De ce nu trebuie să arunci acumulatorii vechi la gunoi

Publika, 27 octombrie 2020 23:10

Acumulatorii vechi, scoși din telefoane mobile, laptopuri sau tablete, pot lua foc în mod spontan și chiar exploda dacă nu sunt manevrați și depozitați corespunzător, scrie go4it.ro.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Publika

Acum 30 minute
13:30
Peste 500 de militari  în termen şi pe contract, angajaţi civili ai Armatei Naţionale, precum şi studenţi ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun” (AMFA), au donat sânge şi plasmă în garnizoanele Chişinău, Bălţi şi Cahul.
Acum o oră
13:10
O mașină a intrat în poarta de la sediul biroului cancelarului german Angela Merkel, din Berlin, potrivit unui martor ocular citat de Reuters.Poliţia din Berlin a comunicat că şoferul maşinii a fost reţinut.
13:10
În plină pandemie, Capitala se pregătește de sărbătorile de iarnă. Muncitorii au început instalarea Pomului de Crăciun în Parcul Catedralei, în fața Arcului de Triumf. Este vorba de bradul artificial de anul trecut.
13:00
În urma avariei apeductului de pe strada Albișoara, o parte din blocurile locative din sectorul Centru, au rămas fără apă potabilă.Potrivit Primăriei, echipele de intervenție ale SA „Apă - Canal Chișinău” lucrează pentru remedierea situației ca să fie reluată livrarea apei.
12:50
Ofițerii FSB au deconspirat activitatea unor adepți ai ISIS, organizație interzisă în Rusia. Printre cei reținuți este un cetățean al unui stat din Asia Centrală.Pe internet au ajuns imagini cu operațiunea de reținere a suspecţilor, desfăşurată în mai multe apartamente.
12:50
Bitcoin a ajuns aproape de maximul înregistrat în urmă cu trei ani şi a atins pentru scurt timp pragul de 19.000 de dolari, scrie agenția Reuters, preluată de Mediafax. Valoarea maximă pe care a atins-o criptomonedă este de 19.666 de dolari, spre sfârșitul lui 2017, scrie digi24.ro.
Acum 2 ore
12:30
Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a avizat, în ședința de astăzi, moțiunea simplă asupra activității Ministrului Afacerilor Interne. Pentru aprobarea avizului au votat cinci deputați.
12:30
Un locuitor al raionului Rezina, în vârstă de 30 de ani, a fost reținut de către oamenii legii, după ce a jefuit un bărbat în plină stradă. Individul a sustras forțat și în mod deschis telefonul mobil a victimei.Cazul a avut loc la data de 20 octombrie.
12:10
Donald Trump a apărut marți în public, înainte de Ziua Recunoștinței, şi a grațiat, cel mai probabil, ultimul său curcan. Dintre cele două păsări, Corn și Cob, care se plimbau prin grădina de trandafiri de la Casa Albă, Trump a ales să-l grațieze pe Corn.
12:10
Secția consulară a Ambasadei României la Chișinău a anunțat că își va relua activitatea cu publicul în data de 26 noiembrie, după ce au fost adoptate de urgență măsuri sanitare și de protecție prevăzute de protocoalele aplicabile în situația confirmării unui caz de
11:50
În primele săptămâni după inaugurarea Maiei Sandu în funcția de președinte, va fi organizată vizita la Chișinău a președintelui României, Klaus Iohannis, precum și o întrevedere cu președintele Ucrainei, Vladimr Zelenski.
11:50
Un copil din satul Cobani, raionul Glodeni dispărut de ieri seara a fost găsit azi dimineața.Nu este la prima abatere de acest gen. Anterior, minorul a mai plecat de acasă și la fel, se întorcea singur peste câteva ore.
Acum 4 ore
11:40
Obosiţi de carantină şi de pandemie, unii moldoveni merg la odihnă la... mare. Potrivit agențiilor de turism, cea mai populară destinație este Egiptul.
11:30
