„E devreme pentru plantare”. Ecologiștii susțin că arborii plantați în aceste zile au puține șanse să se prindă

Ecopresa.md, 18 octombrie 2020 15:00

În timp ce Moldsilva anunță cu mare fast lansarea unei campanii de plantare a arborilor, ecologiștii spun că șansele ca copacii plantați în aceste zile au puține șase să se prindă. Seed It Forward – o inițiativă care promovează plantarea copacilor, a atras atenția că arborii plantați sâmbătă și duminică au puține șanse să se […] Articolul „E devreme pentru plantare”. Ecologiștii susțin că arborii plantați în aceste zile au puține șanse să se prindă apare prima dată în Ecopresa.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Ecopresa.md

Acum 24 ore
21:10
Cu ocazia lansării Săptămânii Verde Europeane 2020 în Republica Moldova, ambasadorul UE, Peter Michalko, a venit cu un mesaj prin care îndeamnă oamenii să se alăture demersurilor de protejare și recuperare a naturii, pentru un nou început pentru oameni și natură „Când suntem mici, planeta ne pare mare și puternică, iar noi visăm să o […] Articolul VIDEO/ Săptămâna Verde Europeană 2020. Mesajul ambasadorului Peter Michalko apare prima dată în Ecopresa.
Ieri
09:20
Cele mai bune practici în elaborarea strategiilor de dezvoltare cu emisii reduse pe termen lung în UE și țările Parteneriatului Estic sunt examinate în cadrul unui webinar regional, organizat pe 19-20 octombrie de Proiectul EU4Climate, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). La eveniment participă reprezentanți din țările membre […] Articolul R. Moldova a inițiat actualizarea strategiei de dezvoltare cu emisii reduse până în 2030, cu sprijinul UE apare prima dată în Ecopresa.
19 octombrie 2020
18:00
Tineri din Făleşti, Ştefan Vodă, Sângerei şi Anenii Noi voi beneficia de instruiri în domeniul jurnalismului de mediu, oferite de Asociația Obștească „Media Grup MERIDIAN” (postul de radio Eco FM), în cadrul proiectului „VOCEA TINERILOR – element durabil pentru un viitor verde”. Primele sesiuni au avut loc deja, iar participanţii au aflat cum pot identifica […] Articolul Instruiri pentru tinerii din Făleşti, Ştefan Vodă, Sângerei şi Anenii Noi apare prima dată în Ecopresa.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:50
Natura, biodiversitatea și Pactul Verde European sunt celebrate în acest an cu ocazia Săptămânii Verzi Europene, care se desfășoară la nivel european în perioada 19-22 octombrie 2020. După adoptarea în luna mai curent a unei noi strategii UE pentru biodiversitate pentru 2030, Săptămâna verde va evidenția contribuția pe care biodiversitatea o poate aduce societății și […] Articolul Natura, biodiversitatea și Pactul Verde European celebrate în Săptămâna Verde Europeană apare prima dată în Ecopresa.
10:00
În timp ce ecologiștii au menționat că arborii sădiți în această perioadă au puține șanse să se prindă fiindcă nu au intrat în starea de repaus, primăria Capitalei se laudă că a plantat duminică două mii de arbori. Într-un comunicat remis presei, se spune că duminică, 18 octombrie, a fost dat startul campaniei de plantare […] Articolul Deși ecologiștii au atenționat că e devreme pentru plantat, primăria anunță că a sădit 2000 de arbori apare prima dată în Ecopresa.
18 octombrie 2020
15:00
În timp ce Moldsilva anunță cu mare fast lansarea unei campanii de plantare a arborilor, ecologiștii spun că șansele ca copacii plantați în aceste zile au puține șase să se prindă. Seed It Forward – o inițiativă care promovează plantarea copacilor, a atras atenția că arborii plantați sâmbătă și duminică au puține șanse să se […] Articolul „E devreme pentru plantare”. Ecologiștii susțin că arborii plantați în aceste zile au puține șanse să se prindă apare prima dată în Ecopresa.
13:50
În timp ce Moldsilva anunță cu mare fast lansarea unei campanii de plantare a arborilor, ecologiștii spun că șansele ca copacii plantați în aceste zile au puține șase să se prindă. Seed It Forward – o inițiativă care promovează plantarea copacilor, a atras atenția că arborii plantați sâmbătă și duminică au puține șanse să se […] Articolul „E devreme pentru plantare”. Ecologiștii susțin că copacii plantați în aceste zile au puține șanse să se prindă apare prima dată în Ecopresa.
