”, care de mai bine de un deceniu produce […] The post Carnea de porc –  în top 3 preferințe ale consumatorilor din Moldova! Află cum investiția în calitate a clasat o fermă din țară în rândul celor mai buni producători locali appeared first on Moldova.org.
10:50
Recunoscută în întreaga lume fie în culorile sale albastru-alb, cât și roșu-alb, această geantă fără nume din Africa de Vest a fost mult timp populară în special în piețele din regiune. Dar când, în anii 1980, sute de mii de imigranți fără acte, majoritatea ghanezi, și-au umplut în grabă bunurile după ce li s-a dat […] The post Torba în pătrățele, simbolul migrației nu doar în Moldova appeared first on Moldova.org.
23 noiembrie 2020
19:40
Festivalul Internațional de Film Queer Voices te invită la cel de-al treilea Atelier de Filmmaking Queer Voices, care va avea loc la Chișinău, între 8 și 13 decembrie într-un format hibrid online-offline. Membrii comunității LGBTQI +, precum și susținătorii acesteia cu experiență sau interes în filmmaking sunt invitați să participe în cadrul atelierului. Scopul acestuia […] The post Participă la cea de-a treia ediție a Atelierului de Filmmaking Queer Voices appeared first on Moldova.org.
17:30
Noi oportunități de dezvoltare a afacerilor pentru cei cu idei inovative, la Moldova Startup Week 2020. Mai mulți fondatori de startup-uri locale, care s-au înregistrat la eveniment, au avut posibilitatea să cunoască mentori, acceleratori și investitori pentru a lucra împreună cu ei la îmbunătățirea propriilor inițiative. Astfel, pe durata evenimentului, ei au putut stabili conexiuni […] The post Față în față cu investitorii! Startup-urile din Moldova își explorează oportunitățile la Moldova Startup Week appeared first on Moldova.org.
17:10
Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova. Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit. 1425 teste procesate, 477 cazuri confirmate Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale a anunțat că cele 477 cazuri de […] The post 23 noiembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: 477 cazuri noi de infectare. Săptămâna trecută media zilnică a fost de 1237 cazuri noi appeared first on Moldova.org.
14:20
45 de tineri din întreaga țară s-au reunit weekendul precedent la Chișinău pentru un exercițiu practic de simulare a ședinței Parlamentului. Proiectul Parlamentul Tinerilor – ediția a IV-a, o simulare a procesului legislativ în Republica Moldova, desfășurat pe fracțiuni politice, comisii parlamentare, precum și în plen, a fost implementat de Asociația INVENTO, cu sprijinul financiar […] The post Cum e să fii deputat? 45 de tineri au participat la o simulare a ședinței Parlamentului appeared first on Moldova.org.
13:20
Sora, mama, fiica, vecina sau oricare femeie din jurul nostru poate fi victimă a violenței față de femei și a violenței în familie. În Republica Moldova, 73% dintre femei au suferit pe parcursul vieții de cel puțin o formă de violență în familie: psihologică, fizică, economică sau sexuală. Acest fenomen, care reprezintă o încălcare a […] The post Centrul de Drept al Femeilor lansează un spot social de sensibilizare a victimelor violenței și a persoanelor din anturajul lor appeared first on Moldova.org.
10:50
Lucrurile au devenit mai reci în țară. Această săptămână a plouat. Ziua a devenit mai scurtă, iar din ceruri a căzut ploaie cu pucioasă. La Ghidighici din fundul lacului a izvorât un vulcan. La Taraclia, 50 de activiști în „jaletkă” galbenă s-au pornit cu ciocanele să distrugă niște valori tradiționale. 50 de raioane au fost […] The post Pe banii noștri: Victorioși, învinși și capcane  appeared first on Moldova.org.
22 noiembrie 2020
16:40
Mașinile zburătoare pot părea futuriste, dar jetpack-urile comerciale, taxiuririle aeriene personale sunt deja aici. Iată cum ar putea transforma modul în care facem naveta, lucrăm și trăim, scrie BBC.com. Filmul original Blade Runner a avut loc într-un Los Angeles imaginat din 2019, un oraș futurist în care mașini zburătoare au zburat de-a lungul autostrăzilor aeriene. […] The post Mașinile zburătoare sunt aici și ar putea schimba lumea appeared first on Moldova.org.
20 noiembrie 2020
17:50
Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova. Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit. „Suntem pe locul 19 în Europa după numărul de cazuri raportat la 1 mil. populație. În câteva săptămâni sistemul […] The post 20 noiembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: 1422 cazuri noi de infectare. „În câteva săptămâni sistemul medical va fi la limită” appeared first on Moldova.org.
19 noiembrie 2020
17:40
Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova. Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit. 3482 teste procesate, 1442 cazuri confirmate Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că cele 1442 de cazuri […] The post 19 noiembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: 1442 cazuri noi de infectare. Capacitatea de testare va spori până la 6000-7000 pe zi appeared first on Moldova.org.
