Ana Bejan: “În politică nu te menţii uşor dacă nu ai caracter, demnitate şi personalitate”

Observatorul de Nord, 18 octombrie 2020 14:20

Politica autohtonă este, în mare parte, pe mâna bărbaţilor. Au fost şi câteva cazuri când în posturi-cheie au ajuns femei, dar nu ştiu cum se făcea că tot bărbaţii trăgeau sforile. Avem însă şi cazuri, inclusiv la nivel local, când femeile s-au făcut auzite şi au avut un cuvânt greu de spus în anumite situaţii. […] Post-ul Ana Bejan: “În politică nu te menţii uşor dacă nu ai caracter, demnitate şi personalitate” apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum o oră
09:50
  Prim-ministrul Ion Chicu a efectuat ieri o vizită de lucru în satul Parcani, raionul Soroca, după ce a primit mai multe semnalări din partea unor primari privind întârzierea lucrărilor de reparație a drumurilor în cadrul proiectului „Drumuri Bune pentru toți”. La ședință au participat primarii satelor Parcani, Oclanda, Șeptelici şi alți reprezentanți ai autorităților […] Post-ul Premierul Ion Chicu a vizitat satul Parcani și a discutat despre… drumuri și medicină apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
Pe adresa redacția a parvenit o sesizare de la un cititor al ziarului Observatorul de Nord, care comnică despre o problemă locală și solicită implicarea autorităților. Textul mesajului: ”Pădurea de lângă Gimnaziul ”Dumitru Matcovschi” este poluată de deșeuri. Cauza acestei probleme are fi locuitorii de pe marginea pădurii. Am dori ca această problemă să fie […] Post-ul Primăria reacționează: Sorocenii se plâng – autoritățile îi cheamă la conlucrare pentru depistarea celor care arungă gunoi peste tot apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
20:40
Alte 777 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Total teste efectuate – 3441 dintre care primar – 3082 şi repetat – 359. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 69 568 cazuri. Dintre acestea, 50422 persoane au fost tratate  de COVID-19. Starea de sănătate a persoanelor […] Post-ul +777 cazuri noi de COVID-19: Și la Soroca sunt noi infectați apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
  Circa 1700 de persoane cu dizabilități și angajații instituțiilor rezidențiale din Bălți, Cocieri, Orhei, Hâncești, Brânzeni și BĂDICENI sunt asigurați cu măști, mănuși, ochelari protectori, viziere, dezinfectant și încălțăminte de protecție. Echipamentul a fost achiziționat cu suportul UE, comunică MOLDPRES.   Distribuirea echipamentului a avut loc astăzi, la evenimentul de lansare a proiectului „Siguranța […] Post-ul Angajații și persoanele cu dizabilități de la Internatul psiho-neurologic din Bădiceni au primit echipamente anti-Covid-19 apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
RETRO-Tablete (Observatorul de Nord, Nr.45 din 2 decembrie 2016)   Vorba din popor despre “trei jurişti şi patru păreri” nu este doar o părere exprimată de diletanţi când vine vorba despre slujitorii Themisei (Zeiţa Dreptăţii) sau o dorinţă de a privi îngust la nişte chestiuni mai complexe decât ne-am imagina noi, dar şi o reflectare […] Post-ul Cum poți fi  „un pic gravidă” sau Cine i-a dezlegat ochii Themisei? apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează tradițional oamenii despre respectarea regulilor de protecție contra Covid-19. Această activitate a avut loc săptămâna curentă  în 16 localități din raioanele Soroca, Căușeni și UTA Găgăuzia. Persoanele au fost informate despre regulile pe timp de pandemie și să fie mai atenți la igiena mâinilor, să poarte măști de […] Post-ul Inspectoratul General pentru Situații de Urgență apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
În perioada 12-19 octombrie curent, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 100 de solicitări pe motiv de intoxicație, dintre care 46 intoxicații cu ciuperci, comunică MOLDPRES. Potrivit datelor Serviciului, în ultima săptămână, de îngrijiri medicale după consumul de ciuperci au avut nevoie 35 de adulți și 11 minori. Din aceștia doar […] Post-ul Atenție la ciuperci! 46 de persoane deja s-au otrăvit… Nu și în raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
