Asfalt de Moldova, între doua maluri: 18 Octombrie

Jurnal TV, 18 octombrie 2020 20:00

Cu Alexandru Fosa

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 24 ore
23:40
22:10
21:00
Prezentat de Sofia Obadă
20:10
Numărul cazurilor de infectare crește în Europa, iar unele țări revin la restricții dure. Irlanda va fi prima ţară din UE care va institui restricţii pentru populaţie începând din noaptea de miercuri spre joi - măsuri severe luate în contextul pandemiei. Belgia a intrat în topul celor mai afectate țări, iar Franța și Marea Britanie aplică în continuare amenzi celor care ignoră măsurile impuse de autorități.
20:10
Alți 16 oameni au pierdut lupta cu noul coronavirus, astfel numărul deceselor a atins cifra de o mie 617. În același timp astăzi au fost confirmate alte 656 de cazuri noi de infectare. Din numărul total de cazuri, cinci sunt de import, din Turcia, SUA și România. În total au fost efectuate 3 mii 90 de teste, dintre care primar – 2 mii 664.
20:10
Candidații la prezidențiale
20:00
Pandemia a lovit în mai toată lumea, dar există țări care au fost mult mai vulnerabile, printre care și Republica Moldova. Gestionarea ineficientă a ”coronocrizei” de către autorități a agravat situația. Seceta din ultima perioadă, cumulată cu efectele negative ale pandemiei, plasează Republica Moldova în pragul unei recesiuni economice severe, mai grave decât cea din 2009. Sunt concluziile ”Raportului de Stare a Țării 2020”, prezentat de Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”.
20:00
Pe numele candidatului Blocului electoral UNIREA pentru prezidențiale, Dorin Chirtoacă, au fost deschise două dosare penale. Portalul ”Moldova Curată” a colectat informații ce se referă la integritatea lui Dorin Chirtoacă.
20:00
Alegerile vin și trec, dar drumurile rămân cum erau - mai mult rele, decât bune. O spun oamenii de prin sate.
19:50
Alți 16 oameni au pierdut lupta cu noul coronavirus, astfel numărul deceselor a atins cifra de o mie 617. În același timp astăzi au fost confirmate alte 656 de cazuri noi de infectare. Din numărul total de cazuri, cinci sunt de import, din Turcia, SUA și România. În total au fost efectuate 3 mii 90 de teste, dintre care primar – 2 mii 664.
19:40
Experții reiterează că transportarea organizată și votul contra cost în alegeri este o chestiune penală, iar cel mai mare pericol este manipularea rezultatului final. Comisia Electorală Centrală a emis astăzi un comunicat în care menționează că nu va admite ca alegătorii să fie transportați organizat la secțiile de votare în ziua alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie.
19:40
Puțini dintre cei care sunt suspecți sau infectați cu Covid-19, acceptă să vorbească despre acest lucru. Asta pentru că se tem de reacția celor din jur. Psihologii atenționează că stigmatizarea în rândul persoanelor suspecte sau infectate cu noul coronavirus are consecințe grave asupra sănătății publice în general, deoarece îi determină pe oameni să ascundă boala și să amâne solicitarea imediată de asistență medicală.
19:00
Prezentat de Eugenia Apostu
17:40
Tinerii care au filmat și au plasat pe internet momentul cum împușcă de mai multe ori, dintr-o mașină, au fost identificați, iar apoi audiați la Inspectoratul de Poliție Botanica.
17:40
Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice împlinește 80 de ani. Cu această ocazie, timp de o lună, vor fi organizate activități care vor îmbina partea academică, precum sunt conferințele științifice internaționale, expozițiile de documente istorice, fotografii și publicații reprezentative ale profesorilor, cu cea de creație - imprimări retro audio și video difuzate online, spectacole, concerte și alte lucrări artistice.
17:30
Primăria Chișinăului a declanșat, în plină toamnă, împreună cu Agenția ”Moldsilva”, plantarea unor copaci în raza orașului. Experții în mediu, dar și unii pomicultori cu experiență afirmă că astfel de lucru se face primăvara, când șansele de viață ale arborilor sunt mai mari. În replică, șeful de la Spații Verzi, Serghei Carp, declară că timpul de afară este tocmai potrivit.
17:20
Riscul manipulării votului alegătorilor din stânga Nistrului se menține și la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Mai mulți experți locali și diplomați străini deja au atenționat asupra pericolului utilizării abuzive și contra cost a votului cetățenilor domiciliați în stânga Nistrului în sensul fraudării scrutinului. Reporterii Jurnal TV au sondat astăzi terenul, pentru a vedea ce metodă de transportare a alegătorilor din regiunea transnistreană va fi utilizată la alegerile din 1 noiembrie 2020 și iată ce au descoperit.
16:00
Prezentat de Vasile Luchianu
15:50
O fată de 16 ani, dată dispărută acum câteva zile, a fost găsită fără suflare în această dimineață într-un apartament din cartierul Telecentru. Poliția l-a reținut pe un suspect, un tânăr de 18 ani, care era cu fata într-o relație de mai bine de un an.
15:50
La șase ani de la jaful bancar și la un an de la fuga lui Vladimir Plahotniuc din țară, Republica Moldova nu a reușit să-i aducă în fața justiției pe beneficiarii fraudei și se confruntă în continuare cu structuri oligarhice. Declarații în acest sens au fost făcute de șeful diplomației europene, Josep Borrel, dar și de raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache, în cadrul prezentării în Legislativul European a raportului actualizat privind punerea în aplicare a Acordului de asociere între țara noastră și Uniunea Europeană.
15:50
Imagini surprinse în centrul Chișinăului de un reporter Jurnal TV! Colegul nostru a filmat o șoferiță, care își alăpta copilul în timp ce conducea mașina.
15:50
Un canadian şi-a construit o insulă plutitoare din obiecte... aruncate. Omul locuieşte de unul singur, fără bani. Se întreține cu ce reușește să crească pe lângă locuința lui pe apă. Casa lui are două etaje, are grădină şi găini, dar şi panouri solare.
15:50
Ministrul de Externe al României Bogdan Aurescu a avut luni consultări politice cu secretarul de stat Michael Pompeo, în cadrul vizitei sale la Washington.
15:40
În toate grădinițele din Chișinău vor fi livrate aceleași produse, de aceeași calitate și preț. Un acord în acest sens a fost semnat astăzi între Direcţia generală educaţie, tineret şi sport şi direcţiile de profil din sectoarele municipiului.
15:40
În Franța continuă reținerile în ancheta privitoare la decapitarea profesorului Samuel Paty. Pentru marți seară este prevăzut un ”marș alb”, cu plecare de la unitatea de învățământ, unde a predat Paty și până în centrul localității Conflans. Miercuri, profesorul va fi omagiat la nivel naţional în Franţa.
Ieri
23:40
22:10
21:00
Candidații la prezidențiale
21:00
Prezentat de Sofia Obadă
20:10
Mai mulți muncitori de la fabrica de conserve din satul Budești riscă să rămână șomeri, după ce o altă firmă ar fi cumpărat întreprinderea cu opt milioane de lei. Această sumă constituia datoria fabricii față de o bancă. Fondatorul întreprinderii declară că era gata să stingă datoria, însă a fost cesionată fără să fie anunțat. Cel care a cumpărat fabrica de conserve afirmă că nimeni nu-și va pierde locurile de muncă.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.