Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 67 050

LiveNews, 18 octombrie 2020 19:50

Alte 398 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (Federația Rusă). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 67 050 cazuri. Total teste efectuate – 1476, dintre care primar – 1298 şi repetat – 178. Din numărul […] Articolul Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 67 050 a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de LiveNews

Acum o oră
13:40
Primarul general Ion Ceban și-a anunțat susținerea pentru candidatul independent Igor Dodon. Anunțul a fost făcut în această dimineață de către Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă. Mai mult, Ion Ceban anunță că pentru a-l ajuta în campania electorală pe Dodon, acesta își ia concediu din cont propriu. Primarul a punctat că depune […] Articolul Primarul general Ion Ceban și-a anunțat susținerea pentru candidatul Igor Dodon (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 2 ore
13:20
Deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, a lansat cartea ”Societatea civilă a Republicii Moldova: Sponsori. ONG-crație. Războaie culturale”. Lucrarea, la baza căreia stă o bibliografie impunătoare, reflectă activitatea în creștere pe teritoriul Republicii Moldova a unei rețele de ONG-uri și mass-media, finanțate din exterior, cu o imixtiune puternică în treburile interne ale țării. Autorul susține că această […] Articolul Bogdan Țîrdea a lansat o carte despre rețeaua de ONG-uri, finanțate din exterior, cu o imixtiune puternică în treburile interne ale țării a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 24 ore
23:10
Asigurarea calității produselor din sistemul alimentației publice din instituțiile de învățământ este un obiectiv prioritar pentru actualul Guvern. Premierul Ion Chicu a făcut această declarație în cadrul unei întâlniri cu președintele Asociației Naționale a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Moldova, Aneta Zasavițchi, și alți reprezentanți ai sectorului HoReCa. „Trebuie să identificăm un concept […] Articolul Asigurarea calității produselor din instituțiile de învățământ – obiectiv prioritar pentru Guvernul Chicu a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:00
Vladimir Plahotniuc nu va putea fugi toată viața dintr-o țară în alta și mai devreme sau mai târziu va răspunde în fața legii, a declarat Igor Dodon pentru Europa Liberă. Potrivit lui Dodon, este un lucru bun faptul că acum Plahotniuc nu mai este în Statele Unite ale Americii. „Partenerii noștri americani au înțeles, probabil, […] Articolul Dodon: este un lucru bun faptul că acum Plahotniuc nu mai este în SUA a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:00
Organizația neguvernamentală WatchDog, care o promovează deschis pe Maia Sandu, a primit 140 de mii de dolari din surse externe. Despre aceasta scrie canalul de Telegram “Lustratia”. „În acest an, doar dintr-o singură sursă, WatchDog a primit peste 140 de mii de USD (circa 2 380 000 de lei). Repetăm, e vorba doar despre transferurile, […] Articolul ONG-ul WatchDog a primit în acest an peste 140 mii dolari din surse externe a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:40
Partidul Democrat din Moldova nu va sprijini nici un candidat la alegerile prezidențiale din acest an. Anunțul a fost făcut de către președintele PDM, Pavel Filip, după ședința Biroului Executiv. „Noi nu credem că este necesar să le indicăm colegilor și simpatizanților noștri pe cine să voteze. PDM a anunțat că va face altfel de […] Articolul Democrații nu sprijină nici un candidat la alegeri, dar rămân în coaliție cu PSRM și după scrutin a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:30
Vloggerul Vitalie Florea le propune cetățenilor să facă un exercițiu de imaginație și să se gândească ce s-ar putea întâmpla cu PAS, dacă Maia Sandu devine președinte. Activistul civic se referă la faptul că Maia Sandu, potrivit legii, va trebui să renunțe la partid. „Dincolo de problemele și dificultățile majore care vor apărea în exercitarea […] Articolul Opinie: Dacă Maia Sandu va deveni președinte, PAS se va prăbuși a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:20