17 octombrie 2020
21:10
În următorii cinci ani, autoritățile își propun să ridice gradul de împădurire a țării cu patru la sută, prin plantarea a circa 50 de milioane de arbori. Anunțul a fost făcut de Dumitru Cojocaru, directorul Agenției „Moldsilva”, la lansarea campaniei naționale de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”. Potrivit agenției Moldsilva, în […] Articolul 50 de mln de copaci în cinci ani. Campania națională„Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, lansată apare prima dată în Ecopresa.
16:30
Deșeurile se crează în urma activității omului, iar proasta lor gestionare afectează mediul înconjurător: apa, solul și aerul. Pentru a evita efectele negative, asociația WISDOM a realiza un scurt reportaj video în care relatează despre trei metode prin care putem gestiona deșeurile fără a dăuna mediului înconjurător. Tocătorul de crengi – un instrument care ajută […] Articolul VIDEO/ Trei metode prietenoase cu mediul de gestionare a deșeurilor apare prima dată în Ecopresa.
08:50
Serviciul Meteorologic de Stat a emis o avertizare cod galben de înghețuri, care este valabilă pentru zilele de luni și marți. Potrivit avertizării, scăderea temperaturii are loc în legătură cu pătrunderea unei mase de aer rece din latitudinile nordice. Astfel, în orele nocturne și ale dimineții în intervalul 19 și 20 octombrie la suprafața solului […] Articolul Cod GALBEN de îngheț. Ce temperaturi vom avea în următoarele zile apare prima dată în Ecopresa.
16 octombrie 2020
09:20
Inspectoratul pentru Protecția Mediului ar putea  avea dreptul de a verifica documentația persoanelor fizice și juridice privind proveniența peștelui și altor organisme acvatice în caz de transportare sau comercializare. La fel, instituția ar putea fi împuternicită să aplice amenzi în caz de nerespectare a legislației. Comisia mediu și dezvoltare regională a examinat, în cadrul ședinței […] Articolul Proveniența peștelui pentru comerț ar putea fi verificată de Inspectoratul pentru Protecția Mediului apare prima dată în Ecopresa.
08:40
Patru Grupuri de Acţiune Locală din regiunile Cahul şi Ungheni vor beneficia de granturi în valoare totală de 200.000 EURO, oferite cu asistenţa financiară a Uniunii Europene. Grupurile de Acţiune Locală (GAL) au fost selectate în cadrul unui concurs de granturi lansat în acest an de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanţat şi ghidat strategic de UE, […] Articolul Granturi de 200.000 EURO sunt acordate Grupurilor de Acţiune Locală din regiunile Cahul şi Ungheni, cu asistenţa financiară a UE apare prima dată în Ecopresa.
15 octombrie 2020
17:00
Misiunea Socială „Diaconia” relansează de astăzi, 15 octombrie, colectarea hainelor prin intermediul proiectului „Banca de haine”. Astfel, doritorii de a ajuta pot dona haine, jucării sau încălțări prin intermediul boxelor amplasate la 3 stații PETROM din oraș, la următoarele adrese: Boxa nr.1 – mun. Chișinău, str. Calea Orheiului, 109;Boxa nr.2 – mun. Chișinău, str. Iulius […] Articolul Proiectul „Banca de haine”, relansat. Noile adrese unde sunt amplasate boxele apare prima dată în Ecopresa.
09:10
Luna trecută a fost cel mai călduros septembrie de când se fac măsurători, anunță Serviciul Copernicus de monitorizare a atmosferei. Temperatura la nivel global a fost cu 0,05°C mai ridicată decât precedentul record, luna septembrie 2019.  Temperaturile au fost mai mari în multe regiuni de pe glob – nordul Siberiei, Orientul Mijlociu, America de Sud, Australia -, dar […] Articolul Septembrie 2020, cel mai fierbinte septembrie din istorie. Căldură neobișnuit de mare în țările din jurul Mării Negre apare prima dată în Ecopresa.
