Să aducem roade plăcute Domnului… Duminica a XXI-a după Rusalii la Mănăstirea Curchi

Moldova Ortodoxa, 1 noiembrie 2020 20:00

El este cu adevărat Semănătorul a tot ce este bun, iar noi suntem gospodăria Sa. Întreaga recoltă a roadelor duhovnicești este a Sa și de la Sine. Ne-a învățat acestea, zicând: fără Mine nu puteţi face nimic. (Sfântul Chiril al Alexandriei) În Duminica a XXI-a după Rusalii (Pilda Semănătorului), Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, vicar... Articolul Să aducem roade plăcute Domnului… Duminica a XXI-a după Rusalii la Mănăstirea Curchi apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova Ortodoxa

Mai mult de 2 zile în urmă
23:30
Sîmbătă, 21 noiembrie 2020, de pomenirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Hîncu, în biserica ,,Adormirea Maicii Domnului”. În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat de Egumena Parascheva (Cazacu), Stareța Sfintei Mănăstiri Hîncu, dimpreună cu obștea și credincioșii prezenți. În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de... Articolul Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstire Hîncu apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
23:30
În ziua prăznuirii Soborului Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, şi al celorlalte Puteri Cereşti fără de trupuri, Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, vicar mitropolitan, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Curchi, înconjurat de preoții slujitori ai așezământului monahal. Sfântul Grigorie Dialogul zice despre Arhangheli: „Aceştia sânt cei care înmulţesc sfânta credinţă între oameni... Articolul Sfinții Arhangheli cinstiți în rugăciune la Mănăstirea Curchi apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
23:30
Biserica Ortodoxă prăznuieşte astăzi, 21 noiembrie 2020, pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil împreună cu soborul tuturor îngerilor. Sfinţii Arhangheli sunt în număr de şapte, care stau înaintea tronului slavei lui Dumnezeu, după cum spune însuşi Sfântul Ioan Evanghelistul: Ioan, celor şapte Biserici care sunt în Asia … şi de la cele şapte Duhuri care stau înaintea Scaunului... Articolul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil cinstiți liturgic la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
23:00
Sâmbătă, 21 noiembrie 2020, în ziua serbării Soborului Sfinților Arhangheli Mihail, Gavriil Rafail, Uriil, Selatiil, Gudiil și Varahiil, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la Mănăstirea ”Sf. Prooroc Ilie” din s. Nicoreni, r. Drochia. Alături de ÎPS Mitropolit Vladimir s-au rugat: PC Arhim. Kiril (Braguța), Starețul Mănăstirii Hîrjauca, PC Arhim. Vlasie... Articolul ÎPS Mitropolit Vladimir l-a instalat pe noul stareț al Sfintei Mănăstiri Nicoreni apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
15 noiembrie 2020
22:30
„Omul se naște cu adevărat, nu atunci când îl naște mama sa ci atunci când se naște întru Hristos Iisus pentru viața nemuritoare. Învierea lui Hristos este mama noastră, a tuturor” (Sfantul Iustin Popovici, 1894 – 1979). Duminică, 15. 11. 2020, ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Taina Sfîntului Botez pentru pruncul David, la Catedrala Mitropolitană... Articolul ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Taina Sfîntului Botez pentru pruncul David (Boian) apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
20:00
Duminică de duminică și în sărbători, chișinăuienii frecventează Mănăstirea Ciuflea și se bucură de profunzimea slujbelor oficiate de clerul Mănăstirii, în frunte cu Arhim. Duhovnic-administrator Nicolae (Roșca). Și în această Duminică a XXIII-a după Cincizecime, a Vindecării demonizatului din ţinutul Gherghesenilor, bucuria ospățului euharistic a fost trăită din plin de enoriașii prezenți la Sfânta și... Articolul Duminica a XXIII-a după Cincizecime, a Vindecării demonizatului din ţinutul Gherghesenilor apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
20:00
În Duminica a XXIII-a după Rusalii Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, vicar mitropolitan, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Curchi, înconjurat de preoții slujitori ai așezământului monahal. Evanghelia din această Duminică ne prezintă fragmentul de la Luca (8, 26-39) care ne arată faptul că demonii există cu adevărat, că ei au o lucrare... Articolul Liturghie arhierească în Duminica a XXIII-a după Cincizecime la Mănăstirea Curchi apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
20:00