   Câteva scaune cu rotile, donate de cetățenii români din România, au ajuns la Centrul de plasament pentru persoane cu dizabilități mintale din satul Bădiceni, raionul Soroca. Preotul Sorin Huluță știe bine să muncească în teritoriu, între oameni – pe-aici încărcăm și descărcăm cutiile, colo de înșurubat, dincolo de strâns roțile. Mitropolia Basarabiei a venit […] Post-ul Cu drag, de la București la Bădiceni! apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
Autoritățile locale au pornit reparația falezei Nistrului în preajma vămii, pe o porțiune de 200 de metri. Urmează ca drumul să fie asfaltat, iar zidul de protecție reconstruit. Lucrătorii au menționat că porțiunea va fi făcută la fel ca cea din fața cetății, restaurată acum doi ani cu suportul partenerilor din Buzău.  De această dată […] Post-ul Autoritățile renovează 200 de metri din faleza Nistrului / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
“Zilele Filmului Românesc la Chișinău, 2020”, eveniment tradițional ajuns la cea de-a VI-ea ediție, urma să ajungă în acest an și la Soroca, dar din cauza pandemiei nu a fost să fie. În schimb sorocenii ca și toți ceilalți concetățeni pot urmări aceste filme online de astăzi până duminică.  Evenimentul este organizat de Asociația Cineaștilor Independenți […] Post-ul Sorocenii sunt invitați de astăzi la Zilele Filmului Românesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Un bărbat  de 33 de ani dat în căutare de către polițiștii de frontieră pentru trecerea ilegală a fost reținut ieri la Bălți. Cauza penala a fost inițiată in anul 2006, acesta fiind învinuit de trecerea frontierei de stat a Republicii Moldova, prin eludarea de la controlul acesteia. Suspectul figurează și alte cauze penale. Bărbatul  […] Post-ul Un bărbat căutat de 4 ani a fost reținut de oamenii legii și transportat la Procuratura raionului Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
10:40
Al treilea raport de monitorizare a 12 portaluri informaționale în campania electorală pentru alegerile prezidențiale 2020 -perioada 11-17 octombrie, prezentat de Asociația Presei Independente (API), confirmă tendințele înregistrare anterior, și anume prezentarea dezechilibrată a candidaților și partizanatul politic evident al unor portaluri. Monitorizarea are loc în cadrul Coaliției pentru Alegeri Libere și Corecte și va […] Post-ul Un raport API confirmă tendințele de prezentare dezechilibrată a candidaților prezidențiali apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Anul acesta, recolta de mere constituie 530.000 de tone, în comparație cu 595.000 în anul 2019. Aceasta chiar dacă suprafața plantațiilor pe rod s-a majorat cu 0,12 mii hectare. Specialiștii de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului susțin că recolta de mere este mai mică din cauza condițiilor secetoase din anul curent, dar și […] Post-ul Roada de mere, cu 65.000 tone mai mică decât în anul trecut apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Pentru următoarele 7 zile,  meteorologii ne promit vreme frumoasă fără precipitații, cu excepția zilei de sâmbătă. când sunt posibile ploi de scurtă durată.  Astăzi vom avea cu două grade mai mult decât ieri în termometre. Pe 23 octombrie nu se vor fi înregistrate schimbări esențiale ale vremii. Doar în orele dimineții și seara pe alocuri […] Post-ul Prognoza meteo pentru următoarea săptămână: Sâmbătă – ploi, în rest – cald și fără precipitații apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
      În urma tombolei organizate de către A.O. ,,Angelus Soroca,, pe data de 10 octombrie de Ziua Mondiala a Îngrijirii Paliative, sau extras 7 câștigători care pe data de 18 octombrie au mers in excursie la Castel MIMI, unul din cele mai frumoase capodopere arhitectonice din lumea vinului, el este recunoscut drept cartea de vizita […] Post-ul Excursie la Castel MIMI, pentru câștigătorii Tombolei organizate de AO „Angelus Soroca” apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
  Unele dosare se examinează în instanțele de judecată ani la rând, fără ca judecătorii să emită o decizie definitivă. Unii justițiabili se adresează la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO), solicitând și despăgubiri pentru tergiversarea examinării dosarelor în instanțele naționale. Magistrații se apără și spun că, în aceste situații, de vină nu este doar […] Post-ul Pentru dosarele tergiversate în instanța de judecată, justițiabilii pot solicita despăgubiri materiale apare prima dată în Observatorul de Nord.
