R. Moldova trece, în această noapte, la ora de iarnă

Deschide.md, 24 octombrie 2020 18:40

În ultima duminică a lunii octombrie, Republica Moldova trece la „ora de iarnă”, prin mutarea ceasului cu o oră înapoi, transmite IPN. Un comunicat de presă remis de Guvern precizează că ora 03.00 va deveni ora 02.00.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 6 ore
23:00
Un cuplu a ajuns la spital, după ce mașina cu care se deplasau a fost lovită de un tren. Accidentul a vut loc în această seară, în jurul orei 20:50, la trecerea cu calea ferată din localitatea Merenii Noi, din raionul Anenii Noi.
Acum 8 ore
21:20
Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și-a anunțat susținerea în cadrul alegerilor parlamentare din România în Senat pentru candidatul Partidului Național Liberal (PNL) Viorel Badea.
20:50
Marea Britanie şi Uniunea Europeană au reluat luni, virtual, negocierile în încercarea de a-şi depăşi "divergenţele fundamentale" şi de a ajunge la un acord post-Brexit care ar permite să se evite o situaţie dureroasă în care nu ar exista nicio înţelegere ('no deal') până la 31 decembrie, relatează AFP.
20:40
Fostul membru al Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea Moldovei, Ion Leahu, consideră că în viitorul apropiat nu se vor produce schimbări evidente în soluționarea conflictului de pe Nistru. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a scris într-un comentariu cu privire la rezultatele alegerilor prezidențiale din Moldova.
20:30
România va dona R. Moldova o parte din vaccinurile împotriva COVID-19 contractate de UE. Anunțul a fost făcut de preşedintele Partidului Național Liberal(PNL) Diaspora, Viorel Badea, într-o postare pe Facebook, după ce a avut o întrevedere cu ministrul Sănătăţii al României, Nelu Tătaru.
19:50
Peste 1000 de grădinițe reparate, 200 de autobuze pentru elevi, burse pentru tineri, investiții în spitalele din toată țara. E doar o parte din sprijinul pe care România l-a oferit Republicii Moldova în ultimii ani.
19:40
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că ar putea aproba primele vaccinuri împotriva COVID-19 până la sfârşitul acestui an sau cel mai târziu la începutul anului viitor.
Acum 12 ore
18:50
Distrugătorul USS Donald Cook va executa o misiune în Marea Neagră, a anunţat Flota a 6-a americană, astăzi.
18:40
Autoritatea Națională de Autoritate l-a sancționat pe fostul deputat democrat Constantin Țuțu pentru că nu a depus declarația de avere la timp.
18:10
Mult aşteptatul nou aeroport din Berlin va trebui să îşi închidă unul dintre terminale anul viitor, la doar câteva luni după ce a fost dat în funcţiune, a declarat luni un purtător de cuvânt, potrivit DPA.
17:50
Ex-ministrul finanțelor din Guvernul Sandu, Natalia Gavriliță scrie despre o posibilă schemă care se pregătește în cadrul Serviciului Fiscal de Stat(SFS). Fostul șef-adjunct al PCCOCS, ar urma să preia noua subdiviziune instituită în cadrul SFS care va avea menirea de combatere a infracțiunilor economice.
17:50
România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Republica Moldova nu se regăsește printre țările respective, semnificând că cetățenii Republicii Moldova, eligibili pentru intrarea în România - potrivit prevederilor HG 856 din 14.10.2020, privind prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, nu vor fi plasați în izolare/carantină la intrarea în România, informează Ambasada R.Moldova în România.
17:30
UPDATE: Direcția de Poliția a mun. Chișinău informează că, urmare a verificării clădirii cât și a adiacentul Judecătorii Chișinău sediul Buiucani, de către specialiștii din cadrul seviciului ”Bomteh”, careva obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate.
17:30
Consiliul Uniunii Europene a extins o serie de măsuri restrictive împotriva mai multor reprezentanți ai regimului separatist din Transnistria până în octombrie 2021. Șeful diplomației europene Josep Borrell a declarat că la sancțiuni s-au aliat încă 8 state. „Țările-candidate Macedonia de Nord, Muntenegru și Albania, precum și Norvegia, Islanda și Liechtenstein, care fac parte din Zona economică Europeană și Ucraina și Georgia se vor alătura deciziei Consiliului UE", a spus el, subliniind că Uni...
17:20
Ex-ministrul finanțelor din Guvernul Sandu, Natalia Gavriliță scrie despre o posibilă schemă care se pregătește în cadrul Serviciului Fiscal de Stat(SFS). Fostul șef-adjunct al PCCOCS, ar urma să preia noua subdiviziune instituită în cadrul SFS care va avea menirea de combatere a infracțiunilor economice.
