VIDEO // Polonia: Sute de persoane reţinute la Varşovia după un protest împotriva restricţiilor impuse pentru a controla coronavirusul

Deschide.md, 25 octombrie 2020 15:20

Poliţia din Varşovia a reţinut 278 de persoane sâmbătă, după ce mii de oameni au protestat în capitala Poloniei împotriva noilor restricţii decise pentru a limita răspândirea coronavirusului, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al poliţiei citat de Reuters. Potrivit poliţiei, manifestanţii i-au atacat pe poliţişti, au aruncat cu pietre, sticle incendiare şi petarde. Poliţia a recurs la gaze lacrimogene.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 5 minute
13:40
Consiliul Județean Iași este și va fi un partener de încredere pentru Consiliul Raional Ialoveni, dar și pentru cetățenii Republicii Moldova, iar în timpul apropiat, cele două consilii, ar urma să semneze un acord de înfrățire. Despre aceasta a anunțat deputatul PAS, Petru Frunze, după o întrevedere cu președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.
13:40
Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sec. Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor întreprinse, au reținut un bărbat, pentru comiterea unui furt din locuință. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 33 de ani, originar din r. Ialoveni, anterior judecat pentru infracțiuni analogice.
Acum o oră
13:10
După cinci zile de încercări în sfârșit administratorul special numit de CNPF a putut să intre în oficiul Moldasig. Cu toate acestea administratorul este limitat în urma acțiunilor subversive ale auditorilor.
13:10
Comisia protecție socială, sănătate și familie a examinat, în cadrul ședinței de astăzi, un proiect de lege care prevede că, pe perioada stării de urgență în sănătate publică, declarate la nivel național sau local, Guvernul va reglementa prețurile/tarifele la serviciile de diagnostic de laborator al infecției cu SARS-CoV-2 și la serviciile de imunizare (vaccinare).
12:50
Deputații Platformei parlamentare „Pentru Moldova” propun crearea unei comisii parlamentare speciale care să investigheze cazurile de preluare forțată a unor companii de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Deputații au semnat un proiect de hotărâre în acest sens și vor solicita includerea acestuia în agenda parlamentară, transmite un comunicat al platformei.
Acum 2 ore
12:40
Partidul Socialiștilor vine cu o reacție după ce membrul formațiunii, președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntînă a fost prins băut la volanul automobilului de serviciu de către jurnaliștii NordNews. Potrivit reprezentanților PSRM, urmează să aibă loc „o întâlnire” cu Sergiu Fîntînă pentru a discuta cazul, iar dacă se va adeveri faptul că acesta se afla în stare de ebrietate, formațiunea promite „acțiuni conforme statutului” partidului. Totodată, socialiștii vin și cu acuzații în adresa jurnaliștilor NordNews care l-au „filat” pe președintele raionului Fălești.
12:30
Un automobil s-a izbit miercuri de poarta sediului Cancelariei federale de la Berlin, unde se află biroul cancelarului Angela Merkel, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei germane, transmit DPA şi Reuters, potrivit agerpres. Poliţia a menţionat că şoferul automobilului a fost reţinut şi că se verifică dacă este vorba despre un act intenţionat sau un accident. — ANews (@anewscomtr) November 25, 2020...
12:20
De 3 ani angajații din Republica Moldova se bucură de cardurile Up Dejun. Operatorul francez este numărul 1 pe piața tichetelor de masă, cu peste 35 de mii de carduri emise și o rețea de acceptare de aproximativ 800 de comercianți.
12:10
Alte 50 de paturi vor fi activate pentru persoanele infectate cu COVID-19 în cadrul Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile și sunt precăutate soluții pentru a activa paturi și în alte instituții. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu.
12:10
Parlamentul a publicat Raportul Comisiei de anchetă pentru investigarea tuturor circumstanțelor preluării forțate (atac de tip raider) a acțiunilor băncilor comerciale, companiilor de asigurări/reasigurări din Republica Moldova, exercitată în perioada anilor 2010-2012.
11:50
Veaceslav Platon spune clar că este acționar la Moldasig dar că are interesele sale și anume că acționarii nu au primit „dividente în ultimii patru ani”. Mai mult Platon a trecut și la atacuri în adresa CNPF susținând că membrii regulatorului sunt hoți și corupți.
11:50
Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a avizat, în ședința de astăzi, moțiunea simplă asupra activității Ministrului Afacerilor Interne. 5 deputați au votat pentru aprobarea avizului Comisiei de susținere a moțiunii.
Acum 4 ore
11:40
Numărul de cazări în unitățile turistice din UE s-a înjumătățit în primele opt luni ale anului acesta față de aceeași perioadă a anului trecut. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică din ţările UE în intervalul ianuarie - august 2020 s-a situat la 1,1 miliarde, de două ori mai puține decât în perioada similară din 2019, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), consultate de Agerpre...
11:30
Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC) a anulat decizia Primăriei municipiului Chișinău de atribuire a contractului de achiziții publice companiei ISUZU, care urma să achiziționeze și să livreze un lot de 100 de autobuze pentru capitală.