Igor Dodon promite că dacă își va continua mandatul la Președinție va menține și mai departe echilibrul pe care a reușit să-l readucă în politica externă moldovenească. Dodon a declarat pentru Europa Liberă că în prezent relațiile cu Europa sunt mai bune decât acum doi ani. În același timp, spune Dodon, neînrăutățind relațiile cu Europa, […] Articolul Dodon: Am reușit să revenim pe piața rusă cu produsele noastre, fără taxe vamale și anul trecut a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:10
Prim-ministrul Ion Chicu a convocat o ședință la Guvern pentru a examina necesitățile de reglementare a  activității și acreditării școlilor auto. La discuții au participat Igor Șarov, ministrul Educației Culturii și Cercetării, Andrei Chiciuc, directorul Agenției Naționale pentru Asigurarea Calității în Educație și Cercetare (ANACEC), dar și Tatiana Cunețchi, director-adjunct al Agenției Servicii Publice. Anterior, […] Articolul Chicu: Încurajăm persoanele ca înainte de a aplica la vreo școală auto, să verifice datele oficiale, dacă este sau nu acreditată această instituție a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:50
Președintele Republicii Moldova trebuie să aibă doar cetățenia acestui stat. Opinia a fost expusă de candidatul independent Igor Dodon la radio “Europa Liberă”. „În ceea ce ține de obținerea cetățeniei unui alt stat, eu nu cred că noi trebuie să restricționăm acest lucru. Ceea ce a fost implementat anterior că cetățeanul Republicii Moldova poate să […] Articolul Dodon: Președintele RM trebuie să aibă o singură cetățenie a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:50
Guvernul va face tot posibilul pentru construcția sistemelor de apă și canalizare în localitățile țării. Subiectul a fost discutat, la Guvern, la o ședință convocată de premier cu primarii din raionul Nisporeni. Întrevederea are loc în urma unei vizite de lucru pe care șeful Guvernului a efectuat-o săptămâna trecută în acest raion și unde a […] Articolul Premierul: Nu mai trăim în realitățile de acum 30 de ani când era firesc să mergi la fântână după apă. Vom asigura cetățenii cu apă potabilă a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:30
Se lucrează intens la reparația trotuarelor de pe bulevardul Moscova. Potrivit primarului general Ion Ceban, 6 echipe aplică în continuare pavajul pe acest sector de drum din sectorul Râşcani. Ceban spune că actualmente, pe o parte a străzii lucrările au ajuns la Matei Basarab, iar acolo a fost decapat asfaltul vechi şi în prezent se […] Articolul Continuă reparația trotuarelor de pe bulevardul Moscova (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:20
Problema transnistreană poate fi mișcată repede într-o conjunctură regională favorabilă, a declarat Igor Dodon într-un interviu pentru Europa Liberă. Dodon a menționat că o astfel situație ar putea să apară în timpul apropiat. „Aceasta înseamnă ca să nu ne dorim doar noi de la Chișinău reunificarea țării, dar să și-o dorească și partenerii importanți din […] Articolul Problema transnistreană poate fi mișcată repede într-o conjunctură regională favorabilă, declară Igor Dodon a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:00
Ajutor pentru șomeri, spor salarial pentru angajații mai multor instituții de stat, dar și tratament gratuit pentru persoanele infectate cu virusul COVID-19. Acestea sunt doar cânteva din măsurile sociale întreprinse de Guvern pentru susținerea populației în perioada pandemiei, care au fost prezentate de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul Conferinţei Internaţionale […] Articolul 2600 de asistenți personali au fost angajați suplimentar, în pandemie, pentru susținerea persoanelor cu dizabilități a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:50