17:00
Presa din regiune scrie că actualmente sunt înregistrași 519 astfel de studenți, dintre care 355 traversează „hotarul transnistrean” o dată pe săptămână, iar 164 o fac zilnic. Și unii și alții vor fi obligați să se testeze la COVID-19 o dată la două săptămâni, din cont propriu. • În cazul în care nu vor face acest lucru, accesul în regiune le va fi restricționat. Potrivit autorităților ilegale de la Tiraspol, decizia vine în contextul „unui risc serios de a importa virusul din statele apropiate,...
17:00
Alte 477 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 5 cazuri sunt de import (România-2, Ucraina-2, Federația Rusă-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 98 418 cazuri.
16:50
Andrian Candu a adresat un demers procurorului general Alexandr Stoianoglo, ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și șefului IGP, Sergiu Paiu, în care solicită tragerea la răspundere a lui Igor Dodon pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID. Mai exact, zilele trecute acesta a avut o întrevedere la sudul R.Moldova cu peste 100 locuitori, într-un local unde nu nu s-a purtat mască sau s-a purtat incorect, și nu s-a respectat distanța socială.
16:40
Secția consulară a Ambasadei României la Chișinău își sistează activitatea în perioada 24 noiembrie - 4 decembrie în legătură cu existența unor cazuri confirmate de coronavirus.
16:00
A fost haos pe cel mai mare aeroport internațional din Shanghai, duminică seară, după ce autoritățile au ordonat testarea în masă ca răspuns la un mic focar de COVID-19 izbucnit în rândul manipulatorilor de mărfuri, relatează CNN. De la începutul lunii noiembrie, șapte angajați ai Aeroportului Internațional Shanghai Pudong și contacți ai lor au fost diagnosticați cu COVID-19. În încercarea de a limita focarul, autoritățile au cerut ca întregul personal de la transportul de marfă de pe aeroport s...
16:00
COVID-19 // Maestrul Nicolae Botgros, externat din spital...
15:30
Comisia Națională a Pieții Financiare (CNPF) confirmă că au fost sesizate așa instituții de resort, cum ar fi: Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție, Consiliul Superior al Magistraturii. În același timp CNPF susține că Veaceslav Platon figurează cu statut de ”acționar” în actuala (”MOLDASIG” SA) și fostele companii de asigurări ”ASITO” SA și ”ALLIANCE INSURANCE GROUP”, prin urmare „pretențiile” acestuia sunt lipsite de temei juridic.
15:10
Oamenii legii au discoperit misterul care se ascundea în spatele cadavrului găsit în după-amiaza zilei de duminică, 22 noiembrie, într-un apartament din orașul Drochia. Victima a fost snopită în bătaie de către un amic, după ce a băut singur de 40 de lei pe care i-a dat agresorul.
15:10
Polițiștii și geniștii din Chișinău au fost puși în alertă, după ce o persoană necunoscută a comunicat despre existența unui obiect explozibil în incinta Judecătoriei Buiucani. Preliminar, se cunoaște că la fața locului au intervenit toate serviciile specialziate, oamenii au fost evacuați din clădire, iar zona a fsost încercuită.
15:00
Tinerii cu dizabilități din România și Republica Moldova vor avea un acces mai mare pe piața muncii, datorită unui proiect finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI). Proiectul „Parteneriat transfrontalier pentru ghidarea în carieră incluzivă” este implementat de Keystone Moldova (Republica Moldova) și Fundația “Alături de Voi” (ADV) România, și a fost lansat luni, în data de 23 noiembrie 2020. Evenimentul a avut loc online, pe platforma Academiei ADV, în intervalul orar 12.00 – 13.00.
Acum 24 ore
14:30
Directorul principal pentru Europa și Rusia din cadrul Consiliului de Securitate Națională al SUA, Tom Williams, a felicitat-o pe președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prilejul victoriei și și-a reafirmat „prietenia și parteneriatul strâns dintre Statele Unite și Republica Moldova”, transmite IPN.
14:20
În această săptămână, autoritățile municipiului Chișinău se vor întâlni cu reprezentanții HoReCa pentru a discuta măsuri de prevenire și stabilizare a pandemiei de coronavirus, transmite MOLDPRES.
14:10
Platforma parlamentară Pentru Moldova anunță că exclude, la această etapă, participarea în coaliții parlamentare.
13:50
Comisia Națională a Pieții Finaciare a sesizat Parlamentul Republicii Moldova, Guvernul, Procuratura Generală, Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție referitor la situația de la Moldasig unde companiile de audit au obținut prin decizia instanței dreptul de administrare a companiei contrar deciziei CNPF.
13:30
Sistemul avansat de război electronic (EW) Navodchik-2, de fabricaţie şi provenienţă rusească, a fost observat în partea ocupată a regiunii Luhansk, la 12 km de linia frontului. Sistemul include o stație de control și șapte vehicule aeriene fără pilot (UAV) din familia Granat, care pot zbura pe distanţe cuprins între 10-100 km. Sistemul este conceput pentru a efectua activități de recunoaștere, culegere de informaţii, dar şi pentru a furniza de coordonate care sistemele de artilerie.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.