16:40
Compania Darwin a lansat pe 16 noiembrie o campanie de publicitate în care anunța zilele de Black Friday, numindu-le „zilele alea” și având ca imagine reprezentativă o siluetă roz cu un mouse în locul zonei intime. Pe lângă panoul publicitar, pe 17 noiembrie au mai apărut și spoturi video pe canalul de Youtube al companiei, […] The post Marketing și menstruație appeared first on Moldova.org.
13:50
Astăzi are loc prima ședință într-un Parlament în care nu mai este oficial, o majoritate. E posibil ca la această ședință să se contureze majoritatea formată dintre deputații PSRM și cei din sfera de influență a lui Ilan Șor sau cele mai multe proiecte de legi adoptate să fie tehnice sau de necesitate stringentă, aprobate […] The post Rezumat din Parlament: Sesiunea cu restanțe a deputaților  appeared first on Moldova.org.
13:50
Inovațiile sunt cele care pot schimba în bine cursul unei economii, iar antreprenoriatul tech are o contribuție importantă. Pentru încurajarea acestuia, mai multe state ale lumii optează pentru crearea unui mediu propice și a unui ecosistem funcțional pentru dezvoltarea afacerilor de tip startup. Vorbim despre un complex de componente care acționează împreună: cadrul legal, potențialul […] The post Experiențe internaționale pentru dezvoltarea antreprenoriatului tech. Ce model urmează să implementeze Republica Moldova appeared first on Moldova.org.
13:10
Astăzi începe cea de-a zecea ediție Animest Chișinău. În premieră în istoria festivalului, filmele din acest an vor avea putea fi vizionate online, gratuit și exclusiv de toți cei care se află pe teritoriul Republicii Moldova. Focusul din acest an se pune pe documentarele animate, filme trecute pe la marile festivaluri ale lumii Cannes, Veneția […] The post Astăzi începe Animest – online, gratuit și pe tot teritoriul țării appeared first on Moldova.org.
18 noiembrie 2020
17:50
Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova. Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit. 7000 flacoane de Remdesivir pentru tratamentul infecției COVID-19 au ajuns în țară Un lot de 7000 flacoane de Remdesivir, […] The post 18 noiembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: Număr record de infectări -1607 cazuri noi. 18 persoane au decedat appeared first on Moldova.org.
15:50
Nu este un mit că economie mondială se mișcă spre un model bazat pe cunoaștere, unde inovațiile sunt  principalul factor responsabil de dezvoltarea durabilă a oricărei țări. Antreprenorii sunt cei care au curajul să adopte inovații și să-și folosească în mod inteligent ideile, în baza cărora construiesc afaceri care schimbă lumea. Ecosistemul antreprenorial din Moldova […] The post Antreprenoriatul bazat pe inovații în Moldova: perspective de dezvoltare pentru 2021 appeared first on Moldova.org.
15:50
Pe 15 noiembrie rețelele de socializare au fost inundate de fotografii, texte și videouri făcut de oamenii care au mers să voteze. Emoțiile trăite de oameni în ziua alegerilor au trecut de la entuziam, bucurie și dor, la disperare și apoi, din nou, fericire. Pentru tine cum a fost acea zi? În diasporă au votat […] The post Reportaj VIDEO/ Emoțiile din spatele voturilor ale diasporei appeared first on Moldova.org.
11:40
Cât ar putea dura imunitatea la coronavirus? Ani, poate chiar decenii, potrivit unui nou studiu – cel mai plin de speranță răspuns de până acum la o întrebare care a umbrit planurile de vaccinare pe scară largă, scrie NY Times. Mai mult, este cel mai cuprinzător și mai îndelungat studiu al memoriei imune la coronavirus […] The post Imunitatea la coronavirus poate dura câțiva ani, arată rezultatele unui nou studiu appeared first on Moldova.org.
17 noiembrie 2020
20:30
Când s-a născut fiica mea Amy, eram conștientă că vor urma schimbări, dar nu-mi imaginam ceea ce avea să urmeze. Maternitatea m-a ridicat în slăvile cerului și m-a trântit de fundurile iadului. Scriind asta acum, o văd pe o colegă de la munca, mama a doi copii, care îmi zâmbea subtil: „taci fa!, cu nașterea […] The post „Depresia nu ține cont de țara în care trăiești”. Cum se descurcă mamele din diasporă fără suportul comunității appeared first on Moldova.org.
17:50
Moldova.org îți aduce în fiecare zi doar cele mai importante informații pe care trebuie să le știi despre coronavirus în Moldova. Îți prezentăm știrile succint și compact, astfel încât să fii corect informat, dar și liniștit. 3115 teste procesate, 1069 cazuri confirmate Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că cele 1069 de cazuri […] The post 17 noiembrie 2020. COVID-19, PE SCURT: 1069 cazuri noi de infectare. Zece cazuri sunt de import appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.