Alte 398 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova

Albasat, 18 octombrie 2020 20:50

Alte 398 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (Federația Rusă). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 67 050 cazuri. Total teste efectuate – 1476, dintre care primar – 1298 şi... The post Alte 398 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova appeared first on Portal de știri.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Albasat

Acum 6 ore
21:10
Încep lucrările de demolare a blocului din Otaci, prăbușit parțial în vara anului 2019. Acestea au loc sub supravegherea și gestionarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, transmite IPN. La fața locului este creat Statul Major al IGSU care coordonează acțiunile și monitorizează intervenția. Lucrările sunt efectuate de către o... The post Începe demolarea blocului avariat de la Otaci appeared first on Portal de știri.
21:00
Înainte de începerea sezonului rece, oamenii sunt atenționați să verifice sobele și coșurile de fum înainte să aprindă focul în ele. Substanțele combustibile și lucrurile ușor inflamabile vor fi înlăturate din preajma instalațiilor de încălzit. Sunt recomandările Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a lansat o campanie de prevenire... The post Campanie de prevenire a incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon în perioada rece appeared first on Portal de știri.
20:50
În ultimele 24 de ore, în raionul Nisporeni au fost confirmate 8 cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, până la ziua de astăzi, în raion au fost înregistrate 621 de cazuri de COVID-19, comunică ALBASAT. Menționăm că astăzi în Republica Moldova au fost confirmate 649 cazuri noi de... The post 8 cazuri noi de COVID-19, confirmate astăzi în raionul Nisporeni appeared first on Portal de știri.
20:30
Alte 649 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 4 cazuri sunt de import (Turcia-2, Ucraina-1, Italia-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 72 460 cazuri. Total teste efectuate –2919 dintre care primar – 2502 şi... The post Alte 649 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova appeared first on Portal de știri.
Acum 12 ore
16:40
Autorităţile ruse au dispus marţi purtarea măştii în anumite locuri publice şi le-au cerut autorităţilor regionale să ia în calcul închiderea barurilor şi a restaurantelor în timpul nopţii, după o recrudescenţă a cazurilor de COVID-19 în Rusia, transmite Reuters, potrivit Agerpres. https://633e47d178dfb2a91e69c635945f44e2.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html Agenţia rusă pentru protecţia consumatorilor le-a transmis autorităţilor... The post Rusia impune purtarea măștii în unele locuri publice și recomandă închiderea barurilor noaptea appeared first on Portal de știri.
16:30
Consiliul Superior al Magistraturii a repus astăzi, 27 octombrie, în funcție cinci judecători suspendați mai devreme în legătură cu cercetarea lor în dosarul „Laundromat”. Ulterior aceștia au fost scoși de sub urmărire penală, transmite IPN. Este vorba despre magistrații Sergiu Lebediuc – Judecătoria Militară, Serghei Gubenco – Curtea de Apel... The post CSM a repus în funcție cinci judecători appeared first on Portal de știri.
13:40
Când îi expiră buletinul de identitate sau permisul de conducere, câte puncte de penalizare sau amenzi rutiere are, are sau nu datorii la stat – la aceste întrebări, dar și la altele, fiecare cetățean poate găsi răspuns pe portalul mcabinet.gov.md. Portalul Guvernamental al Cetățeanului a fost lansat astăzi, 27 octombrie,... The post A fost lansat Portalul Guvernamental al Cetățeanului appeared first on Portal de știri.
Acum 24 ore
12:10
Un bărbat de 39 de ani din satul Cojușna, raionul Strășeni, a murit lovit de un automobil și lăsat să zacă pe marginea drumului. Șoferul care l-a accidentat a părăsit locul impactului, fără a-i acorda ajutor bărbatului, care la acel moment încă mai era în viață. La momentul reținerii șoferului,... The post Un bărbat din Cojușna, lovit de un automobil și lăsat să zacă pe marginea drumului appeared first on Portal de știri.
12:10
Alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020 vor fi monitorizate de 1 884 de observatori naționali și 309 observatori internaționali, acreditați de Comisia Electorală Centrală, transmite IPN. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, în cadrul secțiilor de votare deschise peste hotarele țării au fost acreditați 77 de... The post Alegerile prezidențiale de duminică vor fi monitorizate de peste două mii de observatori appeared first on Portal de știri.
08:40
Juristul Ștefan Gligor a explicat ce înseamnă „încălcări, care pot influența rezultatele alegerilor”. „Dacă, de exemplu, au fost falsificate zece voturi, iar anume ele constituie diferența dintre perdanți și câștigători, atunci falsificarea trebuie demonstrată. Trebuie să fie prezentate faptele de falsificare, iar organele competente de stat trebuie să le investigheze... The post Ștefan Gligor: Procuratura nu a examinat încălcările depistate la alegerile precedente appeared first on Portal de știri.
