Cutremur cu magnitudinea 3,1 în județul Ialomița

Radio Chisinau, 18 octombrie 2020 14:45

Un cutremur cu magnitudinea 3,1 s-a produs duminică, la ora locală 11:08, în Muntenia, județul Ialomița, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
13:20
Agricultorii solicită autorităților centrale achitarea compensațiilor pentru pagubele suportate în acest an la suprafețele de cereale de grupa a doua afectate de secetă. Aceștia susțin că nu pot să-și acopere chetuielile pe care le-au avut pe parcursul anului și nu pot întoarce datoriile față de băncile comerciale și furnizori. Guvernul susține că nu are bani pentru achitarea compensațiilor și că urmează să identifice soluții. Fermierii nu exclud organizarea unor proteste în Capitală în lipsa unor acțiuni din partea autorităților. 
Acum 10 minute
13:15
Viitoarele alegeri prezidențiale din Republica Moldova vor fi un test pentru democrație, susțin membrii Parlamentului European. Concluzia a fost exprimată după ce euro-deputații au adoptat raportul de evaluare a punerii în aplicare a Acordului de Asociere  Uniunea Europeană – Republica Moldova.
Acum 30 minute
13:00
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că pleacă în concediu pentru a-l susține pe Igor Dodon în campania electorală.
Acum o oră
12:40
Organizația Studenților Basarabeni din București inițiază campania "Votul TĂU face diferența!", în contextul alegerilor prezidențiale care vor avea loc pe 1 noiembrie în Republica Moldova.
12:30
Rusia a înregistrat astăzi 15.700 de noi infecții cu coronavirus precum și un record record zilnic de 317 de decese cauzate de virusul extrem de contagios.
Acum 2 ore
12:20
Consumatorii din strada Cuza-Voda,15 din capitală vor rămâne joi, 21 octombrie, fără apă la robinet. De asemenea, apa va fi sistată pe bulevardul Dacia, 32, 38, 40, inclusiv cu fracții. Furnizarea apei va fi întreruptă între orele 09.00 și 17.00, timp în care SA „Apă-Canal Chișinău” va efectua lucrări planificate, transmite IPN.
12:15
Scrutinul prezidențial din această toamnă, readuce în prim-plan una din problemele majore ale procesului electoral din Republica Moldova – organizarea alegerilor libere și corecte în regiunea transnistreană. Cumpărarea voturilor și transportarea organizată în cadrul alegerilor precedente este un fenomen bine cunoscut pentru autoritățile și decidenții politici din Republica Moldova, semnalat repetat de către observatorii naționali și internaționali. Acest fenomen comportă riscuri iminente de eludare a corectitudinii rezultatelor alegerilor prezidențiale la secțiile de vot deschise pentru alegătorii din regiunea transnistreană, susține, într-un comentariu pentru IPN, expertul Mihai Mogîldea.
12:00
Cetățenii români cu drept de vot, care locuiesc în străinătate mai au o zi la dispoziție să se înregistreze online pentru a putea vota prin corespondență la alegerile Parlamentului României din 6 decembrie. Acest lucru se referă și la cetățenii români din Republica Moldova.
11:55
Statele Unite dezvoltă o strategie de contracarare a Rusiei, bazându-se pe o rețea extinsă de grupuri de reflecție. Unul dintre ele este organizația RAND, care dezvoltă programe pentru descurajarea Rusiei, la comanda Casei Albe și Pentagonului. O recomandare, făcută în urma unui studiu, pare că începe să se îndeplinească, informează defenseromania.ro.
11:45
Cabinetul de miniștri nu susține inițiativa legislativă prin care se propune modificarea mecanismului de calcul al pensiei minime, echivalând-o gradual cu valoarea minimului de existență. Un aviz în acest sens urmează să fie aprobat la ședinta de astăzi, informează Bizlaw.md.
11:35
Ploile din ultima perioadă sunt pentru agricultură ca o gură de aer proaspăt pentru o persoană care se asfixiază. Dar nu sunt suficiente pentru a asigura o recoltă bună pentru anul 2021. Dacă nu vor mai cădea precipitații și nu se vor restabili acele rezerve de umezeală productivă în sol până la stratul de doi metri adâncime, riscăm să intrăm și în anul viitor într-o nouă secetă hidrologică.
11:30
Acum 4 ore
11:20
Agenția pentru Eficiență Energetică și Corporația Financiară Nordică de Mediu (NEFCO) au început pregătirea pentru crearea unui mecanism financiar de sprijin pentru energie regenerabilă în Republica Moldova („Renewable energy support schemes financing facility”). Pentru inițierea acestui proiect urmează să fie elaborate studiul de fezabilitate și ulterior propunerea de finanțare către Fondului Verde pentru Climă („GCF”). Pregătirea proiectului va beneficia de asistență tehnică din partea Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida).