15 noiembrie 2020. În Duminica a XXIII-a după Cincizecime, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a liturghisit la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca. Episcopului sorocean i-au coliturghisit: Paisie (Tamazlîcaru), starețul schitului „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Stîrceni, r. Florești și soborul de slujitori ai Catedralei episcopale. La predică, PS... Articolul Duminica a XXIII-a după Cincizecime la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
14 noiembrie 2020
16:00
Sâmbătă, 14 noiembrie 2020, de ziua prăznuirii Sfinților Doctori fără de arginți Cosma și Damian, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, episcopul Ioan al Sorocii a oficiat slujba de sfințire a Sfântului Prestol și prima Liturghie în biserica „Înălțarea Domnului” din orașul Rezina. Arhiereul vicar a fost întâmpinat de către protoiereul... Articolul Prima Sfântă Liturghie în biserica „Înălțarea Domnului” din orașul Rezina apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
5 noiembrie 2020
22:00
Din darul lui Dumnezeu, lucrările de construcție la Biserica Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei din Chișinău au înaintat cu bine și în acest miez de toamnă, chiar dacă cu anumite greutăți cauzate de pandemie. La începutul lunii noiembrie, când se împlinesc trei ani și trei luni de la începerea lor, lucrările se apropie de finalizare.... Articolul Stadiul lucrărilor de construcţie a Bisericii Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei la începutul lunii noiembrie şi modalităţi de sprijinire a acestora apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
1 noiembrie 2020
22:30
“Ieșit-a semănătorul să semene sămânța Sa“ (Luca 8, 5) În Duminica a XXI după Cincizecime, sute de credincioși însetați de Cuvântul Domnului au pășit pragul Mănăstirii Ciuflea, pentru a înălța rugăciuni către Împăratul Ceresc. Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de către Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nicolae, Duhovnic-administrator al Mănăstirii Ciuflea, înconjurat de un sobor... Articolul Duminica a XXI după Cincizecime la Mănăstirea Ciuflea din Chișinău apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
20:00
El este cu adevărat Semănătorul a tot ce este bun, iar noi suntem gospodăria Sa. Întreaga recoltă a roadelor duhovnicești este a Sa și de la Sine. Ne-a învățat acestea, zicând: fără Mine nu puteţi face nimic. (Sfântul Chiril al Alexandriei) În Duminica a XXI-a după Rusalii (Pilda Semănătorului), Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, vicar... Articolul Să aducem roade plăcute Domnului… Duminica a XXI-a după Rusalii la Mănăstirea Curchi apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
20:00
Sâmbătă, 31 octombrie 2020, de ziua prăznuirii Sfântului Apostol și Evanghelist Luca, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, Episcopul Ioan de Soroca a târnosit noua biserică „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din satul Alexandru cel Bun, raionul Soroca. Alături de ierarhul Sorocii s-au rugat prot. mitr. Nicolae CRAVEȚ, protopop de Soroca, soborul preoțesc și credincioșii prezenți la... Articolul Episcopul Ioan de Soroca a târnosit noua biserică din satul Alexandru cel Bun, raionul Soroca apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
30 octombrie 2020
22:00
Cu binecuvântarea IPS Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Prot. mitr. Nicolae Ciobanu, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale a participat la evenimentul dedicat memoriei victimelor represiunilor bolșevice. La piatra memoriei din parcul Valea Morilor, a fost oficiat un parastas cu citirea numelor basarabenilor masacrați de bolșevici in perioada iunie 1940 – iulie 1941. Evenimentul... Articolul La Chișinău a avut loc un eveniment dedicat memoriei victimelor represiunilor bolșevice apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
29 octombrie 2020
20:00
Joi, 29 octombrie 2020, Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Sfânta Mănăstire Hîncu, în biserica „Cuvioasa Parascheva”. Oficierea acestei Sfintei Liturghii a fost prilejuită de împlinirea celor 53 de ani de viaţă pământească a Preasfinţiei Sale. În dimineaţa zilei, Preasfinţia Sa a fost întâmpinat de stareţa mănăstirii, Egumena Parascheva (Cazacu), dimpreună cu obştea, soborul de preoţi adunaţi... Articolul De Ziua Sa de naştere, Preasfinţitul Petru, Episcop de Ungheni şi Nisporeni a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Hîncu apare prima dată în Portalul "Moldova Ortodoxă".
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.