Igor Dodon nu exclude în actualul Parlament o nouă coaliție PSRM – Blocul ACUM. Dodon a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că PSRM este gata să discute cu partide autentice și le recomandă celor de la PAS și PPDA ”niciodată să nu spună niciodată”, deoarece au făcut asemenea declarații și înainte de vara anului […] Articolul Igor Dodon le recomandă celor de la PAS și PPDA „niciodată să nu spună niciodată” cu privire la o coaliție PSRM-ACUM a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:40
Un complex sportiv modern va fi construit în raionul Nisporeni. Acesta va fi al doilea ca mărime din țară și va găzdui competiții sportive de nivel internațional. Subiectul a fost analizat la Guvern în cadrul unei ședințe convocată de premierul Ion Chicu cu administrația raionului. Pentru construcția acestui complex au fost alocate 48 de milioane […] Articolul Un complex sportiv modern va fi construit în raionul Nisporeni: au fost alocate 48 de milioane de lei a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:30
Rezultatul cercetării sociologice atestă o configurație care s-a stabilit demult, iar pentru schimbarea peisajului politic ar fi fost nevoie de intervenția unor elemente noi, care în condițiile actuale ar fi concurat cu actualul președinte. Este opinia politologului Vitali Catană, exprimată pentru Politics.MD în contextul sondajului realizat și prezentat astăzi de către compania „Intellect Group” în […] Articolul Politolog: Problema liderilor de dreapta o reprezintă propria lor prestație a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:50
Igor Dodon a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că dacă PDM se retrage de la guvernare, atunci în țară urmează a fi declanșate alegerile parlamentare anticipate. Potrivit lui Dodon, anticipatele trebuie să se desfășoare în vara anului viitor și acestea pot fi provocate prin neconvocarea în ședințe a Parlamentului sau prin căderea Guvernului. Dodon […] Articolul Dodon: Anticipatele pot fi provocate prin neconvocarea în ședințe a Parlamentului sau prin căderea Guvernului a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:30
Igor Dodon se arată convins că Republica Moldova trebuie să continue promovarea unei politici externe echilibrate și să fie în relații de prietenie cu toți partenerii. Totodată, candidatul independent la funcția de Președinte spune că și în interiorul statului trebuie să fie pace și armonie. Despre aceasta Igor Dodon a vorbit într-un interviu pentru Europa […] Articolul Candidatul Igor Dodon: Un președinte trebuie să țină la statalitatea țării sale și nu trebuie să pledeze pentru lichidarea statului a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Ieri
14:00
Conform rezultatelor cercetării, în eventualitatea unui scrutin parlamentar duminica viitoare, cinci partide acced în forul legislativ al țării, iar cele mai multe voturi sunt acordate Partidului Socialiștilor. Astfel, pentru PSRM ar vota 39,9% din cetățenii care și-au formulat opțiunea electorală. PAS ar obține 24,5% din sufragii, Partidul Șor – 11,9%, Partidul Nostru – 9,9% din […] Articolul PSRM ar obține cele mai multe mandate (Sondaj) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:00
Igor Dodon se află pe primul loc în preferințele alegătorilor, cu mai puțin de două săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale din 01 noiembrie. O arată datele unei cercetări sociologice prezentate de Compania de cercetare și consultanța politică Intellect Group în colaborare cu Asociația obștească ”Spero”. Potrivit sondajului, 42 la sută din cetățenii care și-au formulat opțiunea […] Articolul Igor Dodon – pe primul loc în preferințele alegătorilor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:40
Igor Dodon este un soț de încredere, un tată și un fiu grijuliu. Dezvăluirile au fost făcute de Prima Doamnă, Galina Dodon, în cadrul unui interviu acordat în premieră în cei aproape patru ani de mandat ai președintelui țării. Galina Dodon a declarat că, în cele peste două decenii de căsnicie Igor Dodon a demonstrat […] Articolul Galina Dodon, despre vara lui 2019: familia sa era amenințată direct de regimul oligarhic a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:20