11:10
Fiecare părinte trebuie să-și pregătească copilul de sezonul rece încă din timpul verii. Copiii pot fi căliți cu un duș de contrast, cu înot, gimnastică și alimentație corectă, cu hrană bogată în vitamine și minerale. Acum, când ne aflăm în luna octombrie, este recomandabil de administrat copiilor un complex de vitamine, minerale pentru o perioadă de timp, la fiecare copil individual, în dependență de starea lui de sănătate și riscurile pe care le are. Sunt recomandările pediatrului Ludmila Chiriac, oferite pentru IPN.
10:50
Peste 34 de milioane de americani au votat deja, cu două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, potrivit datelor publicate marți de US Election Project, transmite CNBC, citată de News.ro.
10:35
Fostul director al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Anatol Ciubotaru, demis în luna martie, în plină pandemie de COVID, a fost repus în funcție, în urma unei decizii a Curții Supreme de Justiție din 16 octombrie 2020.
10:20
Comisia Electorală Centrală anunță că astăzi începe tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.
10:15
Numărul zilnic al deceselor provocate de coronavirus în Ucraina a crescut la 141, față de recordul anterior de 113 înregistrat marți, a declarat miercuri consiliul național de securitate.
10:00
Jumătate din toate sarcinile de lucru vor fi gestionate de mașini automate până în 2025, arată un raport al Forumului Economic Mondial, care prognozează că aceste schimbări sunt accelerate de pandemie și că vor agrava inegalitatea. Cercetările Forumului acoperă 300 dintre cele mai mari companii din lume, cu opt milioane de angajați în întreaga lume, informează DIGI24.ro.
09:45
Franța a efectuat marți, pentru prima dată, un test cu rachetă de croazieră de pe un submarin, conform unui comunicat de presă al ministerului francez al apărării, transmite AFP, citată de Agerpres.
09:30
Criticul și istoricul literar Ana Bantoș, doctor habilitat în filologie, conferențiar universitar, scrie o carte despre literatura română din Basarabia postbelică, informează MOLDPRES.
Acum 6 ore
09:20
Rusia a strămutat în Crimeea o jumătate de milion de cetățeni ruși.
09:05
Președintele bulgar Rumen Radev va trebui să se autoizoleze în așteptarea unui test de coronavirus după ce a intrat în contact la sfârșitul săptămânii trecute cu un înalt oficial militar testat ulterior pozitiv la COVID-19, a declarat marți ministrul sănătății, citat de Reuters.
09:00
Militarii Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia” au desfășurat un exercițiu tactic cu trageri de luptă la Centrul de instruire al unității
08:40
Armata Română va cheltui circa 2,7 miliarde de euro pentru un nou sistem anti-aerian de rachete pentru rază scurtă și foarte scurtă, o nouă capabilitate care să completeze sistemul Patriot recent achiziționat și care este pentru protecția pe rază lungă. Deși încă nu a fost anunțat dacă va fi un contract încredințat direct, guvern la guvern sau printr-o procedură competitivă, există mai multe variante pe piață. Americanii de la Raytheon, cei care produc și sistemul Patriot, propun României sistemul NASAMS cu două tipuri de rachete ce sunt folosite și pe avioanele F-16.
08:25
Autoritățile din Bulgaria și Germania au impus, din această săptămână, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, transmite DIGI24.ro.
08:15
Nesoluționarea adreselor Curții Constituționale făcute după alegerile prezidențiale din 2016 pune în dificultate activitatea Comisiei Electorale Centrale în ceea ce privește organizarea și supravegherea actualului scrutin prezidențial, afirmă președintele CEC, Dorin Cimil, în cadrul emisiunii Nodul Gordian, de la Radio Chișinău.
08:10
„Inamicul nostru comun este virusul contagios și periculos pentru viață. Oboseala de carantină este doar o oboseală. Deși devine pandemică, ea nu reprezintă un pericol pentru viață, dacă ne vom susține reciproc.”
Acum 24 ore
20:35
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a elaborat un șir de recomandări privind măsurile de politică bugetar-fiscală și vamală pentru anul 2021. Astfel, la capitolul ”Impozitul pe venit”, CNSM propune majorarea scutirii personale și scutirii personale majorate cu 10% reieșind din rata inflației pentru anii 2019-2020, avându-se în vederea că pentru anii respectivi scutirile nu au fost majorate. De asemenea, propune stabilirea scutirii pentru persoanele întreținute în sumă de 19.000 de lei anual pentru fiecare persoană întreținută și consideră nejustificată excluderea scutirii acordate pentru soț/soție, informează Bizlaw.md.
20:10
Comisia Europeană și-a exprimat marți îngrijorarea în privința alegerii lui Andras Varga, un aliat devotat al premierului ungar Viktor Orban, în funcția de președinte al Curții Supreme, relatează dpa, potrivit Agerpres.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.