08:40
Ultimele studii realizate de mai mulți oameni de știință din Chicago arată că virusul SARS-CoV-2 poate afecta creierul uman, notează The Telegraph. Mai mulți pacienți care s-au infectat cu Covid-19 au avut ulterior tulburări neurologice.  În luna martie a acestui an, atunci când în mare parte din Europa și din... The post Studiu. Modul ciudat prin care coronavirusul poate afecta creierul uman appeared first on Portal de știri.
08:30
Problema legitimității puterii continuă să persiste în Moldova, este opinia lui Ian Lisnevschi, directorul companiei de investigații politice și consultanță Intellect Group. „La noi se prezintă la vot 35-40% din alegători, dintre care doar 20% aleg guvernarea, care, în consecință, nu primește aprobarea poporului. Drept rezultat, încrederea în guvernare scade”,... The post Ian Lisnevschi: 50% din alegători sunt gata să iasă la vot, dar nu este cert, dacă se vor prezenta appeared first on Portal de știri.
08:30
Comisia Electorală Centrală (CEC) nu are instrumente de influență asupra primarilor care refuză să deschidă secții de votare pentru alegătorii de pe malul stâng al Nistrului, susține juristul Ștefan Gligor, participând la dezbaterea publică de la Agenția IPN „Falsificarea alegerilor: cum se face, cum se combate”. „CEC poate încerca să... The post Ștefan Gligor: CEC ar putea încerca să impună primarii să deschidă secții de votare, dar e imposibil să-i pedepsească appeared first on Portal de știri.
08:30
Cu cât mai multă lume va veni la alegeri, cu atât mai puține vor fi posibilitățile de falsificare și manipulările din partea participanților la maratonul electoral. Despre aceasta a declarat în cadrul dezbaterii publice de la IPN „Falsificarea alegerilor: cum se face, cum se combate” directorul Centrului de analiză, cercetări... The post Serghei Manastîrlî: o prezență masivă va reduce posibilitățile de falsificare appeared first on Portal de știri.
08:20
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7376 Coroana daneza 208 DKK 1 2.7046 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2176 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.8388 Coroana suedeza 752 SEK 1 1.9459 D.S.T. 960 XDR 1 24.1201 Denar macedonian 807 MKD 10 3.2623 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 27.10.2020 appeared first on Portal de știri.
08:20
Fata de 12 ani, care s-a rătăcit în pădurea din apropierea localității Olișcani, raionul Șoldănești, a fost găsită după câteva ore de căutări. Copila a fost găsită nevătămată la ieșirea din pădure, transmite IPN. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, totul s-a întâmplat după ce fata, împreună cu părinții,... The post Minora rătăcită într-o pădure din Șoldănești a fost găsită appeared first on Portal de știri.
Ieri
21:00
Guvernul consideră neîntemeiată și emisă cu aplicarea eronată a normelor de drept o decizie a Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, din 23 octombrie, prin care a fost anulată hotărârea executivului din 31 iulie. Prin acea hotărâre, Guvernul și-a abrogat hotărârea din 27 februarie 2019 cu privire la trecerea unui bun imobil... The post Guvernul consideră neîntemeiată o decizie a Judecătoriei Centru și va înainta cerere de apel appeared first on Portal de știri.
20:50
Parlamentul Republicii Moldova va organiza în această săptămână, în care elevii au vacanță, activități de informare și divertisment, care vor fi transmise pe paginile oficiale de Facebook și Youtube ale legislativului, se arată într-un comunicat de presă al instituției, citat de IPN. Potrivit organizatorilor, surpriza programului va fi transmisiunea în... The post Parlamentul organizează un program special pentru vacanța de toamnă a elevilor appeared first on Portal de știri.
18:30
Unele categorii de cetățeni ai Republicii Moldova care intră pe teritoriul României nu mai sunt obligați să respecte regimul de carantină la domiciliu timp de 14 zile. Republica Moldova a fost scoasă din lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare ca urmare a unei decizii a Comitetului Național... The post Unele categorii de cetățeni moldoveni care merg în România sunt exceptați de carantină appeared first on Portal de știri.
18:00
Alte 308 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 5 cazuri sunt de import (Turcia-3, SUA-1, România-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 71 811 cazuri. Total teste efectuate –1432 dintre care primar – 1268 şi... The post Alte 308 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova appeared first on Portal de știri.