Lidera PAS, Maia Sandu, nu mai are nevoie de PPDA și de Andrei Năstase, precum și de sprijinul electoratului unionist. Jurnalistul Octavian Racu susține că Sandu și formațiunea sa nu mai au nevoi de servicii de avocat al Bucureștiului, deoarece și-ar fi stabilit propria linie de comunicare cu Bruxelles-ul. „Maia Sandu nu are nevoie de […] Articolul Jurnalist: PAS și “societatea civilă” au format un stat în stat și au marginalizat PPDA și unioniștii a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:10
Igor Dodon rămâne principalul favorit să câștige alegerile prezidențiale, cred cei mai mulți cetățeni ai țării noastre, conform datelor unui sondaj prezentat de Compania de cercetare și consultanța politică Intellect Group în colaborare cu Asociația obștească ”Spero”. Conform studiului, Dodon este în avantaj evident față de ceilalți candidați la funcția de președinte al țării. Astfel, […] Articolul Igor Dodon va câștiga alegerile prezidențiale, consideră peste 55 la sută din respondenți a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:40
Igor Dodon va câștiga în turul doi la alegerile prezidențiale din acest an cu o diferență de aproape 10% față de Maia Sandu. Sunt datele sondajului sociologic prezentate de Compania de cercetare și consultanță politică Intellect Group în colaborare cu Asociația obștească ”Spero”. Cetățenii au fost întrebați pentru cine vor vota în turul doi, dacă […] Articolul Sondaj // Igor Dodon va obține victoria cu o diferență de aproape 10% față de Maia Sandu a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:20
Igor Dodon este cel mai potrivit candidat la funcția de președinte. Astfel consideră majoritatea cetățenilor, arată datele sondajului sociologic prezentate de Compania de cercetare și consultanță politică Intellect Group în colaborare cu Asociația obștească ”Spero”. 51,4% din cetățeni au spus că actualul președinte este cel mai potrivit pentru această funcție. Pe locul doi s-a clasat […] Articolul Fiecare al doilea cetățean consdieră că Igor Dodon este cel mai potrivit candidat la funcția de președinte a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:30
Familia prezidențială crește trei băieți: Vlad, Bogdan și Nicu, mezinul. Șeful statului, Igor Dodon, și-ar dori să aibă și o fiică. Despre aceasta prima doamnă, Galina Dodon, a povestit într-un interviu. „Igor își dorește o fată, dar eu sunt de părerea că trei copii e bine, o să vină și fetele, când băieții vor crește […] Articolul Igor Dodon își dorește și o fată, mărturisește prima doamnă a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:20
Candidatul PUN la funcția de președinte al Republicii Moldova, Octavian Țîcu, nu va semna apelul PAS de a-și consolida echipele în aceste alegeri prezidențiale. Despre aceasta Țîcu a declarat în cadrul unui interviu pentru Unimedia. „Nu voi semna apelul PAS. Nu sunt ipocrit”, a declarat candidatul PUN. Totodată, Țîcu este de părerea că acest document […] Articolul Octavian Țîcu nu va semna apelul PAS: Acest document este întârziat cu cel puțin un an de zile a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:10
„Am făcut cunoștință în căminul studențesc, la universitate. Am mers la o nuntă studențească împreună. Igor este foarte hotărât în tot ce face și la această nuntă cum m-a apucat de mână, așa și mă ține”. Astfel a început povestea de dragoste a lui Igor și Galina Dodon. Prima doamnă a Republicii Moldova a povestit […] Articolul Interviu cu Prima doamnă: a povestit cum l-a cunoscut pe soțul, Igor Dodon (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:00
Igor Dodon întreprinde o vizită în orașul Bălți, unde în primul rând a mers la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena. Biserica este una dintre cele mai monumentale construcţii din prima jumătate a secolului XX. „Noi trebuie să respectăm valorile naționale, tradițiile moldovenești și credința creștină, care este temelia statalității Moldovenești”, spuen Igor Dodon. Totodată, […] Articolul Igor Dodon întreprinde o vizită în orașul Bălți a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.