”Carosabilul nou renovat nu a fost afectat”. Este declarația primarului Capitalei, Ion Ceban, după ce o porțiune a străzii Albișoara a fost inundată. Potrivit edilului, avaria s-a produs din cauza unei țeve care a fost schimbată în anul 2014.
11:20
Maia Sandu și-a anunțat prioritățile pentru perioada imediat următoare investirii în funcția de președinte al țării.”Ne aflăm într-o criză economică, sanitară foarte mare. Oamenii au fost privați de ajutoare, iar fărădelegile continuă fără opreliște.
11:10
Agenția de Soluționare a Contestațiilor a anulat decizia Primăriei Capitalei de atribuire a contractului de achiziții publice pentru procurare a 100 de autobuze de la compania ISUZU.
11:00
Voi aproba o nouă componență a CSS și voi reseta modul de funcționare a instituției, a declarat președintele ales Maia Sandu într-un briefing de presă.
11:00
Franța, o țară greu încercată de pandemia de coronavirus, ar putea renunța la carantina generală din 15 decembrie. Până atunci, autoritățile au decis să relaxeze o parte dintre restricții.
10:50
Traficul rutier va fi suspendat pe strada Nicolae Testemițanu, în perimetrul str. Ion Inculeț – str. Gheorghe Cașu. Circulația rutieră va fi suspendată pe parcursul zilei de astăzi.
10:50
Holurile Institutului Matei Balș din București dezvăluie o realitate dură: holurile sunt pline cu pacienți Covid pe care medicii nu mai au unde să-i așeze. E ceea ce relatează un martor, care a postat pe Facebook imaginile.
10:40
Descoperirea macabră din satul Șuri, raionul Drochia, este în continuare cercetată de poliția locală și de anchetatori.Totodată femeia care a găsit trupul neînsuflețit al fetiței abandonate afirmă că acesta era aruncat pe marginea drumului, lângă o groapă de gunoi.
10:40
Moldova va solicita donații externe pentru echipamente medicale și teste. De asemenea, va fi pusă problema asigurării țării noastre cu vaccin anti-COVID într-un termen cât mai restrâns. Declarațiile au fost făcute de președintele ales Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă.
10:20
Proaspăt renovata stradă Albișoara din Capitală, sub ape. La intersecția acesteia cu strada Alecsandri s-a format un adevărat potop, după ce o gură de canalizare a cedat.
10:10
Parlamentul va constitui Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus  spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova.
10:00
Inspectoratul Național de Securitate Publică a venit cu o reacție cu referire la cazul președintelui raionului Fălești, Sergiu Fîntînă, care ar fi urcat ieri beat la volanul mașinii de serviciu.
10:00
Fostul selecționer al Moldovei, Igor Dobrovolski, ar fi putut evolua pentru echipa națională a Italiei în perioada lui de glorie, pe când juca fotbal.
09:50
Cazul unei fetițe nou-născute abandonate pe un deal de la marginea satului Șuri din raionul Drochia a cutremurat o țară întreagă. Corpul neînsuflețit a fost observat aseară de o femeie din sat, în apropiere de o fermă de vaci.
Acum 6 ore
09:40
Cazul unei fetițe nou-născute abandonate pe un deal de la marginea satului Șuri din raionul Drochia a cutremurat o țară întreagă. Corpul neînsuflețit a fost observat aseară de o femeie din sat, în apropiere de o fermă de vaci.
09:20
Preşedintele ales Joe Biden a anunţat marţi că America s-a "întors, gata să conducă lumea", cu ocazia prezentării viitoarei sale echipei de politică externă şi securitate naţională, informează AFP.
09:10
Codru Lozova a spart gheața și a înregistrat primul succes în actuala ediție a Diviziei Naționale de fotbal. S-a întâmplat în etapa a 20-a a Campionatului Moldovei. Gruparea din raionul Strășeni a învins pe teren propriu cu 2-1 pe FC Florești.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.