21 octombrie 2020
18:50
Alte 833 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Total teste efectuate – 3907 dintre care primar – 3558 şi repetat – 349. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 68 791 cazuri, dintre care 49 702 persoane au fost tratate, iar 1630 au decedat  din cauza […] Post-ul +833 cazuri de COVID-19 în republică: Aproape 20 cazuri noi în raionul Soroca sunt confirmate astăzi apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
Au mai rămas vreo două săptămâni până la alegerea președintelui Republicii Moldova, iar noi ne-am pus scopul să aflăm de la soroceni care este candidatul care merită să fie la cârma acestui stat. Redacția „Observatorul de Nord” a decis că vom merge prin mai multe localități din raionul Soroca, și-i vom întreba pe toți care […] Post-ul VASILCĂU: Pe cine alegem președinte? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
 La ședința Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) de astăzi au fost examinate câteva subiecte privind compensarea pagubelor pentru lichidarea consecințelor în urma ploilor torențiale de la sfârșitul lunii septembrie curent, care au avut loc în mai multe localități din Republica Moldova.   Printre altele, membrii CSE au aprobat acordarea unui ajutor sub formă de materiale […] Post-ul 5 case, Primăria și Grădinița de copii din Căinarii Vechi vor primi bani pentru reabilitarea acoperișurilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
 Pe parcursul săptămânii trecute, inspectorii Agenției Naționale  Transport Auto au realizat activități de control a transportului de mărfuri și persoane în trafic național și internațional. În cadrul acțiunilor organizate în mun. Chișinău, Hîncești , Ungheni, Leova, Bălți, Florești, Orhei, Nisporeni, Căușeni, Cimișlia, Soroca, Cahul, Leova, Ștefan-Vodă, etc., au fost aplicate sancțiuni prin întocmirea a 85 procese […] Post-ul Vânătoare de transportatori ilegali inclusiv și în Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
09:30
Octavian Țicu și Violeta Ivanov – au intrat în politică din partea unor partide, candidează la alegerile prezidențiale de la alte partide La aceste alegeri prezidențiale din 1 noiembrie 2020, Octavian Țicu reprezintă Partidul Unității Naționale (PUN), iar Violeta Ivanov candidează pentru funcția de președintă a țării din partea Partidului Politic „Șor”.  De la începutul […] Post-ul Octavian Țicu și Violeta Ivanov – au intrat în politică din partea unor partide, candidează la alegerile prezidențiale de la alte partide apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
Timp de veacuri oamenii au făcut focul în sobe, unii chiar au rămas fideli acestui obicei.  Pentru mulți dintre noi, iarna vine cu stări de stres și îngrijorare asociate prețurilor  mari, care încep să apară invariabil odată cu sosirea frigului. Indiferent de bugetul disponibil, a reuși să asiguri confortul termic al locuinței cu costuri reduse […] Post-ul Fără 10.000 de lei „nu ai cum să intri în iarnă” apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Andrei Năstase, pretendentul la fotoliul de președinte al țării din partea Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) se vor „bate” la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Dacă la alegerile parlamentare, cei doi s-au unit forțele, formând Blocul electoral „ACUM”, în prezent aceștia s-au decis să […] Post-ul Maia Sandu și Andrei Năstase: la alegerile parlamentare aliați, la prezidențiale din această toamnă – contracandidați apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
  După câteva zile bune de toamnă autentică, cu ceva temperaturi mai scăzute, ploi sporadice și chiar brumă, pe alocuri, revenim la temperaturi de vară târzie.  Astfel, meteorologii ne promit pentru astăzi, dar și pentru sfârșitul săptămânii, valori termice generoase, de 15-18 grade Celsius, la Soroca.  În următoarele zile vremea va rămâne frumoasă și doar […] Post-ul La sfârșit de toamnă, temperaturi de vară apare prima dată în Observatorul de Nord.
20 octombrie 2020
19:30
Alte 656 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, după procesarea a 3090 teste de laborator. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 67 958 cazuri, dintre care 49083 persoane au fost tratate  de COVID-19. În raionl Soroca astăzi sunt confirmate 5 cazuri noi de infectare prin […] Post-ul +656 cazuri noi de COVID-19 sunt confirmate astăzi în republică: Crește statistica și la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:50
Au mai rămas vreo două săptămâni până la alegerea președintelui Republicii Moldova, iar noi ne-am pus scopul să aflăm de la soroceni care este candidatul care merită să fie la cârma acestui stat. Redacția „Observatorul de Nord” a decis că vom merge prin mai multe localități din raionul Soroca, și-i vom întreba pe toți care […] Post-ul BĂDICENI: Pe cine alegem președinte? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
Cea mai mare comoară pe care o deține Soroca sunt oamenii pe care i-a dat. Pământul nostru a “născut” multe personalități, nume sonore în diverse domenii, fără de care istoria Țării ar fi fost poate alta. Soroceni sunt peste tot, cutreieră țările și continentele, dar dorul de Cetate nu-i lasă. Acum zece ani am hotărât […] Post-ul Dumitru Matcovschi: “Să fim ce-am fost odată” apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
Ziarul „Observatorul de Nord” a realizat a doua emisiune dintr-un  ciclu de trei emisiuni cu genericul ”Informarea și motivarea tinerilor și a altor categorii de alegători pentru participarea activă la alegerile prezidențiale 2020”, în cadrul unui proiect finanțat de Asociația Obștească „Promo-LEX”, din sursele Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Scopul proiectului constă în […] Post-ul Emisiunea „Observatorul”: Un alegător informat este un alegător conștient / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
În cadrul proiectului „Comunicare pentru schimbare”, implementat de Asociația Obștească „INFO DAVA”, în parteneriat cu Asociația Presei Independente și ziarul „Observatorul de Nord” , proiect care este parte a proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) elevii din clasele superioare a Gimnaziului […] Post-ul TOP-3 probleme ale comunei Volovița, identificate de elevii Gimnaziului din localitate apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Situație  A fost odată o gunoiște pe care autoritățile au decis s-o transforme într-un teren de joacă pentru copii. Probabil, autoritățile au citit povestea “Cenușăreasa” de Frații Grimm. Zis și făcut. Pe terenul unde localnicii depozitau gunoiul menajer, fără ca să fie curățat, într-un timp record a apărut un teren de joacă, de calitatea căruia […] Post-ul Ieri – gunoiște, astăzi – teren de joacă pentru copii apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.