11:00
Maia Sandu, președintele ales al R.Moldova, și-a anunțat prioritățile pentru perioada imediat următoare. Acestea sunt:
10:40
Procuratura Generală se delimitează de declarațiile lui Veaceslav Platon și reamintește că instituția nu necesită intermediari pentru a informa publicul despre acțiunile pe care le întreprinde sau urmează a le înfăptui.
10:30
Primăria Chișinău anunță că până la data de 31 decembrie 2020, un grup de lucru special creat din cadrul municipalității va inventaria parcările cu plată de pe teritoriul municipalității, a căror autorizație de funcționare este sau a fost valabilă în ultimii cinci ani, transmite MOLDPRES.
10:10
Parlamentul va institui dreptul de regres al statului împotriva judecătorilor ale căror acțiuni sau inacțiuni au contribuit la condamnarea Republicii Moldova de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Comisia juridică, numiri și imunități va propune plenului Parlamentului aprobarea în lectura a doua a unui proiect de lege de modificare a 5 acte legislative.
09:50
După ce Ministerul Finanțelor a publicat proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021, liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, vicepreședintele Legislativului Alexandr Slusari, trage concluzia că Executivul nu mai are dreptul să promoveze proiecte importante pentru țară și urmează să plece în ziua validării mandatului noului președinte.
09:50
Parlamentul va constitui Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la „spălătoria” banilor murdari în proporții deosebit de mare prin intermediul judecătoriilor și instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova. Comisia juridică, numiri și imunități va propune aprobarea în ședință plenară a unui proiect de hotărâre în acest sens.
Acum 6 ore
09:30
„Dosarul furtul miliardului este practic finalizat, procurorii cunosc în totalitate schema în baza căreia banii erau puși în circulație”. Despre aceasta a declarat controversatul om de afaceri Veaceslav Platon la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.
09:30
YouTube a interzis canalului ultra-conservator One America News Network (OAN) să posteze videoclipuri noi timp de o săptămână şi i-a interzis să obţină venituri din conţinutul deja online, a informat marţi compania Google.
09:10
Primăria municipiului Chișinău informează despre obținerea finanțării sub formă de grant din partea Comisiei Europene, în cadrul programului de finanțare „Partnerships for sustainble cities in the Sothern and Eastern Neighbourhood”, pentru proiecte pe domeniul de transport public municipal.
08:50
O echipă de cercetători din Israel ar fi descoperit secretul tinereții. Elementul care ne ține în viață este și cel capabil să oprească îmbătrânirea: oxigenul. Terapia pe bază de oxigen hiperbaric, spun savanții israelieni, reface structura celulară, inclusiv la nivel cerebral.
08:40
Guvernele țărilor componente ale Regatului Unit a anunțat o relaxare temporară a restricțiilor anti-Covid pe perioada sărbătorilor de Crăciun – grupuri de până la trei familii (gospodării) vor avea permisiunea să se întâlnească fără restricții în perioada 23-27 decembrie, relatează BBC.
08:40
Spitalele antrenate în lupta împotriva COVID-19 sunt la limită, în special, spitalul clinic municipal „Sfânta Treime”, acolo unde numărul de persoane internate îl depășește pe cel prevăzut oficial. Directorul centrului COVID -19 Chișinău, dar și director al spitalului Sfânta Treime”, Oleg Crudu, afirmă că în ultimele zile se înregistrează un deficit de locuri pe teritoriul capitalei, notează IPN.
Acum 24 ore
22:20
Potrivit experţilor, în Republica Moldova anual ajung să fie recoltate în jur de 421 de mii de hectare de culturi de toamnă, iar prognoza pentru anul viitor rămâne neschimbată. Mai exact, grâului îi revin în continuare cele mai mari suprafeţe. Prognoza Ministerului Agriculturii pentru această cultură este în jur de 300 de mii de hectare, iar potrivit experţilor, condiţiile meteo sunt favorabile pentru însămânţare, întrucât experienţa anilor precedenţi a demonstrat reuşită şi în cazul însămânţatu...
22:20
Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi prinţul moştenitor al Emiratelor Arabe Unite Mohammed bin Zayed au fost nominalizaţi pentru Premiul Nobel pentru Pace de către laureatul David Trimble, potrivit unui comunicat citat marţi de agenţia DPA.
21:50
Biroul de Reintegrare califică solicitarea Tiraspolului de a aduce urne mobile de vot în opt localități din Zona de Securitate controlate de Chișinău drept una provocatoare. Biroul va informa autoritățile de profil și autoritățile locale cu privire la provocări în acest sens. „În conformitate cu rigorile existente și competențele stabilite, scrutinele electorale pot fi organizate și desfășurate doar de către autoritățile împuternicite prin lege și acest proces vizează întreg teritoriul țării”, s...
21:40
Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, şi-a prezentat marţi echipa diplomatică şi de securitate naţională, precum şi viziunea unei politici externe bazate pe asumarea de către Statele Unite a unui rol de lider şi de întărire a alianţelor în regiunea Asia-Pacific, transmite Reuters.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.