17:40
Belgia ar putea rămâne fără paturi de terapie intensivă în două săptămâni, dacă numărul pacienților internați în spitale va continua să crească în ritmul actual, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, potrivit Reuters, preluată de Agerpres. Numărul pacienţilor de la unităţile de terapie intensivă se dublează la fiecare... The post Belgia ar putea rămâne fără locuri la terapie intensivă în două săptămâni. Avertismentul Ministerului Sănătății appeared first on Portal de știri.
17:30
În raionul Fălești, au fost efectuate percheziții pe mai multe adrese și în mai multe automobile. Ca urmare, oamenii legii au depistat droguri în valoare de aproximativ o sută de mii de lei, transmite IPN. Inspectoratul General al Poliției menționează că acțiunile au avut loc în cadrul unei cauze penale... The post În nordul țării au fost ridicate droguri în valoare de peste o sută de mii de lei appeared first on Portal de știri.
17:30
Cehia, una dintre cele mai afectate țări europene de pandemia de coronavirus în valul doi, a anunțat 7.301 de noi infectări în ultimele 24 de ore, un număr mare pentru o zi de weekend. În acest context, Ministerul ceh al Sănătății a anunțat că se va ajunge la o suprasaturare... The post Cehia raportează din nou un număr mare de infectări cu coronavirus: „Capacitatea spitalelor începe să se apropie de limită” appeared first on Portal de știri.
17:10
Patru din zece posturi de televiziune, monitorizate de Centrul pentru Jurnalism Independent în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, continuă să favorizeze masiv anumiți concurenți electorali. La alte două posturi se observă tendința de favorizare ușoară a unor candidați. Sunt concluziile celui de-al patrulea raport de monitorizare, care... The post Patru din zece posturi TV continuă să favorizeze anumiți concurenți electorali appeared first on Portal de știri.
12:00
Grupul de control și monitorizare instituit de Procuratura Generală s-a expus în privința a 19 din cele 38 de dosare care ar reprezenta rezultatul unor comenzi politice. Au fost clasate dosarele penale în privința Ludmilei Kozlovska, Valentin Eșanu, Nina Cereteu, Andrian Borș și David Davitean, pe capătul de acuzare vizând... The post Procuratura a luat o decizie în privința a 19 dosare din cele 38 pretinse a fi politice appeared first on Portal de știri.
11:00
Peste 4,7 milioane de oameni sunt testați pentru coronavirus în provincia chineză Xinjiang după ce un caz asimptomatic a fost înregistrat în orașul Kashgar, a anunțat comisia sanitară a regiuni într-un comunicat emis sâmbătă, conform CNN. Programul de testare în masă a identificat alte 137 de persoane cu coronavirus până... The post China testează 4,7 milioane de oameni în regiunea Xinjiang după ce a fost descoperit un singur caz asimptomatic de Covid appeared first on Portal de știri.
10:00
Primele teste clinice ale unui vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat în Israel, vor începe în 1 noiembrie, anunță autoritățile israeliene. La începutul pandemiei, premierul Benjamin Netanyahu a mandatat Institutul Israelian de Cercetări Biologice să dezvolte un vaccin local împotriva virusului. Duminică, autorităţile au anunţat că primele teste clinice ale acestui potenţial vaccin,... The post Un nou vaccin inovator împotriva coronavirusului, dezvoltat în Israel, intră în faza testării clinice în noiembrie appeared first on Portal de știri.
08:30
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7443 Coroana daneza 208 DKK 1 2.7155 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2252 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.8498 Coroana suedeza 752 SEK 1 1.9480 D.S.T. 960 XDR 1 24.2069 Denar macedonian 807 MKD 10 3.2751 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 26.10.2020 appeared first on Portal de știri.
08:30
„…este important să ne reamintim  că de aproape 4 ani de zile are loc un fel de clarificare a relațiilor dintre Igor Dodon și Renato Usatîi. O dezbatere electorală bine moderată, desfășurată chiar în ajunul alegerilor prezidențiale, ne-ar ajuta să înțelegem cine, totuși, din cei doi este balabol.   ”— Soarta... The post Renato Usatîi vs. Igor Dodon. Op-Ed de Victor Pelin appeared first on Portal de știri.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:00
Columbia este a opta țară a lumii și a treia din America de Sud (pe lângă Brazilia și Argentina) care depășește pragul de un milion de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, au anunțat autoritățile sanitare din această țară, conform AFP, citat de Agerpres. Țara sud-americană a înregistrat, în ultimele 24... The post Încă o țară depășește pragul de un milion de infectări cu coronavirus appeared first on Portal de știri.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.