14 octombrie 2020
20:20
Agenția de Mediu informează că o analiză a ultimilor nouă ani pentru Republica Moldova, constată o creștere de opt ori pentru Echipamente Electrice și Electronice (EEE) puse pe piață și de trei ori pentru DEEE-uri generate. În context, este important ca deșeurile date să fie gestionate corect. Astfel, joi, 15 octombrie, orele 10:00, în cadrul […] Articolul Conferință online. Alege destinația corectă pentru deșeurile electronice apare prima dată în Ecopresa.
16:50
La Chișinău a fost lansat primul serviciu de închiriere a trotinetelor electrice. Noul mijloc de transport – o soluție alternativă și ecologică pentru deplasarea rapidă și comodă pe distanțe scurte în oraș, evitarea ambuteiajelor și a disconfortului în transportul public, și nemijlocit – reducerea emisiilor de CO2. Prezent la eveniment, primarul general, Ion Ceban, a […] Articolul /FOTO/ Transport ecologic la Chișinău. În Capitală a fost lansat un serviciu de închiriere a trotinetelor electrice apare prima dată în Ecopresa.
8 octombrie 2020
16:00
Cei 290 de copii de la grădiniţa „Povestea” din oraşul Nisporeni au apă caldă de la energia solară, iar iarna vin în încăperi încălzite cu energie din biomasă. Trecerea la tehnologiile verzi a fost posibilă datorită investiţiilor Uniunii Europene. Grădiniţa „Povestea” este prima instituţie publică din oraşul Nisporeni care a trecut la energia regenerabilă, scrie […] Articolul Grădiniţa „Povestea”, prima instituţie din Nisporeni ce a trecut la energia regenerabilă apare prima dată în Ecopresa.
7 octombrie 2020
18:10
Ecovisio invită doritorii să participe la o ediție specială a sărbătorii Toamna Cartofului ce va avea loc duminică, 11 octombrie. Evenimentul va fi dedicat unui stil de viață ecologic și autosuficient, și are ca scop apropierea de natură, pământ, pădure și evadarea din urbe.  Ce vei găsi la Toamna Cartofului? – Târg de semințe naturale și eco […] Articolul Toamna Cartofului 2020. Ce activități au pregătit organizatorii și cum poți participa apare prima dată în Ecopresa.
6 octombrie 2020
08:50
Vineri, 02 octombrie, în incinta Primăriei mun. Strășeni s-a desfășurat conferința de lansare a proiectului ,,Gestionarea deșeurilor solide cu implicarea comunității”. Proiectul este implementat de  A.O. Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor în cadrul Programul de Granturi Locale al UE ,,Fii schimbarea: Cetățeni implicați – Comunități durabile!”, lansat prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de […] Articolul UE-GIZ// Asociația pentru Valorificarea Deșeurilor a lansat proiectul ,,Gestionarea deșeurilor solide cu implicarea comunității” apare prima dată în Ecopresa.
2 octombrie 2020
10:40
Autoritățile urmează să verifice starea tuturor râurilor mici din țară și să pregătească un program de curățare a acestora. Cu o solicitare în acest sens a venit premierul Ion Chicu, după inundațiile din sudul țării, transmite IPN. În debutul ședinței Guvernului, bașcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a declarat că, după ploile puternice, au fost inundate […] Articolul Urmează să fie elaborat un program de curățare a albiilor râurilor mici apare prima dată în Ecopresa.
09:30
Prețul aurului a ajuns, în această vară, la un nivel record, trecând de 2.000 de dolari uncia. În aceste condiții, apar întrebări precum: cât aur este disponibil acum pe piață și cât aur mai poate fi extras din Pământ? În plus, va rămâne omenirea fără aur? Aurul este un metal foarte prețios, văzut adesea ca […] Articolul Cât aur a fost exploatat până acum de omenire și cât mai poate fi extras din Pământ apare prima dată în Ecopresa.
08:30
În perioada pandemiei, în R. Moldova a fost înregistrat un nivel redus de poluare a aerului. La această concluzie s-a ajuns în baza cercetărilor elaborate de PNUD Moldova și a imaginilor surprinse de Agenția Europeană Spațială (AES). Potrivit unui comunicat al ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cînregistrai mai mari de emisii poluante (oxizi de […] Articolul Poluarea aerului s-a redus în Moldova, în perioada pandemiei de Covid-19 apare prima dată în Ecopresa.
29 septembrie 2020
20:30
Vara 2020. Costești-Stânca, cel mai mare lac de acumulare din Moldova, obiectiv ecologic. Cca 2000-2500 turiști pe zi în Costești, 400-500 mașini pe zi în Dumeni și Duruitoarea Nouă. Zonă de frontieră. WC-uri improvizate pe plantațiile localnicilor. Grădini jefuite. Animale furate, apoi sacrificate și fripte pe plajă, gunoaie, frigărui, muzică, copaci tăiați, bătăi și împușcături. […] Articolul Vă rog, nu mai redescoperiți Moldova… apare prima dată în Ecopresa.
28 septembrie 2020
15:00
Un proiect lansat de AO „Colaborare”din Edineţ vine să crească nivelul de informare al cetăţenilor din comuna Cuconeștii Noi, raionul Edineț, despre eficienţa energetică şi sursele regenerabile. Potrivit lui Grigore Musteaţă, preşedintele AO „Colaborare”, proiectul „Eficientizare pentru buna educare” va contribui la îmbunătățirea condițiilor de lucru și a procesului educațional din gimnaziul comunei Cuconeștii Noi, […] Articolul VIDEO/ La Cuconeștii Noi se va învăţa despre eficienţa energetică apare prima dată în Ecopresa.
13:00
Cei mai buni producători locali pot fi găsiţi în octombrie la Caravana IarmarEco 2020, organizată de AO EcoVisio. Articolul Umplem torbele cu produse locale: Caravana IarmarEco 2020 va ajunge în patru localităţi apare prima dată în Ecopresa.
26 septembrie 2020
09:00
Mişcarea Ecologistă din Moldova invită şcolile, centrele şi organizaţiile de tineret din arealul Parcului Naţional Orhei să participe la programul de micro-granturi al proiectului ”Abilitarea tinerilor pentru activităţi de interpretare şi conservare a naturii”, implementat de Mișcarea Ecologistă din Moldova, finanțat de USDA, FOREST SERVICE, WASHINGTON OFFICE, INTERNATIONAL PROGRAMS. În cadrul Programului vor fi selectate spre finanţare, în baza unui concurs, propunerile de proiecte […] Articolul Concurs de micro-granturi pentru școlile, centrele şi organizaţiile de tineret din arealul Parcului Naţional Orhei! apare prima dată în Ecopresa.
00:00
În satul Hîrtopul Mare, raionul Criuleni, tinerii și-au propus să îmbunătățească viața consătenilor prin proiecte ecologice și sociale. Prima inițiativă a acestor tineri este legată colectarea separată a plasticului și transportarea acestuia către cea mai apropiată stație de reciclare. Campania se numește „Fii un erou la tine acasă – sortează” și s-a desfășurat în perioada […] Articolul „Fii erou la tine acasă – sortează!”. Campania unor tineri din Criuleni prin care promovează colectarea separată a plasticului apare prima dată în Ecopresa.
25 septembrie 2020
22:20
Primăria municipiului Chișinău îndeamnă locuitorii orașului să participe activ sâmbătă, 26 septembrie, ora 09:00, la campania de salubrizare a teritoriului urbei: parcuri, zone verzi etc., denumită MAREA CURĂȚENIE. Acțiunea are scopul de a responsabiliza și a consolida eforturile autorităților locale în comun cu cetățenii, pentru a face curat, dar și a ieși în grup în […] Articolul Marea Curățenie la Chișinău. Orășenii sunt invitați sâmbătă la o campanie de salubrizare apare prima dată în Ecopresa.
17:10
O comunitatea informată, activă și implicată pentru buna guvernare în Cantemir țintește noul Proiect „Consolidarea capacităților locale pentru implementarea Strategiei pentru energia durabilă în or. Cantemir” (CCLISED), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în cadrul Programului de granturi locale al Uniunii Europene. Proiectul a fost lansat […] Articolul UE-GIZ// A fost lansat proiectul care va mobiliza cetățenii activi din Cantemir apare prima dată în Ecopresa.
15:50
Consumerismul și utilizarea irațională a resurselor a dus la transformarea planetei care ne găzduiește și ne oferă gratis resurse naturale într-o mare groapă de gunoi. Gunoiul fiind și tema unei noi ediții din cadrul seriei de Educație și Mediu al Edu Tolk. Autoarea relatează situația gravă în care a ajuns planeta, care sunt cauzele, dar […] Articolul VIDEO/ Patru milioane tone de gunoi, generate în 2019. Ce se întâmplă cu deșeurile în Moldova apare prima dată în Ecopresa.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.